Jump to content

Recommended Posts

Silamanee

spacer.png

Държава: Тайланд;
година: 2008
епизоди: 17
жанр: романтика/драма/комедия
участват: Kob Suvanant Kongying - принцеса Saengfarng/Ngam Saengluang/Mae Liang;
Paul Pattarapol Silapajarn - Parote Rachaseyna;
Pol Poolaphat Attapanyapol - Chalee Racaseyna;
Premsinee Ratanasopa - Sasi Buranayothin;

резюме: В Чианграт, северен Тайланд, малката принцеса Saengfarng е изоставена от майка си по политически причини. Тя израства единствено с грижите на любящия си баща, докато не идва моментът, когато трябва да замине да учи в Тайланд. Годините минават и момиченцето се превръща в красива и горда девойка, живееща като всяко момиче на своите години... но само привидно.
Умирайки, баща й й оставя единствената заръка да намери и върне обратно на народа си скъпоценната изумрудена огърлица Silamanee, която сега се намира в ръцете на семейство Rachasena - попаднала при тях заради отдавна даден от краля обет. Впрягайки всичкит сили в своето начинание, Saernfarng се сприятелява с най-малкия син на семейството - Chalee, който е влюбен в нея и е готов да направи всичко, за да й угоди. Така Seangfrang под името Ngam попада в дома на Rachasena, където освен да търси огърлицата, е принудена да се справя с нападките на майката и брата на Chalee, решени на всяка цена да го защитят от това да се обвърже с бедно и незначително момиче като Ngam Saengluang...

личен коментар:

Off Topic

не бях очаквала да видя от тайландци нещо повече от абсурдни и сълзливи мелодрами, но ето че се случи. Най-много в тази история ми харесва това, че всички са НОРМАЛНИ ( доколкото е възможно да са нормални героите в някоя драма, но който е гледал и друг път тайландско разбира какво имам предвид wink.gif)... и супер сладки. Главните герои са такива шемети, че направо ми скриха шапката, а усещането, че гледам драма, направена по манга и сапунен сериал в едно така и не може да ме напусне - цялата тази пищност, цветовете, стайлинга на главната героиня, включително и прекрасните традиционни костюми, въобще всички тия неща, които дори и през лошото качество на картината в youtube, не спират да ми приковават интереса. Има си всичко - от злата и безумно алчна майка, до принцесата, която се прави на три различни жени едновременно и засега още никой не е успял да я хване. Силно препоръчвам за всички, които са отворени за нещо леко с елементи на комедия и много заплетени ситуации, недоразумения и сладки моменти, летящи един след друг...

СВАЛИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал, доколкото знам, е от тези с големите рейтинги, а и като тема и среда е доста интересен за тези, които искат да опознаят по-добре Тайланд.
Все още не съм го гледала за да давам личен коментар, но определено е в листата за изчакване.

личен коментар: не бях очаквала да видя от тайландци нещо повече от абсурдни и сълзливи мелодрами, но ето че се случи.

Не разбирам какво искаш да кажеш с това "абсурдни" относно "тайландските" сериали? Защото, според мен, абсурдност, ако е тази, за която си мисля, има във всички далечно азиатски сериали, да не говоря за сълзливост (японските там трябва да се сложат на първо място laugh.gif )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове