Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Try to Remember (2010)

Страна: Южна Корея

Премиера: 25 ноември 2010 г.

Времетраене: 100 мин.

Жанр: Драма, Фентъзи, Романс

Режисьор: Lim Jin Pyung

Участват:

Yoon So Yi - In Woo

Park Jae Jeong - Eun Kyo

Jeong Man Sik - General Park

Ma Dong Seok - Seung Hwan

Lee Jae Gu - Captain

Ku Bon Lim - Captain's wife

Ki Se Hyung - Natasha's lover

Резюме: Един мъж и една жена, които не са се срещали преди, са подложени на един и същи дежа вю сън, който ги привлича към историческия елегантен град Андонг и 450-годишно писмо от неизвестна жена, намиращо се в музея.

Това е фантастична мелодрама за любовта отвъд времето и пространството...

:essub:

:subs: Свали с български субтитри: :click: :click:

:subs: Онлайн с български субтитри: :click: :click: :click: :click:

Свали с български и английски субтитри: :click:

Свали с руски субтитри и озвучаване: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее... защо ли напоследък

бях изпаднала в заблуди, че представите им за щастие включват "три дни яли, пили и се веселили"...

Жестока грешка, която ми коства опулено блеене пред монитора,

хълцане

и спешно попълване на пространството около клавиатурата с

кърпички..

Няма да повторя тази нагласа друг път.

Което съвсем не означава, че филмът не ми хареса. Напротив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкошен филм. По-рано гледах само сериали, но напоследък откривам все повече очарованието на филмите. Може би единственото, което не ми харесва е, че са ми прекалено кратки, но проблемът си е в мен. Първо показаха невероятни природни сцени, после се насладих на игра без думи. Бащата в тази история ми пълнеше сърцето, особено като седнеше на масата. Двамата главни имаха много добра връзка по между си и за капак сценаристите ме довършиха с действителните факти, които разкриха накрая.

И краят изобщо не ме разтрои, нали си знам, че пак ще се преродят ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заглавието на филма казва всичко.

И все пак, дали се бях пренавила, но очаквах доста повече от сюжета...Очаквах една истинска приказка за прераждането, за вечно влюбените души и готовността за саможертва в името на любимия човек. Неизвестното продължи повече от необходимото...

Филма ми хареса, но нещо не му достигна, за да грабне напълно сърцето ми.

И разбира се, краят бе очакван...Свърши по възможно най-добрия начин.

И тази история си заслужаваше! Благодаря на работливците за субките! Love you! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не ме грабна, гледах половин час както трябва, а останалото с превъртания. Май само последните минути от филма ми бяха по-интересни,нищо друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително силен и вълнуващ филм за силата на съдбата и силата на любовта. Краят е много изненадващ, не ми мина дори през ум как ще се развият събитията. Изпитвам неудобство да призная, че не бих го гледала пак заради края, бих предпочела тривиален и глуповат дори хепиенд, но ако беше такъв сигурно историята нямяше да е толкова въздействаща. И все пак оставам с топлина и оптимизъм в сърцето, че нищо не е безпричинно и всичко в света има своя дълбок смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ли бях с очакванията за нещо вълнуващо и красиво? Хубав филм, но последните 10мин ме разочароваха. Надеждите ми за любовта през вековете, за всеотдайността, за пламъка и прочее бяха прегазени от

камион

реалността.

И все пак приятен филм за ценителите на драмите :)

Благодаря за субтитрите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филмът успя да ми въздейства и да ме остави с много добри впечатления. Прекрасно пресъздадена история, която неусетно те увлича. Не усетих изобщо, кога дойде края и не ми доскуча нито за миг. Виждам, че на някои не е допаднал финала, но лично за мен той си беше напълно на място. И за мен беше доста неочакван, но според мен беше логичен на фона на сюжетната линия, която беше разгърната. Вярвам, че филмът не би се харесал на всеки, но лично аз не съжалявам, че му дадох шанс. Останах доволна от видяното. Тук е момента и аз да кажа едно голямо "Благодаря" на хората работили по субтитрите. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:wub:  Дааа, въздействащ е филмът няма спор. Най- ме впечатли невероятно красивата главна героиня, беше като фея, усмихната, елегантна, невероятна усмивка. От нея дойде химията, големи майстори са корейците в това...главните герои имаха много малко срещи, но успяха да ме убедят, че не могат да дишат един без друг.

Много ми хареса това, че тя помоли братовчед си да изпрати приятеля си в Андонг, съдбата си е съдба, но все пак някой трябва да направи първата крачка, дотогава ни оставиха с погрешно впечатление, че е съдбата.

Много мил и запомнящ се момент беше това, много ми хареса.

Думите "Обичам те и искам да те срещна", така и не бяха изречени на глас, но бяха в цялата история и затова тя беше толкова силна и вълнуваща, без думи.
Краят на филмът беше метафора, но явно така решиха да осмислят тази голяма и силна любов.

Благодаря за буквичките :subs: на Hiazma! :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове