baffler Публикувано 22 Април, 2010 Share Публикувано 22 Април, 2010 Заглавие: Shall we dansu?Dържава: ЯпонияГодина: 1996Продължителност: 136 мин.Режисьор: Масаюки СуоOценка в imdb: 7.8/10 Участват: Кьоджи Якушо (Babel, Мемоарите на една гейша, Eureka), Тамийо Кусакари, Наото Такенака, Ери Уатанабe и др.Сюжет: Сугияма е счетоводител в голяма компания, отегчен до болка от сивотата на ежедневието и липсата на разнообразие в жовота си. Една вечер, когато се прибира с влака от работа, Сугияма случайно поглежда към един осветен прозорец и вижда лицето на красивата балерина Маи, която дава уроци по танци за начинаещи. След няколко дни, Сугияма решава да посети школата и тайно се записва на уроци по бални танци, които посещава веднъж седмично. Начинаещият танцьор се срамува от увлечението си и не казва на семейството си за новото си начинание, но съпругата му Масако долавя промяната и странната веселост на съпруга си и наема частен детектив, който да разследва дали Сугияма няма тайна любовна връзка... Награди: 14 статуетки от Наградите на японската филмова академия '97 и още 37 други награди от престижни международни фестивалиТрейлър: Лично мнение: Неотдавна, някой беше постнал за този филм в "Азиатския дух по телевизията", явно бях в особено настроение и седнах да гледам ТВ. Това за мен е един от най-добрите азиатски филм, които съм гледала изобщо и със сигурност не се сещам за по-добра мъжка роля в подобен жанр. Невероятен филм, който се забива с съзнанието ти и когато се сетиш за него просто така, на лицето ти се появява лека усмивка от вида "о, да... one of a kind...". Свали с английски субтитри Свали с български субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts