Jump to content

Recommended Posts

thirst.jpg

Thirst / Bakjwi / Жажда (2009)

*Режисьор: Пак Чан Ук
* В ролите: Сонг Канг Хо, Ким Ок Бин, Шин Ха Гюн, Ким Хе Сук
* Държава: Южна Корея
* Жанр: Драма, Ужаси
* Година: 2009
* Времетраене: 133 минути

* Резюме : Неуспешен медицински експеримент превръща човек на вярата във вампир. 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С РУСКИ СУБТИТРИ И ОЗВУЧАВАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Канг-хо Сонг--Ама най-любимият ми азиатски актьор.

Чан Уук Парк--Ама най-любимият ми азиатски режисьор.

:lol!: А в тандем са велики.

ПП. Я дори и Ha-kyun Shin участва.Къде без него :hehe: Хубаво е,че режисьора си залага винаги на свой хора.Тримата създадоха класики,като Joint Security Area ,Sympathy for Lady Vengeance ,Sympathy for Mr. Vengeance.Канг-хо и Ha-kyun пък участваха заедно в Secret Sunshine.

Колкото до самия филм----брутално силен :lol!: /не съм се и съмнявал в друго/.Чан Уук отново се връща към по мрачните и песимистични творби,което е добре за една част от феновете му.Но май харесвам повече ескцентричността му в творби,като I'm a Cyborg, But That's OK.Където разкрива,колко е брилянтен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм, благодаря Корейците за пореден път показват, че могат да изстискат нещо оригинално дори от толкова експлоатирана тема като тази за вампирите. Визията е перфектна. В един момент се чудех дали самите кадри са ми мрачни и безцветни или просто героите засмукват цялото внимание към себе си. Що се отнася до история, беше разказана от една страна като нещо съвсем делнично (да се сравни вампиризма с обикновено заболяване, което изисква диета ), а от друга беше красива, иронична и доста шантава. Мисля че открих първия си любим корейски режисьор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много откачен филм с невероятна актьорска игра. Трудно ми е даже да кажа за какво е филмът. Като книга, която трябва да четеш между редовете. Просто за хората и за това колко са объркани, за нещата, които желаят и за тези,които не разбират. Малко гнусен като чувства на героите, но иначе гениален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е филм!

thirst3.jpg

thirst-chan-wook-park-001.jpg

Вече няма да ми се налага да избирам кой филм харесвам най-много от трилогията на отмъщението, мога спокойно да се спра именно на Thirst!

Какво да добавя? Пак Чан Ук умее всичко друго, но не и да разочарова. Това, явно, не са го учили в академията :)

Свещеник-вампир: има ли по-голям оксиморон от този?! Хвърля зрителя в шах, и след като паднат нормалните възприятия, се откриват полета с невероятни, нечувани, нечовешки идеи. Как иначе, можем да дори да си помислим, а камо ли да се съгласим, че свещениците-вампири са 'сладки' или че могат да бъдат съвсем нормални хора, на които хората се кланят за невероятните им възможности?

Ако такава е предствата на будистите за християнството: садо-мазохистична, отчаяна, и себебичуваща се за греховете ни, които са ни по природа вродени, ще настръхвам всеки път когато чуя за тяхната интерпретация. Но все пак не мога да не се съглася, че отстрани християнството изглежда (почти) така. Особено в сравнение с толерантността на будизма.

Много любов имаше във филма, на места малко болна, но все пак любов!

А края си беше направо happy end в сравнение с другите филми на режисьора.

Какво по-хубаво можеше да се случи на двамата вампирясали влюбени, освен да се съединят в смъртта? И да се птеродят като китовете на хоризонта? Красота!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След този страхотен коментар на ForEverRain ,каквото и да напиша ще бледнее.Страхотен коментар ,наистина :)

Трябва да си страхотен талант,за да успееш да направиш от една толкова дъвкана тема (за вампирите) нещо толкова различно,уникално.

Определено тайната съставка,която е вложена в този филм,му придава един неповторим вкус и истинска наслада за дегустатора.

Радвам се,че има още такива творци,които да ни изненадват толкова приятно.

Радвам се,че има и толкова надарени актьори,които успяват да пресъздадат по-толкова добър начин дадена история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го! Страхотен филм! Много по мой вкус и мириз!
Парк Уук-Чан ми е любимият корейски режисьор, но не от него останах впечатлена, а от малката актриса! Невероятна игра, изкусни превъплъщения и изобилие от сексапил! Аплодисменти за Ким Ок-бин.
:yes::es::yes::es::yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега бях гледала само американските вампиро - върколашки глупости, сега сефте гледам корейски филм с такъв сюжет. Разликата е космическа. За пръв път не пожелах да стана вампир  :28558:  Гениален филм до погнуса! Няма сладникави красиви вампита живеещи в лукс и блаженство...тук всичко е мрачно, гадно, гнусно, старо, тъмно, сиво, същевременно силно, жадно, динамично, обичащо, обсебващо - не стига свещеника - вамп, ами и още трима психари, всеки по различно му дебил...

Само това извратено обгрижване на жената с инсулта не го разбрах много. Мислех, че ще се хранят с нея, но не - и затова не я ползваха. Сигурно психарката просто искаше да се наслаждава, гледайки я в това състояние.  

A So Kang Hо както винаги е блестящ! За мен този филм е от тези гнусарските, които няколко дни ги мислиш...и те гъделичкат  :slap:

tumblr_mptfz9RkeK1qie4dto1_500.pngtumblr_ltm68lMmtG1qj3tm8o1_500.jpgtumblr_ni14vclhM61skyr7eo1_500.jpgtumblr_ltm6ehivEO1qj3tm8o1_500.jpgtumblr_m9g6eoDsRA1r1hcigo1_500.jpgtumblr_msqr87bquZ1reitwwo2_500.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямо размътване на мозъци наистина. Тоя режисьор какво сънува вечер не ми се мисли..

Иначе градацията беше светец /или поне много му се искаше да е такъв/, вампир, обичан и обичащ и накрая беше финала..

p.s. религията отпадна доста в начален етап, направо се изпари като дим...всичко беше само поза май..човешкият инстинкт надделя.

ще се наложи да напиша и втори p.s. I'm a Cyborg, But That's OK ми е един от любимите филми :)  а

целувката на Рейн там съм си я пускала над 50 пъти да си я гледам, просто така защото е дъ бест и защото това, което сътвориха с момичето киборг ме очарова тотално..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове