thedemon1238 Публикувано 19 Април, 2010 Share Публикувано 19 Април, 2010 Azumi Оценка: 7,0 Режисьор: Ryuhei Kitamura Държава: Япония Година: 2003 Жанр:Драма Времетраене (в минути): 128 Актьорски състав: Aya Ueto, Shun Oguri, Hiroki Narimiya, Kenji Kohashi, Takatoshi Kaneko, Kitamura Kazuki, Tak Sakaguchi, Ishigaki Yuma, Eita, Odagiri Joe Резюме: Опустошителни войни разкъсват Япония. Един стар ветеран, загубил сина си в битка, се заклева да събере отряд от отлично обучени убийци, които да отстранят васалите, управляващи страната, и подклаждащи неспирните кръвопролития. Азуми е едва осем годишна, когато изгубва майка си - последният й жив роднина. Заедно с още 9 други деца, кръгли сираци като нея, бива отгледана и обучена в изкуствата за убиване на Шиноби. Мисията й е една: да изпълни клетвата на своя учител, без значение срещу кого трябва да насочи меча си - към омразните васали или към най-добрия си приятел... Торент: с английски субтитри, с руски субтитри Свали с : Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
belief Отговорено 19 Април, 2010 Share Отговорено 19 Април, 2010 страхотен филм, не е за пропускане Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Крал Отговорено 19 Април, 2010 Share Отговорено 19 Април, 2010 Ще го оплювам и аз, така че феновете на филма да не четат. И ще започна с това, че ме издразни не "корейската радост" и кървищата, а това, че още в началото утрепаха половината герои :x :x :x . Барабар с пича на главната мацка. Не видях и никаква филмова логика, според която да се изискват от героите тези купища жестокости и литри кръв, но може грешката да е и в мене. Още по-кофти стана във втората част на филма, където решиха да възкресят като главен герой утрепаното в началото на първия филм гадже на мацката. И пак да го утрепят накрая. Е ще има и трета серия, но не смятам да я гледам. Пък. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thedemon1238 Отговорено 19 Април, 2010 Автор Share Отговорено 19 Април, 2010 Не знам, на мен ми хареса. Гледах го отдавна и си спомням, че бях болен с висока температура. Лежах в леглото и го гледах... Супер спомени имам от този филм Втората част естественно не беше чак на нивото на първата но се гледаше. Дълбокия смисъл на подзаглавието, обаче няма как да не те грабне, Azumi 2 - Death Or Love Някой гений трябва да го измислил. Кога ще излиза третата част? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pam Отговорено 19 Април, 2010 Share Отговорено 19 Април, 2010 и на мен доста ми харесаха и двете части определено липсваше гениален сюжет но пък компенсираха с многото кървища на някой от битките дори съм се смяла ама бих го гледала отново тези дни и определено съм финка на Азуми ... супер красива е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nanera Отговорено 19 Април, 2010 Share Отговорено 19 Април, 2010 Харесвам този привкус, който се долавя във филмите с подобедн сюжет от близките години (2003 и Azumi 2 2005). Напомня малко на аниме с класическите сцени, но не прекалено надути. Скоро гледах втората част и много ми хареса. Допадна ми режисурата, защото на моменти допринася много за сцената. Препоръчвам го на всички, които си падат по бойни сцени с мечове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elscripto Отговорено 19 Април, 2010 Share Отговорено 19 Април, 2010 Как да ви кажа - това е един от японските филми-класика, който и най-великите на земята източно-азиатски македонци (пърдон - корейци) никога няма да успеят да изкопират. Не е като стотиците други, за които успяха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
saivant Отговорено 19 Април, 2010 Share Отговорено 19 Април, 2010 този филм го гледах преди доста години.много е хубав.даже сам си го записала.не е за изпускане Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Крал Отговорено 19 Април, 2010 Share Отговорено 19 Април, 2010 Как да ви кажа - това е един от японските филми-класика, който и най-великите на земята източно-азиатски македонци (пърдон - корейци) никога няма да успеят да изкопират. Не е като стотиците други, за които успяха. Не че съм гледала много японски филми, но туй мнение определено ми стана интересно. Досега живеех в заблудата, че най-добрите японски манги се филмират от не-японци, и това си е в реда на нещата. Би бил любопитен един списъчец с корейско-японски паралели, ако би бил така добър да ни го предоставиш . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Silver_girl Отговорено 30 Юли, 2010 Share Отговорено 30 Юли, 2010 Хммм... Natskushii , както казват японците. Това мисля, че е най- най - първият азиятски филм, който съм гледала и като всяка първа любов ми е твърде мил, за да кажа нещо лошо. Може би наистина, както навсякъде другаде, си имаше своите слаби моменти, а във втората част прекалиха с възкресенията, но ако има нещо, от което японците да не се страхуват, то то е да убиват който и да е герой, от второстепен, до главен, че и всички останали между тях. Ако сравняваме корейското и апонското кино, японците определо не са така стилни, но имено в лекия ( и нетолкова) хаус им е чара. Не за пръв път чета, че ще има и трета част, но доколкото знам мангата е свършила, та ми е чудно от къде ще изсмукват материал, а и минаха 5 години вече. Уви, ще трябва да се предам, че това беше краят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dofin Отговорено 14 Април, 2011 Share Отговорено 14 Април, 2011 Определено хубав филм,макар че и аз го гледах отдавна и нямам спомен точно коя част ми е попаднала..И аз бях болен и го хванах тоя филм някъде по средата ..Та затова сега с удоволствие мисля да го гледам пак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d3Mn Отговорено 15 Октомври, 2012 Share Отговорено 15 Октомври, 2012 Доста излишна кръв и малко повечко фантастика. Може би целта на режисьора е била такава, не знам. Ясно ми е, че азиатски филми със самураи и нинджи и т.н. са направени, подобно на този. Но аз не си падам по тези дето "летят". Не е за мен просто. Иначе Азуми си беше ..... много секси. С този меч и лош поглед. Но само с това ще запомня филма. Правен е през 2003, което също може да оправдае и не толкова сполочливите бойни сцени и понякога прекаленото много кръв, друг път пък липсата на такава. Не бих гледал втората част. Може ли да препоръчате някой подобен филм, пък ако главния герой е женски, ще е още по-добре. Но нека не присъства това, което съм описал горе. Малко по-реален и земен да е. И да не наблягат толкова на боя. Общо взето да е с корейски привкус - много драма и сълзи Ама и меле да има, да допълни картината. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
air Отговорено 15 Октомври, 2012 Share Отговорено 15 Октомври, 2012 Shinobidо (2012) Лично аз не успях да го издържа и го превъртях набързо но отговаря точно на изискванията ти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кева Отговорено 29 Октомври, 2013 Share Отговорено 29 Октомври, 2013 Не ми хареса, беше първият ми самураиски филм (нищо, че става дума за шинобита ) и благодарение на него много време не исках да погледна подобен филм Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts