Jump to content

Recommended Posts

3130279dc3057361.jpg

Автор: Хаджиме Исаяма
Режисьор: Тецуро Араки
Сценарист: Ясуко Кобаяши
Ролите озвучават: Юки Каджи, Марина Иное, Юи Ишикава, Дайске Оно, Хироши Камия и др.
Връзки: AniDB / MAL
Тип: Сериал
Епизоди: 25
Година: 2013
Жанр: екшън, фантастика, постапокалипсис
Аудио: японско
Субтитри: Eastern Spirit / :click: 
Качество: BR/TV - 1080/720p
Трейлър:

 


Резюме: Според древногръцката митология титаните били първото поколение богове на земята. Те започнали война с по-младите олимпийски богове и я загубили, а оцелелите били затворени за вечни времена в най-мрачната бездна на подземното царство - Тартар.
Заглавието обаче ни пренася в един различен свят, където последните остатаци от човешката раса водели отчаян бран срещу безмилостните им пълчища. Победата на този етап изглеждала невъзможна и малцината оцелели решили да подирят сетно убежище в най-могъщата крепост, създавана някога. Зад нейните непреодолими стени започнал период на мирно съществуване, който продължил цели сто години.
Ала през 845 г. от летоброенето на този свят сянката на титаните отново надвиснала над хората. Смятаният за неразрушим защитен вал бил разбит на парчета, а населението - подложено на изтребление. Така започва историята на една война, която ще отвори нова велика глава в историята на човечеството... или ще предвещае неговия насилствен и кървав край.
Свали торент: :click: / :click: / :click: 


d72493e49f671898.jpg

Връзки: AniDB / MAL
Тип: OAD
Епизоди: 3
Година: 2014
Жанр: екшън, фантастика, постапокалипсис
Аудио: японско
Субтитри: Eastern Spirit / :click: 
Качество: DVD - 576p

Резюме (епизод 1): Една ретроспективна история за събитията от 49-тата експедиция на корпуса на съгледвачите. Главни действащи лица са сержант Ханджи Зое и капитан Ливай, които случайно откриват дневника на отдавна загинал съгледвач, съдържащ важна информация за титаните.
Свали торент: :click: / :click: 

Резюме (епизод 2): След дребна кавга между Жан и Саша командир Пиксис заставя двамата кадети да решат спора си чрез състезание по готварство. Ще успее ли Жан да задоволи капризите на командира си, или Саша ще триумфира?
Свали торент: :click:  / :click: 

Резюме (епизод 3): Кадетите от 104-ти учебен корпус са изпратени на разузнавателна мисия в пустеещите земи зад стените на Вал Роза. Ала това, което на пръв поглед изглежда като поредното досадно учение, скоро прераства в борба на живот и смърт.
Свали торент: :click: / :click: 


ab26c68164b29352.jpg

Връзки: AniDB / MAL
Тип: OAD
Епизоди: 2
Година: 2014-2015
Жанр: екшън, фантастика, постапокалипсис
Аудио: японско
Субтитри: Eastern Spirit / :click: 
Качество: DVD - 576p
Трейлър:

 

 


Резюме (епизод 1): Няколко години преди събитията от сериала Ливай е просто един от многото престъпници по улиците на подземния град. В това царство на сенките мнозина се раждат и умират, без да зърнат слънчева светлина. Но Ливай е решен да си проправи път до повърхността и да се сдобие с ново гражданство. Една неочаквана среща обаче ще промени живота му завинаги.
Свали торент: :click: / :click: 

Резюме (епизод 2): Без да подозират какво ги очаква, Фарлан, Изабел и Ливай се включват в редиците на съгледвачите. Но вербуването на Ливай е само оправдание за една по-специална мисия.
Свали торент:  :click: 
Онлайн:  :click: 


5ab8c221574ca3b0.jpg

Автор: Хаджиме Исаяма
Режисьор: Тецуро Араки
Сценарист: Ясуко Кобаяши
Ролите озвучават: Юки Каджи, Марина Иное, Юи Ишикава, Дайске Оно, Хироши Камия и др.
Връзки: AniDB / MAL

Тип: Сериал
Епизоди: 12
Година: 2017
Жанр: екшън, фантастика, постапокалипсис
Аудио: японско
Субтитри: Subs Unacs / Translator's Heaven
Качество: TV - 720p
Резюме: Обсадата на град Стохес е приключила, но победата е горчива. На фона на невиждани жертви и разрушения, целите на ешелона от Корпуса на съгледвачите изглеждат неоправдани. Женският титан е заловен, ала информацията, която крие човешкият му приемник, остава тайна. С падането на нощта над жителите на Вътрешния кръг надвисва поредната криза – такава, която ще постави под въпрос всичко, в което са вярвали. Нови могъщи противници се сбират в сенките, за да дадат отговор на поражението в Стохес. Интерлюдията за съдбата на човечеството започва и едно е сигурно - никой не е в безопасност.
Свали торент: Zamunda

 

Гледай онлайн

 

:essub:

Link to post
Share on other sites

Страхотно начало. От 2009-та (началото на мангата) чакам аниме адаптация и съм изключително доволен от излязлото до момента... и най-вече от екипа работещ над проекта. По-добър няма на къде.   :)

Очаквам да е нещо изключително за аниме сезона.

 

Насилието си се лее, както си трябва.. Хубаво е че няма цензура, което за мен е най-големия плюс. Засега твърдо 10 от 10, дано да продължава по същия начин. :)

Link to post
Share on other sites

Аз започнах мангата миналата година, но също нямах търпение за адаптацията. Първи епизод напълно оправда очакванията ми, че и отгоре. Прекрасна анимация и ако не оплескат нещо това ми е лидера от сезон пролет 2013 :D .

Link to post
Share on other sites

Мда определено влязоха с пантите от първия епизод. Аз имах малко съмнения понеже гледах трейлъра още като излязоха анонсите за пролет 2013, но след като изгледах излязлата серия и окончателно ме спечелиха за каузата. Пък може да нагъвам бая ечита и комедии, но най любимите ми тематики са фентъзи, екшън, насилие и психологически трилър затова излезе ли заглавие, което да покрива някои от тях няма как да се пропусне!  :896767:

 

ПП Понеже видях, че са го сложили и с бг превод, а когато правех темата не беше ъпнато още слагам още един линк за сваляне така, че първи епизод поне би трябвало да е достъпен за всички..Флагче ме мързи да сложа шото не ми се сменя скина на форума Ip Board ftw!! xD

Link to post
Share on other sites

Вчера мислех да пусна тема за анимето, но ме домързя, и се радвам, че Рейзъра е свършил работата вместо мен. :D Чак "ударно" началото не мога да го нарека, но беше добре изпълнено и даде силна заявка за качествено заглавие. Ще стане ясно от следващите един-два епизода. :)

Link to post
Share on other sites

Чак "ударно" началото не мога да го нарека, но беше добре изпълнено и даде силна заявка за качествено заглавие. Ще стане ясно от следващите един-два епизода.  :)

Еее как бе човек? xD Титаните ги дадоха в действие още този епизод, кръв се лееше, хвърчаха крайници..направо си беше доволно действието. Иначе можеха да ги дават как събират съчки и хахо-хихи с приятелчетата им от града и чак втори епизод да ги набъбнат гигантите. :D

Link to post
Share on other sites

Ми, аз от хвърчащи крайници и тонове кръв не се впечатлявам особено. Действие имаше, 'ма чак да ме разтърси не успя. Хареса ми, но по-добре да не го хваля много, за да не го урочасам. :D

Link to post
Share on other sites

Усещам лека препратка към SAO като стана дума за урочасване. :D То не е изключено и тук да се поизложат въпреки, че запознатите с мангата би трябвало да знаят как ще протекат нещата. Мен лично ме интересува как тоя сополанко ще стане giant-slayer.. в трейлъра се вижда за кратко част от методиката на битките, но тепърва предстои да видим как стоят нещата в действителност. Надявам се и за time-skip понеже не обичам да гледам особено екшън и други сцени с дечурлига. 

Link to post
Share on other sites

Тime-skip би трябвало да има още в следващия епизод. Засега се движат по мангата (като изключим изрязването на няколко сцени) и са на втория чаптър.

А самата манга си продължава (даже не се е и разгърнала кой знае колко), което значи, че накрая ще ни ударят един алтернативен край (недай си боже - филърчета), ама карай да върви...поне да са повечко епизодите, та да се нарадваме на тях. 

 

От ''сополанкото'' (може би) ще останеш разочарован впоследствие. :unsure: 

Link to post
Share on other sites

Да се запиша и аз... Май-май ще се гледа, но ще е след като излезе и последния еп, а в коментарите в Замунда се изказва, че ще са 25. Рядко гледам аниме онгоинг, предпочитам да е в комплект. Благодарско за субките и се надявам да не занемарят проекта си преводачите, както се случват с ред хубави заглавия, които събират паяжина с години...

 

Междувременно ще чета по диагонал коментарите тук и ще си правя сметката за в бъдеще. Само на мен ли ми се струва, но момчето от трейлъра ми заприлича на биши, демек арта е доста на високо ниво и определено мога да го спрегна за хубавичък, ммм. ;)

Link to post
Share on other sites

Втори епизод ми хареса, а и следващият се очертава да е готин. Изглежда на момъка няма да му е лесно, но пък в реалността нищо не е лесно, колкото и да си надъхан. Кефи ме обаче, че е духовит. На приказки поне го докарва. Ще го видим, като почне да се бие. ;)

Link to post
Share on other sites

От ''сополанкото'' (може би) ще останеш разочарован впоследствие. :unsure: 

 

Засега се държи добре кефи ме как се пренавива такъв..сигурно убива тея титани насън ама ще видим какво ще излезе от него. Сега в тая серия даже бях тръгнал да го отписвам и си викам тея как я мислят с такъв протагонист и добре, че дойде облекчението като стана ясен какъв е проблема иначе щеше да е мъка. Все пак имам чуството, че мацето ще стане баш asskicker-a тук, но ще изчакам да видя механизма на битките с тея приспособления дето летят като катерици само дано да приключат тея учения по бързо и да ги пускат в полеви условия. От второстепенните персонажи май ми се появи любимец - момичето с картофа.  :D

Link to post
Share on other sites

Някой знае ли как се казва песента от края на този епизод? Нямам предвид ендинга.

 

Хахах, явно не ми е харесала само на мен. Песента нямам идея как ще се казва, но понеже ост-а го прави моя човек (ака Хироюки Савано, който беше една от причините да го и гледам де, лол), предполагам кой ще я пее - mpi или Дейвид Уитакър.. залагам на първия, понеже англисйкия на Дейвид е перфектен, а в песента, доколкото я чух, някои думи ми звучаха леко ингриш-овски, така че mpi. И като знам, че Савано си работи почти с едни и същи изпълнители във всеки ост, който прави я за драма, я за аниме.. предполагам, че ще чуем и други инсърт песни в следващите епизоди (дано да включи Ейми, Мика и Cyua!! ^^) А, между другото, съм абонирана за cd Japan и ми пратиха съобщение, че ост-а ще е аут към края на юни.. два месеца чакане >.< Пак по-добре де.. ОП щял да излезне чак юли пък, утф?!

 

Иначе, ще се гледа анименцето от мен докрай, задълже! От мангата съм чела само малко, и то избрани моменти с любимия ми герой, който чакам скоро се появи, хихи.

Ливааааай <3

Хубавото е, че епизодите (за момента) ще са 25, така че ще се гледа цяло лято и малко повече! ;)

Link to post
Share on other sites

Тоя епизод направо ме остави без думи... :blink:  :blink: Такова нещо с протагониста за пръв път виждам чак се чудя да хващам и аз мангата ли кво да правя!?! :D Ама айде няма да си спойлвам ще чакаля следващият, а надеждата е една - Go Potato Girl!!! 

 

potatogirla.jpg

Link to post
Share on other sites

Мда, горкичкият Ерен, каква ирония -- още в първия си "лов" г-н Ловец (нали на немски Jäger това значеше?!) стана

на плячка.. поне спаси Армин

(който, след това сигурно предпочете да не го бяха правили).... Иначе, тая сцена ми хареса много повече в анимето, да си призная, ама това е заради прекрасната сейю игра и надъхващата музика на Савано -- за такива съспенс моменти, няма по-добър от него в цялата ни галактика, хахах.

 

Ок, оооооще малко чакане и да се появява вече любимецът ми, че направо вече не издържам (той, всъщност, се появи де.. в 4ти, ама това не се брои XD). 

 

ПП: Razzormaw, предлагам ти да устискаш здраво и героично до епизода следващата седмица, знам, че ще е трудно, ма не се поддавай на спойлерите.  ;) Аз пък как искам да не знаех какво става нататък, защото пък сега, двойно повече нямам търпение да видя как ще реализират всичко, хахах.

Link to post
Share on other sites

Е аз съм корав пич няма се поддам! cigarl.gif:896767:  Но ще е интересна врътка определено и най вероятно тоя ще извади някакъв неочакван коз..то иначе приключва като обогатител на почвата. Армин ван Бурен бая се изложи като оцапа гащите не го знам как ще се обяснява на тая Микаса като се има предвид тя колко е привързана към Ерен. 

Link to post
Share on other sites

Днес се прибрах от чужбина и първото нещо, което направих, е да дръпна епизода от неделя. И аз подобно на Рейзъра останах като треснат от тази серия. Ти остави протагониста (такова нещо, дет му се случи, в никое друго аниме не съм виждал), но то и цялата камара герои, дето мислех, че ще са поддържащи и ще ни лигавят с тях нон-стоп... Няма да спойлвам.

 

Между другото, удивен съм от оборотите с които се развива историята. Няма и минутка протакане или булшит филване. Освен това протагонистът като за сефте се държи доста печено и не е поредния върховен лигльо, който ни засипва с патриотични речи и накрая се излага като кифладжия. Не мисля, че някой може да се оплаче от самоубийствената му смелост или от бойните му умения. Да го видим обаче сега как ще издеяни... ако издеяни. Ако е второто, ще бъде много жалко.

 

...още в първия си "лов" г-н Ловец (нали на немски Jäger това значеше?!) стана...

Да, точно това означава. Но пък предвид факта колко нечовешки силни са направили титаните, би било много по-разочароващо, ако героично беше избил 20-30 в първата си битка само с големия си ентусиазъм.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...