Ragnos Публикувано 10 Април, 2014 Share Публикувано 10 Април, 2014 БРЮНХИЛДЕ В МРАКА Режисьор: Имайзуми Кен'ичи По мангата на: Окамото Лин (известен с Elfen Lied) Ролите озвучават: Танеда Риса, Осака Рьота, Мао, Сузаки Ая, Тадокоро Азуса и др. Жанр / категории: драма, екшън, фантастика, сейнен, трагедия, насилие Епизоди: 13 Връзки: AniDB Резюме: Това е история за приятелството между две деца, които споделят своята страст по вселената и звездите. Младият Мураками Рьота реагира скептично, когато приятелката му Куронеко споделя, че е срещала извънземни. Куронеко дори го повежда към предполагаемото им убежище, но по пътя се случва инцидент, в който тя намира смъртта си, а Мураками бива тежко ранен. Десет години по-късно Рьота все още не може да намери своето място в обществото и макар да се радва на уважението на връстниците си, продължава да страни от тях. Всяка вечер той се усамотява в отдалечената училищна обсерватория и прекарва часове в наблюдение на космоса. Животът му обаче се променя, когато в класната стая влиза нова ученичка, приличаща досущ на момичето, което през всички години е смятал за мъртво. КЪМ ЕПИЗОДИТЕ КЪМ СУБТИТРИТЕ ОНЛАЙН С БГ СУБТИТРИ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
endorian Отговорено 10 Април, 2014 Share Отговорено 10 Април, 2014 Хооо, трейлърчето изглежда доста добре! И макар да е малко общо, резюмето също обещава добър сюжет. Пускам 1 еп. и утре ще се тества.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 10 Април, 2014 Автор Share Отговорено 10 Април, 2014 Съдейки по първи епизод, от това или ще излезе нещо много добро, или ще се окаже пълна глупост. Още е рано за спекулации, но реших да заложа на първия вариант. Въпреки че Елфен Лийд така и не можах да го изтрая, хайпа около него е голям и заглавието си има доста фенове. Много ми хареса опънинга, който са направили. Надявам се да изпълни очакванията ми за приличен съспенс по-нататък. След като изгледах епизода около 10 пъти хванах един гаф към края. Да видим дали някой друг ще се усети за него. Иначе главният ме кефи. Сече му пипето, за разлика от главната, която леко ме дразни. Опасявам се само да не го обърнат на тотален харем, както подсказва една от категориите, защото ще си счупя клавиатурата от яд при това положение. Оценката ми за първи епизод е 7/10, а това е доста повече отколкото давам за 90 на 100 от новите заглавия през пролетния сезон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
endorian Отговорено 11 Април, 2014 Share Отговорено 11 Април, 2014 Ммм изгледах го и мнението ми е следното: историята и арт-а са супер и определено ми е интересно на къде ще потръгнат нещата. Както и ти каза дано не го обърнат на харем само, че ще се прецака от всякъде! Единственото ми оплакване е от релийз-а - много бъгав! На единия плейър не тръгна въобще, на другия образа се размазваше на всеки 5 сек., а на третия (на който и го гледах) макар образа да беше една идея по-добре, обаче пък за сметка на това аудиото беше едно такова забавено и флегматично, че след първите няколко минути ми идваше да счупя нещо. Не знам само при мен ли е така, но мисля да изчакам да излязат по-читави релийзи на бъдещите епизоди и тогава да ги изгледам. Иначе 7/10 звучи правилно, като оценка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 11 Април, 2014 Автор Share Отговорено 11 Април, 2014 (Редактирано) На мен видеото ми върви перфектно с Медия плеър класик и СССР кодеци. ОВА РАУС като цяло вадят хубави рипове. Ще го пробвам и на други плеъри и, ако трябва, ще го сменя и синхронизирам за друг. Редактирано 11 Април, 2014 от Ragnos Смених резюмето и освежих малко темата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 18 Април, 2014 Автор Share Отговорено 18 Април, 2014 Втори епизод ми хареса повече от първи. Дори главната взе да ми влиза под кожата с онова идиотско тананикане. Вторият плюс засега е, че все още няма намеци за хареми и любовни триъгълници. Адски се моля това да си остане така до края. Но пък има да ни представят още две героини, така че засега работите са на ниво "Сделка или не". Засега няма някакви сериозни дразнители, а пък и от дете си падам по астрономията, така че няма как да не продължа да го гледам. Епизод 2 - 7,5/10. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Alfons Отговорено 19 Април, 2014 Share Отговорено 19 Април, 2014 Бях на път да го дропвам след първи епизод, но добре, че му дадох шанс. Втори бе далеч по-силен. Историята тръгна в по-сериозна посока, появиха се интересни интрижки (най-вече бъдещи), пооформиха се героите, като характери, предусещам и tragedy към края, а и на места хуморът не е лош (торта в блендер, ихааа)...все неща заради които бих го изгледал до края. Все пак ще са 13 епа. Има си не малко недосмислици по сюжета, ама за такъв тип аниме не ми пука особено. Айде, едно 7/10 и от мен, но повече до края му едва ли ще получи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 19 Април, 2014 Автор Share Отговорено 19 Април, 2014 В първите два епизода има много нелогични неща.Ако си забелязал, в края на първи Мураками говореше, че ако прогнозата на Куроха е вярна, трябва да завали. В никоя от предишните реплики няма дори намек за дъжд или нещо свързано с времето. Гледах в рилийзите на две групи - такава реплика просто липсва.Преди това пък учителката можеше лесно да даде въздух на давещата се ученичка, докато спрат помпата, но предпочете да се вайка докато не умре или не се случи чудо.Във втори епизод нашият прескочи една ограда, която се оказа врата. Лесно можеше да заобиколи отляво или отдясно, но не го направи. Щото е по-яко да прескочи, може би?Според мен това са недомислици на режисьора, но не е изключено да ги има и в мангата. На въпросния хубавец му прегледах филмографията и нещо взе сериозно да ме съмнява работата. Дано историята нататък да наклони везните в положителна посока, преди нелогичните постъпки и некадърната режисура да са пресекли манджата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Alfons Отговорено 19 Април, 2014 Share Отговорено 19 Април, 2014 Аз като гледам нещо винаги първо обръщам внимание на режисьорът, много рядко греша в преценката след това. Този човечец е точно в типа "посредствен". Най-много, това аниме при добро стечение на обстоятелствата да е върхът на моментната му кариера. Макар, че е режисирал всички 200 епа на Katei Kyoshi Hitman Reborn и би трябвало да е изградил някакъв опит.Ама то и Katei Kyoshi-а не е цвете, така или иначе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 19 Април, 2014 Автор Share Отговорено 19 Април, 2014 Направо ми взе думите от клавиатурата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 20 Април, 2014 Автор Share Отговорено 20 Април, 2014 Много як трети епизод! Верно ли трябваше да свърши така? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 21 Април, 2014 Share Отговорено 21 Април, 2014 Аз се чудя какви фантасмагории ще измислят за да възкресят Неко след тая касапница Раничко е на трети епизод да утрепят героинята, за която поначало подаваха нишани чак от ранното й детство. Освен това дори в опънинга има разни "бойни" кадри с нейно участие, които не сме видели още. Тепърва ще извадят някой измислен коз, сигурна съм Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 21 Април, 2014 Автор Share Отговорено 21 Април, 2014 Те ни подсказаха в края на епизода. Очевидно втората способност на злата вещица ще свърши тази работа. Остава само да видим как. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 28 Април, 2014 Share Отговорено 28 Април, 2014 Хаха, почти на хентай го обърнаха в 4 епизод Сценаристите започнаха да изпростяват... EDIT: 5 епизод. Вместо "очаквайте продължение" можеха да напишат "очаквайте харем":) Изгуби се смисълът да го гледам това нещо, но ако сте на 11-18 от мъжки пол - заповядайте Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 6 Май, 2014 Автор Share Отговорено 6 Май, 2014 О, да, и аз се изненадах колко дръзка беше сцената в извора. После се разви като най-стандартно ечи, но пак ме изненада... не особено приятно, уви. Не ща такива тъпотии в това заглавие, но явно няма да минем без тях. Иначе четвърти епизод спрямо първите три беше средна работа, но пети си беше направо тъп и спокойно можеха да го прескочат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Str3e7 Отговорено 30 Май, 2014 Share Отговорено 30 Май, 2014 Ще се цитирам от Анимес-БГ... Дългичък ще стане поста, четете на ваш риск Това смятах въобще да не го поглеждам, ама добре, че го направих! Ебаси доброто се оказа Керъктър дизайнът не ми е много по вкуса, но след няколко епизода ще му свикна евентуално ; артът и анимацията също не са нещо особено, но не бих казал и че са лоши.Оттук нататък следват добрите неща - саундтракът ме кефи. Много.And just look at that opening... според мен, 2-рият най-добър за този сезон.Героите също ми харесват - главният на пръв поглед не е нищо особено, но както каза Ragnos, "сече му пипето" Неко е... Не знам к'во й се дразните толкова. На моменти е леко бавничка, но ще го преживеем ;дОбщо взето, ще го следя с удоволствие, дано да продължи така добре. ; Невероятно е как хич нямах намерение да го гледам, а ми стана част от любимците! Втори епизод беше невероятен ; новата главна героиня ми харесва, само едно не разбрах - уж е парализирана и "съвсем леко си движи пръстите", а в същото време чатка по тая... ъ-ъ-ъ, пишеща машина?? свръхбързо... е, как става това? Anyway, нямам търпение за трети. ; Епизод 3 - Затрупаха ни с куп нова информация, коя от коя по-интересна и важна. Мураками все повече започва да ме кефи. Интересно ми е как ще измени прогнозата на Кана Това с хапчетата не е като да е най-оригиналната идея (Deadman Wonderland, anyone?), но най-малкото, поне се връзва. Нелогично е да имаш свръхчовешки способности без да плащаш за тях по някакъв начин.btw, на мен още в началото ми беше щукнало в ума това за бенките. Изглежда се оказах прав п.с Аз не разбрах, накрая Неко наръгаха ли я или не? И наистина, в доста кофти момент свърши. ; Епизод 4, изключвайки началото, си беше чисто и просто фенсървизен. Страхът ми да се превърне в харем, нараства. А новата ми е противна. ; Епизод 5 - Ебаси посрещането й направиха на Котори Шегичките м/у Мураками и Казуми много ме кефят, особено когато я забива в земята с думите "Постоянно говориш за гърди, а самата ти вероятно си девствена" и "Навярно си девствена" Още един от фейловете в шоуто - как, по дяволите, Кана може да "шепне"?! Доста пропуски има в анимето, но пак е едно от фаворите ми за сезона.Обаче според мен Котори няма да е тази, която ще убие Мураками или Неко в предсказанието, а новата зеленокоса вещица, която, между другото, има суперяка сила! ; Ставаше шести епизод. Нещо не ми стана ясно как предсказанието на Кана се оказа грешно? КРАЙ Та, както стана ясно, съм до 6 епизод... Реших да го изчакам цялото. п.с Леле, какъв роман стана Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 30 Май, 2014 Share Отговорено 30 Май, 2014 Абе следя го и аз, ама по-скоро от липса на нещо друго, отколкото от възхита Определено разводняват положението с простотии, които РАЗТЕГЛЯТ. С ръка на сърцето ще кажа, че ако ще вървят така нещата, предпочитам анимето да е +18 и да има някоя-друга по-солена сцена Иначе просто хабят екранно време с тези глупости. Аз не бих чакала да свърши, за да го изгледам - най-вероятно щях да го дропна, ако не идваше само по 20 мин. на седмица... От текущите заглавия много повече ме радват Sidonia no kishi и дори Black bullet, макар да не се случва нещо достойно за обсъждане в тези сериалчета Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 30 Май, 2014 Автор Share Отговорено 30 Май, 2014 Е ти пък, как можа да кажеш, че Black bullet ти харесва повече? Диалогът е писан от някой на ниво осмокласник, сценографията е пълна скръб, режисура направо липсва. Събитията не следват никаква логическа последователност - в един епизод се тръшкат, че някой си е тръгнал, в следващия се връща, в по-следващия се бият с гастрея, после един срещу друг и така нататък. Да не говорим, че героите до един са противни и пилят по нервите с глупавите си постъпки. Сидония но Киши почна доста ударно, но пъвоначалният ефект като че ли се изгуби след 5-ти епизод. В момента следя Брюнхилде с много по-голям интерес от двете. Даже реших да си причиня целия цикъл "Валкюра" на Вагнер - първо по интернет, а като изпаднат билети - и в Софийската опера. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Str3e7 Отговорено 30 Май, 2014 Share Отговорено 30 Май, 2014 Black Bullet първият епизод ме изкефи супер много. Обаче нататък стана доста тъпо. Със Сидония е обратното - едвам не го дропнах след първи, но после се оправя. А Брюнхилде - то си ме държи през цялото време. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 31 Май, 2014 Share Отговорено 31 Май, 2014 Спойл, че става офтопик вече: Рагнос, че то е ясно какво му харесвам на Black bullet - милите баткински взаимоотношения на главния герой с момиченцата Кеф ти да го гледаш как се кахъри за Енджу, за Тина и за други сладки дечица. Съгласна съм, че това едва ли е способно да задържи интереса на зрител от мъжки пол Сидонията дори да беше по-тъпа, отколкото е, пак бих я гледала заради якия стил. Мнооого приятно е нарисувана, а статичните шаржове в паузите ми напомнят някак на игрите на Amanita Design. Eй, спаси ме с това "Брюнхилде"! Откак съм го загледала му викам наум "Брихнрхдррррр" или нещо такова Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts