Jump to content

Recommended Posts

Nine 9_BG_poster_Version_01.png

9 ПЪТУВАНИЯ ПРЕЗ ВРЕМЕТО

Държава: Южна Корея
Жанр: романс, фентъзи, мелодрама
Епизоди: 20
Телевизия: tvN
Година: 2013
Режисьор: Kim Byung Soo
Сценаристи: Song Jae Jung и Kim Yoon Joo

 

В главните роли:

Lee Jin Wook като Park Sun Woo
Park Hyung Shik като Sun Woo (teen)
Jo Yoon Hee като Joo Min Young
Jo Min Ah като Min Young (teen)

Seo Woo Jin като Park Jeong Woo

Kim Hee Ryeong като Son Myeong Hee

Na Hae Ryung (BESTie) като Han So Ra

Park Hyung Sik (ZE:A) като Park Sun Woo (1992)


Сюжет: Пак Сон У (И Джин Ук) работи като водещ в телевизия. Той е влюбен в репортерката Чу Мин Йонг, умно и честно момиче. В последствие Сон У се сдобива с 9 тамянови пръчици, които му позволяват да се върне 20 години назад във времето.
 


Лично мнение:

 

Ем реших да набъбна и тази драма, понеже съм любител на фентъзито по принцип. Изглежда ми добре, поне на теория, и като гледам каста, ми вдъхват доверие, не като тея от RTP, дето беше най-скорошният за пътуване във времето. Но нямам големи очаквания, обикновено тези фентъзи драми затъват до уши в блатото от глупостите на сценаристите, понеже повечето и на хабер си нямат как да се направи като хората едно нещо като пътуване във времето така, че да грабне интереса на зрителя и да не противоречи със собствената си логика, най-вече говоря за парадоксите, възникнали при едно такова пътуване, които често са препъни-камък за мозъците на някой пишман фентъзи автор. Все пак заглавието ми се струва достатъчно интересно, че да се лепна, а и имам тайни надежди да стане като Proposal Daisakusen, понеже и двете версии - и японската, и корейската бяха страхотни, поне от моя гледна точка.

:essub:

 

С български субтитри: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри: :click:

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Изгледах първите две серии.

Модерният в последно време мозъчен тумор ни "плясва" от самото начало.Когато човек знае,че умира, приоритетите му стават други и взема важни решения за настоящето.Какво обаче, би променил в миналото си, ако има 9 шанса!?

Дава заявка да е интересно.Lee Jin-Wook го харесвам във всичките му роли,а и драмите на tvN също.

Link to post
Share on other sites

От клишетата спасение няма да, но поне за този случай за който говориш действително ме изненадаха. Обикновенно такива неща ги сервират ни в клин ни в ръкав към последните серии тук явно са решили да засилят драмата още от съблекалните и при подходящо стечение на събитията може да се окаже наистина добър ход. Това, което ме интересува мен обаче е пътуването във времето тоест фентъзи елемента какви са личните драми на главният слабо ме вълнува поне засега и ще изчакам още няколко епизода за да се разгърне действието и да мога окончателно да кажа дали ще го следя или не. Все пак мога и сега да похваля нещо и то е главните..много ми харесаха и двамата определено добра комбинация. Момичето се оказа, че е участвала в Lie To Mee и честно казано наистина се изненадах като видях коя точно понеже наистина тук е с друго амплоа. :D Lee Jin-Wook пък ми е напълно непознат актьор, но определено добре ги докара нещата за сега. Антагониста се очертава и той да е с доста силно присъствие всъщност ако си изиграят добре картите с него може да стане доста напрегнато и интересно. Аз най обичам такива отмъщения и задкулисни игрички. Но да видим...със следващите 2 епизода като излязат сигурно ще преценя вече за дроп ли е работата или ще се гледа до край. :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Май ще се гледат още два, защото фентъзито нещо слабо ми се вижда, поне в 3 и 4.

По-интересното в него е,че се връща в миналото, но в сегашния си вид,Та затова ще му дам още два епизода шанс.

Link to post
Share on other sites

Ееее, най-сетне нещо интересно, вече се чудех за какво го отварям драмакрейзито всеки ден, освен за "Saikou no rikon"... Пълната безнадеждност, с която започва, ми влезе много свежо:) Добре разчупиха шаблоните още от първия еп.:

 

 

В първия епизод дойдоха всички традиционни финални трофеи - страстна целувка, предложение за брак и нелечим тумор на мозъка :28558: Наказването на лошите пък стартира още от втори еп., което разбира се също ме радва. Сякаш са пропуснали традиционно блудкавото въведение и са започнали директно от развръзката. Главният герой кефи - точен пич с железни нерви и отлично черно чувство за хумор. Мацката и тя става - сценката със средния пръст беше добра и момичето съвсем резонно му изчете конското :) Ще се следи;)

 

Link to post
Share on other sites

Уф много дървено е замислен принципа на пътуване във времето нещо не ми харесват нещата с тоя тамян. Ясно е че е магия, но трябваше повече да си напънат мозъците като го мислят има доста къде по интересни варианти от този ама айде да кажем, че ще си затворя очите и ще се абстрахирам от този процес фокусирайки се в/у резултатите тоест самият факт, че е извършено пътуване във времето. И тук идва наистина хубавата част отваряща куп възможности..

героят има уникалният шанс да се срещне с миналото си "Аз", което само по себе си е наистина нещо рядко срещано малцина залагат на този подход заради множеството противоречия и парадокси, което си е доста смел ход и поне на мен ми е интересно до къде ще го докарат.

Засега ще седи в watch листа ми, но ако се изложат с някаква недомислица както беше в Termae Romae директно му бия шута въпреки, че Yoon Hee ще ми липсва наистина приятна актриса. 

 

ПП Благодаря на преводачите хубаво, че някой се е хванал с тази драма  :icon_sunny:

Link to post
Share on other sites

Ми виж го и си прецени е..първите 4 епизода са достатъчни ако дотогава не ти хареса го дропи и толкова  :896767: Сега аз да ти кажа примерно, че е шедьовър след само 6 епизода и да се хванеш да го гледаш и ко не ти хареса ще има да ме благославяш.

Има си трески за дялане според мен не е перфектен то беше ясно още като разбрах какъв ще е замисъла и че жанра ще е фентъзи, но въпреки това има и сполучливи ходове като дилемите пред главният герой, които предполагат по нататъшно интересно развитие, но не са и гаранция, че всичко няма да завърши с фиаско. Абе личи си, че са се старали като са го мислили особено на места ми направиха добри впечатления с детайлите от миналото като песни, плакати, книги, валута и т.н., но има и неща дето са ги претупали или ги е мързяло да се напънат за повече като въпросните свещи и последиците от промените минало<->бъдеще. 

Link to post
Share on other sites

Йессс, още една приятна изненада! i%20love%20this.gif

 

Стигнаха до секса още в трети епизод :28558: Браво на момчетооо!

 

Все повече ме кефи сериала. А и тъкмо се притеснявах, че му е твърде къса клечката за нещо съществено.

Link to post
Share on other sites

Става все по-интересно.

Дали няма да се окаже,че братът е убил бащата,от което последвалите наркотици и случки в семейството и за това да е искал да измени миналото.Не избягаха и тук от клишето - любов-роднини, но...ще се преглътне.

 

Link to post
Share on other sites

И сега пак чакане до другата седмица... Добре поне че са по два епизода, а не по един. 7 и 8 отново ме изненадаха. Рядко срещано явление е в корейска драма да нямам представа какво ще се случи по-нататък :up: Предполагам, че

 

 

докторчето ще забърка някаква "поправия" на нещата, а и в превюто за 9 еп. се видя, че главният герой е умрял... Само дето клечките останаха две декади назад, и то май изгорели. Завъртяха ми се из ума разни идеи, че ако подпалиш 5 (или колкото там останаха) магически пръчици, всяка по 20 г. назад, би трябвало да изхвърчат някъде сто години назад:) И евентуално да се отърват някои клечки от пожара? И да бъдат намерени някъде? На средата на сериала сме, а пътуванията във времето вече уж са заминали в миналото, което не може да остане така. Като ги изцъкам наум предните клечки, не остана и едно парченце дори за краткотрайна намеса. Както и да е, ще видим, евала на сценариста за постоянно интригуващата история;)

 

Link to post
Share on other sites

 

Според мен не изгоряха! Кутийката, в която са пръчките, си е бая масивна.
А и заглавието си е ясно "9 пътувания..." Просто едното ще го направи някой друг...
Дали ще е приятелят, или мацката, която почва да разпитва...
Значи има още 2. Чудя се обаче ще стигнат ли, за да имаме happy end?
И с какво ще запълнят следващите 12 епизода, след като мистерията с убийството е разгадана?

 

Link to post
Share on other sites

 

Според мен не изгоряха! Кутийката, в която са пръчките, си е бая масивна.

А и заглавието си е ясно "9 пътувания..." Просто едното ще го направи някой друг...

Дали ще е приятелят, или мацката, която почва да разпитва...

Значи има още 2. Чудя се обаче ще стигнат ли, за да имаме happy end?

И с какво ще запълнят следващите 12 епизода, след като мистерията с убийството е разгадана?

 

 

В превюто за следващата серия се вижда,че умира, явно в останалите серии, мацката ще разрешава загадката,а приятелят му ще търси начин да го спаси,чрез останалите клечки..Навярно тя ще си спомни и с докторът ще действуват заедно.

 

Link to post
Share on other sites

Ааа, този сериал ще ми влезе в топ 5:) Обикновено като видя над 16 планирани епизода за корейска драма си викам "Ааа, не, твърде разтеглен локум ще е". А на този се радвам, че са повечко :28558: 10 еп. извади поредната изненада.

Браво на момичето, че си остави бележка :) Съвсем го бях забравила този момент. Впрочем отначало се зачудих как пък е останал надписът, но после се сетих, че и самата плоча е домъкната от миналото. Бас ловя, че скоро ще изровят и клечките отнякъде. Наложително е - все пак още цели 10 епизода остават.

 

Link to post
Share on other sites

Аз в 9-ти не разбрах

Как все пак успя да го спаси докторчето, фентъзито явно в повече ми дойде :), чрез хапчетата ,които намери ли?

 

Link to post
Share on other sites

Неее:)

 

Докторчето от 1993 г. намери хаповете на съвременния болен и по тях разбраха, че вероятно има мозъчен тумор. Поради което младият Сун Уо се е погрижил за здравето си навреме... Малко скалъпено стана обаче, тъй като досега промените в бъдещето ставаха синхронно със събитията 20 г. назад. Т.е. Сун Уо според мен би трябвало да се "съживи" много по-късно, в 10 еп. показаха, че се е оперирал през 2007 г. Демек промяната в събитията уж трябва да дойде през 2027 г., а докторът дотогава да живее със съзнанието, че Сун Уо е умрял...

 

Link to post
Share on other sites

Много скалъпено стана, не малко :)

До 9-ти епизод, поне със свещите се връщаше назад, а сега това с докторът едновременно и на двете места...За хапчетата,същото имах предвид,че разбраха,за какво са.

 

Link to post
Share on other sites

Хайде сега-претенции! Вие, които се шматкате по цял ден напред-назад във времето, кажете как да стане по-ненагласено! Това си е фантастика, не го забравяйте! И по законите на жанра засега си върви леко и без сериозни логически ями в сюжета. Чудесата са си напълно възможни, както и паралелното съществуване на натояще и минало, с двете ни въплащения сега и тогава. И това за хапчетата си е възможно-92 година все пак не е 52! Отпуснете се и се наслаждавайте на хубавия сериал! :kissy:

Link to post
Share on other sites

Мен само синхронът ми се набива малко на очи

все пак предишните промени, показани съвсем подробно и пределно ясно, ставаха чак при настъпването на съответната дата/час паралелно в миналото и в бъдещето с 20 г. дистанция. Например мацката се превърна в "племенничка" не веднага след намесата в миналото, а чак след настъпването на датата/часа на събиране на майка й с брата. А в 10 еп. явно се опитаха да го извъртят, че промяната се е случила в момента на ОСЪЗНАВАНЕ на младия Сун Уо, че ще развие тумор на мозъка, което противоречи на наложените от самия сценарий правила досега. Независимо дали знае или не знае от какво ще се разболее, в онзи момент той си е все същото момче, на което му е писано да умре на 38. Този факт се променя чак 2007 г., когато възрастният Сун Уо в съвремието е мъртъв от над 10 години. Друго щеше да е, ако още през 93 г. туморът е в начален стадий и започнат да го лекуват незабавно.

 

 

Иначе определено се наслаждавам на хубавия сериал - както казах, вече го виждам в личния си Топ 5;)

Link to post
Share on other sites

А може би проблемът идва от там, че за едните промени той се намесва пряко и резултатът е по-"ясен" и незабавен, а другите стават опосредствено чрез други хора-по-бавно, с неопределен резултат, време и сила?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...