NyXe Публикувано 3 Юли, 2012 Share Публикувано 3 Юли, 2012 The duel Страна: Хонконг Език: Кантонски Алтернативно заглавие: Kuet chin chi gam ji din, 決戰紫禁之巔 Година на излъчване: 3 Февруари 2000 Времетраене: 106 мин. Жанр: Екшън, приключенски, комедия Режисьор: Wai-keung Lau Субтитри: английски, руски Imdb Участват: Andy Lau, Ekin Cheng, Nick Cheung и др. Резюме: След дълго отсъствие, майсторът на меча от царска кръв Yeh Cool-son се завръща в двореца на императора, за да предизвика Snow на дуел, в навечерието на Нова година. В същото време в града се случват странни неща... Неуловим злодей убива войни и занаятчии, а всички улики сочат към Snow. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didkapan Отговорено 3 Юли, 2012 Share Отговорено 3 Юли, 2012 Филмът го гледах преди известно време и може би бях с необходимото настроение, но много ми хареса. Действието и сюжетът е от този тип, в който има от всичко. NyXe ако беше писала подробно тематиката на филма трябваше да е цял ред, защото филмът е също пародия, фентъзи, Sci-Fi. И въпреки цялата тази смесица от жанрове създателите на филма са успели да вкарат сериозни теми за любовта, честта, желанието за власт и методите за постигане на това. Въпреки, че Andy Lau ми е любимец, в този филм бях впечатлена от играта на Nick Cheung и ролята му като Дракон 9 - имперският агент (китайският агент 007) - невероятен , напомни ми на новият Шерлок Холмс (Робърт Дауни Джуниър). Героят му беше същият типаж - изключително умен, леко разсеян, малко смешен, изненадващо наивен, със странни възприятия и забавни бойни умения. Сигурна съм, че няма да съжалявате, че сте отделили 106 минути на този филм, просто не се отказвайте на първия половин час, защото по-голямата част в началото е като пародия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts