Jump to content

Recommended Posts

51vUjICZW7L._SS500_.jpg

A DIRTY CARNIVAL

Друго име: Mean street
Режисьор: Yu Ha
Година; 2006 г.
Времетрание: 141 мин.
Жанр: Екшън, криминален, трилър
Държава: Южна Корея

IMDb

Участват:
Jo In Sung
Cheon Ho Jin
Nam Gung Min
Lee Bo Yeong
Jin Goo
Yoon Je Moon

Jo Jin Woong

Сюжет:
29-годишен мъж, номер две в неголяма престъпна банда, води безсмислен и труден живот. В семейството си се грижи за болна майка и по-малки от него брат и сестра. Въпреки това, при първа възможност осъзнава своя шанс и действа смело за по-добър живот. Мисията е опасна, но успехът носи финансова подкрепа за семейството му и слава за него. Но се появява стар приятел от гимназията, сега кино режисьор, който решава да подобри сценария за дебютния си филм, "вдъхновен" от живота на приятелчето си гангстер. На фона на всичко се появява и старата тръпка в живота му...

Лично мнение:
За филма давам осмица и мога да кажа, че определено ми хареса. Не е типичният гангстерски филм,
по-скоро е реалистична история за живота на по-ниското ниво гангстери - “уличните” момчета.
За първи път ми харесва роля на In Sung, малко сив образ, но адски реален - той е нито герой,
нито лошо момче. Интересна роля, с характер на студен убиец и в същото време на
надежден любящ мъж.... Филмът има предимства, защото е история за семейството, приятелството,
амбициите и предателство...
Има ярост, супер бой... чак млатене... А онова караоке... мъжкото е трепач умъртвител...
Музиката също е чудесна...една песен не излиза от главата ми...

:essub:

:subs: Свали с български субтитри: :click: :click:
:subs: Онлайн с български субтитри: :click: :click: 

Свали с английски субтитри: :click: 

Свали с руски субтитри: :click: 

Онлайн с руски субтитри и озвучаване: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много добър, макар че си мисля, че от него би излязъл и страхотен сериал.

Странно и опасно място за кариера е една банда :)

Много добра ганстерска драма. Игра, режисура, камера, всичко ми хареса. Препоръчвам го.

А песента за пчелата направо ме уби.

Дали може да се открие някъде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А песента за пчелата направо ме уби.

Дали може да се открие някъде :)

Коя песен точно?Няма ли я в OST-a?

Аз този OST го обожавам, почти колкото филма :D

А In-sung, заради тази роля е в топ 10 класацията ми.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето я песента, но съм любопитна за оригинала :lol: В караокето пак я пяха, луда работа

Казвам песен за пчелата, защото е използвана в превода и е много удачно, а дали е така, кой знае :lol:

Другой пусть дарит тебе

цветы и сердце своё.

Больше, больше, больше никогда

не поверю лжи.<

Я устал от ожиданья, пчёлка. Пчёлка!

От цветка к цветку летаешь, пчёлка. Пчёлка!

Моё сердце ранит непостоянство твоё.

Ето ви руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти, но вариантът във филма ме кефи повече, особено в караокето, а татуировката слон на пъпа ме докара до сълзи :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо изгледах филма и още ми е криво. Какво излиза, че не трябва да имаш вяра на никого. Тъжно. Но това е животът.

Добра роля на Ин Сонг. Не беше корав мъжага, а съвсем обикновено момче и това направи историята доста реалистична.

За песньовките нищо няма да казвам, да не се повтаряме. :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая бг субтитрите са факт :rolleyes: Много добра игра на Jo In-sung, само с гласа му не можах да свикна. За съжаление гангстерът си остава гангстер, дори и обикновеният. Доста реалистичен ми беше, дори и финалът. Така ми се иска да присъствам на корейско караоке /впрочем, във филма има доста и дори и на Алън Парсън/. Първата прожекция беше у дома /тоест пуснах го на мъжката част/ и получих :yes: Много ми хареса и Jin Goo. Напоследък все попадам на него и в Truck направи ме смрази. Танет, вече може да го гледаш, знам че чакаш от доста време :asian: Малко е дългичък като времетраене, но не пречи.

български субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая бг субтитрите са факт :rolleyes: Много добра игра на Jo In-sung, само с гласа му не можах да свикна. За съжаление гангстерът си остава гангстер, дори и обикновеният. Доста реалистичен ми беше, дори и финалът. Така ми се иска да присъствам на корейско караоке /впрочем, във филма има доста и дори и на Алън Парсън/. Първата прожекция беше у дома /тоест пуснах го на мъжката част/ и получих :yes: Много ми хареса и Jin Goo. Напоследък все попадам на него и в Truck направи ме смрази. Танет, вече може да го гледаш, знам че чакаш от доста време :asian: Малко е дългичък като времетраене, но не пречи.

български субтитри

Голямо БЛАГОДАРЯ, mackova!

Тези дни ще е, че и Piano влача, а там пак Чо Ин Сонг и пак нещо се прави на лошо момче..

Да знаеш, че тоз "Карнавал на безчестието" на два пъти го захващам на руски и все до някъде стигам.. Обаче си имам любим момент..в началото..

малко мръснишки;)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От доста време исках да го гледам филма, и все така се случваше, че не ми достигаше free time. Но, сега вече и той е история. Така, какво ми остана като впечатление - историята ми беше някак много вяла. А главния герой, абе нещо му липсваше. Не успя да ме грабне като образ. Момче от народа, (то това беше и идеята на филма де) но аз не разбрах от къде идва и накъде отива т'ва момче. Живееше ден за ден, един да мине друг да дойе. Темата за лоялността, която се опитаха да спрегнат, нещо не се получи, незнам дали това е бил търсен ефект.

Първо в самото начало на филма "наказваха" момчетата, които искат да напуснат групата, защото неможе да идват и да си отиват когато си поискат. В следващия момент убива шефа си и обясняава на мадамата, че ако тя поиска, ще предстане да е гангстер. WTF :huh: Концерт по желание. Малко странен образ беше главнич герой. Хем беше хладнокръвен "мъчител", хем плачеше после заради деянията си.

Като цяло филма беше сив и мрачен. Накрая на филма се чувствах напълно отчаяна. Общо взето останах със смесени чувства. Не мога да кажа, че ми е харесал безусловно, но немога да кажа и че съжалявам че му отделих време.

P.S. От всичко най-много ме грабна песента за пчеличката :D И май не съм единствената.

P.P.S. Имам въпрос, дано на някой му е напрваило впечатление, че да може да помогне. Търся си песничката, която

вървеше в дискотеката, когато нашето момче искаше да убие режисьора. Точно когато режисьора влизаше в дискотеката и т.н. вървеше една музичка. Ако някой има някаква идея коя е, ще съм му благодарна ако сподели :) И от сега да кажа, че не става дума за Party Alarm на Aquagen, а за тази, която вървеше преди нея. Извинявам се ако мястото на последното написано не е тук.

Редактирано от Stelita
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Стелита, филмът е точно това -гангстерска / мело/ драма -нито повече, нито по-малко. Дори ако си спомняш, режисьрът споменава, че е черпил вдъхновение от "Кръстникът" и "Белязания". Но макар и изтъркано като тема, смея да твърдя, режисьорът се е справил на 110%. Тук няма особена романтика, но и го няма патосът и честният бандит също / и слава богу/, само един "обикновен" дребен гангстер, неговите избори и битовизми. И посланията са много ясни -като при всеки филм от този жанр -рано или късно си плащаш, щом си избрал този път, в случая, ако не беше се появила мадамата, може би линията на живота му щеше да бъде малко по-дълга /е, пак сме виновни ;) /, но краят пак щеше да е същият. Признавам, първият път, когато го гледах, и на мен ми се стори твърде дълъг, но с времето разбрах, че продължавам да си спомням за него и все повече "узрявам" за достойнствата му. Някъде прочетох, че американците се канят да направят римейк по него -може би ще се справят, в крайна сметка не им липсват пари.

Не вярвам да направят по-добри сбивания, изглеждаха страшно реални. А по отношение на начина, по който е заснет филмът, а също така и актьорската игра, дори и на поддържащите, едва ли някой може да намери недостатъци /е може и да може, за мен се справиха повече от отлично/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за това съм съгласна - актьорската игра беше на ниво. Особено ме впечатли режисьора. Може би той беше единствения образ, който ми изглеждаше изграден, човек с цели, които знае как да постигне. А главния герой съм го следала във A Frozen Flower, тогава ме грабна много (невероятни черти има тоз юнак, но то е друга тема) и сега като го гледах и тука, смея да кажа, че вече съм напълно запозната с анатомията му :lol: Както и да е, отклоних се. Не знам, на втори прочит, може и аз да го оценя по-подобаващо, но за сега впечатленията ми са тези. Може би си бях изградила по-големи очаквания за филма. Колкото до американците...ами малко съм скептична към тяхната версия...колкото и пари да имат, не мисля че ще се справят брилянтно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mackova,

още веднъж благодаря за превода! Текстовете на песните са докосващи и допълват прекрасно историята.. Справила си се перфектно!

Снощи успях да изгледам и мога да кажа, че филма е един от най-добрите корейски!!! Даже се учудвам, че няма мъжки коментари. Много ми е интересно..

След сериала Piano /който почти довърших/, Rough cut, Sunflower , а сега и този филм започвам да добивам една друга представа за корейската действителност.

Животът не ми се струва чак толкова розов, а и взех да си мисля, че гангстерите са реалност в Корея, както мафиотите в Италия.

Корупция по върховете има /факт е, че и там политици подават оставка, след като са ги хванали в издънка/. Макар че със сигурност това явление не е е чак толкова изявено и се приема за нещо като "бич" и "порок" на обществото..

Тези гангстерски групи или банди явно си действат съвсем свободно и в момента. И като че ли полицията не ги закача. И в Hero имаше такива елементи, също и в Shallow the sun..

Примерно някой богат бизнесмен да използва подобна група, за да принудят хората да си продадат земята на места, където трябва да се построи търговски или жилищен комплекс..

Относно играта на актьорите няма друго какво да кажа.. Просто всички бяха перфектни. А това е най-добрата роля на Чо Ин Сонг.

Не знам какво му е на гласа..;) На мен ми е в най-челните места в класацията "любими актьори" и всичко ми харесва в него..

Jin Goo също доста добре представи приятеля-предател, а и много ми харесаха Nam Gung - Min и Lee Bo-Yong.. Не знам кога ще е, но започвам да чакам някакъв разбираем за мен превод на The Birth of the Rich и ще ги гледам и там тези двамката последно изброени..

За историята.. Много смислена.. От моите любими.. От тези, които ме карат да чувствам и да мисля..

Разплаках се чак накрая, но като цяло филма е доста тъжен и жесток..

Извода е, че един бандит/гангстер/ е обикновен човек..

И той като другите хора има семейство и го обича.. /всъщност точно издръжката на семейството може да е една от причините да се превърне в такъв/.. И той като другите хора може да влюбва, да изпитва чувства и да иска да бъде за цял живот с любимия човек..

С една единствена и много съществена разлика:..

Един бандит/гангстер/ не може да има приятели..

В тези среди не трябва да се доверяваш на никой..Трябва да бъдеш вълк-единак.. Иначе няма да оцелееш..

Това за семейството ми хареса много.. Че твоето семейство са хората, с които ядеш на една маса.. И точно тези хора, неговото семейство, на края го предадоха..

Мисля си, че режисьора истински тъжеше и съжаляваше, когато слушаше финалната песен, но не и гангстера - "приятел". Той вече беше намерил подходящият "спонсор".. Беше вече Шефът, Босът.. и за него само това имаше значение.. Кой знае?.. Може би предусещаше, че го очаква същата съдба?!.. В света на гангстерите на първо място са властта и парите..

Песента за пчелата наистина е уникална, но на мен повече ми хареса тази.. Много чувствена и красива песен..

в изпълние на нашия човек:)

и тук в оригинал с английски субтитри..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, Танет, че филмът ти е харесал. На мен пък най-ми допадна този вариант на песента, разбира се като изключим тази на Алън Парсънс пр...

http://www.youtube.com/watch?v=b7gwXnhsYHw

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не! Мацкова ти ме довърши!

Както отдавна стана ясно, и аз съм фенка на таз песньовка, но този музикален съпровод направо ме разби! :lol:

Много ефекти, много нещо! :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм започнах да го гледам само заради Jo In-sung (имаше преди време период, в който се бях зарибила по него и исках да му изгледам всичките филми), изобщо не знаех за какво се разказва, защото рецензии и коментари чета чак след като съм изгледала филма. Още една от първите сцени ме закла с тази татуировка и масажчета :lol: . Та този филм веднага ми стана любим. Някакси всичко беше представено по един естествен и наивен начин, като същевременно те кара да се замислиш. А краят си беше точно по корейски.

"Пчеличката" ми е в топ 3 на всички чарт класации :D , нека си я припомним Пчеличка

Вече не си го спомням добре, ама той не пееше ли във филма и една песен за Superstar? Но на Jo In-sung и на Куон Санг У им забранявам повече да пеят, хубаво ни забавляваха,ама стига толкова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах добро предчувствие за този филм още преди да ги гледам и не се разочаровах. На мен по традиция ми допадат корейските филми за гангстери. Но не такива за топ бандити, а за тези, на които все им липсва нещо, за да бъдат capo di tutti capi. Но както и във всички филми от този тип

...краят винаги е тъжен, непосредтвено след като главният герой е станал неминуемо симпатичен, поел глътка разкаяние и вдъхновение за промяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарско за превода, Мацкова. :bow: В момента си пускам за стотен път финалната песен и се питам защо толкова време отлагах гледането му. Не знам, но от средата на филма, та до самия финал, едно мрачно и тъжно ми стана. Това животът е странно нещо, как те завърта и от добротата ти се възползват, и се опитваш да запазиш човешкото, и накрая пак ти си губещия. Обикновена, но силно докосваща история. Странно, но изобщо не ми се стори бавен. 140 - те минути не ги усетих как се изтърколиха...Толкова мисли ми се въртят в главата сега, но всичко опира до един единствен въпрос : И к'ъв е смисълът, мамка му? Щото моментът, в който ти се прииска повече и започнеш да прецакваш, накрая ти ще си прецакания. И за да не продължвам в този дух на "философски напъни" ще кажа, че филмът за мен е страхотен. Докато нещо ми въздейства силно и ме кара да се замислям повече от две секунди, значи ми влиза в списъка на любимите. А тук присъстваха не един и двама любими актьора. Чо Ин Сонг - отново страхотен. Тоя човек какво прави не знам, но в каквато и роля да го гледам, все оставам изненадана от невероятните му превъплъщения. С неговия забързан и леко фъфлещ говор, откритото и някак хлапашко излъчване, до сега няма емоция, която да не е изиграл, все едно това е той самият. И дори взе, че ми хареса и как пее на живо, щото и тук си предава емоцията по много истински начин. Много се зарадвах като видях и други мои любимци, макар и в отрицателни образи - Джин Гу, Нам Гунг Мин, Чон Хо Джин...Нищо, че на т.нар. приятел образът му беше, меко казано, шибаняшки.

А с финалната сцена и песен, направо "ми теглиха ножа" на вярата в човешкото. В рамките на филма, разбира се.

"...и когато ме попитат дали съм те познавал,

ще се усмихна и ще кажа, че си бил приятел мой..."

http://www.youtube.com/watch?v=s8PEEvODG7c

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, радвам, че и Здравчето е фенка на този филм..;)

Аз съм си го запазила и пак ще си го гледам, така че освен "Остров на луната" имам още два в секция "любими", препоръчани от mackova - A Dirty Carnival и Mother.

И след като изгледах на маратон What Happened in Bali, съм влюбена в Чо Ин Сонг..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравче, и аз като го гледах за първи път същите мисли ми се породиха като на теб. Но на втория път, една година по-късно, вече само се наслаждавах на актьорската игра, на сцените и на музиката. Смятамам към края на тази година да го гледам и за трети път.

Фенките на Ин Сунг, ако смятате да подкарвате филмографията му, съветвам да не гледате "Публична тоалетна"- макар да си партнира там с друг любимец, така вони от този филм, че после 3 дни ми миришеше на тоалетна :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове