Jump to content

Hanyu Yuzuru (Ханю Юзуру)


Dark_Angel

Recommended Posts

*Hanyu Yuzuru *

"I've been working hard to improve because I want to win. And I want to win because I have good rivals."

 

spacer.png

Име: 羽生 結弦 / Hanyu Yuzuru
Държава: Япония
Професия: Състезател по фигурно пързаляне
Дата на раждане: 7 декември, 1994 г.
Роден град: Сендай
Височина: 170 см

 

 

Треньори: Brian Orser, Tracy Wilson
Хореографи: David Wilson, Jeffrey Buttle и Kurt Browning
Бивши треньори: Nanami Abe, Shoitirou Tuzuki


Инфо:
- Страда от астма.
- Хобита: музика, видео игри
- Фигуристи, които го вдъхновяват най-много: Evgeny Plushenko, Johnny Weir, Daisuke Takahashi.
- Има плюшен Мечо Пух, с който не се разделя.
- През 2012 г., след като печели бронзовия медал на Световното първенство, излиза автобиографията му "Blue Flames", която обхваща различните промени, които са се случили в живота и кариерата му до момента. Като по-голямата част от приходите, биват дарени на ледената пързалка в родния му град, която е била повредена от голямото земетресение през 2011 г.


Кратка биография:
Юзуру започва да се пързаля от 4 г. възраст, следвайки по-голямата си сестра Сая. Когато е на 6 г., той печели първото си състезание - Daiei Cup.
Въпреки че в някои моменти е мразел тренировките и е обмислял да се насочи към бейзбола, в крайна сметка решава, че харесва фигурното пързаляне и предпочита да продължи.
През 2004 г. печели Japan Novice National Championships(B категория), но малко след това пързалката в града му, бива затворена поради финансови проблеми, което принуждава Юзуру да прекарва доста по-малко време на леда. В едно интервю той казва, че това е бил моментът, в който е осъзнал, че не може без фигурното пързаляне.
През 2007 г. пързалката отново отваря врати. По същото време градът е бил домакин на NHK Trophy (Grand Prix). Така той се отдава на фигурното пързаляне отново, което довежда почти веднага до добри резултати, като златен медал от Novice Nationals(А категория) и по-късно бронз от Junior Nationals.
Няколко години по-късно, през 2010 г., когато е на 15 г., той получава златен медал на Junior World Champion. През същия сезон, 2010-2011 г., се прехвърля в старше ниво, въпреки че може да продължи да се състезава като младши докато навърши 19 г. Това преместване на високо равнище означава, че Юзуру ще се състезава срещу най-елитните скейтъри, като Дайске Такахаши, един от неговите идоли, или Патрик Чан, на чиито кънки умения се възхищава. Той също има силно желание да продължи съперничеството с връстниците си, особено с Artur Gachinski и Nan Song, с който са били заедно на подиума на Junior World Championships през 2010 г.
През 2011 г. той прекарва времето извън сезона много по-различно, от това което е бил планирал. Само три седмици след приключването на сезона, се случва голямото земетресение в Япония, което засяга много градове, включително град Сендай, в който той живее. Юзуру и семейството му прекарват няколко нощи в центъра за евакуация. По-късно той трябвало да се върне на леда, но пързалката е била много повредена, затова се налага да ходи до друг град. Това обаче не е единственото нещо, което му пречи да продължи с тренировките. Било е необходимо не само да започне да тренира за физическа сила, защото е загубил форма, но и психически, заради шока от случилото се.(Повреме на заметресението Юзуру е бил на пързалката.). По същото време е поканен да участва в благотворителни представления, което го накарало да започне отново да се пързаля. Те се превърнали и в добра възможност да тренира.
През юли 2011 г. пързалката в града му отново може да бъде използвана и така той започва да се готви за предстоящия сезон. През него Юзуру печели Nebelhorn Trophy и в крайна сметка, след като завършва 4-ти на Купата на Китай и печели Купата на Русия, той се класира за Grand Prix Final.
В края на същата година бива проведено Японското национално първенство, където той има трудно начало, класирайки се на 4-то място след кратката програма. След волната обаче, завършва, като цяло, на 3-то място, което означава, че той ще се състезава за първи път на Световното първенство.
То обаче не започва добре. След кратката програма е на 7-мо място, но пък успява да направи силно представяне повреме на волната си програма, като дори изправя публиката на крака в края на изпълнението си, което му дава втора позиция. Така се класира на 3-то място, като цяло, печелейки бронзов медал от първото си участие на Световното първенство.
Малко след това той решава да напусне дългогодишния си треньор и хореограф Нанами Абе и да отиде да тренира в Канада с Brian Orser.
Повреме на Finlandia Trophy, през сезон 2012г.-2013 г., той печели състезанието, но след като приключва волната си програма, внезапно ляга на леда, изтощен. По-късно се разбира, че все още изпитва болка в глезена, който е контузил през март, и астмата му се е влошила с промяната на сезона. Въпреки това, по-късно, успява да се класира за Grand Prix Final, като печели NHK Trophy. Тази година завърши на 4-то място на Световното първенство.

Превод: Dark_Angel

На въпроса "Какво означава фигурното пързаляне за теб?", той отговаря следното:

 

Well, first of all, we enjoy skating. Also, we work hard because we want to win at competition. In either case, we continue skating in order to achieve good results for ourselves. But our performances make the audience feel something. I think figure skating has magic. You hear someone you don't even know saying 'I'm impressed by your performance.' or 'Your performance cheered me up.' That's a great thing about this sport...
I can skate because of those who support me, but I think that when you have come this far, things such as rivals, the earthquake, training situation, losing or winning something are not the issue. It's about challenging yourself. You have to set goals for yourself and go for them...
I'm glad I still have a long way to go to improve. Yes, I still have to work on many things. That means you can train harder and become stronger. I will keep this attitude and continue to work harder until I win the gold medal at the Olympics."


Най-добри резултати:

Общо (Combined Total): 330.43 (WR) (2015/16 Grand Prix Final)
Кратка програма (Short Program): 110.95 (WR) (
2015/16 Grand Prix Final)
Волна програма (Free Skate): 219.48 (WR) (
2015/16 Grand Prix Final)

Резултати от състезанията:

 

777e64355dc33c60.jpg


Снимки:
spacer.png

 

 


6020f0890fdc0d5a.png
9f765bbb38dfed6b.jpg
b9f0df0e6f7ff53f.jpg
d55c4e88fac843fe.jpg
6e61315886e05203.jpg
d6c53da800d5c6df.jpg
3e7a9a20a9e0dfc6.jpg

С любимия Мечо Пух
6517b16d8d7189c4.jpg
 


Волната програма от първото му участие на Световното първенство (дори падането изглежда като част от хореографията):

 

 

 

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Охо! Браво! Темата е великолепна! Ако се направи спортен раздел, може да се прехвърли там.

Страхотно е, че си представила това талантливо дете, което преди няколко дни направи чудеса на леда и показа на всички, какво е истински дух. Не е случайно, че самият Johnny Weir му се възхити тогава.

Дано е да е здрав и да се пази от контузии! Има всички качества, за да стане истински шампион.

 

http://www.youtube.com/watch?v=4jY4dfnVRgM

http://www.youtube.com/watch?v=9Y2Rv_SMrYg

Link to comment
Share on other sites

Наистина талантливо дете! Следя доколкото е възможно изявите му, след като го видях за първи път.

Харесва ми как стои на леда, определно се отличава. Притежава и подвижност, с която не могат да се похвалят много състезатели.

 

Тази година на Световното първенство, когато го видях на волната, имах опасения дали изобщо ще успее да изиграе цялото съчетание, защото изглеждаше много блед, но той напълно ме опроверга, като показа какво е истински дух.

 

Аз също му пожелавам да е здрав и да се пази от контузии, защото желанието му да

стане по-добър е голямо, в което лошо няма, но трябва и да знае кога е нужна малко почивка за възстановяване.

 

33e0251338c2ca29.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Днес е била церемонията по връчването на малките медали.

Eдна снимка от нея, Юзуру заедно с Патрик Чан и Денис Тен.

 

fa898c15cbbdb1dd.jpg

 

 

В априлския брой на "International Figure Skating Magazine" ще има статия за Юзуру.

Разбра се също, че ще се нуждае от един месец, за да се възстанови от контузията си,

което означава, че няма да участва на World Team Trophy през април.

 

Едно хубаво клипче с негови кадри от този състезателен сезон.

 

Link to comment
Share on other sites

Много благодаря за темата!!! Бях голям фен на този спорт, но когато и последните ми любимци го напуснаха и нямаше кой да ги змени достойно спрях да го гледам. До сега като чуех, че тече световно или европейско само си въздишах и страдах, че нещата не са като преди... Но гледах клипчетата с това момче и съм възхитена, той наистина съчетава и техника и артистичност... Радвам се, че има такива нови попълнения и ще мога отново да се наслаждавам на този спорт.

Link to comment
Share on other sites

Този много симпатичен състезател го видях за пъри път.... по някое време през 2011 г. е било, с точност не мога да кажа, но пък всяко негово изпълнение ми дава положителни емоции, дори когато не успява да се представи по най-добрия начин.
Дано има бързо възстановяване, а ние ще го чакаме да се върне на леда, за да ни покаже още от своята магия.

От известно време ми се въртеше в главата идеята да му направя тема във форума, въпреки че както казах, не отговаря много на раздела, но пък ми се искаше да има едно място, където да споделяме информация и т.н или пък, ако някой не е запознат с него, при желание, да го направи.
Радвам се, че добре приехте идеята. smile.gif

1ca27a8dc805f2ea.jpg


Намерих едно 44 мин. клипче с английски субтитри. Не знам колко дълго ще остане преди да го изтрият,
но за момента може да се гледа.

 

Link to comment
Share on other sites

Интересна информация ми попадна тези дни.  Юзуру е включен в списъка на участниците на Art on Ice 2013 (шоу, в което си партнират известни фигуристи и певци), което ще се проведе за първи път в Япония през юни. Стига всичко около възстановяването му да мине добре, се очаква за изпълнението си да си сътрудничи с Fumiya Fujii

Официален сайт на събитието: Тук

 

Снимка от церемонията по дипломирането му тази година :)

 

 

 

8aca697d611f53eb.jpg

 

Едно изпълнение върху песента на Fumiya Sashida - Hana Ni Nare

 

Link to comment
Share on other sites

Бях споменала за Art on Ice 2013, но вече излезе повечко информация около събитието.

То ще се проведе на 1 и 2 юни. На 9-ти юни от 7pm(JST) ще се излъчи по BS FujiTV.

Не успях да разбера много добре, но май ще има някакви включвания и в останалите дни т.е

първите десет дни от юни.

За желаещите да го гледат, може да следите тези канали:

FujiTV Terrestrial: Тук 
BS FujiTV: Тук

 

Юзуру със сигурност ще участва, а изпълнението му ще бъде на песента "True Love" на Fumiya Fujii.

Програмата ще изглежда приблизително така:

 

Ladies:
Shizuka Arakawa (collaboration with Fujii Fumiya: Go the Distance)
Miki Ando (collaboration with a Welsh mezzo-soprano singer, Katherine Jenkins: Amazing Grace)
Akiko Suzuki
Sarah Meier

Men:
Stephane Lambiel
Daisuke Takahashi (collaboration with Fujii Fumiya: Another Orion)
Yuzuru Hanyu (collaboration with Fujii Fumiya: True Love)
Takahito Mura

Pairs:
Aliona Savchenko & Robin Szolkowy
Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov

Ice Dance:
Nathalie Pechalat & Fabian Bourzat

Special Acts:
Gev Manoukian
Ekaterina Chesna & Alexander Chesna
Vladimir Besedin & Alexei Polishuk

Guest Appearance: Miyu Honda

 

 

Предстоят и още две събития в близките месеци, на които е възможно да се появи Юзуру, защото името му е включено в листа на участниците, но докато не наближи времето за конкретното шоу, нищо не е сигурно. 

Едното е Dream On Ice 2013, което ще се проведе в периода 28-30 юни, а другото е Fantasy on Ice 2013,

което ще бъде на 6 и 7 юли.

Официален сайт на Dream On Ice 2013: Тук

 

2c3bdf856ca8d885.jpg

Link to comment
Share on other sites

Този месец заедно с Михо Такаги, състезателка по бързо пързаляне с кънки, имаха обща фотосесия и интервю за Today Nikkan Sports.

Беше гост в епизода на предаването по CS NTV - Friends +α, който се изличи днес. Надявам се, че ще се намери човек, който да направи английски субтитри. За сега ще трябва да почакаме. Все пак споделям една снимка от него. 

Юзуру като малък :)

4a62dea483461f37.jpg

 

 

Юзуру си има и нови спонсори All Nippon Airways.

 

96361550a0e763ac.png

c92ae87a2424dd0a.jpg

 

 

Разбра се също, че ще участва на Finlandia Trophy, което ще бъде от 4 до 6 октомври.

Програмата ще изглежда така:

Opening Ceremony
Short Dance Ice Dance
Short Program Synchronized Skating

Saturday, October 5 at 13.30 -22.00

Short Program Men
Short Program Ladies
Free Dance Ice Dance

Sunday, October 6 at 13.00 - 19.30

Free Skating Men
Free Skating Ladies

 

Колкото до предстоящата Олимпиада, тя ще бъде от 7 до 23 февруари 2014 г. Слуховете за нещата, които готвят фигуристите са много, но мисля да не споменавам за тях, а когато му дойде времето, да видим крайния резултат. 

Интересното е, че вече се появи програма за събитието. Въпреки това предполагам, че ако настъпи някаква промяна по нея, тя няма да е голяма.

February 6 19:30 - 22:55 Team trophy pair short, Team trophy men's short
February 8 18:30 - 23:00 Team trophy ice dance short, Team trophy women's short, Team trophy pair free
February 9 19:30 - 21:55 Team trophy men's free, Team trophy women's free, Team trophy ice dance free
February 11 19:00 - 22:20 Pair skating short
February 12 19:45 - 22:45 Pair skating free
February 13 19:00 - 23:30 Men's single short
February 14 19:00 - 23:05 Men's single free
February 16 19:00 - 22:45 Ice dance short
February 17 19:00 - 22:20 Ice dance free
February 19 19:00 - 23:30 Women's single short
February 20 19:00 - 22:55 Women's single free
February 22 20:30 - 23:30 Gala exhibition

 

 

Споделям също и снимка и изпълението му заедно с AI от Fantasy on Ice 2013.

 

1feab590bd64b49a.jpg

 

  

Link to comment
Share on other sites

Днес стартира Японското национално първенство. Вече са ясни и резултатите от кратката програма,

а те изглеждат ето така:

 

1. Yuzuru Hanyu - 103.10

2. Tatsuki Machida - 93.22

3. Takahiko Kozuka - 90.70

4. Daisuke Takahashi - 82.57

5. Nobunari Oda - 77.72

 

Кратката програма на Юзуру може да я видите тук, докато не са я изтрили:

 

 

 

 

Направили са английски превод на още един документален филм за него.

 

 

Английските субтитри са благодарение на Yuzuru Hanyu Translations

http://www.youtube.com/watch?v=cQVF75xm4_M

 

 

 

ab287f8f19308e19.jpg

Link to comment
Share on other sites

Отбор Япония повежда, след като Юзуру събра най-много точки.

Разбира се, това е само началото, тепърва трябва да видим как ще се представят и другите от отбора.

Успех на Юзуру! Надявам се и другата седмица, когато е индивидуалното, да се представи добре.

 

136b31a4bc26dc53.jpg   

Link to comment
Share on other sites

Току-що изгледах записа от представянето на Ханю. Наистина перфектно пързаляне и голям удар за руснаците, макар че новата отборна дисциплина ми прилича повече на загрявка преди голямата битка и напрежението тепърва ще се трупа. Ще му стискам палци на момчето. Него и Дениз Тен ще ги следя. Само българската коментаторка да спре да го нарича Юзуру Хануй, ако обича, че... ме нерви.

Link to comment
Share on other sites

Да, откриването е утре, но състезанията вече започнаха. Предимно квалификации - сноуборд, биатлон и т.н., и това отборно състезание по фигурно пързаляне. Аз хванах само акцентите преди малко, Самото състезание е било от 17,00 по Канала. Утре от 10,00 ще го повтарят по БНТ2. Минала е само кратката програма. На 08.02. вечерта, ще дават волната на запис.

Link to comment
Share on other sites

Доколкото знам отборното състезание го има като част от едно от големите първенства, но от тази година са решили да го включат в Олимпиадата.

Иначе мъжете(индивидуално) ще може да ги гледаме на 13 и 14 февруари.(по БНТ от 21:45 и 19:30ч.)

 

Може да следите програмата и да гледате онлайн - Тук 

Edited by Dark_Angel
Link to comment
Share on other sites

Юзуру се пребори за златния медал! Честито! 

Макар че притеснението му личеше и не изпълни програмата си чисто,

всъщност както и всички претенденти за медалите, се радвам за него.

Заслужаваше да си тръгне с медал и го направи.

 

Резултатите му бяха:

Кратка програма: 101.45

Волна програма: 178.64

Общо: 280.09

 

Това е първата подобна титла за Япония, а и първото му участие на Олимпиада т.е

тази титла си има своята голяма тежест, с която сега ще трябва да се справи, но стига да

продължи със същата страст и отдаденост, мисля че няма да има проблем да премине и през това.

 

Жалко, че прекъснаха излъчването точно, когато трябваше да бъде награждаването.

По-късно ще добавя снимки и видео.

 

93f7978244e78b9e.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...