nely Публикувано 28 Април, 2010 Share Публикувано 28 Април, 2010 ПЪРВИ СНЯГ Режисьор: Han Sang Hee Оператор: Shigeru Ishihara Държава: Корея, Япония Жанр: Романантичен Времетраене: 101 мин. В главните роли: Lee Jun Gi Aoi Miyazaki Ayaka Morita Shun Shioya Miyu Yagyu Сюжет: Мин (Jun Gi Lee) се премества в Япония, следвайки баща си, който е професор и прави прекрасни порцеланови съдове. Градът, в който Мин пристига, е Киото - пълен с чудни храмове и удивителна природа. Един ден в месното светилище Мин среща Нанае (Aoi Miyazaki), която скоро е преместена в същото училище, където учи той. Те стават приятели и независимо от езиковата бариера, двамата започват да контактуват на японски и корейски. Филмът може да бъде описан с една дума - красота! Аои Миядзаки е неземна. А иначе ето едно мнение, съвпадащо с моето Off Topic “Virgin snow” е корейско-японски филм. Донякъде комедия, малко драма, много романтика. Не знам какво ме накара да го изгледам, но не съжалявам. Филмът е страшно хубав, направен с усет и с прекрасни актьори - Аои Миядзаки и И Джун Ги. Той е кореец, който заедно с баща си се мести за една година в Киото. Бъкел японски не знае, а японците бъкел корейски не фащат и това води до маса шантави ситуации. Е, и той е малко шантав, нека не обвиняваме само културните различия. Влюбва се в Нанае, която е хипер “окуюкаши” (тоест “срамежлива”, ама толкова пъти го повториха, че го научих ^^). Любов, любов, с драмички, раздели, трагедии, срещи отново след 2 години, абе, обичайното. Заслужава си обаче да се види, дори и само заради извънземните очи на японката, усмивката ѝ, шантавите гримаси на корееца, будисткия монах с колелото. Изобщо - много приятен и разпускащ филм Главния герой, предполагам, всички го познахте, любопитството ми събуди героинята, сигурно ще ѝ потърся и други филми - чудесна е. Ще е интересно да я видим в други роли, защото тази сякаш беше направена специално за нея. С български субтитри : Онлайн с български субтитри : С английски субтитри: С руски субтитри: Онлайн с руски превод: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Филмът е много хубав, а Aoi Miyazaki съм я гледала и в други филми и мога да кажа , че е добра актриса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thedemon1238 Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Филмчето е готино Кореец и японка изгубени в превода Аой Миязаки наистина е много красива, но и момчето не и се даваше. Тоя го гримираха повече и от нея EDIT: Този филм щеше да се получи уникална комедия, ако бяха корейка и японец Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sinardin Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Ъх, айде и аз да се присъединя към овациите по адрес на филмчето и актьорите. Момичето много ми допадна и ще се радвам на още някое филмче с нея. А хубавецът от "Илджиме" няма да ми го закачате, колкото и да е гримиран! Я как смело се метна от моста момчето! Тая сценя ще има да я помня дълго! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CToTaKa Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Филма е хубав, но можеше и по-добре. Момичето добре го бяха украсили, обаче тоз корееца толкова грим, че кат педераст го бяха направили Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Крал Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 И аз, и аз! Велика сцена! Филмчето ми допадна, девойката - също , а pirani получава овации за превода на първите си субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Той че се метна, метна се, ама как натърти д...то... Аои Миядзаки е направо извънземна, направо се влюбих в нея. Особено чаровен момент беше като се учеха един друг как е "дъжд" и тя с онова ми ти кадифено гласче повтаряше в захлас "пи". :drunken: Но най ми хареса хепиендът. Вече и на мен ми идват в повечко драматичните убийства, самоубийства, раздели и всевъзможни заболявания. Е, във филми като Daisy по може да се обясни логически що тоя или оня мре, ама все пак си е сдухващо... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
КрЕм4Е Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Срахотно филмче! Току- що го изгледах. Определено ставам фенка на азиатското кино! А тези корейци...с тези екзотични очи и тези устни...ух Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pam Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Не мога да повярвам, че бях забравила да го изгледам този филм. Вчера попаднах на списък с филми, който си направих като се регнах и разгледах темите тук. Този естествено беше първия, който свалих. За гримирането на Ли Джун Ги - никакво впечатление не ми е направило, може би вече съм свикнала да го гледам "украсен". Наная е просто невероятна. Първата актриса, от която не мога да сваля очи. Ролята просто й заспа, а тя я изигра като момиче по-чисто дори и от първия сняг. Интересен беше момента с езиковата бариера, но при любовта няма невъзможни неща. И както каза спийди и на мен хепи енд-а много ми хареса ... по едно време си мислех, че при следващата си среща тя ще е омъжена вече и ще трябва да се мре, да се прераждат и в следващия си живот пак да се влюбят, ама добре, че не бях права. А на монаха много съжалявам, че не са му дали някоя и друга реплика. (а асоциацията между неговия герой и бащата на Бонг Суна в Илджиме беше неизбежна) Лична оценка 9.4/10 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Marchooo Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Това е първият филм с Lee Joon Ki, който гледах и невероятно много ми хареса. Момчето малко е прекалено красиво за моя вкус, наистина е най-хубавият азиятец, дет съм виждала, ала ми е твърде "божествен"....за това пък е прекрасен актьор, който си взаимодействаше идеално с главната актриса. Тя също беше възхитителна....не толкова красива като Joon, но толкова нежна, че асоциацията със заглавието ми дойде от мига, в който тя се появи на екрана. Красива история си беше това, в която не спестих сълзи, но и се усмихвах почти през цялото време! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mimeto1ove Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Ооо каак може този филм да съм го оставила без мнение - срамота.... Значи моята история свързана с този филм е следната... Тъкмо бях изгледала Iljime и разказвах на моите приятелки колко много ми е харесал главния герой (Джун Ги),какво ще правя сега без тоя филм,много ме бил разчуствал и т.н и т.н И една приятелка,която вече мрази азиатците(корейци най-вече) заради моето обсебване от тях казва: -ДОбре...как може да ги различаваш,те са толкова еднакви ....аз никаква разлика не намирам(беше изгледала мисля 3 филма само)...за мен всички са еднакви...само този във Virgin Snow е малко по-различен,някакси са му по-друпнати очите.. -хмм така ли аз тоя още не съм го гледала.-прибирам се у нас и директно го свалям,но като начинаещо ламерче не поглеждам актьорския състав а и тогава нямах толкова познания,та да им знам имената....Пускам си филма,а и що да вида моя Йонги(iljimae) играе в тоя филм...издирих името на актьора и с този филм разбрах,че съм влюбена в Джун...така че за мен филма е наистина много скъп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Страхотен филм! Адски се радвам, че го гледах и то днес, когато заваля първия сняг в София. Бях си обещал да го дръпна точно когато падне, защото наистина очаквах добър филм и исках да го попия със съответното настроение. Много красив, забавен, драматичен и романтичен. И въпреки че аз въобще не се определям като последното, не мога да не изтъкна достойнствата му. Главните мъжка и женска роли нямаше как да са по-подходящо избрани. Браво на И Джун Ги, браво на Аой Миядзаки! Персонажите им бяха страшно сладки и се привличаха като двата полюса на магнит. Джун Ги като луд и енергичен екстраверт, Аой като срамежлив и творчески настроен интроверт. Хареса ми как един друг се "заразиха" с чертите на другия - как Аой накара Джун Ги да твори керамика и учи японски, а той нея - да се усмихва и забавлява. И всичко това на фона на нежна музика и прекрасната природа на Япония. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blacky80 Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Браво на Ragnos, за честното изказване....и най-вече за това, че удържа на мъжката си дума и изгледа филма.. А красотота на филма е във всяка сцена, всеки поглед и дума, във всяка традиция и суеверие... във всяка мелодия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
teri Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Прекрасен романтичен филм, особено подходящ за това снежно време! Истинска наслада за окото беше играта на двамата. Аои е просто вълшебна, а Джун Ги - очарователен, както винаги... Истински се зарадвах на щастливия край, толкова рядко филмите му са с такъв хепиенд. :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Alfons Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Аой Миядзаки е невероятна в този филм.Онова момченце,също се представи на висота,макар да ми е страшно антипатичен. Добро разпускащо филмче се е получило. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
farfallina Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Благодарности за превода! На мен ми е на първо място от всички изгледани азиатски филми - заради сюжета, романтичните сцени и невероятната игра. Дори научих някои думи на японски и корейски А за главните герои.. Ами просто филмчето не е за изпускане и задължително за повтаряне, доста подходящ за гледане в това снежно време. http://www.youtube.com/watch?v=3MJAELRnOAg&feature=player_embedded Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivana93 Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 хей , филмчето се указа наистина толкова хубаво колкото коментарите по горе P.S. но да си призная главния актьор ХИЧ не ми харесва ... хора, не ви ли е малко женствен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
orange_girl Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Джун Ги може и да е женствен (пък и колко рев му удари ) обаче е и голям сладур и тази роля определено му подхождаше. Филмът е приятен, но предсказуем и може би няма да го гледам пак (с изклюение на някои сцени), но определено го препоръчвам на всички, които търсят нещо романтично, смешно и разтоварващо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
giga1152 Отговорено 28 Април, 2010 Share Отговорено 28 Април, 2010 Според мен филмът е много нежен и романтичен! Хареса ми! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kathie Отговорено 29 Юни, 2010 Share Отговорено 29 Юни, 2010 На мен филма не ме грабна толкова много колкото играта на актьорите.. За Аой няма какво да коментирам- невероятна е .. гледала съм доста филми с нея и наистина е много добра актриса, една от любимите ми ... Това ми е вторият или третият филм с Джун Ки. И бях силно очарована от него.. КАто го видях един такъв миличък в началото, а после супер много ме трогна с тея сълзи Иначе много беше приятно да ги слушам как се опитват да се разберат. . Е така се учи език- хващаш си един азиатец под ръка и готово! Какви са тея частни уроци и т.н. Бтв, това ми беше първият драматичен филм, който има щастлив завършек ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts