lazeto Публикувано 22 Август, 2013 Share Публикувано 22 Август, 2013 СТРАННАТА ИКОНОМКА Страна: Южна Корея Година: 2013 Жанр: Драма Канал: SBS Епизоди: 20 Режисьор: Kim Hyeong Sik Субтитри: Английски Участват: Choi Ji Woo - Housekeeper Park Bok Nyeo Lee Sung Jae - Eun Sang Chul Park Keun Hyeong Wang Ji Hye Shim Yi Young Bang Eun Hee Lee Seung Hyeong Yoon Hee Seok Jang Seo Won Kim Hae Sook Jung Moon Sung Резюме: Ън Санг Чол (Lee Sung Jae) и четирите му деца срещат трудности след внезапната смърт на съпругата му. Скоро след това се появява подозрителната икономка Пак Бок Ньо (Choi Ji Woo). Заради нея Ън Санг Чол и децата му са изправени пред различни случаи, така те постепенно започват да изпитват любов и привързаност един към друг. "The Suspicious Housekeeper" е корейският римейк на хитовата японска драма "Kaseifu no Mita", която спечели публиката с рейтинг от 40% ... С английски субтитри: Онлайн с английски субтитри: С руски субтитри: Онлайн с руски субтитри: Бре, ще правят римейк на такава добра драма като Kaseifu no Mita, не знам как ще се справят... То японската драма вдига летвата доста високо, а и корейците хич ги няма в римейките, поне актрисата я харесвам... ще видим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 25 Септември, 2013 Share Отговорено 25 Септември, 2013 Японската дорама ми е особено скъпа на сърцето, а това, коетo видях от първи епизод на корейската версия е... как да кажа... корейска му работа. Вярно е, че не трябва да се сравняват различните версии, всяка може да носи в себе си нещо различно, нещо ново и интересно, но аз лично не мога, особено ако съм гледала преди това Kaseifu no Mita и зная каква отлична и по рейтинг дорама направиха японците преди две години. Неизбежно е при мен. Не мога дори да си позволя да сравня актриса от класата на Нанако Мaцушима с главната героиня, която видях тук. Копирано е всичко, текст, сцени. Децата изобщо не ми се вързаха тук в картината. Шиори Куцуна е най-голямата в семейството, на 17-18 години, а тук малката 14-годишна Ким Со Хьон е в нейната роля. Героят на Тайши Накагава, тоест корейската му версия е на светлинни години от него като образ, изпълнение и внушение. Тайши направи много силна роля, герой, който веднага ти става симпатичен, а бе само на 13 години.Японците са майстори на семейните истории, на продукциите в жанр човешка драма, без излишната в тях драма, мелодрама и разтягане на локум. Това е най-силната им страна за мен, точно тези техни дорами ценя и гледам, а тук, в корейската версия, отново ми направи впечатление (дори само от първи епизод), че ще драматизираме повече, ще ревем, ще става страшно, по корейски.Погледнах първи епизод от интерес, заради японската дорама, но приключих само с него, а и като видях, че епизодите ще са 20 (при 11-ет японски)... бедна ми е фантазията какво ще направят корейците с японското заглавие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lawandula Отговорено 30 Септември, 2013 Share Отговорено 30 Септември, 2013 Изгледах първите две серии. Доста тягостно ми дойде, актьорите не ми допаднаха особено, освен Choi Ji Woo, но след многото суперлативи за японската версия,която не съм гледала,ще изгледам поне още два епизода. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lawandula Отговорено 28 Ноември, 2013 Share Отговорено 28 Ноември, 2013 След още два , още два и така до последния.Ако трябва кратко да дам определение, то ще е нестандартно-странно-трогателен.Акцентът беще сложен на динамиката на чувствата и човешките ценности, а не на динамиката на действието.Хареса ми.След края, остава сякаш чувство на умиротвореност.На малките и големи актьори- браво! П.П..Трудничко тръгва, но после , след 6-7 серия увлича. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lavender Отговорено 4 Декември, 2013 Share Отговорено 4 Декември, 2013 Ако трябва кратко да дам определение, то ще е нестандартно-странно-трогателен. Абсолютно точно. Затрогва някак, а на моменти имаше доста тежки, силни сцени. Много харесах актьорите, а децата бяха просто чудесни. Не знам японската версия, но аз по принцип повече харесвам корейско Много трогателен сюжет, много смислен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 6 Декември, 2013 Share Отговорено 6 Декември, 2013 След гледане на японския оригинал човек, попаднал на това, може да си каже само едно - не струва Образите са кухи, икономката все изглежда така, сякаш от извратено чувство за хумор прави разни номера (и после тайно си се смее вкъщи сигурно), а и цялото разтягане на локума в 20 епизода се влачи непоносимо бавно. Издържах 4-5 еп-а от носталгия по Мита, ама не можах да смеля повече. Пък не знам дали след шести-седми епизод увлича - то историята е доказала, че човек и с по-лоши неща може да свикне при редовен терор Аргументът "не гледам японско" не е достатъчно оправдание да си загубите времето. Историите и в двете версии са еднакви, актьорите са си все така дръпнатооки, само дето оригиналният сериал е с пъти по-добър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts