Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

252: Signal of Life /КОД 252 Сигнал за живот

Оригинално заглавие: 252 生存者あり

Жанр: Екшън, Драма, Приключенски, Трилър
Година: 2008
Държава: Япония
Режисьор: Nobuo Mizuta
В ролите: Hideaki Ito, Takayuki Yamada, Masaaki Uchino

.: Резюме :.

Няколко седмици след като гигантско земетресение удря Токио, градът бавно започва да функционира отново. Но температурата на Тихия океан внезапно се повишава след земетресението, причинявайки огромен тайфун. Най-големият тайфун, виждан някога в Токио, удря с опустошителна сила. Приливната вълна на тайфуна залива крайбрежието на града. Пожарната изпраща елитен спасителен отряд и техният сонар улавя сигнал, идващ от под водата. Една метростанция е разрушена дълбоко под повърхността, но от там някой изпраща код...

IMDB

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:
СВАЛИ ФИЛМА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен тоя филм е "изветрело саке". Японците са прекалили в копирането на холивудски стил във филма. Ако артистите не бяха японци, нямаше и да се разбере, че филмът е японски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че  е по холивудски, по холивудски е, но пълен с усмивки. Хареса ми, въпреки , че си очаквах обичайния ход - да изсипем една кофа с помия върху основните персонажи, реалистично и сурово. Шиори в първите кадри от метрото ми взе сърцето, спече ли ме , спечели ме и за филма това дете. Аха да ревна заради нея и то не веднъж ( а , аз на филми не рева) ! Страхотно беше това дете и като никога мачо-мен похвата не ме подразни. Брус, Том, Слай, в едно :) . Прекалиха, но някак с японски финес, не трябваше да го разтеглят толкова, ако бяха спестили някоя друга сцена от края щеше да е наистина добър филм. Да и така ми хареса, но си е необходимо орязване!

Е и отдавна не съм гледала нещо с 100% щастлив край и повечко динамика, а това определено оказа влияние. Не убиха и детето ( бях си обещала от това да зависи дали ще харесам или не японската продукция на Warner Bros.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове