Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

ПЪРВИ СНЯГ

Режисьор: Han Sang Hee
Оператор: Shigeru Ishihara
Държава: Корея, Япония
Жанр: Романантичен
Времетраене: 101 мин.

В главните роли:

Lee Jun Gi

Aoi Miyazaki

Ayaka Morita

Shun Shioya

Miyu Yagyu

Сюжет:
Мин (Jun Gi Lee) се премества в Япония, следвайки баща си, който е професор и прави прекрасни порцеланови съдове. Градът, в който Мин пристига, е Киото - пълен с чудни храмове и удивителна природа. Един ден в месното светилище Мин среща Нанае (Aoi Miyazaki), която скоро е преместена в същото училище, където учи той. Те стават приятели и независимо от езиковата бариера, двамата започват да контактуват на японски и корейски.

Филмът може да бъде описан с една дума - красота!
Аои Миядзаки е неземна.

А иначе ето едно мнение, съвпадащо с моето biggrin.gif

Off Topic

“Virgin snow” е корейско-японски филм. Донякъде комедия, малко драма, много романтика. Не знам какво ме накара да го изгледам, но не съжалявам. Филмът е страшно хубав, направен с усет и с прекрасни актьори - Аои Миядзаки и И Джун Ги. Той е кореец, който заедно с баща си се мести за една година в Киото. Бъкел японски не знае, а японците бъкел корейски не фащат и това води до маса шантави ситуации. Е, и той е малко шантав, нека не обвиняваме само културните различия. Влюбва се в Нанае, която е хипер “окуюкаши” (тоест “срамежлива”, ама толкова пъти го повториха, че го научих ^^). Любов, любов, с драмички, раздели, трагедии, срещи отново след 2 години, абе, обичайното. Заслужава си обаче да се види, дори и само заради извънземните очи на японката, усмивката ѝ, шантавите гримаси на корееца, будисткия монах с колелото. Изобщо - много приятен и разпускащ филм

Главния герой, предполагам, всички го познахте, любопитството ми събуди героинята, сигурно ще ѝ потърся и други филми - чудесна е. Ще е интересно да я видим в други роли, защото тази сякаш беше направена специално за нея.

:essub:

С български субтитри :subs::click:  :click: 

Онлайн с български субтитри :subs:: :click:

С английски субтитри: :click: 

С руски субтитри: :click:

Онлайн с руски превод: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето е готино Кореец и японка изгубени в превода

Аой Миязаки наистина е много красива, но и момчето не и се даваше. Тоя го гримираха повече и от нея

EDIT: Този филм щеше да се получи уникална комедия, ако бяха корейка и японец

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъх, айде и аз да се присъединя към овациите по адрес на филмчето и актьорите. Момичето много ми допадна и ще се радвам на още някое филмче с нея.

А хубавецът от "Илджиме" няма да ми го закачате, колкото и да е гримиран! Я как смело се метна от моста момчето! Тая сценя ще има да я помня дълго!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е хубав, но можеше и по-добре. Момичето добре го бяха украсили, обаче тоз корееца толкова грим, че кат педераст го бяха направили

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той че се метна, метна се, ама как натърти д...то...

Аои Миядзаки е направо извънземна, направо се влюбих в нея. Особено чаровен момент беше като се учеха един друг как е "дъжд" и тя с онова ми ти кадифено гласче повтаряше в захлас "пи". :drunken: Но най ми хареса

хепиендът. Вече и на мен ми идват в повечко драматичните убийства, самоубийства, раздели и всевъзможни заболявания. Е, във филми като Daisy по може да се обясни логически що тоя или оня мре, ама все пак си е сдухващо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Срахотно филмче! Току- що го изгледах. Определено ставам фенка на азиатското кино! А тези корейци...с тези екзотични очи и тези устни...ух

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да повярвам, че бях забравила да го изгледам този филм.

Вчера попаднах на списък с филми, който си направих като се регнах и разгледах темите тук.

Този естествено беше първия, който свалих.

За гримирането на Ли Джун Ги - никакво впечатление не ми е направило, може би вече съм свикнала да го гледам "украсен".

Наная е просто невероятна. Първата актриса, от която не мога да сваля очи. Ролята просто й заспа, а тя я изигра като момиче по-чисто дори и от първия сняг.

Интересен беше момента с езиковата бариера, но при любовта няма невъзможни неща.

И както каза спийди и на мен хепи енд-а много ми хареса ... по едно време си мислех, че при следващата си среща тя ще е омъжена вече

и ще трябва да се мре, да се прераждат и в следващия си живот пак да се влюбят, ама добре, че не бях права.

А на монаха много съжалявам, че не са му дали някоя и друга реплика. (а асоциацията между неговия герой и бащата на Бонг Суна в Илджиме беше неизбежна)

Лична оценка 9.4/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първият филм с Lee Joon Ki, който гледах и невероятно много ми хареса. Момчето малко е прекалено красиво за моя вкус, наистина е най-хубавият азиятец, дет съм виждала, ала ми е твърде "божествен"....за това пък е прекрасен актьор, който си взаимодействаше идеално с главната актриса. Тя също беше възхитителна....не толкова красива като Joon, но толкова нежна, че асоциацията със заглавието ми дойде от мига, в който тя се появи на екрана. Красива история си беше това, в която не спестих сълзи, но и се усмихвах почти през цялото време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо каак може този филм да съм го оставила без мнение - срамота....

Значи моята история свързана с този филм е следната...

Тъкмо бях изгледала Iljime и разказвах на моите приятелки колко много ми е харесал главния герой (Джун Ги),какво ще правя сега без тоя филм,много ме бил разчуствал и т.н и т.н

И една приятелка,която вече мрази азиатците(корейци най-вече) заради моето обсебване от тях казва:

-ДОбре...как може да ги различаваш,те са толкова еднакви ....аз никаква разлика не намирам(беше изгледала мисля 3 филма само)...за мен всички са еднакви...само този във Virgin Snow е малко по-различен,някакси са му по-друпнати очите..

-хмм така ли аз тоя още не съм го гледала.-прибирам се у нас и директно го свалям,но като начинаещо ламерче не поглеждам актьорския състав а и тогава нямах толкова познания,та да им знам имената....Пускам си филма,а и що да вида моя Йонги(iljimae) играе в тоя филм...издирих името на актьора и с този филм разбрах,че съм влюбена в Джун...така че за мен филма е наистина много скъп

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм! Адски се радвам, че го гледах и то днес, когато заваля първия сняг в София. Бях си обещал да го дръпна точно когато падне, защото наистина очаквах добър филм и исках да го попия със съответното настроение. Много красив, забавен, драматичен и романтичен. И въпреки че аз въобще не се определям като последното, не мога да не изтъкна достойнствата му.

Главните мъжка и женска роли нямаше как да са по-подходящо избрани. Браво на И Джун Ги, браво на Аой Миядзаки! Персонажите им бяха страшно сладки и се привличаха като двата полюса на магнит. Джун Ги като луд и енергичен екстраверт, Аой като срамежлив и творчески настроен интроверт. Хареса ми как един друг се "заразиха" с чертите на другия - как Аой накара Джун Ги да твори керамика и учи японски, а той нея - да се усмихва и забавлява. И всичко това на фона на нежна музика и прекрасната природа на Япония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на Ragnos, за честното изказване....и най-вече за това, че удържа на мъжката си дума и

изгледа филма..

А красотота на филма е във всяка сцена, всеки поглед и дума, във всяка традиция и суеверие...

във всяка мелодия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен романтичен филм, особено подходящ за това снежно време! :)

Истинска наслада за окото беше играта на двамата. Аои е просто вълшебна, а Джун Ги - очарователен, както винаги...

Истински

се зарадвах на щастливия край, толкова рядко филмите му са с такъв хепиенд.

:green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аой Миядзаки е невероятна в този филм.Онова момченце,също се представи на висота,макар да ми е страшно антипатичен.

Добро разпускащо филмче се е получило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности за превода!

На мен ми е на първо място от всички изгледани азиатски филми - заради сюжета, романтичните сцени и невероятната игра. Дори научих някои думи на японски и корейски

А за главните герои.. Ами просто филмчето не е за изпускане и задължително за повтаряне, доста подходящ за гледане в това снежно време.

http://www.youtube.com/watch?v=3MJAELRnOAg&feature=player_embedded

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хей , филмчето се указа наистина толкова хубаво колкото коментарите по горе

P.S. но да си призная главния актьор ХИЧ не ми харесва ... хора, не ви ли е малко женствен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джун Ги може и да е женствен (пък и колко рев му удари ) обаче е и голям сладур и тази роля определено му подхождаше. Филмът е приятен, но предсказуем и може би няма да го гледам пак (с изклюение на някои сцени), но определено го препоръчвам на всички, които търсят нещо романтично, смешно и разтоварващо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филма не ме грабна толкова много колкото играта на актьорите.. За Аой няма какво да коментирам- невероятна е .. гледала съм доста филми с нея и наистина е много добра актриса, една от любимите ми ... Това ми е вторият или третият филм с Джун Ки. И бях силно очарована от него.. КАто го видях един такъв миличък в началото, а после супер много ме трогна

с тея сълзи

Иначе много беше приятно да ги слушам как се опитват да се разберат. . Е така се учи език- хващаш си един азиатец под ръка и готово! Какви са тея частни уроци и т.н. :lol:

Бтв, това ми беше първият драматичен филм, който има щастлив завършек ...

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове