t_lozeva Публикувано 30 Юни, 2013 Share Публикувано 30 Юни, 2013 Junjou Romantica Държава: Япония Година:2008 Епизоди: 24 , +спешъл и OVA Анимационно студио: Deen Жанр: Яои, boys love, шоунен-ай, драма, романтика, комедия Режисьор: Chiaki Kon Сценарий: Michiko Yokote (eps 10-11) Rika Nakase (6 episodeseps 1-3, 5, 7, 12) Yoshiko Nakamura (eps 4, 6, 8-9) Музика: MOKA Оригинален писател: Shungiku Nakamura Изпълнители на основната музикална тема: pigstar (OP) SCRIPT (ED) Актьорски състав: Daisuke Kishio - Shinobu Takatsuki Hikaru Hanada - Akihiko Usami Kazuhiko Inoue - You Miyagi Kentarou Itou - Hiroki Kamijou Nobutoshi Canna - Nowaki Kusama Takahiro Sakurai - Misaki Takahashi Резюме: Анимационните серии изобразяват развитието на три романтични двойки: Главните герои: Junjou Romantik, и другите две: Junjou Egoist, и Junjou Terorist. Освен яои (boys love) манга серия, има и поредица разкази със същото заглавие. Мангата е издадена и в Америка и става първата BL манга, влязла в листата за най-продавани заглавия за Ню Йорк. Анимето държи 5-тото място за дебют на Орикон до 2008 година Лично мнение: Това е най-любимото ми заглавие от яои нещата, които съм видяла досега. Има най-чисти човешки емоции, малко "хентаи", и най-вече много любов. Моля не се шокирайте, а приемете пола на героите метафорично и се забавлявайте! Дано да ви допадне. Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cheryll Отговорено 1 Юли, 2013 Share Отговорено 1 Юли, 2013 Гледала съм го преди близо две години и не помня много от него, само моментни асоциации, които в момента ми излизат в главата по спомен. Помня, че го изгледах за ден или два - и двата сезона, и бях възхитена преди всичко от разглеждането на любовта във всичките й аспекти. От зараждането и недоумението до несигурността в бъдещето и ревността. Фрагментите са много, разбира се, но това бе първото аниме, което ме накара да търся заглавия с по-хард уклон и съответно фенфикшън по този жанр. Смело мога да заявя още, че не си падам по романтиката и протакването на целта, а по-скоро се увличам по осъществяването на любовта и сексуалните сцени. Т.е. именно те ми носят усещането, че не гледам хетеросесуални двойки, които се... кхъм... Както и да е. Определено Джунджоу Романтика наистина си е класика в жанра, но съм на мнение, че от Aarinfantasy има добри попадения. Класика в жанра смятам също и Ai No Kusabi, но вече започвам да се отклонявам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t_lozeva Отговорено 1 Юли, 2013 Автор Share Отговорено 1 Юли, 2013 Не е от най-невинните, само да кажа. Явно говориш за съвсем друг жанр, който не ми е познат още. Това аниме може да накара всяка жена да потръпне. Много точно си го казала за всички аспекти на любовта. Класиката ще я видя, мерси. Щом си специалист, кажи кое ти е най-любимото? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Megan Отговорено 1 Юли, 2013 Share Отговорено 1 Юли, 2013 Аз също го гледах преди около 2 години и мога да кажа, че за жанра си е направено много добре А Усаги сан е голям образ хаха. Препоръчвам го на феновете на БЛ и Яои, ако не са го гледали още Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cheryll Отговорено 1 Юли, 2013 Share Отговорено 1 Юли, 2013 Оооо, грешка!^^ Не че съм специалист, съвсем не. Просто изказвам субективно мнение, което не пледира да е общоприето и меродавно, нито някой трябва да се съобразява с него. Все пак смятам, че онова, което на мен ми харесва не означава, че би се харесало на някой друг. Нито пък разглеждането на филма и търсенето на споменатите аспекти могат да заинтересуват някой. В общи линии се опитвам да кажа, че повечето хора гледат нещо си (съответно четат), наблягайки на сюжета. Преди всичко на сюжета. Аз от своя страна гледам нещо си, стараейки се да открия пластовете в сюжета и замисъла, като смятам, че нишките могат да бъдат повече от една. Предполагам в очите на някои други това е вятър работа. За това и един филм или аниме почти никога не ме е разочаровало. Посочих Ai No Kusabi като класика, понеже е ветеран в яои-жанра, така да се каже. Понеже имам регистрация в Ааринфентази, рано време разбрах, че правят и римейк по него, просто защото след всичките години интереса още не се е изпарил. Отделно има сцени, които биха задоволили почитателите на по-тежкия стил в яои-то. Подобни сцени има и в Maiden Rose, а също и едно, на което помня само превода на заглавието му - ''Зимна цикада''. Споменавам, че съм гледала малко подобни анимета, коригирайки се преди всичко от коментарите в Бака.БТ. Виж, защо не се направи някаква тема, където биха се отцепили мненията ни и да се даде нов дебат за разискване. Определено яои-жанра не може да бъде определен като обикновен и могат да се посочат аспектите му в добронамерена дискусия. Така и всеки може да си избере аниме, което не се отклонява от предпочитанията му, нали? Това последното е просто предложение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t_lozeva Отговорено 2 Юли, 2013 Автор Share Отговорено 2 Юли, 2013 (Редактирано) Едно видео -убиец: Usagi x Misaki Браво, изчерпателно мнение даде. Точно това ми беше любопитно. И аз мисля, че сюжета не е от особено значение за да се хареса дадено произведение. Понякога просто чувството за моменти и неща, които си усещал в реалния живот те трогват и те радват. Няма особен сюжет, но всеки епизод те радва поради хиляди други причини. Усаги сан е просто невероятен. Най-доброто аниме, което може да съществува. (Само не бива много да се прекалява с гледането на подобни неща, че по някое време, току виж като те питат какъв ти е вкуса за мъже, ще казаваш: "Харесвам мъже с лилави очи!" хаха Редактирано 3 Юли, 2013 от t_lozeva Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тикълче Отговорено 27 Април, 2015 Share Отговорено 27 Април, 2015 Как можа да го изнасили! Ужас! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
voileta Отговорено 10 Юли, 2015 Share Отговорено 10 Юли, 2015 Трети сезон на тази реликва е вече факт. Излезе 1-ви еп с англе субки. Може да се срещне също и с бг буквета из сайтовете за споделяне. Феновете са наистина експедитивни, когато става дума за нещо така любимо. Все пак, ако се намери някоя добра душа за официален бг превод, не ще сбърка и ще донесе доста радост. Анимето наистина е класика сред феновете на жанра Да споделя и малко впечатления от първи еп. Мисаки и Усаги са все същите шматки. Смях и пак смях. Сеютата така ми липсваха. Като чуя гласа на Заека' и почвам да давам на заето. Само не знам тоя третият де се бута като репичка в пълен буркан. Дразни ме като образ и още от сега не мога да го дишам. Изцяло немагнетичен ми е, пък камо ли да успея да го възприема като някаква конкуренция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eowina Отговорено 10 Юли, 2015 Share Отговорено 10 Юли, 2015 Някой може ли да сподели линк за гледане онлайн на 3 сезон, че това е най - любимото ми яои аниме! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TsundereHeart Отговорено 10 Август, 2016 Share Отговорено 10 Август, 2016 Това беше първото яой аниме което съм гледала....останах с голямо впечатление и с малко критика Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts