Ама че финал са сътворили.... На пръв поглед хепиенд, ама тъп.
И въобще, сценаристите са пропуснали да сложат точката на правилното място 3-4 серии по-рано като минимум.
Иначе много красива приказка за любовта, за доброто и злото, за човешките отношения, за човешките слабости и силни страни, за грешките, за прошката, за поемането на отговорност и изкупуването на вината за допуснатите грешни действия.
Но въпреки това не показаха раздаването на справедливост за всички злини и добрини извършени от героите в тази история.
Тази двойка актьори са истинско удоволствие за гледане с доста екранно време като главната двойка в сериал разказващ историята на техните персонажи. Всеки от тях двамата излъчва доброта, нежност, чистота на духа и светлина и партнирайки си точно в тези роли личната им харизма и химията помежду им направи усещането от гледането на сериала много специално. Сякаш поемах голяма доза красота и доброта всеки път, когато техните персонажи бяха на екрана, дори когато героите им допускаха грешки.
От 4 изгледани китайски сериала успях най-накрая истински да си харесам актриса. По принцип харесах и главната от "Прасковите" и в някаква степен и главната от "Легендата за меча", но не по този начин по който ме грабна актрисата в ролята на Бялата змия. Има нещо много омагьосващо в нея.
По същия начин ме грабна и актьорът в главната роля, както и актьорът в главната роля в "Прасковите".
Има и нещо запомнящо се в актьора в ролята на зетя на главния, както и в персонажа му.
И други актьори ми харесаха, но не до степен да ги запомня трайно и да поискам да ги гледам и в други техни сериали или филми.
За малко да забравя да спомена, че и в този сериал открих много нежна, запомняща се песен.
Пак в Бургас, на 28.03. от 15ч.
Филиал Бургас на Софийския университет продължава културната поредица за Изтока | Община Бургас https://share.google/UIxDXyRmQLbhggOm5