little_angel Публикувано 30 Юли, 2011 Share Публикувано 30 Юли, 2011 Jay Chou Име: Jay Chou - 周杰倫 Прякор: Директор Чоу Професия: певец , актьор, режисьор, продуцент, композитор и т.н. Роден: 18 януари 1979г. Място на раждане: Тайпе, Тайван Кръвна група: О Висок: 173cм Зодия: Козирог, Кон Образование: 1997 High school (music major) Семейство: съпруга Hannah Quinlivan Инструменти на които може да свири: пиано, чело, китара, джаз барабани, китайски инструменти Компания: JVR Music, Sony Music Taiwan Биография: Мулти-талант. Така е най-правилно да се опише този сладур. Музикант, актьор, режисьор, композитор и много други неща. Печелил е 4 пъти World Music Awards. Известен е с това, че е композирал всички свои песни, а и много песни за свои колеги. През 1998г. е открит на шоу за таланти, където показва уменията си на пианото. През следващите 2 години композира песни за много известни китайски изпълнители. През 2000г. излиза дебютният му албум Jay. След това издава по един албум всяка година ( с изключение на 2009г. и 2013г.), които се продават в милионни тиражи. Музиката му е изключително популярна не само в Тайван, но и в Китай, Япония, Малайзия, Индонезия, Индия, Сингапур и др. азиатски държави. Продал е повече от 28 милиона копия на албумите си до 2010г. Дебютира в киното с филма Initial D (2005) за който печели наградите Best Newcomer Actor на Hong Kong Film Awards и Golden Horse Awards. Започва да се занимава и с режисура с филма си Secret (2007) и вече ръководи собствена музикална компания JVR Music. Лично: Биографията му е километрична, както наградите които е спечелил и творчеството му. Наистина изключително талантлив мъж. Secret все още е един от любимите ми романтични филми. Според мен едно от най-уникалните неща за него, като изпълнител е, че прави видеоклип на всяка една песен от албумите си... Филми: [2016] 10,000 Miles [2016] Initial D 2 [2016] Now You See Me: The Second Act - Lee [2013] The Rooftop - Wax и режисьор и сценарист [2012] The Viral Factor - Jon Wan [2011] The Green Hornet - Kato [2010] True Legend - God of Wushu / Drunken God [2009] The Treasure Hunter - Qiao Fei [2008] Kung Fu Dunk - Fang Shi Jie – Fong Sai Kit [2007] Secret - Ye Xiang Lun и режисьор, сценарист и продуцент [2006] Curse of the Golden Flower - Prince Jai [2005] Initial D - Takumi Fujiwara [2003] Hidden Track - гост Сериали: [2010] Mr. J Channel (MR.J頻道) [2010] Pandamen (熊貓人) [1999] Tyme Friend Fish (百里香煎魚) Дискография: Свали от торент Албуми: [2000.10.31] Jay [2001.09.19] Fantasy [2002.07.18] The Eight Dimensions [2003.07.30] Ye Hui Mei [2004.08.02] Common Jasmin Orange [2005.10.31] November's Chopin [2006.09.05] Still Fantasy Свали [2007.11.01] On the run Свали [2008.10.15] Capricorn [2010.05.18] The Era [2011.11.11] Exclamation Mark Свали [2012.12.28] Opus 12 Свали [2014.12.26] Aiyo, Not Bad Свали Албуми Компилации: [2002.04.26] Partner [2005.08.31]Initial J Jay Chou's Greatest Hits [2012.07.17] J moment Сингли: [2001.12.01] Fantasy+ [2003.11.11] Hidden Track [2006.01.20]Fearless (Huo Yuan Jia) [2006.12.11] Curse of the Golden Flower (Golden Armor) ОСТ, LIVE Албуми и ДВД: [2007.08.22] Secret OST Свали The One Concert Live - 2002 Incomparable Jay Concert Live - 2005 Jay Chou 2007 World Tour Concert Live - 2008 The Era Concert Live - 2011 Jay Chou 2007 World Tour Concert Live The Era 2010 World Tour [2013.07.11] The Rooftop OST Видеография: За повече клипове - JVR Music Youtube Галерия: Награди: Безброй. Всяка награда която има в Китай и Тайван, а и други, я е печелил и то по няколко пъти..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 10 Август, 2011 Автор Share Отговорено 10 Август, 2011 Джей отвори ресторант в Тайпе. Заедно с приятелите си Liu Quan и Will Liu отвори ресторантът Déjà vu. Ресторантът е с магическа тематика и в него е изложен Батмобилът на Джей. Посетила го е и една корейска фенка. Не коя да е , а сладураната Ким Те Хи, която не веднъж е казвала , че е негов фен. Джей я е посрещнал в ресторанта като и е направил специално магическо представление (мен ако питате си я е свалял :lol: ) и в края на вечерта и е подарил магическо тесте карти..... ~~~~~ След като изслушах цялата му дискография (не беше лесно повярвайте ми ). Мога да кажа, че вече китайския не ми бърка толкова в здравето, колкото преди. И все пак още не мога да я възприема китайската музика, но Джей има хубав глас. Баладите му са много хубави и текстовете на песните му са страхотни. Не мога да повярвам , че има клип на всяка една песен от всичките си албуми голямо гледане падна. Хахаххах Много ме кефи и това че използва много чужденци в клиповете си.... П.С. Да знаете че съм ви сърдита. Такъв труд хвърлих за темата, а едно мнение няма да оставите. Мрън мрън мрънннн. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katshi Отговорено 10 Август, 2011 Share Отговорено 10 Август, 2011 Хах, признавам си- за първи път слушам китайска музика.. Но песничките наистина са приятни, малко ми е странно де, но реално не ме дразнят, а са приятни за ухото. А ресторанта направо ме остави без думи! Невероятен е! Ама аз нали си падам мнооого по подобни магически работи, та... наистина ми хареса, даже ще си го запазя в някоя папчица да си го гледкам. Мерси за темата...и най-вече - за ресторанта! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 10 Август, 2011 Автор Share Отговорено 10 Август, 2011 А така знаех си че с мрънкане всичко се постига :lol: И аз не слушам китайска музика, но се свиква след 10 албума хахахах Ресторанта е много весел нали. Той човека си пада по магии и тем подобни. Все пак Батмобила си е негов личен хахахах Предлагам ти да гледаш и филмите му (ако не си де). Аз лично като актьор го харесвам, музиката му сега я откривам хахах. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Strayt Отговорено 10 Август, 2011 Share Отговорено 10 Август, 2011 Този батко съм го гледала само в Проклятието на златното цвете и в Легендата. Обаче в Легендата направи блестяща роля, аз оттам го помня. А за страхотния му поглед две мнения няма... невероятен чаровник е. (Уф, тея тайванци са ми голяма слабост) Ще трябва да изгледам и другите неща с него. Обаче като му гледам впечатляващата биографията се чудя, кога е успял да направи всичко това Поредната награда... или няколко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 23 Август, 2011 Автор Share Отговорено 23 Август, 2011 От както направих темата и започнах да се интересувам повече какво става около него разбрах едно - човека държи на личния си живот. Това да изровиш нещо за него, освен ако той лично не го е казал си е мисия невъзможна хахаха Кефи ме това че избягва прекалената публичност, особено когато става въпрос за личния му живот. И все пак другото което разбрах е че тайванските и китайските медии се надпреварват коя по-напред ще изнамери нещо за него. Последната "новина", за която се шуми е пътуването му до Париж. Където е бил заедно с майка си, но според пресата е бил и заедно с новата си приятелка 18 годишната Hannah Quinlivan. Та тя се е върнала от Париж със същия полет, с който и майката на Чоу (той вече е бил в Китай по работа) та медиите са пощурели. Цялата история всъщност я разказвам заради отговора който Джей е дал на въпроса дали са гаджета. Просто ми се стори много забавен та за това Отговора му е бил: "Ще говорим повече, когато ми покажете снимки." :lol: Та стига съм се отплесвала, всъщност исках да постна тези две клипчета. Super Junior M имаха фенсреща в Пекин и изпълниха песента Love is Sweet, която е композирана от Джей. Siwon също изпя песента на Джей - Where's The Promised Happiness Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zdrav4eto76 Отговорено 5 Ноември, 2011 Share Отговорено 5 Ноември, 2011 В търсене на информация за един тайвански актьор видях, че имаме тема за тази перла. Благодаря ти, Малко Ангелче. В интерес на истината слушам Джей Чоу(или както там му е името) повече от година. Въпреки че китайският ме дразни като звучене, интересното е, че обожавам песните на този език. А от всички изслушани Джей ми е любимеца. Определено ще следя информацията за него. Знаех, че е и актьор(и какво ли още не). На всичкото отгоре се оказа, че съм го и гледала, естествено и аз в "Проклятието на златното цветенце". Някои от любимите ми песни са : http://www.youtube.com/watch?v=7HFsTu9E1NQ http://www.youtube.com/watch?v=zCSaLtH3l9U http://www.youtube.com/watch?v=0PeUQbRVneA Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 5 Ноември, 2011 Автор Share Отговорено 5 Ноември, 2011 Определено ще има какво да следиш Здравче , защото сладура пуска 11-тия си албум Exclamation Mark На 11. 11. 2011г ще излезе 11-тия албум с 11 песни..... Яко а ? Клипът на едноименната песен вече е факт. Той е изцяло компютърна анимация и е режисиран от Чоу. Песента е написана от него и от вечния другар Vincent Fang. Май за първи път в този албум не всички текстове на песни ще са дело на Vincent. Първоначално песента трябваше да се казва "Oh Shoot!", но понеже на китайски звучи като друга дума която е нещо като псувня се наложи да го смени на Exclamation Mark. И разбира се в типичния негов стил - "Нека си направя клипове на всички песни" Излезе и още един клип на песента "Mine Mine" Тази вече е от любимите ми негови - бавна и приятна за ухото..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zdrav4eto76 Отговорено 5 Ноември, 2011 Share Отговорено 5 Ноември, 2011 Много си бърза, благодаря. Значи на 11.11.2011 ще очакваме единадесетия албум на перличката? Страхотно! Това, което много ми харесва при песните на Джей е, че понякога прави стилова мешавица. И въпреки че съм си баладолюбител, новата "Удивителна" песен ми допадна на първо слушане. Хареса ми и идеята да е анимация. И разбира се в типичния негов стил - "Нека си направя клипове на всички песни" Аз пък така да се кефя на клиповете. Колкото повече, толкова повече... Сега се сетих за Ким Те Хи. Това е то да си корейска звезда. Нека да отида аз, да видим ще ме забавлява ли??? Хайде магическото тесте карти може да го пропусне и на свалки не държа...много...Честно казано малко ми лилавее повечко този ресторант, но пък си е оригинален. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 12 Ноември, 2011 Автор Share Отговорено 12 Ноември, 2011 Ето го и дългоочаквания 11 албум с 11 песни излязъл точно на 11.11.11 Jay Chou - Exclamation Mark 1."Exclamation Mark" 2. "Shadow Puppetry" 3. "Mine Mine" 4. "How Are you" 5."Enchanting Melody" 6."Super Sports Goddess" 7. "The World's Not Over" 8."Sailors Afraid Of Water" 9. "Piano Hurt" 10. "Princess Syndrome" 11."Healing Hot Meat Buns". (надявам се превода на траклиста да е точен) Още два клипа и малко снимки от представянето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 30 Ноември, 2011 Автор Share Отговорено 30 Ноември, 2011 Още един клип от Джей. В този албум е сложил много забавни и весели песни. Май повече се впечатлява от колите, а не от девойките... Но и аз щях повече да гледам Mercedes SLR-а от колкото него... Важното е че си е сложил и Батмобила в клипа. Само не знам как го е изкарал от ресторанта...или пък има два... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 4 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 4 Януари, 2012 Клиповете , които са излезли след последния ми пост: Още малко май му остава да завърши албума. Скоро излиза и новия му филм с Nicholas Tse - "The Viral Factor" На пресконференцията Джей е казал, че мисли това да е последния му екшън филм. След като е снимал всичките си каскади сам и е скочил от 7 етажна сграда, висял е от движещ се хеликоптер и т.н. е решил , че животът му е по-ценен..... И за това от тук на сетне спира с екшъните.... Аз бих казала - Джей спри да бъдеш упорито магаре и просто използвай каскадьор.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zdrav4eto76 Отговорено 5 Януари, 2012 Share Отговорено 5 Януари, 2012 Благодаря за редовното постване на новостите, little_angel. Отдавна му изслушах албума и съм сравнително доволна. Но ми стана изключително забавно с тези видео клипове. Май само три от песните все още нямат видео реализация. Ще си ги чакам търпеливо, като гледам вероятността е сравнително голяма. И като няма да прави екшъни, не е ли споменал в какви роли се очаква да го видим? Не че го познавам като актьор, но от чисто любопитство си питам. Що не вземе да се снима в еротични? Там освен да си нарани...самочувствието, други рискове за тялото едва ли би имало. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 6 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 6 Януари, 2012 Хахаха zdrav4e ти искаш всички тайванки, китайки и т.н. съвсем да полудеят ли? :lol: Те сега както го преследват представям си ако се снима в еротичен филм.... Всъщност беше казал в интервюто в какви филми мисли да се снима просто аз не съм го написала... В романтични филми. Направо слагам цитата: "No, it was terrifying enough this time, I have to treasure life, this is my last action movie, it commemorates that at 33 I was daring enough to do these things, from now on I'm filming love movies." Ще спомена също че 'Sailors Afraid of Water' е избрана за най-популярна песен за 2011г в Тайван. Като е победил известни изпълнители като A-Mei Chang, Aska Yang и Super Junior. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 13 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 13 Януари, 2012 "The Viral Factor" жъне успехи дори преди премиерата си. Правата за филма са продадени и освен в Азия той ще е по кината и в САЩ и Канада. EMP ще направи огромна церемония в Тайван за премиерата на 18-ти, където ще отпразнуват и рождения ден на Джей. В интервю за Oriental Daily Джей отново сподели, че иска да се ожени до35-тата си годишнина и търси подходящата жена. (Не му остава много време така че желаещите да хващат самолета ) В интервюто казва още , че скоро ще заснеме и "Secret" 2 най-вероятно през тази година. Още не е решил дали в сценария отново да има магия, защото в последните години има много такива филми. Актьорския състав ще е изцяло нов. Споделя още, че най-голямото му съжаление е това че не е завършил университет, но не е съжалява, че е избрал да стане текстописец и в последствие изпълнител. Дори когато никой не е искал да купи песните им с Vincent Fang не е стигал до крайна бедност и според него ако не беше изпълнител вероятно щеше да е учител по пиано. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
merisa Отговорено 21 Януари, 2012 Share Отговорено 21 Януари, 2012 Jay благодари подобаващо за поздравленията за рожденния си ден с още един клип предполагам е песен 11 от албума ако имам някакво объркваме нека по-запознатите ме поправят На премиерата на новия му филм се забелязва присъствието на известни звезди и негови приятели като Vinsent Fang, Liu Geng Hong със съпругата си и супер сладкия си бебок, дуета The Drifters, Vanness Wu, JJ LIn, Shatina Chen, Bowie Tsang, Lara, Huang Li Xing, Vivi - Wang Fei, .... И като е рожден ден.... за къде без торта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 22 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 22 Януари, 2012 Не бъркаш песента Аз съм писала в поста, че не гарантирам за точност на превода на песните. Още снимки от премиерата на филма с Nicholas Tse И на "2011 Chinese Chart Awards Ceremony", които бяха на 19-ти Джей спечели 4 награди. За негово съжаление не получи тази която най-много искаше - Best Album. Best All Round Artist of the Year (Hong Kong and Taiwan region) Gold Song - Shadow Puppetry Most Popular Male Artist of the Year (Hong Kong and Taiwan region) Best Single Producer of the Year (Hong Kong and Taiwan region) - Jay Chou "Shadow Puppetry" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
merisa Отговорено 22 Януари, 2012 Share Отговорено 22 Януари, 2012 11/25/2011 100% Entertainment 100% Friends Music Session - Show Lo & Jay Chou Тъй като Шоу Лоу не се изявява само като водещ в това предаване, а от време на време и като гост ... на негово място тук води приятелчето на Джей - Will Liu Та двамата "гости" освен всичко друго пеят и в дует - 聽媽媽的話 (Ting Ma Ma De Hua) [Listen To Mother's Words] и 黑色幽默 (Hei Se You Mo) [black Humor] http://www.youtube.com/watch?v=D-A9otRVtOI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=5vBU0GcBNZA&feature=relatedcredit: http://love4show.forums1.net Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 24 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 24 Януари, 2012 Ауууу merisa супер си. Това предаване го бях гледала още когато излезе, но без субтитри и нищо не вдявах разбира се. Show Lо както винаги цепи мрака Мисля че по-забавен тайванец от него не съм виждала Добре че е той да приказва, че Джей само седи и се подхилква. Той в предавания ходи май само ако има някой от приятелите му с него за да приказват вместо него.. А филма вече е събрал 60 million yuan (което не знам колко пари е в долари но звучи доста ) и е Номер 1 в боксофиса в Китай , Сингапур и Малайзия. Кога ли ще можем да го гледаме и ние.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
little_angel Отговорено 16 Април, 2012 Автор Share Отговорено 16 Април, 2012 Джей присъства на 16th Global Chinese Music Awards и спечели 3 награди - Best Album in Hong Kong and Taiwan, Most Influential Artist in Asia и Best Digitial Music Award Изпълнението му на наградите http://www.youtube.com/watch?v=DQDekIUCqMw Изпълнението на Джей от концерта на A-Mei Zhang, на който той беше специален гост. И снимки от рекламата на MIT motorbike Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts