Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

:imdb:

Заглавие: Diary of June / Bystanders / Юнски дневник
Жанр: криминален, драма, мистерия
Режисьор: Им Коьонг Су
Сценаристи: Им Коьонг Су, Ко Джонг Ун, И Канг Мин, И Ман Хи
Дата на излъчване: 1 декември 2005
Продължителност: 105 мин.

В ролите:
Шин Ън Кьонг в ролята на Чу Джа Йонг
Ким Юн Джин в ролята на Со Юн Хи
Ерик Мун (SHINHWA) в ролята на Ким Донг Ук
Менг Се Чанг в ролята на Чанг Джун А
Ким Джин Хо в ролята Йо Джин Мо
Юн Джу Санг в ролята на началник Янг

О Джонг Се

и други

Резюме: Детектив Чу Джа Йонг и нейният партньор, новобранецът Ким Донг Ук, разследват серия от убийства на ученици от математическа гимназия. Във всяка от жертвите се намират парченца от дневник, което дава следа на детективите към евентуалния извършител - кротко, затворено в себе си момче, малтретирано всекидневно от съучениците си. Всяко убийство става на точната дата, по начина, по който е описано в така наречения "Юнски дневник", но заподозрeният ученик... се оказва мъртъв от месец.

:essub:

С български субтитри:  :click:  :click:

Онлайн  с български субтитри :click:
С български и английски субтитри: :click:
Свали с руски дублаж: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно се впечатлих от издевателствата в училище и как никой не ги забелязваше. Толкова агресия в тези малки деца... :mad:
Грешката на майката беше, че не намери време да изслуша детето си и да разбере какво се случва, ами нагнетяваше и без това ужасния живот на детето. Същата грешка допускаше и лелята, уж от загриженост няма време да изслуша чуждото мнение, проблеми и виждане за света.

Въпреки че донякъде разбирам порива за отмъщение, майката май късничко се усети къде бърка и намери доста краен начин да потисне мъката си. Не смятам, че децата бяха виновни - всичко идва от възпитанието, премълчаването, непукизма на околните и когато още в ранна възраст не се стопират такива прояви, те ще се задълбочават и винаги, рано или късно, става нещо непоправимо.

На Ерик Мун и тази роля му се залепи. Страхотен актьор!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Простичка история, разказана от великолепни актьори, която ни кара да се замислим дали и ние някога не сме били същите изроди и гузно да се поглеждаме в огледалото. Лошото е, че тук няма невинни. Всички са съучастници-и преките извършители, и мълчаливите наблюдатели, и безразличните родители и учители.
А Ерик, в колкото по-стари сериали и филми го гледам, толкова по-високо става мнението ми за него.
Филми като този ме отказаха от българското "кино"-мир на прахта му.
Мрънкало, hlytzprytz :thanks::bow::kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филми като този ме отказаха от българското "кино"-мир на прахта му.

Ще цитирам и мойта щерка: "Ако се направи такъв български филм, ще завземе класациите за българско кино." Не че не може да се направи, но май очичките за такива ежедневни проблеми са затворени. А за съжаление, сме заобиколени с тях - и в автобуса(метрото), и в магазините, и на улицата, и в училищата(надявам се, не чак толкова свирепи издевателства, но все пак ги има). И всеки се свива в черупката си и си казва: "Какво ме интересуват чуждите проблеми, аз си имам достатъчно?!". А за съжаление, ако не дай си боже, някой от нас изпадне в подобна ситуация (било като родител, било като жертва), е с пълното съзнание, че едва ли ще може да разчита на чужда помощ.

А Ерик, в колкото по-стари сериали и филми го гледам, толкова по-високо става мнението ми за него.

Лично аз, много го харесвам като актьор. И дори съм казвала, че спокойно може да се замисли да се откаже от пеенето (ако така се нарича рапирането му) и да се насочи изцяло към актьорската професия. :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен филм. Държа ме в напрежение през цялото време.

Темата за училищното насилие е много страшна и, както е казал Дидо, няма невинни. А вината на родителите и учителите е дори по-голяма от тази на децата.

Тази майка не мога да я разбера. Колкото и трудно да и е било, как ще поиска от детето си да изчезне?!

Огромни благодарности за прекрасния превод! :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове