nely Публикувано 27 Април, 2010 Share Публикувано 27 Април, 2010 REAL FICTION Държава: Южна Корея Година: 2000 Жанр: Екшън, Драма Режисьор: Kim Ki Duk Участват: Joo Jin Mo Kim Jin Ah Son Min Seok Лично: Съдържанието е трудно за описване - общо взето показва фантазиите (фикс идеите) на главния герой, който е художник. Малко труден за гледане филм, ще представлява интерес за почитателите на Kim Ki Duk и Joo Jin Moo. С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ С РУСКИ СУБТИТРИ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
desjer Отговорено 27 Април, 2010 Share Отговорено 27 Април, 2010 изгледах го... странен филм... с неочакван край Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pam Отговорено 27 Април, 2010 Share Отговорено 27 Април, 2010 Малко труден за гледане филм, ще представлява интерес за почитателите на Kim Ki-Duk и Joo Jin Moo. Точно :cheers: Само дето останах доста разочарована. Определено мога да го посоча като най-слабия филм на Ки Дук, който съм гледала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kathie Отговорено 21 Юли, 2010 Share Отговорено 21 Юли, 2010 И мен не ме грабна отначало, обаче като седнах и се замислих след като го изгледах мога да кажа, че се е получил филм точно в стила на Ким Ки Дук- а именно странен, необясним и уникален! Главният изигра страхотна роля, но въпреки това ми останаха някои неясни моменти Защо в началото слушаше със слушалките телефонните разговори на хората??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lidia7 Отговорено 22 Март, 2011 Share Отговорено 22 Март, 2011 Хм, да от всичките които съм му гледала, този е най-слаб, но не бих казала лош, той е и по-стар, края му ме изненада, какво ли не помислих, че ще се случи, но не и това. В крайна сметка кое е истина и релано и кое не? Може би пак траябва да се гледа. Изненадах се като видях тук Joo Jin Mo, той ми е един от любимците, тук е доста млад. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thedemon1238 Отговорено 24 Март, 2011 Share Отговорено 24 Март, 2011 Спомням си, че преди да го гледам, питах един приятел как е. (беше го гледал преди мен) Той ми отвърна, че нищо не си спомня. Не можех да повярвам, че човек може да не си спомня филм на Ким Ки Док. Но ето, че сега и аз нищо не спомням. Имаше някакъв художник, случваха се някакви лоши неща, ама какво точно и какъв беше смисъла... Наистина уникален филм, не ме разбирайте погрешно. Може за разлика от мен да откриете някакъв смисъл, но дори това да не се случи, пак си остава удоволствието от преживяното. Останали са ми само чувствата предизвикани от гледането, не някакви реални спомени за сюжета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ForEverRain Отговорено 22 Април, 2011 Share Отговорено 22 Април, 2011 За мен Реal Fiction е един от най-добрите филми на нашия прославен режисьор. Изгледах го с недоумение, интерес и възхита. Сниман е изключително реалистично (за някакви си 3.5 часа без прекъсвания и повторения) и представлява донякъде автобиографичен филм. За разлика, от случаите, когато любимият актьор на Ки Дук, т.н. 'крокодил' се появява на екрана, и аз винаги оставам потресена и така и не успявам да намеря каквато и да било симпатия към него, актьорът Joo Jin Mo, който за мен винаги ще си остане 'кралят' на корейското кино пленява с благородното си присъствие на екрана от началото до край. Това е най-силната му роля, която съм виждала. Невероятно дълбок образ! Излючително гледаем филм предвид останалите филми на Ки Дук, това е още един бонус. Най-голямо впечатление ми направи играта с реалност и илюзия. Напомни ми за една притча, в която се разказваше за един монах, който сънувал пеперуда, а на сутринта не могъл да разбере дали той е бил в съня на пеперудата или обратното (ще включа оригинала като го открия). Съгласна съм с демона, че Real Fiction оставя по-скоро усещане, отколкото реален спомен, и това много ми хареса. Дали и художникът си спомня, че сме гледали неговият филм, или само ние сме забравили? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vetirena Отговорено 14 Февруари, 2012 Share Отговорено 14 Февруари, 2012 Доста странен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts