Jump to content

Pacemaker (2012)


d3Mn

Recommended Posts

spacer.png

 

български постер от dimbland

 

Pacemaker_BG_poster_version01.png

 

Заглавие: Pacemaker / 페이스메이커 / Пейсмейкър

Режисьор: Ким Дал Джунг (Kim Dal Jung)

Сценарист: Чонг Хьон У (Jung Hyun Woo)

Оператор: И Сонг Дже (Lee Sung Je)

Държава: Южна Корея

Език: Корейски

Година: 2012

Времетраене: 124 минути

Субтитри: Български

 

Актьорски състав:

Ким Мьонг Мин

Ан Сонг Ги

Ко А Ра

Че Те Джун

Чо Хи Бонг

Че Дже Унг

И Ел

Кье Сонг Йонг

 

Резюме:

Обещаващият маратонец Чу Ман Хо е принуден да се откаже от своята кариера поради контузия на крака и така започва да помага на своя по-малък брат. Той все още не е готов да остави пистата, затова става пейсмейкър – маратонец, който определя темпото на своя отбор през първата половина на състезанието. Ман Хо се захваща и с допълнителна работа, като разносвач на пилета в ресторанта на свой приятел. Един ден неговият бивш треньор Пак Сонг Ил му предлага да стане пейсмейкър на националния отбор на Южна Корея за Олимпиадата в Лондон. Ман Хо се съгласява, но той все още страда от старата си травма, което може да му коства кариерата и мечтата да стане шампион в маратонското бягане.

 

AsianWiki

 

БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С ВГРАДЕНИ РУСКИ СУБТИТРИ

Link to comment
Share on other sites

Рядко се случва да харесам филм на спортна тематика, но този наистина беше добре направен, а и бягането от известно време ми е голяма слабост :rolleyes:

Имам чувството, че за тази си роля Ким Мьонг Мин е отслабнал поне с 10 кг. . :lol:

Link to comment
Share on other sites

Добре направен филм, имаше си драмичка, забавни моменти, интересни лафчета, чернокож актьор с епичен корейски (особенно когато завършваше с 요). И естествено изпъкна "заек-а", както му казваха във филма. Много се възхищавам на Ким Мьонг Мин. Когато го гледах в "Closer To Heaven" веднага ми стана любимец. След това го гледах и в "Open City", а сега и тук. Доказа, че може да играе всякаква роля и да се справи невероятно с нея и да бъде запомнен. Не мога да не спомена и Ко Ара, която явно има талант и е много симпатична. Общо взето филма не е чак толкова на спортна тематика, а по-скоро се показват човешки взаимоотношения и жертвите, които понякога трябва да се направят.

 

Само като се сетя за името на ресторанчето и започвам да се смея .... "대박 치큰" (не съм сигурен дали "chicken" го пишат така)

Link to comment
Share on other sites

Много ми хареса. Обаче голямо чакане падна, докато го сваля, чак се бях отчаяла. Обичам този тип филми. Позитивни, леко в "американски" стил, но пречупени през корейската драматична душа :) И а-ха да повярвам на историята или по-скоро ми се искаше да се е случила, но пак погали сърцето ми и изтръгна от най-хубавите сълзи, тези, които вървят с усмивка и положително настроение. Бягането изобщо не ми е слабост (аз и бягане = невъзможна комбинация), но пък изпитвам огромен респект към хората, посветили се на маратонското бягане, което изисква много воля, издръжливост и силен дух. Гледайте го, няма да съжалявате. Благодарности на стюпид дрийм за субтитрите. :)

 

Ким Мьонг Мин горкият се е свършил, само едни зъби са останали от него. Абе всъщност такива ли му бяха изобщо??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...