Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Basketball (2013)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Bbaseukket Bol

Година на излъчване: 21 октомври 2013 - 17 декември 2013

Жанр: Драма, Исторически, Спорт

Канал: tvN

Епизоди: 24

Режисьор: Kwak Jung Hwan

Субтитри: Английски

Участват:

Do Ji Han - Kang San

Lee Elijah - Choi Shin Young

Kim Bo Mi - Mi Sook

Jung Dong Hyun - Min Chi Ho

Yeeun - Bong Soon

Jung Seung Kyo - Bae Sung Won

Jung In Sun - Byeo Ri

Kong Hyung Jin - Yon Bae

Kim Eung Soo - Choi Je Kook

Ahn Seok Hwan - Min Tae Shin

Lee Han Wi - Marquis Yoon

Jin Kyung - Bamsil-deck

Резюме: В драмата се разказва за бурния период между Японската колониална епоха и разделянето на Корея. Канг Сан (Do Ji Han) е от бедно семейство, той се опитва да се измъкне от бедността чрез баскетбола. Влюбва се в богато момиче и мечтае любовта им да преодолее различния им социален статус.

Историята е вдъхновена от корейския отбор по баскетбол, който е участвал на Олимпийските игри в Лондон през 1948 година. Това е първият и последен отбор, участвал на Олимпийски игри под името Корея...

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ ДУБЛАЖ

Онлайн с английски субтитри

Онлайн с руски субтитри

Това ми се струва, че ще е доста интересно... ще видим... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заглавието е отлично, историята също много интересна - баскетбол, исторически събития, перфектният сценарий за мен като зрител и човек, който обожава спорта (четейки само резюмето), но... тук идва голямото "но" щом става дума за корейски сериал. Лошо предчувствие от опита ми, че ще провалят отличната идея на продукцията, ще забият в любовни локуми, в мелодрами (това са и цели 24 епизода, неизбежно е), а спортът ще остане отново на заден план. А как само ми се гледа истинска спортна драма, направена отлично, за да кажа едно голямо "Браво!", като основното в нея наистина да е спортът, а не дъвканите до болка вече едни и същи корейски измислици-премислици.
Ще изгледам със сигурност първи епизод, ще преценя дали ще си струва да продължа, но усетя ли отново бързото потъване по корейски, се разделям и с този сериал. Дано все пак не се окажа лош пророк. Гледа ми се нещо стойностно, на спортна тематика, японците имат невероятни спортни дорами, които са наистина спортни, но необяснимо за мен спряха да създават, което е огромен минус. Да видим какво са подготвили tvN...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано все пак не се окажа лош пророк.

А дано, ама надали! :28558: Досега не съм видял нито един корейски сериал с подобна тематика, който да отговаря на твоите изисквания за спортен сериал. Навсякъде спортът беше сдъвкан и пренебрегнат за сметка на "драмата".

А момъкът на плаката е с типичната корейска прическа за 40 те години на 20 век! :rofl: Костюмът даже въобще няма да коментирам. Отсега нивото е доста ниско.........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес, надявайки се информацията в тази тема да отговаря на истината, очаквах да стартира този нов корейски сериал, но не би, просто защото датата му е променена на 21 октомври. Та, променете го, защото и други ще се подведат. Сложен е (добавен след направата на темата) и трейлър на сериала, а на финала му се вижда датата.

dido100, имаш право за всичко, което си написал. Гледа ми се обаче нещо спортно (ама наистина спортно, както предполага и самото заглавие), не искам драми, не искам корейски локуми, тъпотии и целият им букет от неадекватни действия - искам една реалистична (до някъде) продукция, на която на финал да кажа браво. Ще пробвам след месец, а то ще се чуе как ще се съм, бързо приключвам с корейските продукции, имам много "изгледани" само с първи епизод.

Японците буквално биха дузпата на спортните си дорами и ги зарязаха, а страшно много ми се гледа нещо азиатско, нещо ново, нещо на спортна тематика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Gaksi...basketbaaaaaaaall!! lol Втората драма (след 응답하라 1994), която смятам да гледам за сезона при корейците. Само се надявам, и то искрено, лав стори-то да не съква така, както беше при Гакшитал... или поне главната героиня да не дразни! Останалото знам, че ще ми хареса; има си всичко, което искам за момента (както виждам от тийзърите).

Ще се коментира bit by bit, като излезне. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре вечер (седмица преди старта на Basketball) по tvN ще се излъчи документален филм свързан със сериала. В този така наречен нулев епизод ще бъде представена историята, героите в нея, но най-вече историческите събития, времето, в което ще се развива действието.
Тези дни излязоха и още сцени от сериала, кадри от това, което ще видим. Рекламират заглавието. Очевидно е, че за тези декори са вложени доста пари, но ще видим какво са "измислили" този път корейският сценарист и режисьор.
Кисоп и Хун също рекламираха тези дни сериала в публикациите си. Ще го гледат, а и са приятели с главния актьор До Джи Хан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След първите три серии осъзнах, че този сериал ми напомня нашите сериали, правени в Студията за детски и юношески филми преди 1989 г. Ненапразно са му сложили знак "Не се препоръчва за лица над 12 години"! :282: Толкова муден и кух откъм съдържание, но затова пък политически коректен, цензуриран и зализан е този сериал. Като добавим и пълната каша с неотговарящи на епохата прически, костюми и коли съвсем става негледаем. Ако сте се надявали на някаква "романтика", забравете! Тук има само няколко разменени влажни погледа, въздишки и стискане на ръце. А са още в 1939 г.! Какво ще сучат поне още 9 години до 1948 (поне-Олимпиадата в Лондон) или 14-до1953 г. (Корейската война)???

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разочарование. Не се изказах (и на мен вече ми дотяга, нищо интересно, нищо различно), а изгледах миналата седмица първите два епизода, но с тях приключи рано-рано и това корейско приключение. Чудо е, че издържах и втори епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове