Jump to content

Recommended Posts

132139.jpg


 


Arata Kangatari


アラタカンガタリ ~革神語~


 


 


Държава: Япония


Година: 23.03.2013 до ?


Епизоди: ??


AniDB


Студио: JM Animation, Satelight


 


Плот: На всеки 30 години е избирана нова принцеса от клана Химе за да служи на Хагаями. Настъпва времето това да се случи отново, но за последните години нито едно момиче не е родено с изключение на 15 годишната Арата. Единственият проблем е че Арата е всъщност момче! Принуден да се дегизира като момиче и да заеме мястото на кандидатка за принцеса докато не бъде намерена официална той отива на фестивала само за да стане свидетел на това как сегашната принцеса Кокури-химе е убита и собственият му живот е застрашен от ръцете на личната охрана на принцесата, 12-те Шиншоу. Докато бяга за живота си, Канаги от 12-те убеждава всички, че Арата е този, който е убил принцесата и сега всички от имперският двор са по петите му! Някак си по време на бягството си той попада в модерна Япония. Междувременно момче на име Арата Хинохара е засмукано в света на Арата и се озовава на неговото място като преследван от убийците.


 


Бележка: Такива фентъзита с преминаване от един свят в друг винаги са ми били от любимите в аниме жанра откакто изгледах Fushigi Yuugi преди доста време пък и по принцип. Тук историята е увъртяна понеже двете момчета си приличат и си сменят местата като доста интересни са мотивите за тея които правят coup de'tat-а срещу принцесата. Е най-интересно разбира се ще е евентуалното развитие на историята с проследяване на живота на двамата след като се разменят. Хубавото е че е правено по манга, която е доста развита като история и предполагам, че няма да има фейлове при положение, че всичко им идва на готово, но до следващите 2-3 епизода ще се види дали си заслужава или не, но поне от това, което видях в първи епизод има си потенциал..


 


Свали тук: http://www.nyaa.eu/?page=search&cats=0_0&filter=0&term=Arata+Kangatari title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif


Link to post
Share on other sites

И втори епизод даде сериозна заявка за титулярно място в watch list-a ми, но още не е късно да овапцат нещата. Сериозно взех да се чудя дали да не почна мангата и да си спойлна работите ама засега ме мързи, но ако продължат възходящата градация и ми се засили интереса може и да я набъбна и нея. Интригата около coup deta't-a се заплита все повече и явно ученичето ще е сериозен прът в колелетата на тея предатели. Почти сигурно се очаква градация при него и да излезе от образа си на плазмодий благодарение на това, че животът му е в опасност и разбира се мистериозното оръжие, което явно в неговите ръце ще се окаже доста полезно. Малко ми се губи двойникът му какво ще прави в Япония, но не е изключено и на него да му намерят работа в съвремието. Така или иначе се очертава интересно приключенско аниме и явно не е трябвало да отписвам толкова заглавията от пролетният сезон - това и няколко други определено отсрамиха положението с лошото начало тая година.

Link to post
Share on other sites

Ако си аниме герой от тип "плазмодий", такъв си оставаш до края. Само в някои случаи има моменти на известно просветление, но те са краткотрайни и несериозни. :28558: След коментара ти мисля да го загледам, макар че за последните 2-3 дни се нагледах на безгръбначни създания от мъжки пол...

Link to post
Share on other sites

В този епизод не станаха кой знае колко интересни неща,  но следващият се очертава с повечко действие. Нашият човек спече като му зададоха мисията да отиде при принцесата ама ще не ще трябва да свърши работата и да се добере до нея по някакъв начин това също гарантира интересно развитие. Интересно ми е тая Котоха наистина ли не рабира, че този не е същият Арата или се прави на ударена ама по скоро е първото не ми изглежда много интелигентна - типичен доверчив goody-goody персонаж. Виж в тази новата мацка дето се появи има хляб дано да се присъедини към тях за каузата.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...