thedemon1238 Публикувано 20 Март, 2010 Share Публикувано 20 Март, 2010 Заглавие: Coma Жанр: Хорър, Трилър, Драма Епизоди: 5 Програма: OCN Година на излъчване: 2005 С участието на: Lee Se Eun Cha Soo Yeun Myung Ji Yeon Lee Jung Hun Bae So Yeon Lim Won Hee Jung Jae Jin Lee Young Jin Сюжет: Coma е продуциран от популярния филмов канал OCN, който си сътрудничи със Sio Film (създателите на Crying Fist). Пет серийната поредица смесва различни жанрове - от мистерия до психологически трилър. Действието се развива в болница, която предстои да бъде затворена заради лоша репутация. Всеки един епизод представлява отделна история, със своя собствена тема и стил. Интересното е, че всички истории се развиват в болницата и по някакъв начин са свързани помежду си. Off Topic Епизод 1: "Birthday Party" (реж. Gong Su Chang) Застрахователната агентка Юн Йонг (Lee Se Eun) трябва да се погрижи за последния пациент на болницата, който е в кома. Докато директорът на болницата не проявява никаква заинтересованост за пациента, главният доктор Чанг Со Уон (Lee Jung Heon) иска да попречи на преместването му в друга болница. 10 години по-рано, по-малката сестра на пациента е изчезнала мистериозно. Тези събития странно напомнят за миналото на Юн Йонг... Епизод 2: "Crack" (реж. Jo Gyu Ok) Канг Су Джин e старша сестра в болницата. Тя продължава да се терзае за ужасен инцидент, станал в операционната преди 10 години. Иска да започне наново връзка с доктор Чанг Со Уон, но всичко, от което той се интересува, е пациентката в кома Со Хи. Су Джин решава да разбере повече за тази последна пациентка. Епизод 3: "Necklace" (реж. Yoon Jun Seok) Детектив Че е загубил страстта в живота си и сега работи само за пари. Той е назначен да реши случай, в който преди 10 години е изчезнало момиче в болницата. Единствената следа, която има, е колието на момиченцето. Епизод 4: "Crimson Red" (реж. Kim Jeong Gu) Дизайнерката Хонг А (Lee Young Jin) има странен талант - може да вижда мъртви хора. Досега тя е свикнала да вижда кръв и ужасяващи трупове, но един ден се появява труп, който я моли да я убие! По-късно тя стига до пациентката в кома Со Хи... Епизод 5: "Doctor, Jang Seo Won" (реж. Gong Su Chang) До затварянето на болницата остават няколко дни, но д-р Чанг Со Уон вярва, че може да спаси последната си пациентка Со Хи. С български субтитри: Онлайн с български субтитри: С български и английски субтитри: С руски субтитри: Коментар: Изгледах го наскоро и много ми допадна. Не си спомням да съм гледал нещо такова досега. Като изгледаш някой епизод, в следващия можеш да видиш сцени от предишния, но от съвсем различен ъгъл. Даже си мисля, че може и да се гледат разбъркано. Всяка една история допринася еднакво за крайния сюжет. Сериалът е много добре заснет и си личи, че е имало повечко бюджет. Много добре направени декори, ефекти и т.н. Атмосферата е силна и потискаща. Определено се усеща това, че героите се намират в изоставена болница. Препоръчвам го предимно на фенове, не е подходящ за новаци. Това е един от сериалите, които с удоволствие ще изгледам пак. Не само защото останаха неща, които не разбрах съвсем, но и защото определено е добър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrnkaloto Отговорено 17 Юли, 2012 Share Отговорено 17 Юли, 2012 Този хорор ми взе акъла да се лутам доколко всеки един от героите е жив или не, доколко всяка ситуация е реална или не, чак в 5-та серия почна да ми проблясва това-онова. Ама ми се щеше да го бяха поизчистили повечко финала. Останах си с някои въпроси. Имаше и едни два гафа. (като например, когато докторът си шиеше челото, то го кърпеше в дясно, сложи си лепенката после в ляво, а по-късно лепенката беше в дясно, после пак в ляво. ) По едно време си мислех, че ако бях почнала да го гледам отзад напред донякъде щях по-добре да го възприема. Като цяло за жанра си е страхотен - има си всичко - особено много кръв, касапене/шиене и призраци, страшна музика и непредвидимост. Впрочем субтитрите са готови, очаквайте го в петък. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kremenski Отговорено 20 Юли, 2012 Share Отговорено 20 Юли, 2012 Хе-хеее! Лъжа ли се, или най-накрая се преведе "цялата работа" на най-популярния откъс от теста за кандидат-преводачите? Не си падам по този жанр, ама специално този филм ще го изгледам с любопитство, белким най-накрая разбера каква беше тая зазидана врата, зад която има зарязано парти, барабар с всичките му надписи за Ч.Р.Д. в болница и как стои въпросът с медицинското застраховане в Корея ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mi6lence Отговорено 31 Юли, 2012 Share Отговорено 31 Юли, 2012 Много добър хорър. Мрачна обстановка,доста кръвчица на места, красиви актриси,зловещ чистач и една много прилично скалъпена история пропита с голяма доза мистерия. Уникален сериал,радвам се че имах възможност да го гледам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 16 Юни, 2024 Share Отговорено 16 Юни, 2024 Добавен нов линк. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts