Jump to content

Innocent Thing (2014)

Recommended Posts

spacer.png

Thorn (2014)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Thorn

Премиера: 10 април 2014 г.

Времетраене: 131 мин.

Жанр: Драма

Режисьор: Kim Tae Gyun

IMDB

Участват:

Jang Hyuk - Joon Ki

Jo Bo Ah - Young Eun

Lee Do Ah - teacher

Sun Woo Sun - Seo Yeon

Резюме: Във филма се разказва за популярния учител в гимназията Джун Ги (Jang Hyuk) и неговата ученичка Йонг Ън (Jo Bo Ah), която тайно е влюбена в него. Сърцето на Джун Ги се развълнува, когато Йонг Ън признава чувствата си, но той решава да потисне всичко, което изпитва към нея. Но Йонг Ън започва да се приближава все повече към Джун Ги, включително и чрез съпругата му Со Йон (Sun Woo Sun)...

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Психарска история, мисля с цел, да ни накара да се замислим за отговорността, която носим за постъпките си най-вече.

Всеки греши, но понякога от грешката се отприщва бедствие, което е трудно да се спре, а като не се спре става неконтролируемо.Само,че, отговорността е нечия...

Егоизъм и страх са двете чувства над любовта в този филм.Любовта пък, тук, граничи с лудост.В крайна сметка, нищо не е както изглежда...

Умишлено не коментирам посробности,  че ще изчезне удоволствието от гледането, за любопитните, отворили спойлера.

За  доказаните актьори, коментарите са излишни.Бо А се справи страхотно.

Гледайте, става. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледал съм доста филми с Чанг Хьок и ми е много симпатичен актьор. И тук се справи чудесно в ролята на учителя. Но трябва и да похвалим и прохождащата  актриса Чо Бо А, която пък беше перфектна и изигра блестящо лудата ученичка.

Аз лично не съм гледал досега азиатски филм с такъв сюжет, така че ми беше много интересен. А и финалът ...

Така бе направен, че на мен ми се стори, че той наистина е имал някакви силни чувства към нея, но може би защото вече беше женен и чакаше дете, а и защото тя е ученичка и обществото няма да приеме такава връзка, в крайна сметка й "пусна" ръката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горкият, май наистина 

обичаше ученичката, но с тоя брак ... Жена му и тя не беше много наред, според мен. А накрая просто изпусна момичето.

Хубав филм. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как му точих лиги на този филм още когато мернах темичката му. А снощи си го и изгледах ,макар че останах разочарован донякъде от буквичките,не бяха много качествени ,а и липсваха някъде,но както и да е,свършила работа.

Та,филмът е просто страхотен. Определено в филмите си,корейците не се стесняват да показват и тъмната страна на любовта и тук се справиха блестящо. Страхотна психария си беше и единствено ми липсваха повече трупове,но и така съм доволен де :)

Любовта е лудост,в това вече съм сигурен. Ученичката е оправдана донякъде,защото все пак девойката си беше още в пубертета и криво разбра любовта,просто нямаше кой да и помогне. Но с какво да оправдаем учителя. Може би с това,че той наистина се влюби в нея. Рабираемо донякъде,просто Чо Бо A беше адски неустоима и така му замая главата,че малко мъже биха устискали звяра в гащите :D  Съпругата,е тука бях адски приятно изненадан. Изобщо не очаквах това от нея. В началото тиха и търпелива ,а накрая,уау,впечатлен съм. Но хората казват,че майчинският инстинкт е най-силен от всичко друго.

Определено  ще се хареса на всички ,които си падат по този тип филми.

Много,много добър избор на актьори. Чанг Хьок,какво да го коментирам,само гледайте "В търсенето на слона" и като му видите името нейде и веднага ще дърпате. А за Чо Бо A,просто съм безмълвен. Прехласнах се по това девойче,така добре изиграна роля. Очаква я страхотно бъдеще. И дай боже в повече подобни филми :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много ми хареса филма, Бо А наистина се справи чудесно, всяка емоция беше изписана на лицето и, Чанг Хьок за пръв път го гледам във филм, но както и в Чуно също беше на ниво, особено в последната сцена от филма. Много трогателен, много въздействащ филм, гледала съм един американски подобен, не му помня заглавието, но там нещата завършиха съвсем различно за бедната учителка, която имаше връзка с 15 г си ученик.

Тук в началото ученичката ми беше симпатична със своето увлечение, после ми стана неприятна с лудостта си, идеше ми да я хвана за косата и да я изритам от дома на учителя, но накрая вече ми стана мъчно за нея, особено след това, което направи жената на учителя.

Благодаря на Rie, че ми препоръча филма, заслужаваше си гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, за нищо, макар че аз не съм го гледала, но като ме попита за филм с Чанг Хьок се сетих, че именно това заглавие е излязло наскоро с него. Нямам намерение обаче да гледам лентата, историята не е по мой вкус, въпреки главният актьор.
БоА я помня отлично в ролята на невинното гълъбче от покрива в Shut Up Flower Boy Band, но като чета коментарите тук, явно доста е променила курса в кариерата си. За Чанг Хьок не се и съмнявам, че се е представил отлично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста, доста интересен филм. Може би един от водещите ми в класацията за 2014-та.Погълна ме изцяло. :)Постоянно те изненадва с някакви неща, които не очакваш. Може би имаше нужда от друг финал и щеше да стане култов. Браво на момичето дето играеше ученичката. Да направиш толкова силна и запомняща се роля, в първият си филм, си е направо заявка за бляскава кариера.  Но да видим, да не я урочасаме. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както се казва, да не ти идва тази малката на главата, че ще се чудиш какво да я правиш. :D

Може би имаше нужда от друг финал и щеше да стане култов.

Я я ... друг финал? Какъв по-точно?

Може би да направи и едно дете на малката и да я прибере да живее с тях и така тримцата да си живеят и после да станат петима. :D Щеше да бъде too much.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми някакси много логично свърши. За да е култов трябва да е някаква психария в стил Ким Ки Док. :) Нещо странно и нетипично.  Например като финала на Addicted (2002). Но да, може би си прав. Заедно не могат да живеят, тя да му е любовница е тъпо, а ако откачи напълно и убие жената и бебето щеше да е наистина too much :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мен ми се струва, че ако я беше спасил, щеше да стане малко блудкав филма.

Сега ми дойде на ум един психо край - малката изнудва мъжа да бъде с нея, като държи жена му все още нероденото дете (за повечко драма) като заложници. В крайна сметка тя ги убива, а той огурчен от случилото се я отрязва напълно. Но финалната сцена трябва да е друга, за да е по-шантаво. Примерно вече действието е след една година, в която те тайно се срещат и се любят цяла нощ. :D

Иначе може би розовото финалче трябваше да изглежда така - той я спасява, минава пак 1 или 2 години, тя помъдрява и финалната сцена е как мъжа и жената се разхождат с детето си в количката и срещат момичето с новото й мега яко гадже. И тук може да се сложи край или да стане леко мистериозно, въпреки че ще се наруши розовината, но все пак. Та разминавайки се, момичето и мъжа се обръщат и си насмигват палаво. Демек още я въртят тази любов, но тайно.

Айде от мен толкова фантасмагории. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми филмчето! 

Понякога не е нужно розов край, а просто истински - той сам на себе си не искаше да признае какво чувства, но чувствата надделяха. Човек разбира какво е имал, едва когато го изгуби...за съжаление, но факт!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, а как тогава момичето беше девствено? Според мен той я беше убил още в началото в класната стая, а всичко останало след това бяха някакви негови видения. Другото необяснимо ми беше, защо в края на филма се появи онова негово яке, което той едва тогава изхвърли. Якето, което първоначално й даде да се облече в училището. И думите на жена му, която му каза да изхвърли боклука, когато излиза. Абе типично по корейски, страхотен филм. Кара ме да се замислям какво всъщност се е случило, като в The game.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да си кажа, не знам дали мога да се влюбя повече в играта на Чанг Хьок :inlove:   ... В последния месец напреднах доста с филмографията му, като се стремя да избегна последната му драма, където мисля, че ще развали удоволствието ми към себе си ... -_-

Главната е страшна сладурана, с тези големи "невинни" очички, наистина може да омае всеки мъж, било то женен или с дете :P

Относно сюжета мога да кажа, че е един от малкото неклиширани в корейското филмопроизводство...(макар,че ако вземем впредвид един друг вид филми ..кхъм..доста често срещана история :lol2: :lol2: :P :P ). 

...като съчетаем и страхотната игра и подбора на акьори, става едно доста добро производство. :) :)

Превода беше леко странен на моменти и с доста грешки, но поне има такъв :896767:  :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леко намириса на трилърче, но в крайна сметка края ми е като в Bittersweet life - не се наемам да разгадавам кое е било илюзия и кое реалност.

Ако се гледа втори път, детайлите (като въпросното яке) ще дадат по - точна преценка, но моя милост няма такива намерения. За мен по - интересното е  паралелния свят на момичето...Спомних си примери в университета относно шизофрениците... - фантазията е тяхната реалност, виждането и заживяването с илюзионни образи и т.н. както беше с нейното бебе... и всичко останало...Сетих се за едни лекции и разсъждавайки над тях, мислех, че накрая ще го убие и веднага след това ще убие и себе си...асоциирах го с разни примери от криминологията...Показваха ни разни профили на убийци (с въпросните психични отклонения) на собствените си майки... полицията го открива на колене при жертвата, галейки я, плачейки над нея и признавайки, че я е убил...след случаи на такива актове, при въпроса "защо го направи", се срещат отговори от сорта  "защото много я обичам"... логика - след като си събрал сили да нараниш човека от който си обсебен (или отнемеш живота му), и след него да посегнеш и на своя - това е "чистата и силна, единствена любов"...Този филм малко ми напомни на тези казуси...Поста ми стана малко creepy... :huh:   :blink:  :wacko: 

Та...това откъм сюжет...а откъм актьори - преоткрих Чанг Хьок и сега се боря с безсънието и таласъмията...поредният "можещ" на хоризонта...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста сбъркан филм. Началото беше интригуващо,с очакване на страстна връзка между учител и ученичка.. но изведнъж момичето психясва и целия филм се обърква.На момент му изгубих смисъла,дори не разбирах какво се случва.Леко предсказуем край,като се има в предвид ситуациите. Но става като за 1 път,да отбиеш времето 
А относно актьорската игра - супер ... Бо А определено си е супер талантлива  :kissy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм а мацката беше убийствена. Чаровна, жизнена, настойчива, загадъчна, разбирам го много добре учителят в тази ситуация. Невероятна актриса, ако я видиш на снимка сигурно с нищо няма да те впечатли но актьорската и игра и чарът и те карат да се влюбиш в нея.
Чанг Хьок никога не съм го харесвал защото в каквато и роля да съм го виждал винаги има нещо арогантно в него което обикновено означава че е черта на актьора не на героят му, но тука е просто невероятен и ми промени мнението за него.

Заради филми като този харесвам корейското кино, нищо не е това което изглежда на пръв поглед. Като асимилираш малко случилото се си даваш сметка че

учителят всъщност нямаше щастлив живот нито брак. Той просто цял живот беше играл по правилата, беше се оженил заради бремеността на жена си, работеше учител защото тъста му беше решил това вместо него, а жена му не я интересуваше какво той би искал да работи и го прави щастлив а какво носи повече пари и е по-престижно.

Той наистина обичаше момичето но се опитваше да се дистанцира защото така му диктуваха правилата и нормите на обществото. Вървеше против инстинктите и чувствата си защото това за него беше "правилното" нещо да се направи в случая. Момичето от друга страна не беше обременена от житейски опит, не я интересуваха норми и правила, тя го обичаше заради самия него и наистина се радваше когато той е щастлив.

Сцената на финала е много показателна, когато той седи на пейката и скърби по нея осъзнавайки че е имал нещо истинско което безвъзвратно е изгубил.
Има и една сцена на края на филма след буквите която мнозина сигурно са пропуснали и която дава интересен поглед върху двамата, когато тя репетира за ръгби мача му, а той я гледа прехласнат от прозореца.

На пръв поглед филма изглежда като психо трилър за ученичка вманиачена по учителя си, но впоследствие осъзнаваш че това е просто една нещастна любовна история.

След този филм се зарибих да изгледам и "A Muse" който имаше много сходства с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересни коментари.

На мен ми се вижда малко прибързано да се говори за любов между учителя и ученичката. Може би в последствие, ако е имало нещо, ако нещата са били други - би се зародила и любов. Но ми се струваше, че учителя е развълнуван от невинността на ученичката, от блесналия й поглед, с който го гледа и следи, от игривостта й, от това, че се различава много от другите момичета в училището, пък дори и от останалите жени. От жена му, към която няма кой знае какви чувства...

Струва ми се, че всички са виновни в тоя филм, да се стигне до този край. Родителите на ученичката, училището и директора, защото замазаха нещата, вместо да обърнат внимание, учителя - че твърде късно разбра какво става, жената на учителя, която не искаше да говори с него, когато той щеше да й каже, и която също психяса по едно време, но не мисля, че е от майчински инстинкт... и така.

Jo Bo-Ah се справи великолепно с ролята си, а Чанг Хьок в половината филм изглеждаше толкова смачкан, т.е. истински, че чак може да те заболи сърцето  :) :) ;)

Гледайте го, много добър филм, макар и не по моя вкус!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове