Jump to content

4 Hearts of the Mountains: (3) Pathapee's Love Trick (2010)

Recommended Posts

PATHAPEE'S LOVE TRICK / ЛЮБОВНИЯТ НОМЕР НА ПАТХАПИ / Pathapee Leh Ruk

трета част от четирилогията

4 Hearts of the Mountains / Четири планински сърца / 4 Huajai Haeng Koon Kao

spacer.png

Година: 2010г.
Държава: Тайланд
Жанр: романтика
Епизоди: 6

Участват:
Prin Suparat as Pathapee/Din
Mint Chalida Wijitwongtong as Cha-aim/Cher-aim
Kik Danai Jarujinda as Natee
Jessie Jessica Pasaphan as RungArun Krunkafae/Oliang
Ton Jakkrit Ammarat as Moke

Mam Jintara Sukapat

Резюме:

Патхапи е собственик на курортаТарарин и като такъв се сблъсква с множество проблеми предизвикани от Чаим.
Тя е хитро момиче, което по някаква причина иска да съсипе курорта на Патхапи. Той е доволен, че има възможността
да я следи отблизо и успява да пресече всичките й опити за осъществяване на злонамерения й план със свои номера.
Но той допуска само една грешка и тя ще се развие в любов.

Свали:

Свали с английски субтитри: Тук

Онлайн с английски субтитри: Тук

Онлайн с руски субтитри: Тук

* Първа част от четирилогията: 4 Hearts of the Mountains: (1) Thara Himalaya (2010)

* Втора част от четирилогията: 4 Hearts of the Mountains: (2) Akkanee's Heart (2010)

* Четвърта част от четирилогията: 4 Hearts of the Mountains: (4) Wayupak's Enchantment (2010)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина тази част е най-слаба-но все пак си имаше своето очарование.И двамата ги представиха за доста ерудирани личности и може би по динамично развитие нямаше да пасне на образите им

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая изгледах и последната част.

Любовната история на Патапи е може би най-спокойната част от четирилогията. В основата й бе заложена идеята, че дори "един бурен може да прорастне в земята (Патапи) и да се превърне в цвете (Чаим)". Но този "бурен" ми се видя много странен образ...

Режисьорът на сериала ми е добре познат, но тук се е поизложил. Актьорите играещи главните роли не се справиха добре, липсваше убедителност. Разбирам, че са млади, но според мен не дадоха всичко от себе си. Все пак, харесах си Mark Prin, но като че ли само заради външността. :wub:

Добре е, че четирилогията въведе в бранша много млади актьори, които станаха звезди сега, при това всичките са с много привлекателна външност. Но не мога да не призная, че Aum все пак блести повече от тях, може и да е заради опита му, но няма как да не му се признае таланта. :yes:

Между другото той липсваше само в тази част. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тук най-добре направената част.

Най-сетне се разбира защо постерите са с такива цветове и защо имената са им такива. Всичко било заради четирите елемента...

вода (Нам)

Thara.jpg

огън (Фай)

Akanee.jpg

земя (Дин или Патапи)

Pathapee.jpg

и въздух (Лом)

Wayu.jpg

Тази част е с най-малко серии и е най-спокойна, не защото режисьорите така са искали, а защото самия елемент, който представят, е такъв. Играта на новака Прин наистина е пленителна. Изигра идеално един земен елемент, както и приятеля му. Ролите на Дин и Нате въобще не са лесни.

Частта не е спокойна, просто един човек, който е представител на този вид елемент си е такъв. Както miglenaciq казва наистина се представени доста ерудирани, въпреки че не са. Представителят на земния елемент още от малък е такъв. Той е най-спокойния, най-потайния и най-непредвидимия от всички. Докато другите елементи си правят каквото искат... Нам замина заради принца й, Фай го биха почти до болница, но акъл не му дойде, а за Лом ами показателно е (все още не съм гледала последната част).

Дин беше най-кроткия, не защото вътрешно това е искал, а защото природата му е такава. От малък му е казвано, че той е най-голям, той трябва да дава пример и да пази братята и сестра си. За него това е задължение, на което не може да изневери. Поверен му е хотелът и трябва да даде всичко от себе си, за да не се случва нищо. Когато обича някой го обича до живот, затова не беше като Фай, който каза, че обича три жени. При Дин всичко е реално, земно, при него няма думи като НО, АМА, МОЖЕ БИ. Целият му свят и живот са в черно и бяло. Няма средно положение, няма друг цвят. Когато каже обичам, значи обича и то всеотдайно и завинаги. Когато реши да повярва на Чаим не беше временно, просто наистина и вярваше. Жалко, че показаха само достойните страни на земния елемент. Така и не се видя страшната му страна. Видя се само колко верен е на думите си и как дава шанс на всеки, като му вярва до нараняване и предателство, но така и не са се решили да покажат другата страна на монетата, когато най-после осъзнае, че някой го е предал е способен да му разбие живота, а и нещо като втори шанс не съществува. Черното и бялото си казват думата и няма сила, която може да промени това.

Земният елемент е най-противоречивия и единствения, който остава не разбран. Често остава на последно място, но не защото е слаб, а защото играе по правилата. Но не по тези, които по принцип се искат от играта, а човешките, гледната му точка. Когато на Фай му беше казано, че не може да вижда Джит, той не се отказа. Ако това беше Дин нямаше да е така, ако му беше казано същото щеше да си отиде, без да каже дума. Но, не защото се е предал, а защото такава е същността му. Тук не водят емоциите, а разума и затова често никой не разбира подбудите на такъв човек. За повечето е безчувствен, студен и хладнокръвен човек.

Надявам се малко да съм помогнала с разбирането на тази красива част. Майсторски са се справили с изиграването на този наистина тежък елемент. Знам, че частта ще си остане харесвана само от хората, които са представители на елемента и то не заради друго, а защото знаят подбудите на Дин и неговото "спокойствие".

Още веднъж за частта 9 от 10 (заради това, че не са дали и тъмната му страна, но ако го бяха направили нямаше да е комедия :D).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Nagisa коментарът ти определено ме накара да се замисля и да погледна с други очи на тази част.

То от цялата четирилогия тази точно ми беше най - безинтересна и скучновата като деиствие.

Хем е най - малко епизоди, а едвам ги изгледах, но за това като че ли допринесе и изборът на главна актриса.

Е не успях да го преглътна туй маце и това си е, а и не усетих химия между двойката.

Сигурна съм, че разсъжденията ти ще помогнат на онези, които тепърва смятат да гледат лакорна да го видят с други очи.

Или поне да разберат защо е точно такъв и да подходят към него с различна нагласа, особено след първите две части, които са си огън и жупел. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да добавя нещо. ;)

Тази част започва най-атрактивно от всичките! Дин на кон, оглежда имението си като някой супермен и попада на красивото ( :lol::blink: ) момиче. В този момент имаше нещо много приказно и романтично. Ако елементът земя е такъв като Дин, то определено ми допада. Хареса ми и приятелят му, който май също е с този елемент. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако елементът земя е такъв като Дин, то определено ми допада. Хареса ми и приятелят му, който май също е с този елемент. B)

Ами честно казано Дин и Нате се справиха перфектно с представянето на елемента и на основните му черти. Но вярвай ми не съм сигурна дали много ще му се зарадваш ако попаднеш на такъв "тежък" характер :lol: Особено, когато видиш какво означава за такъв човек думата реализъм. При останалите това граничи с най-краен песимизъм. Но пък какво и ние представителите на земния елемент имаме нужда от фенове :P

А относно актьора Марк, сега му издирвам всички преведени филми на анг и ги почвам. Открих един с него и Яя и сега ще му се порадвам тези дни, но първо ще изгледам захарта с Ом, че от много време съм му дигнала мерника и сега ще го стрелна.

А това е и частта, в която бегло споменават и за отношението при лесбийките. Което определено ме довърши. Само на мен ли актрисата Jessie Jessica Pasaphan ми прилича на Pat Napapa Tanaku :huh:

Дани и аз недолюбвам главната в този сериал. За химията си много права, нещо Чаим не можа да ме убеди, че обича Дин. Дори в последната част не изглеждат като двойка. Но въпреки всичко НЕ пропускайте тази част. Страхотна си е :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Открих един с него и Яя и сега ще му се порадвам тези дни

Май се сещам за кой сериал говориш, тъкмо му готвя тема, утре или в други ден ще я пусна. Нещо новаторско като жанър за лакорните е. Четох противоречиви мнения за него, но ти май ще го изгледаш преди мен, та ще споделиш надявам се успешен или неуспешен е като реализация. Там участва и убавицата <_< , но поне този път е екранна сестра на Марк.

но първо ще изгледам захарта с Ом, че от много време съм му дигнала мерника и сега ще го стрелна.

:yes: Там ролята му много ми харесва, интересна, различна е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярвам, че е важно какво разказваш, но още по-важно е как го разказваш. Тук това “как” не ме завладя…
Бавно и трудно изгледах третата история. Изтърпях я заради Марк. Всъщност, забележките ми са по-скоро към актьорския състав и режисурата, отколкото към сценария, отдавна се примирих, че да очаквам логичен и интересен разказ си е загубена кауза. Главната героиня беше поверена на актриса без достатъчно силно и позитивно излъчване. Безизразно лице и “декламация” на репликите, никаква култура на тялото съобразно моментната сцена. Поддържащите – същата боза. Нямаше го непринудения хумор от предишните две истории, липсваха ми и останалите от семейството, не беше показано и това така колоритно взаимодействие на братята и щурите им изпълнения отпреди, сякаш Патапи е изоставен. Хареса ми много втората двойка, бяха сладури, които си подхождаха идеално и се справиха добре с героите си. Струва си да се гледа само заради тях и Марк, а също и за да се разбере четирилогията в пълнота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази част ми беше най-слаба. Бавно и тромаво се развиваше действието. Имаше толкова моменти, в който едни и същи хора приказват по 10 минути едно и също нещо та на тези моменти бая превъртах. Нямаше ги интересните моменти с тримата братя, нямаше ги плановете и кроежите им (е може би с изключение на края, когато Лом се обади на Ча Им). Дори и да представяха елемента Земя трябваше да направят действието, ако не да се развива по-бързо, поне по-интересно.

Но пък имаше някои забавни моменти особено Дин с гейското съсловие. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове