magic Публикувано 12 Юни, 2011 Share Публикувано 12 Юни, 2011 WAYUPAK'S ENCHANTMENT / ОБАЯНИЕТО НА ВАЮПАК / Wayupak Montra четвърта част от четирилогията 4 Hearts of the Mountains / Четири планински сърца / 4 Huajai Haeng Koon Kao Година: 2010г. Държава: Тайланд Жанр: романтика Епизоди: 8 Участват: Boy Pakorn Chatborirak as Wayupak/Lom Margie Rasri Balenciaga as Thichakorn/Kati Peemai Sumonrat Wattanaselarat as Patchanee/Mink Thob Tripon Promsuwan as Panu Alexandra Stebert as Songtal Aum Atichart Chumnanont Mam Jintara Sukapat Резюме: Тичакорн е дъщеря на магьосник и писателка с псевдоним "Колибри". За проучванията на новия си роман тя избира една винарна, но няма представа, че отивайки там ще попадне на собственика-плейбой Ваюпак, който завинаги ще промени съдбата й. Силноразвитото й шесто чувство й показва, че Ваюпак непрекъснато е следван от някакъв женски дух. Като разбира за това, тя се опитва да му разкаже за това, но той не й вярва. За него тя е едно обикновено глуповато момиче, което го преследва. Но как е успял неусетно да се привърже към нея, това ще остане загадка. Свали: Свали с английски субтитри: Тук Онлайн с английски субтитри: Тук и Тук Свали с руски субтитри: Тук Онлайн с руски субтитри: Тук * Първа част от четирилогията: 4 Hearts of the Mountains: (1) Thara Himalaya (2010) * Втора част от четирилогията: 4 Hearts of the Mountains: (2) Akkanee's Heart (2010) * Трета част от четирилогията: 4 Hearts of the Mountains: (3) Pathapee's Love Trick (2010) ОСТ Rose Sarinth - Tha Hak Mai Rak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 6 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 6 Юли, 2011 За тази част на сериала ще кажа само хубави неща. Страхотен сценарий, при това много различен по характер отпървата част, от което си правя извод, че всяка от любовните истории е различна и посвоему оригинална. :yes: Идеята за призрака и цялата мистерия, около която се върти развитието на сюжета, е много завладяваща.В това отношение сериалът се доближава до типичните китайски, а за тези, които гледат само корейски, японскии тайвански, това ще е нова страна на поглед, ново предизивикателство и нов тип усещания. Главната двойка е много приятна, а музиката отново ме впечатли силно. Тук е по-богата, а интерпретацията наглавната тема е много сполучлива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 22 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 22 Юли, 2011 Мисля, че ще е интересно да узнаете, че сериалът е замислен като разказ за 4 любовни истории, превъплатяващи характеристиките на енергетиката на 4-те основни елемента: вода, огън, земя и въздух. Ето и изображение на съответствието на частите с тези елементи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pirani Отговорено 22 Юли, 2011 Share Отговорено 22 Юли, 2011 Само да спомена, че алтернативното заглавие е "Wayu Pak Montra"......което в превод е "Омагьосаният Ваяпак" и много повече подхожда на сюжета на сериала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 22 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 22 Юли, 2011 Само да спомена, че алтернативното заглавие е "Wayu Pak Montra"......което в превод е "Омагьосаният Ваяпак" и много повече подхожда на сюжета на сериала. Права си, pirani, и ти благодаря, че обърна внимание и на този превод на заглавието. Когато слагах примерен превод на заглавието и аз много се чудех това ли да бъде.Моят избор се падна на обаянието, защото смятам, че при всичките тези свръхестественисили, които се развихриха тук, неговото човешко обаяние спечели такива силни духомхора като Кати и баща й.Така или иначе, всички далечноизточни сериали имат по няколко заглавия и превода,което ме навява на мисълта, че на оригиналния език се подразбират повече неща,които в английски е трудно да бъдат изразени. Това в крайна сметка обогатява нашатапредстава за тях и самия сериал, което е само добре дошло. PS. И да не се стряскаш от магиите и духовете! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pirani Отговорено 22 Юли, 2011 Share Отговорено 22 Юли, 2011 Хахаха от първият до последният епизод бориха един призрак.... То със светена вода го гони да го полива, талисмани се мъчи да му закачи, какво ли не го направих милия само и само да развалят проклятието.....очаквах и връзка чесан да му сложи накрая. Според мен, това с което спечели Кати и баща и въобще не беше обаянието му, а по-скоро упоритостта му...както и тя беше причината за повечето му неволи. Иначе тази час я нареждам на 3-то място по симпатия след 1-вата и 2-рата част. Най безинтересна ми беше 3-тата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 22 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 22 Юли, 2011 Хахаха от първият до последният епизод бориха един призрак.... То със светена вода го гони да го полива, талисмани се мъчи да му закачи, какво ли не го направих милия само и само да развалят проклятието.....очаквах и връзка чесан да му сложи накрая. Според мен, това с което спечели Кати и баща и въобще не беше обаянието му, а по-скоро упоритостта му...както и тя беше причината за повечето му неволи. Иначе тази час я нареждам на 3-то място по симпатия след 1-вата и 2-рата част. Най безинтересна ми беше 3-тата. За третата част и аз оставам с такива впечатления, макар Марк Прин да е също супер известен в Тайланд в момента. Обяснявам си го преди всичко с по-обикновения случай като сюжет и, според мен, с недотам подходящия избор на неговата партньорка. От всичките "принцеси" в сериала тази е най-обикновената и с нищо не хваща окото. Още в първата част Thara Himalaya Лом ми се стори очарователен и според мен беше от всичките братя най-мъж, затова и така желан от жените. Не знам как с упоритост можеш да спечелиш нечие сърце, ако специалното излъчване липсва. Спред мен, неслучайно в края лишиха бащата на Кати от сила и оставиха Лом да се бори сам, именно за да ни покажат, че в любовта е силата, очарованието и магията, ако щеш. Ако не притежаваше нещо особено в характера си, надали момиче като Кати - чувствителна и образована писателка, би се влюбила в него, ама де да знам. Предположение. Страшнички бяха тия вуду-истории и тези призраци, но инициираха създаване на сериали с мистика и духове, така характерни за литературата и епоса им. Малко разнообразие и екзотика е добре дошла за нас, европейците, а то ми писна да гледам европоподобни сюжети на криворазбран морал, начин на мислене и живот. По-интересно е да се види какво е при тях в действителност, нашето си го знаеме. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pirani Отговорено 22 Юли, 2011 Share Отговорено 22 Юли, 2011 Хахаха това колко си обаятелен и каква харизматична личност си няма нищо обща с товаq как отстояваш любовта си. Можеш да спечелиш симпатиите на някой с очарование, но е и да задържиш нещо толкова голямо, като любовта с него. Любовта изисква жертви и постоянство, а не сладки приказки и мили очички. Според мен бащата не го лишиха от силите му за да дадат шанс на пича се бори сам, а за да могат да променят злият магьосник и да покажат как доброто може да победи злото, как човешкият живот е по-ценен от вълшебните сили...защото точно това стана причина магьосникът да се промени. Бащата на Кати започна да харесва главния, едва когато започна да се държи като мъж и да отстоява любовта си. Между другото само си чеша езика........всяка интерпретация си е вярна сама по-себе си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 22 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 22 Юли, 2011 Хахаха това колко си обаятелен и каква харизматична личност си няма нищо обща с товаq как отстояваш любовта си.Можеш да спечелиш симпатиите на някой с очарование, но е и да задържиш нещо толкова голямо, като любовта с него.Любовта изисква жертви и постоянство, а не сладки приказки и мили очички.Според мен бащата не го лишиха от силите му за да дадат шанс на пича се бори сам, а за да могат да променят злият магьосник и да покажат как доброто може да победи злото, как човешкият живот е по-ценен от вълшебните сили...защото точно това стана причина магьосникът да се промени.Бащата на Кати започна да харесва главния, едва когато започна да се държи като мъж и да отстоява любовта си.Между другото само си чеша езика........всяка интерпретация си е вярна сама по-себе си. Вярно е, чешим си езиците, но и обменяме информация и идеи.Затова ти благодаря за всичко, което написа тук! За мен беше интересно! А какви са ти впечатленията за другите части? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pirani Отговорено 22 Юли, 2011 Share Отговорено 22 Юли, 2011 Това вече си е чисто изнудване...хахаха аз съм от хората, които трудно можеш да накараш да напишат коментар. За другите части........ако ме споходи музата ще е в техните теми.. Само още нещо, което се сетих.....в целия сериал пича го наричаха, упорит, инат като магаре....дори в последната серия злият магьосник...хаха вече преосмислял ценностите в живата символично надянал бялата роби вместо черната каза нещо от сорта: Не всеки може да намери въпросното..листо, а само някой много специален и упорит човек. Лом беше упорит във всичко, което правеше.....в гоненето на фусти, в правенето на вино, в отказа си да повярва че е омагьосан, дори и в опитите да я спечели след като разбра, че е влюбен в Кати.....те това беше основната черта в характера му. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irenval Отговорено 24 Юли, 2011 Share Отговорено 24 Юли, 2011 Изгледах го, не съм сигурна, че много ми допадна! Off Topic Така се зарадвах, че нямаше сексуално насилие - Алелуя ... и какво накрая един ми ти Ну, който я изнудва, я не - жени да спят с него и хоп ги понабиива за цвят. Но аз и не очаквах тайландите така да се сдадат, може главната да не я изнасили главния, ма що пък не прояви на насилие да има към второстепенните, ех и психиката им, брутални са Женският бой явно също е задължителен елемент! Та като цяло: Лом - азиатски черти, браво. Погледат най ми хареса, един такъв овчо блуждаещ, зареяно искащ, толкова невинен накрая докато се бореше с недаващият баща. Ма много ми хареса. Не съм сигурна дали точната дума е инатлив спрямо Кати, сещам се за два пъти дет се предаваше /единият път заради бремеността на Пинмук ли беше там, вторият път заради тази достойна да бъде наречена кобра Шантел, с неините номерца/, добре, че бяха останалите та да ги побутват и най-вече главната, където все си намираше причина да се види с него, евала нея упорита със сигурност мога да я нарека. Кати - е не ми хареса, чисто визуално. В лицето става, ма тези крака то има слабо, ма чак пък толкоз. Докато тичаше да му лисне водата или да му постави амулета, все имах чувството, че ще се счупи. И тоя стилист ли е какъв - наместо това пусто късо гащеризонче да й бяха сложили нещо по-дълго, поне малко от малко да убие щековидно изглеждащите й крачка. В тази връзка има нещо, което недоумявам: Главния го дават, че е 180 см висок, Главната 165 см, само на мен ли ми изглеждаше, че са почти еднакви на ръст? Кой лъже? Или аз нещо недовидях правилно?! Семейството на главния много ми хареса - набелязаха си главната още от началото и си държаха за нея до края. Блазе и на главната с такава свекърва. Идеята за вудуто и призрака също много ми хареса - нещо по различно. Макар, че първите два епизода появата на призрака да ми докарваше изтръпване Но след това установих, че повече ме плашеха работниците - Накри и останалите. Улях се, спирам ... Абе след като изписах толкова /нещо непривично за мен/ - ми хареса ми, струва си гледането и отделеното време. Не съм гледала другите части, но що ли си мисля, че в тази част главния май най-много пострада? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 24 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 24 Юли, 2011 На 24.07.2011 г. at 11:44, irenval написа: Изгледах го, не съм сигурна, че много ми допадна! Така се зарадвах, че нямаше сексуално насилие - Алелуя ... и какво накрая един ми ти Ну, който я изнудва, я не - жени да спят с него и хоп ги понабиива за цвят. Но аз и не очаквах тайландите така да се сдадат, може главната да не я изнасили главния, ма що пък не прояви на насилие да има към второстепенните, ех и психиката им, брутални са Женският бой явно също е задължителен елемент! irenval, благодаря ти за отзива! Радвам се, че все пак ти е харесал, въпреки двете неща, които спомена. Още като сподели, че ще почваш с него си помислих, че отзад напред май-няма да е най-удачно, ама реших да не те разубеждавам. Аз сериала го почнах от първа част, която ми е любимата, и ми се струва много романтичен. Там не си спомням да има изнасилване на девойката , но пък има присъствие на излюблената им тема за гейовете. За съжаление, в много от сериалите им има такъв образ. Off Topic "Кати - е не ми хареса, чисто визуално. В лицето става, ма тези крака то има слабо, ма чак пък толкоз. Докато тичаше да му лисне водата или да му постави амулета, все имах чувството, че ще се счупи. И тоя стилист ли е какъв - наместо това пусто късо гащеризонче да й бяха сложили нещо по-дълго, поне малко от малко да убие щековидно изглеждащите й крачка. В тази връзка има нещо, което недоумявам: Главния го дават, че е 180 см висок, Главната 165 см, само на мен ли ми изглеждаше, че са почти еднакви на ръст? Кой лъже? Или аз нещо недовидях правилно?!" Впечатленията ми от този регион на Азия е, че много обичат да показват краката голи до горе, въпреки, че изключително рядко имат красиви крака. Не съм виждала презентация на корейски сериал, без актрисите да са с много къса поличка и изключително високи токове. Тук ще скрия грозните крака на Кати. Виждам, че тя е показана с ниски обувки и е като че ли близка по ръст на него, а в горната фотография, тя е с "по корейски" високи токчета и пак е толкова ниска спрямо него. Не знам как го постигат. Off Topic На 24.07.2011 г. at 11:44, irenval написа: Семейството на главния много ми хареса - набелязаха си главната още от началото и си държаха за нея до края. Блазе и на главната с такава свекърва. И на мене семейството на Лом много ми харесва. В първа част - Thara Himalaya, можеш да им се насладиш напълно, както и на тяхната сплотеност. На 24.07.2011 г. at 11:44, irenval написа: Идеята за вудуто и призрака също много ми хареса - нещо по различно. Страшничко си е малко, но и аз съм за да се разнообразяват сюжетите им, особено с местни такива. Може би заради тази част, през 2011 се инспирираха да направят няколко продукции с прераждания, духове, ... Очаквам с нетърпение да се преведат, че да почваме гледането. :i love this: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irenval Отговорено 24 Юли, 2011 Share Отговорено 24 Юли, 2011 Всъщност и аз разбрах, че направих глупост /на появата на принца и принцесата/, като почнах директно от четвъртата , ма вече бях почнала. Сега ще дръпна първата част, а другите две няма да мога да гледам, че ме няма в английския, ба както се казва при мен проблеми много Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 24 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 24 Юли, 2011 Всъщност и аз разбрах, че направих глупост /на появата на принца и принцесата/, като почнах директно от четвъртата , ма вече бях почнала. Сега ще дръпна първата част, а другите две няма да мога да гледам, че ме няма в английския, ба както се казва при мен проблеми много Спокойно, всичките части се превеждат на руски. Много скоро ще е готова втората част, така че следи темата, ще обновявам линковете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniela1504 Отговорено 24 Юли, 2011 Share Отговорено 24 Юли, 2011 Още като сподели, че ще почваш с него си помислих, че отзад напред май-няма да е най-удачно, ама реших да не те разубеждавам. Аз сериала го почнах от първа част, която ми е любимата, и ми се струва много романтичен. Там не си спомням да има изнасилване на девойката , но пък има присъствие на излюблената им тема за гейовете. За съжаление, в много от сериалите им има такъв образ. Хубавото на четирилогията е, че частите не са взаимносвързани, така че не е проблем от къде ще се започне. Е, за предпочитане е от началото, разбира се. На мен също тази част ми беше забавна и интересна, точно защото е различна и особена, с елементи на фантастика. Колкото до гейовете, замислям се дали тези, който ги играят не са точно такива. Гледах актьора, който изпълни гей в ''Да целунеш ангел'' в едно интервю - ми той имаше същите маниери и извън снимачната площатка. Да не говорим, че в Тайланд травеститите пък спокойно минават за 100% жени, след като се тунинговат. (в тази връска се сещам за един сериал с Би, в който баща му беше точно такъв и втората част на ''Ергенски запой'' ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 24 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 24 Юли, 2011 Хубавото на четирилогията е, че частите не са взаимносвързани, така че не е проблем от къде ще се започне. На мен също тази част ми беше забавна и интересна, точно защото е различна и особена, с елементи на фантастика. Определено всяка част е достатъчно самостоятелна за да се гледа поотделно, но... все пак. Те са обединени неслучайно в четирилогия, идеята на която, е да разгледат четирите типа любов спрямо елемента. Освен това, като гледаш първата част, много неща ще ти станат ясни докато гледаш останалите, а за последната ще кажа, че стана ясно защо нея са я сложили именно накрая. Излезе, че писателката е написала всичките тези истории, поне аз така го разбрах. Колкото до гейовете, замислям се дали тези, който ги играят не са точно такива. Гледах актьора, който изпълни гей в ''Да целунеш ангел'' в едно интервю - ми той имаше същите маниери и извън снимачната площатка. Да не говорим, че в Тайланд травеститите спокойно минават за 100% жени, след като се тунинговат. (в тази връска се сещам за един сериал с Би, в който баща му беше точно такъв и втората част на ''Ергенски запой'' ) ''Да целунеш ангел'' как му е другото заглавие, че така не мога да се ориентирам за какво говориш? Иначе, наистина много дразни, че почти нямат сериал без някой идиот или гей, или и двамата заедно. Без да искам да обиждам, на мене всички азиатски актьори, почти без изключения, ми приличат на гейове. От какво произлиза това не знам, но не визирам само тайландските. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniela1504 Отговорено 24 Юли, 2011 Share Отговорено 24 Юли, 2011 ''Да целунеш ангел'' как му е другото заглавие, че така не мога да се ориентирам за какво говориш. Иначе, наистина много дразни, че почти нямат сериал без някой идиот или гей, или и двамата заедно. Без да искам да обиждам, на мене всички азиатски актьори, почти без изключения, ми приличат на гейове. От какво произлиза това не знам, но не визирам само тайландските. Имам предвид ''Sawan Biang'', този който играеше помошник в цветарския магазин. То човек, ако съди за тях по сериалите ще остане с впечатлението, че са супер експанзивен народ и половината и повече население е съставено от гейове. Защо непременно ги поставят като задължителен елемент незнам? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irenval Отговорено 24 Юли, 2011 Share Отговорено 24 Юли, 2011 Според мен, няма нищо лошо да я има и фигурата "гей", примерно по този начин да тръбят за толерантност към различната сексуалност. Но това, което наистина трудно изтърпявам е поведението на олигофрения, а всичките им "гейове" се държат точно по този начин. Ако пък не дай си Боже пропуснат гей образа, то в съответния сериал дават почва на развитие на поне два идиота. Ей това е едно от нещата, което не мога да разбера в тайландската киноиндустрия, но пък може би това, включая и насилието, темперамента и пр., въобще различният им поглед, ме зарибява още повече да гледам. Честно казано следя всички азиатски сериали/филми, има допирни точки във всички тях, но има и доста различни виждания - как да не ги харесва човек Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 24 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 24 Юли, 2011 Според мен, няма нищо лошо да я има и фигурата "гей", примерно по този начин да тръбят за толерантност към различната сексуалност. Но това, което наистина трудно изтърпявам е поведението на олигофрения, а всичките им "гейове" се държат точно по този начин. Ако пък не дай си Боже пропуснат гей образа, то в съответния сериал дават почва на развитие на поне два идиота. Ей това е едно от нещата, което не мога да разбера в тайландската киноиндустрия, но пък може би това, включая и насилието, темперамента и пр., въобще различният им поглед, ме зарибява още повече да гледам. Честно казано следя всички азиатски сериали/филми, има допирни точки във всички тях, но има и доста различни виждания - как да не ги харесва човек Така е, irenval. Ако е гей, то е олигофрен. Мисля, че тази "традиция" има връзка с литературната, епосно-танцовата традиция.При тях тези представления са се играели изключително от мъже, включително и жеснките образи. В традицията присъстват "рисуваните върху лицето маски", т.е. грима, който приемаме сега за травеститски и т.н. Затова не е чудно, че ги има. Но прави впечатление, че многонастояват да минат за гей-държави. Не само Тайланд. Ами какво да кажем за корейците, които неглижират женските образи за сметка насупер-модерните, издокарани и минали под ножа мъже (актьори, певци)?!Освен това щом е слуга, той е изключително тъп човек, чак се чудиш как оцелява. Ужас!Имам предвид ''Sawan Biang'', този който играеше помошник в цветарския магазин.То човек, ако съди за тях по сериалите ще остане с впечатлението, че са супер експанзивен народ и половината и повече население е съставено от гейове.Защо непременно ги поставят като задължителен елемент незнам? Те са туристическа държава и доколкото разбрах проституцията, включително и този вид, се среща дори на улиците.Даже сериалите им изглеждат по-прилични в това отношение. Но виждам, че имат морални устои, ценят се същите нещакато у нас, дори в един от сериалите одумаха гейовете; да не говорим, че в кадрите "замазват" бутилки, чаши - алкохола. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
magic Отговорено 24 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 24 Юли, 2011 Ако пък не дай си Боже пропуснат гей образа, то в съответния сериал дават почва на развитие на поне два идиота. Ей това е едно от нещата, което не мога да разбера в тайландската киноиндустрия Имам една идея по въпроса. Не знам дали сте обърнали на това внимание, но на изток, хората се женят основно в рамките на рода и по-точно за първи братовчеди. Голяма рядкост е да се ожени някой за човек от друг род, обикновено това става от бизнес съображения, да не говорим за чужденец. В резултат на това се получава кръвосмешение, от което... много често се ражда поне един идиот в семейството, а те имат по повечко деца. Героят-олигофрен наистина е много често срещан при тях, а за нас е напълно чужд и това няма как да не ни впечатли. Но простотията и изключителната тъпота и глупост на слугите е пословична. Тези хора сякаш нямат мозък или не знаят как да го използват. Да не споменавам, че си говорят "мислите" на глас. (Отначало си мислех, че това е похват на ни покажат мислите на героя, да, ама не, оказа се, че наистина "мисли на глас". И като се сещам, че някой от древногръцките философи учудил съгражданите си, с умението да мисли наум... ха-ха... и тук е било така. Но все пак съвременния човек гледа телевизия, чете, ходи в чужбина... ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts