Jump to content

Recommended Posts

The_Promise_film.jpg

The Promise  / Обещанието

무극 / 無極

Страна: Китай
Премиера: 15 декември 2005г.
Времетраене: 102 мин.
Режисьор: Чен Кай Джи
Жанр: Екшън, Драма, Фентъзи

В главните роли:

Jang Dong Gun

Hiroyuki Sanada

Cecilia Cheung

Nicholas Tse

Liu Ye

Chen Hong

Qian Bo

Резюме: Едно осиротяло и живеещо в пълна бедност момиче сключва сделка с магьосница. Условието е девойката да се превърне в красавица, от която се възхищават всички мъже, но никога да не бъде с мъжа, когото обикне. Заклинанието ще бъде в сила, докато не се случи невъзможното: сняг да завали през пролетта и умрял да се върне към живот. Вече порасналата принцеса съжалява за своето неразумно обещание, заради което всеки, в когото се влюбва, е постиган от трагична съдба. Когато девойката обиква отново - този път мъж в червена броня и златна маска, който й спасява живота, тя страда от мисълта за неизбежната им раздяла. Междувременно Кунлун, слуга на велик генерал, се опитва да възстанови изгубените спомени за семейството, което някога е имал. Скоро съдбите им се преплитат, когато принцесата започва да вярва, че именно генералът ще бъде нейният герой и го въвлича в съдбата си. Но каква ще бъде участта на тримата? Дали е окончателна или все още могат да постигнат живота, за който мечтаят?

Свали с български субтитри :subs: - :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

С българско аудио - :click:      :click:

Гледала съм го преди няколко години... спомням си, че беше една много приятна фантастична приказка... и как летяха...

Красиво направен филм... ех как ме сърби езика да пусна един спойлер с края на филма... ама няма...

Гледах филма доста отдавна, но ми хвана окото! На мен ми харесва, пък ми и беше интересно да видя как Nicholas Tse ще се справи като лошия герой! Според мен си заслужава гледането.

Ката цяло бих казала, че това е един от най-скучните филми, които съм гледала някога <_<

speedy доста точно го е написала - "кич", бих добавила също, че качеството и ефектите използвани във филма ми приличат като правени през 80те -90те год. на миналия век.

За този филм се набутах да го гледам на кино с още няколко приятели, които си падат по азиатските филми с тупалки - ами нямаше такова нещо - тъпотия и преекспониране на персонажите, колкото си искаш - а като взе оня да бяга като добиче из някакви скали, направо се счупихме от смях :lol:

Или пък когато главния герой взе девойката като хвърчило да я размятква насам-натам - мнооооого зле беше работата.

Летежна пудра на тон и нищо специално - то и Nicholas Tse бледнееше на фона останалата тъпня, която се ширеше на екрана...

Накрая излязох от салона проклинайки всички малоумници дали пари за такова нещо - аз лчино красота не видях, както при CTHD, Hero, Reign of Assassins, Ashes of time, Blade of Fury и много други.

Затова стоя настрана от такива псевдо-арт постижения и си гледам олд скул тупалките :)

а като взе оня да бяга като добиче из някакви скали, направо се счупихме от смях :lol:

Нали? И аз. :lol: Абсолютна глупост. Горещо НЕ го препоръчвам!

Гледах филма главно, защото братовчедка ми го беше гледала и след това ми го разказа накратко. Началото ми хареса (затова и го помня още), но след това ми стана безинтересен... вече не помня и какъв беше края, а обикновено само това помня от повечето филми :P Който иска да убие малко времето да гледа :lol:

Само едно не ми побира ума, как са навили Jang Dong Gun да участва?!!! Според мен филма не е скучен, а е лошо направен. Поне с Nicholas Tse си плакних очите, че Jang Dong хич не ме изкефи като просяк.

:asian:

Ох,ама и аз съм го позабравил вече филма ,имам само откъслечни спомени и то най-вече с красивите гледки,добре натруфената мадама и доста свободното летене. В интерес на истината обаче знам ,че филмът ми допадна и бях търсил отново да го гледам,но бях забравил как се казва и сега когато прочетох резюмето се досетих.Така че аз лично с удоволствие ще го гледам пак,за да си затвърдя позицията.

Аз единствено не разбрах защо филмът остана толкова подценен. Една красива легенда, поднесена в такъв актьорски състав и страхотно визуално шоу и музика. Няма достатъчно тупалки, може би... :blink::lol:

На 28.03.2022 г. at 1:26, theredoctober написа:

Някой може ли да добави линк за онлайн гледане?

Благодаря.

Има добавен линк, под описанието.

:click: