Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Страна: Южна Корея
Година: 2012
Жанр: Романтичен, Комедия
Канал: tvN
Епизоди: 16
Режисьор: Sin Won Ho

В главните роли:
Jung Eun Ji (A Pink)
Seo In Guk
Eun Ji Won
Hoya (Infinite)
Lee Shi Un
Shin So Yool

Sung Dong Il

Lee Il Hwa

Kim Ye Won (ex Jewelry)

Im Si Wan (ZE:A) - епизод 4


Резюме: В тази драма се разказва за ученичката Сонг Ши Уон (Jung Eun Ji), върла фенка на H.O.T,

и нейните петима приятели от училище...

:essub:

 

С български субтитри: :click: :click:

Онлайн с български субтитри: :click:
С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

 

Линк към темата на Reply 1994 (2013)

Линк към темата на Reply 1988 (2015-2016)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Забавно и приятно сериалче ще излезе май. Със сигурно изгледаните до тук 2 епизода предизвикаха у мен усмивка и сладко - горчива носталгия по училищните дни. Надявам се да запазят тази концепция и в следващите епизоди. БТВ главната е пълно хахо (от любимите ми) ;)

Link to comment
Share on other sites

Жесток сериал!!! Страшно зарибяващ е още от началото. Аз лично не мога да се отлепя от екрана. Забавен, емоционален, истински! Не само, че ми навя спомени от ученическите години, но ми напомни и аз колко бях луднала по любимата ми група(Big Bang) в началото. Абсолютно всичко ми харесва в сериала. Като се започне от прекрасните актьори, ама са ги събрали едни сладури, няма как да не им се радваш. Особено Со Ин Гук с това миловидно детско изражение, или пък Eun Ji Won, който все още не мога да си го представя в такава срамежлива роля, да не говорим за Hoya, който като за първи път се справя много добре. А мацките са уникални отвсякъде! Jung Eun Ji ми е новият идол! Чисто е ненормална, кефи на макс! Не че и другите не са страхотни, ама тя е бижуто на сериала. Просто като се сетя

 

Как спа в кашон пред къщата на Тони, или като се търкаляше по земята, когато баща й скъса дъждобрана на H.O.T. ...

 

И най- яката сцена, когато баща й я попита какво смята да прави за в бъдеще, а нашата без грам да се замисли му прасна: "Да стана жена на Тони". Абе уникат и половина е! :D

Много ми харесва това как показват цялата фенщина около кпоп-а. На мен винаги ми е било любопитно защо корейските фенки чак толкова откачат по любимците си. Не че сериала дава кой знае какъв отговор на това, ама поне има поглед над нещата и е представено по един много забавен и интересен начин. Освен това е показан и самият начин на живот през онези години. Не знам, но мисля, че от този сериал най- много разбрах за нравите и навиците на корейците. Имаше някои наистина култови сцени, като

 

Атмосферата в семейството на Shi Won, начина по който си говорят помежду си, сещам се за сцената в колата с родителите на Shi Won...напикала съм се от смях! Когато гледаха футболен мач също. Или път като се сби Shi Won с онова момиче в гимназията, защото обиждаше идола й.

 

Супер готина е и романтичната нишка. Всички са толкова сладки изживявайки ученическата си любов. Направо си примирам от кеф като ги гледам. :wub: Изобщо много емоции докарва сериала, има и много хубави мисли, от който може да се извади поука.

Макар че съм изгледала само 6 серии(чакаме субс за другите 6), мога да кажа, че сериала вече ми е един от любимите. Просто е страхотен(надявам се и до края да го задържат такъв) и горещо го препоръчвам. Много ще се забавлявате.

Доста се отплеснах, но много ме развълнува сериала. И последно едно готино клипче(има спойлери):

http://www.youtube.com/watch?v=DLiTNOIctu8&feature=related

:asian:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Оле страхотен сериал! :) След 8 изгледани епизода мога да кажа, че е уникален, главната е такава шматка, че просто няма равна. Сцените са убийствени, на моменти се чудя колко по-откачено може да стане. Мислех си, че съм фенка, обаче след изгледаното мога да каже, че вече не знам.

Какво е това да спиш в кашон пред къщата на идола си, или да напишеш със собствената си кръв името на любимеца си, или да плачеш мокра под дъжда, защото си скъсала дъждобрана на идола си......о не

 

Интригуващата нишка я има още в началото, кой е съпругът на главната? Харесва ми препратката към ден днешен, много добре е представено.

 

Аз обмислям съпругът й да един от двамата братя. Залагам на по-малкия Юн Дже или се надявам да е той, те се допълват и са един за друг! ;)

 

Link to comment
Share on other sites

 

Трябва да е малкият брат, иначе за к'во го гледаме сериала. :P

 

Мен пък ме кефи озвучаването.

При всяка изцепка на героите се чува блеене. :D

Link to comment
Share on other sites

Мен пък ме кефи озвучаването.

При всяка изцепка на героите се чува блеене. :D

 

Хах напълно съм съгласна, озвучаването си го бива, в точния момент, пускат точната музика, а на изцепките, става по-смешно с блеенето :lol:

Link to comment
Share on other sites

Този сериал много ме радва. С изключение на Хоята /Joon Hee/(няма лошо ,че неговата "ориентация" не е като общоприетата) , всички са направо луди за връзване. Озвучаването е неповторимо :P .

За първи път ми се иска корейски сериал да е по-дълъг, отколкото са го замислили.

Link to comment
Share on other sites

Този сериал много ме радва. С изключение на Хоята /Joon Hee/ , всички са направо луди за връзване.

Да, Хоята само...

 

харесва мъже...

 

:P

Link to comment
Share on other sites

 

Трябва да е малкият брат, иначе за к'во го гледаме сериала. :P

 

Аз пък си мисля, че ще е големият... Половината от знаците водят към него, освен ако нарочно не ни объркват сценаристите... Иначе и аз съм за по- малкия. Двамата с Shi Won са страхотна двойка, не мога да им се нагледам. :wub:

 

Песента на двамата сладури е много готина, особено клипа:

:wub:

На мен много ме кефят cameo-тата. Как полека си ги внедряват и в първия момент даже не ги познах на повечето( като Kim Ye Won, Kang Gyun Sung, Jung Joo Ri).

Link to comment
Share on other sites

На мен много ме кефят cameo-тата. Как полека си ги внедряват и в първия момент даже не ги познах на повечето( като Kim Ye Won, Kang Gyun Sung, Jung Joo Ri).

Хах и аз останах очарована като видях офицера от Сеул, който сваляше Ши Уон по мирката :D той беше Im Siwan от ZE:A :)

 

 

Сериала се развива много добре. В 10 серия ме убиха с битката на фенските клубове, хах и накрая спечели съвсем различен изпълнител голямата награда. Харесва ми приятелството на Hoya с главния :)

 

Link to comment
Share on other sites

Страхотен сериал просто нямам думи да го опиша :es: . Влюбена съм в сериала :wub: !!! Честно казано, когаго започнах да гледам Корейските драми бях запленена и не можех да се откъсна от екранна и в училище заразявах приятелките си, защото единственото нещо, за което говорех беше драмата, която гледам :blush: . Тези драми са като наркотик хахаха карат ме да изпитвам различни емоции, даже адреналин хахаха :blink: , колкото и смешно да звучи :rofl: . Но след време уви, явно изискванията ми станаха по-големи, а с очакванията ми се случи точно обратното :huh: . Много трудно се намираше драма, която да ме държи в напрежение, да ми е интересно да я изгледам на един дъх и да не мога да заспя, защото се чудя какво ще се случи :mellow: . Да в началото всички са интересни, но все нещо развалят нещата :no: и си е мъка да се изгледа докрай :mad2: . И ето, че намерих Reply 1997, която да ме накара да се чувствам като първия път, в който гледах нещо от Южна Корея :inlove: . Определено трябва да се изгледа, защото си заслужава всяка една секунда отделено време. Просто едно вълшебство ... :D:icon_sunny::yes:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Изгледах първите четири преведени епизода на един дъх! Страшно много ме хвана и сюжета и актьорите..за пореден път се убеждавам,че кратките ситкоми са много по-интересни от дългите драми,в които в повечето случай накрая разтягат локуми!

Искрено се надявам ..

двойката,която ще обяви годежа да е Ши Уон и Юн Дже,но нищо чудно да има изненада..

 

Благодарско на преводачите :)

Link to comment
Share on other sites

Еха сценаристите ще ме побъркат, честно!

Как може тъкмо малко преди финалът на 15 епизод, всичко да ти изглежда ясно, как Ши Уон е заедно с Юн Дже и изведнъж, точно на финала се оказва, че може и да не е така. Леле уникален сериал, нямам търпение за последния епизод. Сценаристите, актьорите, режисьорите всичко е на ниво. Както си мислех, че знам кой е мъжа на Ши Уон, така се оказа, че може и да греша. Те Унг е наистина страхотен човек, той винаги е до Ши Уон, а и помогна на брат си, не му препречи пътя. Надявам се Юн Дже да е изборът й, двамата са много хубава двойка ;) И така кой от двамата тичащи мъже е бащата?

Link to comment
Share on other sites

И така кой от двамата тичащи мъже е бащата?

Аз твърдо си залагам на по- малкия.. На това ме наведе мисълта..

 

Първо това с пръстените.. На сбирката всички говореха, че този пръстен имал голямо значение за Shi Won, а пък когато Tae Wong и подари неговия, тя го отхвърли и не беше кой знае каква запомняща се случка за разлика от признанието на Yoon Jae в норебанг-а...Второ това с кафетата..Tae Wong взе mocha-та просто така и само каза, че обичал сладки неща, докато Yoon Jae си го харесва точно това кафе и то с whipped cream, a lot ... :D И разни други такива малки нещица, които като се замислиш водят към Yoon Jae...Пък и честно казано, добре го е казала sabrina1.. Ако тези двамата не са заедно, за какво гледаме сериала?? :) .. Иначе наистина е много готино колко добричък е по- големият брат и жал ми става, че накрая ще остане разочарован..ама нали на сбирката дават, че и той е женен, така че има утешение и за него.

 

Иначе Hak Chan и Yoo Jung са ми толкова сладкиииииииии. :wub:

А майката и бащата са големи образи. Сцената в колата на 12 или 13 серия(не помня добре) ме напика от смях. :D И аз съм имала подобни преживявания с баща ми, особено "Айде пуши пред мен. Запали цигара пред баща ти." :D

Нямам търпение за края вече. Искрено се забавлявам с този сериал, голямо попадение са направили с него, главно с актьорския състав.

Някой знае ли нещо за soundtrack-a, че много готини песни пускат?.. По този повод да ви поздравя с песента от 12-та серия на Park Sang Min:

:asian:

Link to comment
Share on other sites

Изгледах последния епизод без субтитрите сега чакам и те да излязат, за да му се насладя напълно.

 

Yessss съпругът се оказа - Юн Дже!!!! Имах много малки съмнения,но то сценария си беше такъв. Хареса ми как показаха сцените в които беше спорен въпросът кой е съпругът на Ши Уон :) И както винаги на финала ме учудиха с появата на 7 годишното им момиченце. Този сериал беше уникален, забавен, романтичен, показващ период от живота на корейците, който не бяхме виждали до сега. Хах показа и фенщината, от фенки на Томи, се стигна до фенки на DBSK :D Хареса ми как на финала всеки се оказа намерил своята половинка е само за бъбривкото не съм сигурна :D

Чакам с нетърпение превода :) и продължавам да си слушам OST, той също е страхотен ;)

 

 

tumblr_mal971GLvT1r0n47ho2_500.gif

 

Хаха години по-късно и паролата за къщата е рождения ден на Тони :D:D:D

tumblr_mal91yRfB11qa0m06o4_250.gif

tumblr_maleg96CqV1qmvpxro1_500.jpg

tumblr_mal4e6xyC81rcy8slo6_r1_250.gif

 

 

И след като изгледах епизода и с превод, мога да кажа, че драмата си остана и до края невероятна. Отговори от миналото и Честта на кавалера са сериалите тази година, които не ме оставяха да спя. Невероятен е уникален е, хах не знам за кой път го казвам, но сериала определено си заслужава, налазвайте смело!!!

Оооо и :lol: :lol: :lol: на въпроса, който момчето задава~ Darling, what are you doing? момичето отговаря ~Pooping! Уау Ши Уон няма равна :D:lol: :lol:

Edited by lunati4kata
Link to comment
Share on other sites

Сериалчето е супер, не очаквах да ми хареса толкова :) Благодарение на коментарите по-горе и на започнатия превод на български реших да му хвърля едно око, обаче...хвърлих 2, та не издържах и го довърших на руски. Задължително ще си го повторя и с бг субките после и че и с компания. Не може да не зарибя някого с него :)

Сценаристите ми събраха очите, не само че понякога приличаше на документален разказ, но и с разните комични препратки. Въпреки, че не познавам толкова надълбоко корейските знаменитости различих доста в епизодичните роли. Имах чувството, че съм следотърсач и откривател. А знаете ли че Eun Ji Won, който е в ролята на дошлия от Сеул ученик, е истинският бивш лидер на групата Sechs Kies опонент на H.O.T. и наистина е учил в Хавай :)

Пропуснах да благодаря за превода :bow:

Edited by neozz
Link to comment
Share on other sites

Дълго време се канех..какво да започна, защото си почивах от сериалите..но ето - да знаете: Гледайте този! Препоръчвам!

 

Тази драма е като пъзел (и дори да не съм изгледала още финала) – знаеш картинката в началото и края (от картинката ака от постера), но редиш т.е. гледаш всяка серия за да го наредиш правилно. Разбира се, че пробваш и разместваш плочките от пъзела (мислиш развръзки и правиш опити за смяна на местата), но...когато всяко парче си има място и значение..всичко се подрежда правилно.

Самият сценарий тук има чар и оригиналност, има „история“ за споделяне и изживяване. Всеки символ разказва нещо. Харесва ми тази нишка на драмата, че не се представя просто една "любовна" или "приятелска" история, а „история“ за живота и миналото, добро и нетолкова, горчиво и сладко, но „изживяно“ от кажи-речи всички образи в драмата.

Един приятен начин всички да се върнем назад и преосмислим онези наши дни (през 90-те), е този сериал. И не само любовните трепети оттогава (ако сме имали :) ), ами и възприемането и значението на семейството, родителите, приятелите.."фенщината", ако щете (тук някои не сме пораснали още :P ), обичта и "формите" на обич, или всички онези малки детайли и важни неща, съпътстващи живота ни, които днес в 21 век се имат малко като "даденост"...сред младите.

Всеки герой е шемет тук и умора няма. Всеки има своето място, има значение за „развитието“ на историята и дори..за края й. Като край на сериала, разбира се.

Всеки образ носи колорит и допълва някой друг образ, всеки има значение за нареждане на пъзела и похвално, всеки играе доста реално, което прави историята и „връзките“ по между им по-истински. Добра режисура, казах ли?

 

Довечера ще го догледам..стига съм отлагала и ще си кажа за всеки характер, по нещо.. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Сериалчето си заслужава всяка отделена минута. Нищо не очаквах от него, когато го почнах. Дори си казвах, че сигурно ще ни засипят с музика на въпросната група и фенски изцепки на корейските гърли, но нищо подобно. Филмчето е ретроспекция на живота на всеки един млад човек. Всеки би могъл да познае себе си в някой от героите. Независимо дали младостта ти е минала в 90-те, 80-те или по друго време. Независимо от името на групата, по която всеки от нас е бил "луд" някога или пък по актьор/актриса. Всички сме имали тези незабравими моменти на приятелството, което продължава и до днес, първите любовни тръпки, караниците и сдобряванията, преодоляването на хубавите и лошите моменти, когато оценяваш истинските хора около теб.

 

И да похваля специално Hoya, който въпреки естеството на ролята си, накара всички да обичат героя му и да не го съдят за това, което е.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...