Jump to content

DBSK | Dong Bang Shin Ki | Tohoshinki | TVXQ

vivitu

Recommended Posts

Днес е пресконференцията на Юноу за 'REALITY SHOW', самият албум излиза след два часа.

Събитието за медиите се проведе в кинозалата Megabox COEX Dolby Cinema в Кангнам, където освен детайли на албума, беше представен и краткият филм "NEXUS". Той показва акценти от водещия сингъл "Vuja De" и останалите песни, представя визията на U-Know за метавселената, каквато е и концепцията за албума. Във филма Юноу влиза в ролята на главния герой Ноа, а Карина е неговият AI гид Сара, както видяхме от трейлъра. Участието й е провокирано от статия в която се казвало, че Карина прилича на AI, а Юноу прочел това и се заинтересовал. Макар да имало други кандидати за ролята той избрал нея, защото се справяла чудесно с посланието и дикцията. Хубаво, не се съмнявам, че ще е интересно.

Материали в Xport News и в Newsen

Снимки от пресконференцията. :)

Изображение

Изображение

Изображение

УСПЕХ, U-KNOW!

"NEXUS - Reality Show".

Явно нещо съм се объркала, няма да получим отделно видео за "Vuja De", но пък какъв филм само. 

Видеото е изпълнено с най-високо качество - музика, ефекти, игра, цялостна композиция. Посланието, макар и тъжно е ясно, поне за мен.

Страшно се радвам, когато нещата, които чакам отговорят, че и надминат очакванията ми. Сигурно на това казват гордост, а?

'REALITY SHOW' Spotify и YouTube Music.

Дайте му шанс, заслужава си и определено е различен.

• Like 1

4К пърформанс видео на "Vuja de" с кратко "Wannabe" интро.

Както ни съветват в началото - гледайте със слушалки, за да се насладите на изпълнението със "spatial audio" или нова 3D технология, която позволява използването на съраунд звук, гарантиращ висококачествено изживяване. Звук , който сякаш ви обикаля отвсякъде и ви помага да се чувствате в центъра на събитието, сякаш сте там. Да, определено е хубаво преживяване.

Няма налично описание.

• Like 1

Жалко, че само аз му се радвам. Или не?

Албумът на U-Know много ми харесва, а артистизмът му ме очарова. Не знам дали вие гледахте филмчето му "NEXUS", но мен ме хвърли в размисъл. Темата за матрицата не е нова, но винаги е интересна. 

Интервю за канала 채널A 뉴스, пред студиото на което са се събрали много фенове, някои от Китай и Япония, а U-Know изглежда зашеметяващо в костюм.

Говори за кариерата си, за албума и "NEXUS", който задава въпроса дали е по-добре да стоим във фантазия, в измисления от нас свят, или трябва да се задоволим с реалността. Мисля, че този въпрос може да се отнесе към всеки от нас.

Обръща се към Чангмин: "Благодаря ти, че си до мен и ме подкрепяш вече 20 г. Нека продължим така и в следващите 20!"
Завършва с личната си мечта: "Здраве. И да създавам хубави спомени с хората, които са около мен, възможно най-дълго." Прекрасно. Пожелавам му го!

С редица хора изпълни Vuja De предизвикателството.

с БоА 

с Темин

с Хьо (Girls' Generation)

с Ред Велвет (красиво)

с Карина и Уинтър (aespa)

с Марк, Ченлъ и Джисонг (NCT DREAM)

с РЕЙН (уау) 

Най-хубавото обаче е с Макс, който го започва с иконичното "Поздравления!!!" :lol2:

клик на снимката

Изображение

В момента е на обиколка в страната -  вчера беше в Сеул, днес е в Дегу, мисля, че има още няколко града в списъка.

Другата седмица обаче ще е по музикалните предавания и ни очакват страхотни изпълнения на живо, не се и съмнявам. :)

"Tarantino", мисля, че тази е любимата ми песен в 'REALITY SHOW'.

• Like 1

Ехе Все пак получихме видео на "Vuja De" :yes:
Явно това е била целта - нещата да се направят по нов начин. Първо излиза албума и после клипа, каквото е и значението на "vuja de" - нов поглед към познатото, типичното.

Ах, Юноу.

Изображение

Да кажем, че днес Джунсу се завърна от Япония, където имаше фен-среща наречена "XIA Fanmeeting Tour <COCOTIME> in OSAKA : The 20th Anniversary".

Изображение

Изображение

Преди това за поредна година приключи участието си в "Death Note".

Ах, чувам, че бил разкошен L, исками се да го видя някой ден.

Изображение

Страхотна новина и за Джеджонг.

За първи път от 14 г. ще се появи по корейска национална телевизия. Той ще бъде специален гост и хедлайнер на юбилейния концерт "IDOL RADIO", който ще се излъчва по MBC на 23.09. Много се радвам за това, а още повече, че много хора ще могат да го чуят. 

Изображение

• Like 1

Вчера качиха първо видео зад кулисите - "U-KNOW? This is 'Reality Show' #1"

Мнооого готино.

А днес беше първото участие на U-Know с "Vuja De" в музикално предаване - Music Bank, а след това написа в Инстаграм:
"Мина известно време, откакто бях на сцената, така че съм в добро настроение и много ви благодаря, че ме чакате! Както винаги казвам, това е началото."

Изображение

• Like 1

Много е хубаво да виждаме TVXQ на сцената, заедно и поотделно.

Днес U-KNOW имаше две изпълнения на Inkigayo.

Изображение

"Vuja De"

И кратка версия на фаворитът на феновете, както ми се струва, "Spotlight".

Off Topic

На 22.08, 18:00 KST Джунсу ще ни зарадва с нов сингъл албум наречен "Red Diamond".

Песента, която ще има корейска и японска версия, е подарък за феновете по повод 20 г. от дебюта му.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Видео тийзър.

• Like 1

Джунсу и неговият "Red Diamond".

U-KNOW качи пърформанс видео на "Spotlight".

Освен VujaDe-предизвикателствата започна също и Spotlight, и имам чувството, че цялата индустрия се изреди да танцува с него.:D

Със Сехун и Чаньол от EXO :wub:

Пак с тях,но VujaDe

с WayV

VujaDe с WayV

с Тейонг NCT

VujaDe с Dynamic Duo

с РЕЙН

С Ченлъ, Марк и Джисон NCT DREAM

с ТЕМИН

С Джихьо от Twice

С БоА :)

И разбира се най-хубавото - с Макс Чангмин.

• Like 1

Покрай промоцията на 'REALITY SHOW' Юноу участва в някои доста интересни предавания.

Като това в YT канала "Hey, News", където популярни личности разговарят с роднини на фенове. За U-Know бяха поканили съпруг на негова почитателка още от дебюта. Юноу беше доста изненадан и в началото видимо се чувстваше неудобно, но ме очарова с вниманието, което даваше на човека, уважението, което всеки негов жест изразяваше. Всъщност аз си го знам и го очаквах, просто ми допада и искам да обърна внимание на това.

Юноу говори за предаването в което участва през 2011 "Kiss and Cry".

"Всъщност ми беше трудно по времето на "Kiss and Cry", доста съм си мислел за тогава. Добър съм в танците и в балансирането на разни неща, но осъзнах, че не мога нищо на леда. Не съм роден с това. Мисля, че всичко (при мен) е на средно ниво, нищо изключително. Ако другите правят нещо за четири часа, аз ще го направя за шест. Ако други го направят за два, на мен ще ми трябва още време, двойно. Винаги съм се притеснявал как да преодолея страха, но когато затворя очи пристъпвам напред и го правя. "

2osp3mhf o

Видео от участието му в програмата "Kiss and Cry". 

Off Topic

Друго нещо, което ме впечатли е участието му в канала "UV Bang". UV са го поканили да запише песен-поздравление. Знаете, откакто поздрави Чангмин всеки го свързва с поздрав, излезе му име на "Congratulatory Man" :lol2: и дуото искат да запише поздравления за всичко живо - за рожден ден, за бременност, за работа, за каквото се сетиш. Поразителна е страстта с която пее краткия, но труден за произнасяне рефрен. 

Снимка със Zhoumi, който отиде да го подкрепи при участието му в Инкигайо мин. неделя.

Изображение

След изпълнението му там Юноу имаше т.нар. guerrilla шоу или импровизирано бъскин събитие, което беше обявено един час по-рано в секцията в Kwangya. Заедно с тацьорите си U-Know изпълни "Vuja De", "Spotlight", "Wanabe" в сградата на COEX. Изумена съм от енергията и ентусиазма му за танци, предвид проблема с крака, който имаше съвсем доскоро. Респект!

Изображение

Off Topic

• Like 1

Чангмин вече е постоянен участник в предаването "Return of Superman", където всеки вторник от 20:30 ч. ще е гласът на разказвача.

Изображение

U-KNOW с фотосесия за септемврийския брой на ARENA HOME PLUS.

Много се радвам да го видя на корица, отива му.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Материал на NAVER ни разказва повече за създаването на филма "NEXUS".

Режисьорът е същият, който е режисирал клипа "Thank U" и казват, че е скрил някои изненади в лентата. Като например консервата от която си похапва U-KNOW. Кръстена е "T & U" и е референция към споменатия клип от 2021 г.

Повече светлина върху концепцията хвърля това видео,

А ето и как е заснет самият филм.

"U-KNOW? This is 'Reality Show' #2"

• Like 1

Днес Юноу имаше участие в M Coundown, където отново изпълни кратка версия на "Spotlight"

Разбира се и "Vuja De", където изглеждаше умопомрачително, а пируетът, който изпълни беше като по учебник. 

Изображение

Изображение

• Like 1

Лайф изпълнение на "Red Diamond" от Джунсу.

Много красива песен, като ост към тъжна драма. 

Юноу с малко по-весело, но все така страхотно изпълнение за Music Bank вчера.

• Like 1

Кратък филм за създаването на "NEXUS" с участието на U-KNOW и екипа.

Идеята за това е била на Юноу. С този документален филм искат да покажта работата на изпълнители, танцьори и хореографи, както и процеса на създаване на "NEXUS". Травмата на Юноу, която лекува доста време, е получена по време на последните решетиции в подготовка на "Vuja De". За месец са преустановили работата по проекта, след което продължават с пълна сила. Както каза той хората трябва да видят страстта, която танцьорите имат в себе си. 

Не бях сигурна дали мога да уважавам Щноу още повече, но ето че мога. Респект!

Днес участва в Music Core.

Изпълни и кратка версия на "Wannabe", което приемам за специален подарък тък като визията му тук ми е любима, а това е една от любимата ми песни от албума. 

Off Topic

Вчера имаше и лайф в Инста, където си поговори с феновете. Сподели, че кракът му е добре на 80% и след приключване на промоциите ще се съсредоточи върху възстановяването.

• Like 1

Йес!!! Пърформас видео на "Wannabe", която за мен е любима от албума на U-KNOW.

Интервю на Юноу за USA TODAY

Много се зарадвах да го прочета, защото в интерес на истината тези издания рядко обръщат внимание на предишните поколения к-поп изпълнители, да не говоря за различни изпълнители. 

"Вдъхновението за този албум се ражда преди известно време – още когато U-KNOW служи в южнокорейската армия.

По време на моето военно време си помислих, че един ден искам да създам шоу. Оттам идва тази концепция.“

Шоуто е представено чрез смесването на реалност и фантазия, а съпътстващият го късометражен филм „NEXUS“ изследва идеи като намирането на своя път в ежедневието.
Много пъти хората сравняват своите „зад кулисите“ с „важните сцени“ на другите, каза U-KNOW. „Исках да представя това в албума и да дам посланието, че вашето шоу може да блести като ваша собствена сцена.“

:yes:

70572032007-uknow-teaser-image-3-4.jpg?width=1588

Хубав материал и за виетнамската медия THANHNIEN, където на въпроса дали се е целил към определена публика, той отговаря:
"Не съм се насочил към определена публика, когато правих този албум. В съвременния модерен живот със сигурност много хора се сблъскват с различни трудности... така че се надявам, че те ще намерят съпричастност чрез последния ми албум. Освен това за всички, които търсят или се готвят да си намерят нова работа... Към тези хора се надявам да мога да изпратя посланието „ти можеш да го направиш!"

Кратичко интервю на Юноу за ARENA HOME, на което се надявам в някакъв момент да сложат англ. букви.

Off Topic

Видео от заснемането на клипа за 1TheK, онзи с високотехнологичното озвучаване. Вие дали усетихте качеството на звука, който рекламираха?

• Like 1

Последното музикално предаване на Юноу за промоцията на албума му.

"Vuja De" на сцената на Инкигайо миналата неделя, 27.08.

Красиви снимки, с които затваряме ерата на 'REALITY SHOW' и се надявам скоро да посрещнем юбилейната на TVXQ.

Благодаря, Юноу!

Изображение

Изображение

Още тук.

• Like 1

Явно промото още не е приключило.

Юноу с красиво изпълнение на "Spotlight" за канала HUP.

Това обаче ме впечатли още повече.

"Wannabe", танц под вода.
U-Know коментира под видеото: "Много съм впечатлен. Надявам се да работим заедно!", а девойката явно беше особено щастлива и отговори на коментара: "Ах, Юноу оппа, здравейте! Толкова съм трогната, че оставихте коментар. Много съм благодарна на феновете на Юноу! Радвам се, че той харесва подводните танци. Нека подкрепим Юноу заедно! Файтинг!"

По-рано e публикувала и изпълнение на "Spotlight".

Off Topic

Както и на "Thank U", което най-много ми хареса.

Off Topic

• Like 1

Съвсем официално - TVXQ се завръщат с девети студиен албум и ще излезе на дебютната има дата 26.12.

Темата ще бъде "20х2" , акцентирайки на 20-тата годишнина и 2-та членове.  Албумът излиза 5 години след 'NEW CHAPTER #2' през декември 2018 г., с който тогава отбелязаха 15-та годишнина. (И който е страхотен, бих добавила аз. Може да го чуете ТУК).

В допълнение са предвидени юбилеен концерт, изложба, участия в музикални предавания и др.
Изображение

ЙЕС! ЙЕССС!!!

Повод да припомня видеото на "Truth" 

• Like 1

С гордост съобщавам, че "Nexus" към албума на U-KNOW 'VIRTUAL REALITY' е включен в програмата на фестивал за късометражни филми в Япония.

Short Shorts Film Festival & Asia 2023 Autumn International Short Film Festival

Описанието с което представят филма.

"През 2048 г. човешкият живот се е променил поради силно информационно ориентираното общество и развитието на ИИ.
Хората изключително рядко взаимодействат помежду си, а всеки човек прави каквото иска по целия свят в Метавселената.
Ноа (Юноу) е хикикомори, затворен в дома си от три години. Той прекарва почти всичкото си време в Nexus, освен необходимия минимум, нужен за

поддържане на живота.
Докато изследва Nexus както обикновено, той попада в капан във виртуалното пространство и моли Се-Ра (изкуствен интелект, в ролята Крина от aespa) за помощ, но тя не му дава отговор.

Хората искат да избягат от реалността към виртуалното пространство, докато Се-Ра иска да се откъсне от него и да стане човек.
Историята на двамата се развива в близкото бъдеще в Метавселената."

Филмът ще има две прожекции - на 21 и 22.10.2023 г.
2647b6a0da326299.jpg

• Like 1

TVXQ с двудневен концерт в Inspire Arena Incheon на 30-31.12.2023 г. ЙЕС!!! 

Почти 5 год, след последния си концерт в Корея Донгбангшинки най-накрая се завръщат.

Материал в Starnews, а аз много, много се надявам да се излъчва по BEYOND LIVE.

Изображение

Юноу се присъединява към екипа на dingo за предаването "동대표", където ще се занимава с представяне и ще взима участие в клубове по интереси - ще се среща с хора с различни хобита и ще се включва в изпълнението им.

Тойзър на предаването.

Първата му мисия ще бъде да се присъедини към аниме косплей клуб, епизода ще се излъчи по-късно днес.

Изображение

Макс , заедно с Минхо (SHINee), участва в голф мач срещу професионалистите Go Gun-taek и Ham Jeong-woo. Играта беше част от промоциите на голф-турнира LG SIGNATURE PLAYERS CHAMPIONSHIP, провел се от 9-12.11. 

Накрая по ред, но не и по важност.

TVXQ ще са сред изпълнителите на сцената на най-обсъжданите и чакани годишни награди - MAMA. Тази година церемонията ще се проведе в Токио Дом, където лятото дуета имаше серия от концерти. Готино.

Интересен факт. Последното участие на DBSK на MAMA е през 2008 г., когато наградите още са носели името Mnet KM Music Video Festival.

15 години по-късно двамата се завръщат на сцената на този спектакъл. Очаквам с огромен интерес изпълнението им.

Изображение

• Like 1

Последното изпълнение на TVXQ на наградите МАМА, които тогава - 2008 г., още са се казвали MKMF.

:cry:

Скоро ще ги видим отново на голямата сцена, МАМА са другата седмица.

Първи епизод на шоуто на Юноу за хобитата.

Много е забавно наистина, препоръчвам го. :yes:

клик на снимката

Изображение

Днес стартира продажбата на билети за концерта на TVXQ на 30-31.12, но още няма информация за излъчване по BEYOND LIVE. Дано! ДАНО стримват концерта!!!

Да стискаме палци заедно, може да помогне, а? 

Изображение

• Like 1

Случва се наистина!

TVXQ се завръщат на 26.12.2023 г.
Вчера аканутите на дуета смениха профилните си снимки в социалните мрежи.

Изображение

Двамата днес участваха в Ден 1 на церемонията на наградите MAMA, където бяха удостоени с наградата "Inspiring Achievments 2023" или така да се каже за цялостно творчество, но украсено с красиви думи.

Няма налично описание.

Те бяха и завършващият артист на част 1 на МАМА, където изпълниха една от песните от предстоящият албум, наречена "Down".

Парчето е страхотно, в r&b стил както те си го умеят, ще има и клип тийзърът на който ще излезе на 1.12.

Много готино беше изпълнението и на "Rising Sun", което беше специална колаборация с RIIZE. 

Има нещо забележително в това да видиш на една сцена най-старата активна група и най-новата такава, TVXQ и RIIZE. Не се засенчваха или открояваха едни за сметка на други, изпълнението беше добре балансирано, а харизмата направо течеше от сцената.

• Like 1