Jump to content

Emperor of the Sea (2003)

Recommended Posts

spacer.png

해신 (海神) / Hae Shin / Sea God / God of the Sea / Jang Bogo / Морски император

Държава: Южна Корея
Година: 2003
Епизоди: 51

В ролите:
Choi Soo Jong - Goong Bok / Jang Bo Go
Chae Si Ra - Lady Ja Mi
Song Il Gook - Yeom Jang
Park Soo Ae - Jung Hwa
Kim Heung Soo - Jung Nyeon
Chae Jung Ahn - лейди Chae Ryeong

Kim Kap Soo - Lee Do Hyeong

Shim Eun Kyung

Сюжет:

Чанг Бо Го e роб от Шила (Корейска династия от 57 г. пр. н.е. до 935 г. след н.е.), продаден в Китай по време на династията Тан, където бива обучен да се бие. С много труд и упоритост той успява да се завърне в Шила и да стане наемник. По това време морските предели гъмжат от пирати, срещу които Чанг Бо Го се изправя в не един или два зрелищни сблъсъка, като успешно съумява да ги отдалечи от пристанищата. "Морски иператор" е епична драма, която разказва историята за действително съществувала историческа личност, зад чийто образ се крият много интриги, битки и приключения, които обезсмъртяват името му.

Сваляне:

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ (1)

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ (2)

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ + OST

С РУСКИ СУБТИТРИ + OST

Това е първият сериал, който гледах с Ил Гук и определено тоя човек ми стана абсолютен любимец :rolleyes: Според мен той и мадам Чами направиха сериала интересен...

а това е моментът с който Гук ме завладя тотално с актьорската си игра

http://www.youtube.com/watch?v=whScRUeItX8

Мисля,че още в стария форум бях споменала,че благодарение на теб ,ilian1,с "Кралството на ветровете"-открих магията на корейското кино!И най-вече невероятната игра на Сонг Ил Гук!Последва "Императорът на моретата"-за пъри път от години отново изпитах удоволствието да се насладя на истинска игра!А Сонг и след може би вече десетки изгледани сериали си остава мой абсолютен фаворит!Как само успява да предаде чувствата,които вълнуват душата и сърцето,единствено с лицето си-думи не са нужни!На мен лично много повече ми доминираше ролята на Сонг Ил като пират и осъзнаването му ,за това какво значи светът извън пиратството.

Според мен,всеки,който се интересува от корейското кино-най-напред би трябвало да започне с "Чумонг","Кралството на ветровете" и "Императорът на моретата"!

Ако имате нагласата да изгледате 51 серии,

Ако желаете да видите сериал, пропит с житейски ценности,

Ако сте способни да чувствате, а не само да гледате.

То:

Това е Сериалът с главно С.

Сериалът, който люшка персонажите си от триумф до бедствие и обратно, непрекъснато, сериал в който падението и тържеството вървят ръка за ръка, както едно Ин-Ян цяло.

Изключително разнообразен, интригуващ, и непредсказуем, какъвто е животът.

Мотивиращ никога да не се примирявате, а да се борите за идеите и вижданията си.

Осъзнаващ, че има предопределеност, която единствено можете да коригирате, но не и да измените.

Сериалът, в който брилянтната игра на актьорите е на нива, за които разбиранията за положителни и отрицателни персонажи губят своя елементарен първичен смисъл.

Сериалът, който завладява безапелативно държави и нации, в които е излъчван, без разлика на пол и религия.

Сериалът, който спокойно може да бъде наречен Корейското филмово събитие на първото десетилетие на 21 век.

Това е вторият толкова дълъг (след Еast of eden ) сериал който изгледах и ме оставя без думи.

Ако имате нагласата да изгледате 51 серии,

Ако желаете да видите сериал, пропит с житейски ценности,

Ако сте способни да чувствате, а не само да гледате.

То:

Това е Сериалът с главно С.

Сериалът, който люшка персонажите си от триумф до бедствие и обратно, непрекъснато, сериал в който падението и тържеството вървят ръка за ръка, както едно Ин-Ян цяло.

Изключително разнообразен, интригуващ, и непредсказуем, какъвто е животът.

Мотивиращ никога да не се примирявате, а да се борите за идеите и вижданията си.

Осъзнаващ, че има предопределеност, която единствено можете да коригирате, но не и да измените.

Сериалът, в който брилянтната игра на актьорите е на нива, за които разбиранията за положителни и отрицателни персонажи губят своя елементарен първичен смисъл.

Сериалът, който завладява безапелативно държави и нации, в които е излъчван, без разлика на пол и религия.

Сериалът, който спокойно може да бъде наречен Корейското филмово събитие на първото десетилетие на 21 век.

По точно не знам дали бих могла да се изразя от elscripto това наистина е сериала на 2003 година. :D

Сега за Song Il Gook

в началото ми беше странно да го гледам, защото мислех че първият филм в който съм го гледала е A Man Called God и тук изглежда и играе по-различно, но се оказа че в първият филм с него ми е The Art of Seduction, а пък трите се различават сташно много (по не за мен). Та за героят му Yeom Jang в началато както казах странно, до като свикна в новата му роля. Първо го съжалявах, второ го мразех, трето го харесвах, четвърто исках да го убия и пето след като се биха заедно (към края) с Jang Bo Go тотално ме завладя влюбих :wub: се в героя му (дори когато уби Jang Bo Go не можах да не го харесам и как умря (по-дяволите исках да живее и да отгледа дето заедно с мацката)). Фантастичен актьор :bow:

Дълго ще го помня този сериал, само едно нещо не ми дава мира нали уш "Yeom Jang" ( Song Il Gook) трябваше да е по-голям от Jang Bo Go (Choi Soo Jong) а през цялото време си личеше че по-големият е Jang Bo Go, така де то наистина е така но не можаха ли да го направят по младолик :unsure: . Както и да е трябва да свикна вече с това след Еast of eden. Но за мен този сериал най-вече ще го запомня с невероятната игра на Yeom Jang ( Song Il Gook) :yes: , та стига толкова почвам да гледам и Jumong а след това и The Kingdom of The Winds .

Много интересен сериал ^^ В момента съм на епизод 40 и мога само да го хваля... Изключителна история с много обрати и непрестанни интриги и заговори :) Има много битки и много чувства... препоръчвам го на всеки, който харесва исторически екшън драми :P

още една греда.. какво става с това BG share втори сериал няма сваляне :(

От мегаъплоад освен - ТуК епизодите (парола - historicalkdrama), английски субтитри - ТуК (същата парола), българските субтитри - ТуК и ТуК.

И на мен отдавна ми се гледа Emperor of the Sea (2003), но не мога да намеря читав релийз. Доколкото знам българските субтитри са правени за 350МБ и някаква 700МБ версия, която никъде не откривам.

Но едно добро птиченце ми каза, че някой ден ще излезе боксет с много хубаво качество, та търпеливо смятам да чакам този момент. ;)

Синхронизирани субтитри за първи епизод. :) Значи, ако гледаш с BS плеър, таймингът се коригира със crtl и стрелките наляво и надясно. Ръчкаш докато се нагласи, само ще отнеме време и иска търпение, защото разминаването е голямо. Иначе не е голям проблем да се нагласи тайминга. Ще го направя, но с това сваляне от мегаъплоуд ще отнеме малка вечност.

Субтитри за втори. :)

ейй човек незнам как да ти благодаря. Аз съм малко зле с тези нагласяния, гледам го с Gom Player, там има такова нещо за субтитрите, но вярвай ми с първи епизод бая време си играх и накрая пак нищо ненаправих, ядосах се и се отказах. А много ми се иска да го гледам този сериал защото видях че в него участва един артист който го гледах в главната роля в Чумонг, след това Царство на Ветровете мисля... Молбата ми е ако имаш време и ти се занимава да ги нагласиш тия пусти букви по този релийз на мегаъплоад. Благодаря ти предварително

devilchild,

сестричка съм! Онзи там, дето наднича от аватара ми е любимец. :P

sinardin,

тези субтитри, които си дала се различават от тайминга на английските, които се теглят от мегаъплоад.

Бих им направила корекция, но се разминават неравномерно. :(

Ще ги напасна, но бавно тегля от мегата, пък и ограничение има, та ще отнеме време. Повечко хора по-бързо ще се справим.

Дес, аз английски субтитри не съм гледала. Само нагласих разминаването. Видя ми се горе-долу едно и също навсякъде. Сега, не съм изгледала епизодите от-до. Прескачах в началото, средата и края да видя как вървят. Тук-таме може да има някоя избързваща или забавена се реплика.

Edited by sinardin
ох, то в мастерса релийза е 700 мб, чак сега се усетих... дес, не се хаби.

desjer извинявам се, не знаех.

sinardin субтитрите на първите 2 епизода които ми даде работят идеално, сега гледам първи епизод и няма разминаване. Благодаря ти много

Това са субтитрите за целия сериал - 700мб видео,които пазя на харда вече над две години.Надявам се да свършат работа на всички желаещи да гледат. :)

Това са субтитрите за целия сериал - 700мб видео,които пазя на харда вече над две години.Надявам се да свършат работа на всички желаещи да гледат. :)

Благодаря, spark! :thanks: Това е един от любимите ми сериали, който с удоволствие ще повторя.

Нека първо благодаря на CToTaKa за споделения линк за 700МБ видео версия и на spark, че е запазил субтитрите!

Че се бях отказала да го гледам на 350МБ.

Какво да кажа за сериала. Имах големи очаквания и съм разочарована. Дали не трябваше да почна с този исторически сериал, вместо с Чумонг?

Но се надявах, че след изгледаните 81 епизода без грам отегчение... 51 няма да ми се опрат, но сгреших.

На места сериалът е отчайващо муден. Но за сметка на това краят е изненадващ и великолепен.

На моменти Ja Mi ми се стори с безумни прически. Дори се запитах дали са съществували такива по онова време.

А по едно време Bo Go не спираше да клати глава в знак на задоволство. Ужасно дразнещо! Също така погледът на актьора не излъчваше достатъчно сила.

Най ми допадна Jung Hwa. Много добре изиграна роля.

Както и Soon Jong's dad и самият Soon Jong.

С бащата много се смях. Невероятни физиономии правеше.

Този сериал е сред любимите ми, не само заради участието на Song Il Gook. :)

Невероятен саундтрак, много добра режисура и нестандартен сценарий /като

се има предвид, че сякаш нищо не се случва при любовните двойки, а сюжетът те държи

в непрекъснато напрежение и интерес, а основата е историята на реална историческа

личност/. Целия актьорски екип се справи блестящо, но най-запомнящи за мен бяха:

Choi Soo Jong, Song Il Gook, Kim Gab Soo и Chae Si Ra.

Ако някой се ангажира да направи редакция на суб, съм готова веднага да му кача BOXSET-та в мастерса във версия 700мб. ;)

Гледала съм го отдавна ,много моменти от него ми се губят ,ако трябва да го оценя от 1 до 10 ,бих му дала оценка 6 ,защото е много разтегнат сюжета,но всеки си има различна гледна точка.Като сценарии ми допада.