thedemon1238 Публикувано 29 Март, 2010 Share Публикувано 29 Март, 2010 Beethoven Virus Заглавие: 베토벤 바이러스 / Beethoven Virus Жанр: музикален, драма Епизоди: 18 + спешъл Програма: MBC Период на излъчване: от 10 септември 2008 до 12 ноември 2008 (сряда и четвъртък 21:55) С участието на: Kim Myung Min, Lee Ji Ah, Чанг Гън Сок Сюжет: Канг Гън У е диригент на оркестър, минал вече четиридесетте. Той е работохолик, който има много лоша репутация. Известен е с това, че би направил абсолютно всичко, за да създаде перфектната музика. Заради убедеността в своята правота и заради твърдоглавия си характер, за него единствено той е винаги прав. Това от своя страна му пречи да създава добри връзки с останалите от оркестъра. Той среща цигуларката Ду Ру Ми и тромпетист със същото име като неговото. Заедно те формират любовен триъгълник... Личен коментар: Превъртях набързо първите два епизода, дето излязоха сряда и четвъртък. Има потенциал да стане нещо интересно. Суджуни играе подобна роля като Четирите бога. Добра актриса е, щом без никакъв опит в предишния сериал игра достойно до такива звезди, без да им отстъпва, няма начин да не се докаже и тук. Този сериал върви по едно и също време, но по различни канали, заедно със The Kingdom of The Winds. После кажете, че няма конкуренция в Корея. Ако има хора, които искат да ги гледат и двата, не им завиждам С български субтитри: тук, тук Онлайн с български субтитри: тук С английски субтитри + OST С руски субтитри + OST Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 29 Март, 2010 Share Отговорено 29 Март, 2010 Изгледах го - добре помислете дали искате да прочетете този коментар: Останах дълбоко разочарована от доста неща, но финалът наистина ми дойде в повече. Ако това може да се нарече финал, 'щото аз такова нещо не видях. По мое мнение последният епизод е или вратичка за втори сезон, или гавра с труп - този на зрителя. Но понеже не виждам какво биха могли да измислят, че да продължат тая истерия с още един сезон, приемам, че това изсмукано от пръсти... хмм, не знам дори как да го нарека... нещо явно трябва да мине за The end. По принцип съм спокоен и мил човек, но тук ми иде да запсувам като докер на три ракии без мезе. Буквално наникъде свърши - нищо не стана ясно, не се разбра кой какво, никакъв намек за развитието на историята в бъдещето. Останах с чувството, че сякаш някой ми е спрял тока и още чакам да го пуснат, че да си догледам. Просто се събраха едни хора и си изнесоха концерта с маестрото за диригент - и к'во? Има цял куп герои, чиято съдба остана да виси, да не говорим за тримата главни, за които пък съвсем не се разбра нищо. За героите: Голям фен съм на местрото - з*а*д*н*и*к си беше, з*а*д*н*и*к си и остана! Пък и не го криеше, даже си се кефеше май. Много ми напомня на един скъп за мен човек... Та тоя е супер сладур, много ме кефи. За Ду Ру-Ми и младия Гон-У нямам много за казване, бива ги, но нищо повече. Горе-долу това е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
parab Отговорено 29 Март, 2010 Share Отговорено 29 Март, 2010 Не се сдържах и прочетох спойлера . Не че разкриваш нещо кой знае какво, но си го очаквах това. Някъде споменаха, че са удължили сериала с още три епизода, заради интереса към него, та затова сигурно е станало това, което пишеш. А маестрото си е образ и половина - актьорът беше великолепен в тази си роля, страхотно присъствие и много силно въздействие. Ама така и не разбрах защо Руми взе, че се влюби в него. Просто от едно такова подаване на ръка, а после той колко я и мачкаше... И тази вечна наклонност на корейците да измислят болести, за да драматизират излишно нещата... Малко вповече ми дойде и според мен си беше излишно да е до такава степен... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 29 Март, 2010 Share Отговорено 29 Март, 2010 Според мен Ру-Ми си е мазохистка. Предполагам страда от онова тъй здраво залегнало в нас, жените, чувство на привързаност към всякакви отрепки, гадове и т.н. Някак ми се връзва с майчинското чувство, знам ли. Мен също той повече ме кефеше от малкия. Някак целеустремен беше. Макар и сам да не знаеше кък какво точно. Не знам като са го удължавали какво са мислели, но поне да не бяха орязали най-важните неща, демек края. Много тъпо така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thedemon1238 Отговорено 29 Март, 2010 Автор Share Отговорено 29 Март, 2010 Beethoven Virus OST - The Classics Vol.1 Release Date: 2008-11-25 Artist: Various Artists Publisher: Universal Music (South Korea) CD 1 01 . 사라사테 : 치고이너바이젠 02 . 요한 스트라우스 1세 : 라데츠키 행진곡 03 . 베토벤 : 바이올린 로망스 2번 F장조 04 . 베토벤 교향곡 9번 “합창” 4악장 05 . 베토벤 : 교향곡 5번 “운명”1악장 06 . 주페 : 경기병 서곡 07 . 쇼팽 : 연습곡 작품25-11 “겨울바람” 08 . 모리코네 : 넬라 환타지아 09 . 피아졸라 : 리베르탱고 10 . 브람스 : 헝가리 무곡 5번 11 . 로시니 : 윌리엄 텔 서곡 12 . 브람스 : 교향곡 3번 F장조 중 3악장 CD 2 01 . 사라사테 : 카르멘 환타지 중 서주 02 . 모차르트 : 클라리넷 협주곡 2악장 03 . 베토벤 : 바이올린 소나타“봄” 1악장 04 . 오펜바흐 : 천국과 지옥 서곡 05 . 드보르작 : 교향곡 9번 <신세계> 2악장 06 . 림스키-코르사코프 : 왕벌의 비행 07 . 멘델스존 : 교향곡 4번 “이탈리아” 1악장 08 . 베토벤 : 교향곡 6번 “전원” 2악장 09 . 드보르작 : 슬라브무곡 작품 46-8 Превод: Не съм сигурен, дали е точен... CD1 01.SARASATE:Zigeunerweisen 02.J. STRAUSS I:Radetzky March 03.BEETHOVEN:Violin Romance In F Major 04.BEETHOVEN:Symphony No.9 In D Minor, Op.125 'Choral'IV. 05.BEETHOVEN:Symphony No.5 In C Minor, Op.67 I. 06.SUPPE:Light Cavalry 07.CHOPIN:Etude, Op.25 No.11 In A Minor 'Winter Wind' 08.MORRICONE:Nella Fantasia 09.PIAZZOLA:Libertango 10.BRAHMS:Hungarian Dance No. 5 In G Minor 11.ROSSINI:Overture - William Tell 12.BRAHMS:Symphony No. 3 In F, Op.90 III. Poco Allegretto CD2 1.SARASATE:Carmen Fantasy, Op.25 I. Introduction. Allegro Moderato 2.MOZART:Clarinet Concerto In A, K.622 II. Adagio 3.BEETHOVEN:Violin Sonata No.5 In F, Op.24 'Spring' I. 4.OFFENBACH:Overture 'Orpheus In The Underworld' 5.Dvorak:Symphony No.9 In E Minor, Op.95 'From The New World'II 6.Rimsky-Korsakov:The Flight Of The Bumble-Bee 7.MENDELSSOHN:Symphony No.4 In A, Op.90 'Italian' I. 8..BEETHOVEN:Symphony No.6 In F, Op.68 'Pastorale' II. 9.Dvorak:Slavonic Dance Op.46, No.8 In G Minor DOWNLOAD: оттук (Качеството e 64 kbit wma, но звучи учудващо добре. Ако някой го намери с по-добро, да казва ) Beethoven Virus OST - The Classics Vol.2 (베토벤 바이러스 OST : 더 클래식 2집 ) Artist: Various Artists Release Date: November 12, 2008 Label: Universal Music, Korea CD1 01. 프랑크 : 생명의 양식 02. 오펜바흐 : 자클린느의 눈물 03. 바그너 : 발퀴레의 기행 04. 헨델 : 리날도 중 '울게 하소서' 05. 엘가 : 사랑의 인사 06. 스메타나 : 몰다우 07. 알레그리 : 미제레레 08. 차이코프스키 : 피아노 협주곡 1번 1악장 09. 베토벤 : 교향곡 제5번 '운명' 4악장 '알레그로' CD2 01. 리스트 : 사랑의 꿈 02. 비발디 : 바이올린 협주곡 "사계" 중 "여름" 3악장 '프레스토' 03. 포레 : 파반느 04. 베르디 : 라 트리비아타 중 '전주곡' 05. 베토벤 : 피아노 소나타 8번 <비창> 3악장 06. 비제 : 아를의 여인 모음곡 1번의 프렐류드 07. 마스카니 : <카발레리아 루스티카나> 중 '간주곡' 08. 스메타나 : 현악4중주 1번 "나의 생애로부터" 4악장 09. 요제프 스트라우스 : 폴카 '근심 걱정 없이' 10. 베토벤 : 피아노 협주곡 5번 <황제> 1악장 11. 베토벤 : 교향곡 9번 <합창> 중 4악장 "환희의 송가" Превод CD1 01. FRANK PANIS ANGELICUS - Renee Fleming 02. OFFENBACH LES LARMES DE JACQUELINE 03. Wagner The Ride Of The Walkures (With Daniel Barenboim) - Orchestre De Paris 04. HANDEL LASCIA CH’IO PIANGA FROM RINALDO - Magdalena Kozena 05. Elgar Salut D'amour (With Goran Sollscher) - Jian Wang 06. SMETANA STRING QUARTET NO.1 IN E MINOR ’FROM MY LIFE’ - Emerson String Quartet 07. ALLEGRI MISERERE MEI - Choir Of Westminster Cathedral 08. TCHAIKOVKY PIANO CONCERTO NO.1 IN B FLAT MINOR, OP.23 09. Beethoven Piano Concerto No.5 In E Falt Major (Emperor) - Vladimir Ashkenazy CD2 1. LISZT LIEBESTRAUM NO.3 (SOGNO D’AMORE) - Yundi Li 2. Vivaldi Violin Concerto Four Seasons - Summer 3. Presto (With Felix Ayo) - I Musici 3. Faure Pavane Op.50 (With Seiji Ozawa) - Boston Symphony Orchestra 4. Verdi Prelude From La Triviata (With Carlos Kleiber) - Bavarian State Orchestra 5. Beethoven Piano Sonata No.8 In C Minor Op.13 (Pathetique) - Wilhelm Kempff 6. Bizet Prelude From I'arlesienne Suite No.1 (With Myung-Whun Chung) - Orchestre De L'Opera Bastille 7. Mascagni Intermezzo From Cavalleria Rusticana (With Herbert Von Karajan) - Berliner Philharmoniker 8. Smetana String Quartet No.1 In E Minor ,From My Life - Emerson String Quartet 9. JOSEF STRAUSS OHNE SORGEN (WITHOUT A CARE) POLKA - Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan 10. BEETHOVEN SYMPHONY NO.5 IN C MINOR, OP.67 4. ALLEGRO - Simon Bolivar Youth Orchestra, Gustavo Dudamel 11. Beethoven Symphony No.9 In D Minor Op.125 (With Ferenc Frycsay) - Berliner Philharmoniker Сваляне: тук и тук (Качеството е добре. 192 MP3 ) КОМЕНТАР: Не видях някой да ги е споменал тези саундраци и за това ги метнах в BGSHARE. Поздрави с TCHAIKOVKY PIANO CONCERTO NO.1 :pirat: За тези които вируса още ги държи, на 15 декември излиза трети саундтрак (четвърти де ) Този път ще е от 10 диска Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 29 Март, 2010 Share Отговорено 29 Март, 2010 Ох, слънце, напълни ми душичката! Сметана, Офенбах, майко мила... Ся с такъв кеф ша си дъня вкъщи, нямаш си идея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thedemon1238 Отговорено 29 Март, 2010 Автор Share Отговорено 29 Март, 2010 Хахаха сигурно съседите ти, те мразят. Аз мойте досега с какви ли не неща, съм ги тормозел. Напоследък след като почнах да си надувам корейските баладки и саунтраците на "Вируса", почнах да се оглеждам като излизам от входа. Току виж някой ме нападнал. :green: Дай да дам някакво мнение и аз за сериала. Финала и на мен не ми хареса особенно, бяха го направили прекалено реалистичен. В корейските сериали съм свикнал накрая да има едно голямо "бум". Да се случи нещо по така. Не че е лошо понякога да завършват като в живота, но аз си ги харесвам по нереалистични. Това важи специално за Канг Мае и Ру Ми. Останалите имаха готини финали. По-старите успяха да изпълнят мечтите си, младите продължиха да се борят и да свирят. Най-надъханите от двата оркестъра се обединиха и нищо вече не може да ги спре. За Руми и Маестрото имам една теория. Накрая сцената с пръстена и тази с пода, бяха много яки. Мисля че се харесваха, но наистина не беше дошло времето. Не си спомням добре, но в един епизод показаха маестрото с някаква жена (може би бившата му жена). Според мен той още не е забравил проблемите с нея и не иска да ги повтаря. Руми от своя страна, наистина си е мазохистка. Шегичка, това по скоро е на психическа основа и не е типично за жените. Често се случва когато си преживял нещо гадно, да съчувстваш на другите. В смисъл няма гаранция, че ако Маестрото се пооправи, образно казано, тя няма да загуби интерес към него и да го зареже. Поне така аз мисля де. Просто си дадоха малко време, за да осъзнаят чувствата си. Не се знае, какво ще стане в Германия, ако се видят пак. Гледах го за доста дълъг период и не си спомням много добре всички яки сцени. Любимата ми обаче, със сигурност е на първия концерт, солото на Аджумата! Много добро беше. :lol!: Накрая когато маестрото прегърна младия Гон У, също беше добро попадение. Когато бащата носач отведе детето си на концерта и стана да ръкопляска. Сцените от детството на маестрото, как видял светлина от врата, отворил я и се видял в бъдещото. Всеки един от концертите. Все нещо се случваше, винаги липсваха хора :clown: Абе имаше много вълнуващи моменти и повече хубави спомени ще ми остават от тази драмичка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 29 Март, 2010 Share Отговорено 29 Март, 2010 По-скоро аз трябва да ги мразя. Заслужават си, но не ми дава сърце. Все още. Иначе още не съм ги тормозила много, ма има време да наваксам. За конкретни сцени и т.н. вече и аз не мога да посочвам, но във финала ме подразни именно това, че финал нямаше. Не виждам какво му е било реалистичното, като не дадоха грам подсказка за бъдещето или някакво развитие в настоящето. Нищо. Просто беше тъпо. Не съм твърдяла, че сериала не е хубав - напротив, безумно красив е с толкова хубава музика и такива интересни образи. Но си оставам дълбоко разочарована от финала. Много. Попаднах на една статия в един корейски вестник, докато ровех за нещо, и ми привлече вниманието споменаването на "Вируса". Зачетох се и пишеше за някакъв в Русия, който създал подобен оркестър. Не съм я дочела, но ще доразкажа като я преведа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edbloom Отговорено 29 Март, 2010 Share Отговорено 29 Март, 2010 И аз го изгледах И то го почнах главно заради Lee Ji Ah Малко ми е странно да му дам точна оценка понеже този сериал го влачих някъде към 2 месеца и половина тук една серия там друга... , а не както по принцип една след друга за няколко дни. И поради тази причина не мога да кажа, че ми е от любимите сериали, но ако харесвате музиката ще ви хареса. Според мен малко му липсваше драматизъм откъм любовния триъгълник ако изобщо имаше такъв И честно казано не съм изненадам изобщо от финала дори точно така и очаквах да завърши с оглед на това как се движеше. Все пак малко повече сте го критикували и може би затова от половин година няма пост в темата Също да спомена страхотната игра на главните 3ма замесени герои + саундтрака, който си е "класика" :cheers: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrnkaloto Отговорено 29 Март, 2010 Share Отговорено 29 Март, 2010 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lovevirus Отговорено 30 Май, 2010 Share Отговорено 30 Май, 2010 Един от любимите ми сериали!!Гледам го за втори път...този сериал ме връща назад в годините и ми припомня защо всъщност харесвам музиката.От тук Lee Ji ah ми стана любимка.А Kim Myung Min беше толкова във ролята на диригент,груб, егоцентрик,перфекционист в работата си, но най-вече и самотник, който малко хора се опитаха да го разберат.Гън Сок също ми хареса, но другите двама ми стояха на по преден план.Едни от силните сцени за мен са: Когато Du Ru Mi си загубва слуха за момент на концерта и с плавни движения Маестро Канг я напътства да влезне в ритъм.Другата сцена беше със аджумата - виолончелиската, която засвири Liber Tango - Astor Piazzolla, много силна сцена направо ревах докато гледах, толкова много ми въздейства.Сцените между Маестро Канг и Du Ru Mi също ми харесаха, когато се виждаше, че въпреки студенината си, Маестро Канг е способен да открие сърцето си пред нея дори и за миг, но така чувстваше, че губи контрол и става слаб и му се отразяваше на работата.Последната сцена-общият концерт също ми хареса.Когато всичко беше толкова екстремно, но както винаги публиката не усети нищо и се наслади на музиката.Сигурно има и други сцени, но в момента за тези се сещам. Финалът си беше малко недовършен, но и според мен може би е имало такъв вариант да има втори сезон, който аз все още чакам. За музиката във сериала, какво да кажа, една от любимите, още си я слушам.Говоря за Ост-а, който е измислен специално за сериала.Beethoven virus още от началото те грабва на класическа вълна и не те пуска чак до финалните надписи. И да завърша с няколко нещица, които много ме забавляват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
theark Отговорено 24 Август, 2010 Share Отговорено 24 Август, 2010 Изгледах сериала и останх очарована. Посланието към зрителя е кодирано и в заглавието- вирус. Всеки един от героите надскочи/преболедува себе си за да постигне промяната в края, затова смятам, че историята ще се размие и ще стане по-слаба, ако се продължи разказа и. Ще буде хубаво някой да се заеме с превода на сериала, за да може да е достъпен за повече хора. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlaty_pet Отговорено 6 Февруари, 2011 Share Отговорено 6 Февруари, 2011 Много приятен сериал. Започнах да го гледам заради Ким Мьонг Мин и не съжалих нито за секунда. Този човек изигра невероятна роля! Не, той не игра, той просто се превърна в маестро Канг! Гениален!!! Няма такъв образ! Като се започне от говора му със странната /и приятна/ интонация, начина, по който си държеше ръката, изражението му, лекото повдигане на горната устна, стайлинга /леко ретро и много класика/ и разни други дребни детайли - уникален! Още съм във възторг! Много му се вързах на този човек, повярвах му, че цял живот е бил диригент! Даже го харесах този самовлюбен, арогантен, безпардонен, гениален и много самотен Канг Мае. Добре, че е на кино, а не ми е в къщата . Както казва Спиди - голям з....к! Иначе за края и аз споделям нейното мнение /на Спиди/, че то такъв нямаше. Въпреки че, доколкото разбрах, маестрото остана и се отказа от заминаването. Искаше ми се да наблегнат повече на любовната част. Първо си мислех, че любовта ще е между "младите" и малко се изненадах от признанието на РуМито. /Макар че тя няколко пъти намекваше за това./ Но после ми се искаше нещо да трогне маестрото и да има някаква любов все пак, но тогава нямаше пък да е той. Или поне да се беше върнала при другия Гон У. Не знам, исках повече! Но това не успя да ми развали удоволствието. И останалите бяха добри. И Джи А тук ми хареса, Гън Сок ми беше мааалко неубедителен на моменти. Другият тромпетист от кабарето, забравих му името, беше много колоритен и с това негово понакашляне ме забавляваше доста. Всъщност целият оркестър си бяха образи и половина, но Маестро Канг беше с класа над всички! И накрая за музиката - кеееееееф! Огромен! Ако някой ми беше казал, че някога ще се разплача на Ода на радостта, е, нямаше да му повярвам! Но това е положението... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
myzi4ka Отговорено 3 Август, 2011 Share Отговорено 3 Август, 2011 Искам да изкажа възторга си от сериала. Направо ми скри шапката. А музиката........... НЯМАМ ДУМИ. Великолепна! Прекрасна! Омагьосваща! Наслада! Още на първа серия се зарових в нета да търся симфонии на mp3 (акъл - море, глава - шамандура ) и дълбоко се разочаровах, че не можах да открия. Чак сега прочетох темата и открих ОСТ-а. Още не съм го чула, но горещо се надявам да се припокрива с оригинала. И поради това едно голямо БЛАГОДАРЯ , че мога да си го изтегля от тук. Хереса ми и историята и героите и играта на артистите. А Маестрото - много магнетичен тоя човек бе. Така се вживя в тая роля на диригент, сякаш е най-великия в света. Браво! Невероятно изпълнение. Уж музикална драмичка, това-онова, но всичко ми хареса в нея - разсъжденията, поуките, уроците, осъзнаването, изобщо всичко. А музиката беше всъщност истината, ако нещо те излъже, то тя не може - винаги стреля директно и право в упор! И затова - доверете се на нея като усещане, когато мислите за филма. Добре, че го изгледах с бг превод, иначе нямаше да изпитам това удоволствие. За всички, които обичат музиката - задължителен за гледане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mi6lence Отговорено 15 Септември, 2011 Share Отговорено 15 Септември, 2011 (Редактирано) В момента го гледам и смея да кажа,че съм тотално влюбен в сериала. А преди малко края на 11 епизод буквално ми насълзи очите. Напрааво не ми се иска да свършва,се чудя дали да неси го пусна на забавен каданс ,за да му се наслаждавам по дълго И Джи А ИЗГЛЕДАХ ГО Красив сериал.Страхотни и разнообразни герой. Един надъхан млад гении - милият Гу Во . Един уникален образ - Маестро Канг.ВЕличествен образ,който беше обвит в каменна обвивка под ,която се криеше една смея да кажа добра душа.Според всички той беше егоцентрик и прочие,ами според мен такива бяха почти всички останали,а именно той беше човека ,който се погрижи за всички. Ако мога да кажа дори беше като баща,строг,поучителен но и същевременно загрижен и добър. Ду Ру Ми също беше прекрасен образ,въпреки ,че можеше да се доразвие още малко ,но и така бях очарован от героинята. ' От тримата главни според мен Гън Сок беше с една стъпка назад. Беше по слабото звено от този така наречен триъгълник. И Джи А и Ким Мьонг Мин се справиха много убедително с ролите си. Историята на сериала беше много интересна,пленителна и доста поучителна. Музиката беше прекрасна,това няма как някой да го отрече,с удоволствие слушах и прехласвах по уникалната класическа музика. За мен обаче най-приятно и интересно ми беше отношението между Маестрото и Ру Ми. Ще го кажа в спойлер. чудите се защо тя се влюби в маестрото.Ами още от начало той се държеше ужасно с всички,толкова студено и обидно. И когато си свикнал на подобно отношение и в един неочаквано труден момент за нея той и намекна,показа леко загадъчно вътршното си аз,меката си и топла душа. Това нямаше как да не я грабне. За това и тя отиде след концерта и му каза,че иска да го опознае. Колкото и да се опитваше да се държи грубо с нея,тя знаеше,че това е маска и за това не му се обиди,нито веднъж.А той горкият така беше хлътнал по нея,но си налагаше да не го покаже. Адски е трудно да сдържаш чувствата си и на няколкото пъти когато се предаваше се получаваха наистина много красиви неща. Визирам например когато отиде на онази беседка на баираи я чакаше,а тя беше с колелото.Да не казвам и страшно силните сцени с пръстена и естествено една от най-хубавите сцени завинаги,не само от този сериал. Когато тя лежеше на пода и той и говореше в свой стил ,а тя преправяше словата му,истинскит едуми,които той държеше в себе си,а тя ги извеждаше със сълзи на очите. Финала за мен беше много силен. Определено един от най-хубавите.Нито мрачен,нито захаросан. Това беше нещото,което трябваше да се случи. Мисля,че всичко,което се случи накрая беше това,което трябаше да се случи. Всичко по различно от това щеше да е провал. Не знак какво са очаквали всички накрая,но както казах това беше реалността,животът продължава. Лично за мен отличен избор за край на сериала. Една много хубава песен от ОСТ-а Редактирано 17 Септември, 2011 от mi6lence Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobimkd Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 (Редактирано) Лелеееее па мојата Суджини играла и овде? И свири виолина? Морам да ја гледам серијава, морам!!! Аааааа.... изгледав првите 2 епизоди и сум импресиониран, маѓепсан, привлечен....Суджини... ....и добро тој диригентот и понатаму е такво арогантно копиле?!?! ------- Првите солзи на 5-та епизода ...до 12-та еп сум Немам зборови.... Редактирано 22 Април, 2012 от bobimkd Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rery Отговорено 29 Август, 2012 Share Отговорено 29 Август, 2012 Останах изключително очарована от драмичката. Мислех си, че ще е безинтересна, ама много ми хареса. Гън Сок игра доста добре според мен. Много приятни емоции носи тази музика. Определено трябва да му се отдаде заслуженото внимание. Краят беше малко тъпичък. Не трябваше така да го приключват според мен, но..... Като цяло не беше загуба на време. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magikamegi Отговорено 30 Август, 2012 Share Отговорено 30 Август, 2012 Въпреки малко негативните коментари в началото съм решила да го изгледам.Бях почнала да го тегля и след това реших да погледна мненията и доста се постреснах и то точно на когото вярвам доста в преценката за добър сериал,но все пак се надявам,че ще остана доволна защото корейците все има с какво да ни заинтригуват.Пожелавм си приятно гледане и после ще си споделя мнението :D Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magikamegi Отговорено 3 Септември, 2012 Share Отговорено 3 Септември, 2012 Е изгледах го.Прекрасен филм.Даже не съм сигурна дали мога да опиша чувствата си.Изключително съм очарована. Винаги съм харесвала класическата музика.И тук поднесена с толкова емоция няма как човек да остане равнодушен. Невероятна игра на актьорите.Много ми харесаха всички .Маестрото този човек така се беше вживял в ролята си ,че няма как да не му повярваш както и на всички други.През цялото време си мислех,че артистите са избирани с таланта си на музиканти(свирачи),но докато не изгледах специалния епизод. За мен филма показа нещо много важно,това,че когато искаш да постигнеш нещо и да реализираш мечтите си трябва да се постараеш и намериш начин без да търсиш извинения или оправдания,че някой друг е виновен.Точно в това е силата.Всеки трябва да се бори сам за собствения си успех.Маестрото непрекъснато се опитваше да им покаже кой е пътя.Това беше най-силната част за мен,е разбира се начина му на изразяване не беше добър,но нали трябваше да изпъкнат различията.И от друга страна всички малко или много го разбраха и приеха иначе защо ще плачат или ще се радват заради него.Невероятен артист.Непознат ми е но ми хареса. За младия диригент Гън Сок мога да кажа ,че си беше изключителен както винаги.Много му отиваше ролята и се справи блестящо като тромпетист.Хареса ми цялата идея за персонажа му. Хубавата Ру Ми гледах за първи път и също ми хареса много.Че тя почти от началото успя да пресъздаде отношението си към маестрото и въобще не очаквах някаква любовна драма между тримата.Любовта и отношението към нея в този филм беше представена по скоро към музиката от колкото в човешките взаимоотношения.Иначе увлечението на Ру Ми и маестрото си витаеше постоянно без да се натрапва. Много ми хареса и това,че бяха засегнали и други съдби и тяхното развитие.С толкова много герои филма се изпълни с колорит и разнообразие.Кабаретния тромпетист така развесели и в същото време показа такава чувствителност.Лелята и проблемите и в семейството.Героя с контрабаса.Тинейджерката също много чувствително момиче и нейната история.Дядото.Двете цигуларки за тях нямаше разказ,но тяхното постоянно присъствие внасяше разнообразие. А за музиката избрана за филма само мога да кажа прекрасна и че класиката си е класика. Трите дни прекарани с Вируса на Бетовен си бяха като малка ваканция с голям смисъл. Благодаря за темичката и филма и разбира се на преводачите голямо :thanks: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 14 Юни, 2024 Share Отговорено 14 Юни, 2024 Добавен нов линк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts