Jump to content

Drucker in the Dug-Out (2011)

ukio

Recommended Posts

spacer.png

Drucker in the Dug-Out
もしドラ ~もし高校野球の女子マネージャーがドラッカーの『マネジメント』を読んだら~

Дословен английски превод на заглавието: Moshi Koko Yakyu no Joshi Manager ga Drucker no Management wo Yondara (съкратено Мошидора)
Жанр: драма, спорт
Премиера: 4 юни 2011 г.
Времетраене: 124 мин.
Режисьор: Макото Танака

Участват: Ацуко Маеда, Сето Коджи, Икемацу Соске, Харуна Кавагучи, Йо Оизуми, Нишии Юкито, Хироки Сузуки (Д-бойс), Ирие Джинги, Номура Шухей

Базиран на бестселъра Moshi koko yakyu no joshi maneja ga Dorakka no 'Manejimento' wo yondara (What If a Female Manager of a High School Baseball Team Read Drucker's 'Management?) на Нацуми Ивасаки
С музиката на AKB48 (Everyday, Kachūsha)
IMDB

Резюме
Минами Кавашима (Atsuko Maeda) неочаквано става мениджър на бейзболния отбор на гимназия "Ходокубо". Желанието ѝ да се захване с подобно начинание я сблъсква с трудности, които са мъчно преодолими без помощта на верни приятели и класическата мениджърска стратегия на Питър Дракър. Отборът на училището е пълен с таланти. Те се нуждаят от силна, сплотяваща личност, която да ги поведе към Кошиен финалите.
Една на пръв поглед позната история е представена по великолепен начин на екрана.
Приятно гледане!

:essub:

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:

СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С РУСКИ СУБТИТРИ + АНИМЕ

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

spacer.png

spacer.png

Edited by bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.

Браво! И този отличен японски филм на спортна тематика си има вече тема. Аз се изказвах много в последните два месеца за това заглавие и този път тук ще бъда кратка.

Филм точно по мой вкус - получих си отличната история, огромната доза спорт и се нарадвах много на любими японски актьори. Ацуко Маеда ме спечели именно тук с тази роля.

Информация за филма има и в темите на актьорите - Сето Коджи, Икемацу Соске и Ирие Джинги.

Малкото сладко същество от D2 Boys - Юкито Нишии, бе още един плюс за мен в тази продукция. Кошиен (националното първенство по бейзбол на гимназиалните отбори в Япония) не бе само мечта.

Пояснения на някои от термините в бейзболната игра:

Dugout (дъгаут) е скамейката, на която стоят резервните играчи, леко вкопана в земята.

Pitcher (питчер) - играчът, който хвърля топката, един от най-важните на терена. Целта му е максимално да затрудни батера (този, който държи дървената бата и удря топката)

Batter (батер) - играчът, който удря топката

Catcher (кетчер) - това е играчът, който защитава хоума, и на който питчера подава топките. Случва се често да хваща и леко ударените топки.

Home (хоум) е началната и финална база.

Японската бейзболна лига NPB (Nippon Professional Baseball) е втората по сила след американската MLB (Major League Baseball). Спортът е изключително популярен и за това има не едно или две филмови заглавия посветени на него.

От мен и малко снимки:

7eeedb3a906a63d5.jpg

ba7ca8c59e8f2795.jpg

433397ffb89c8f2f.jpg

aa6d537b5398393e.jpg

Ей, огън сте, докато кажете и я направихте :lol: Браво за бързата реакция и благодаря за темата :thanks:

Както вече казах на Ukio, "Мошидора" си го бях набелязала много отдавна, но беше голямо "ровене" докато го открия с английски субтитри, без тях разбрах много малка част от филма, колкото и да ми се иска да науча японския не ми се отдава. :rolleyes: Хареса ми представянето на "децата", всъщност те бяха и главната причина да го гледам, исках да видя Соске Икемацу и Коджи Сето в по-сериозни роли и съм доволна от видяното. Момчетата сякаш израстват все повече като актьори, вече далеч не са хлапетата от Dive! и Otomen и не носят полички, очаквам много от тях и занапред. А самият филм наистина ме трогна, особено

начинът, по който Юки накара Минами да спре да бяга от страховете си и да се върне към нещата, които обича. Шамарът от Джиро ми дойде малко неочаквано, но и той си беше точно на място, за да я "събуди" от отчаянието, в което беше изпаднала, а това, че отборът я защити също беше много показателно за промяната на отношението им към нея.

Хареса ми, че драматичната развръзка беше оставена на заден план и не се натрапваше. А позите на пичера винаги са ми се стрували много "акробатични" и трудни за изпълнение, но след Tumbling нищо не може да му се опре на Коджи-кун :es:

Малко снимки, че не мога да им се нарадвам на хлапетата B)

4541308M.jpg

4541377t.jpg

4541381m.jpg

4541388y.jpg

4541390a.jpg

tor_365253209_0.jpg

4541396d.jpg

4541398E.jpg

4541400m.jpg

4541402P.jpg

4541403d.jpg

4541405g.jpg

4541406G.jpg

4541409J.jpg

4570430p.jpg

4570431T.jpg

4570433k.jpg

4570435J.jpg

4570437e.jpg

4570447W.jpg

4570449b.jpg

Сговорна дружина планина повдига! Това си беше колективен труд, но за събнатата версия заслугата е на Rie.

Аз все нещо ще забравя, но се поправих.

П.П. Много снимки намерихте! На мен не ми попадна такова разнообразие, но обещавам, че в скоро време ще ви зарадвам с фотосесията на Юкито и Сето от филма.

Преди броени дни излезе новината, че за ролята си в Drucker in the Dug-Out Ацуко Маеда е удостоена с наградата "Най-добър дебют" на 21st Japan Movie Critics Award.

Забравих и да спомена за две от любимите Amuse-момчета, които също взеха участие в този филм. Шухей Номура - това малко дяволче и Шота Мацушима - страхотен, но и много срамежлив питчер.

Зная също, че е направено и аниме по книгата на Нацуми Ивасаки. Ето снимки на Шухей Номура и Джинги Ирие и техните герои от анимето.

Шухей Номура като Харумиочи Тамура и Джинги Ирие като Джун Хошиде

33e49b009507c01c.JPG6bc52d5d2d3dbbb1.JPG

via: movielosophy

Макар че не разбирам от бейзбол, и се чувствах леко изгубена на моменти, но

това не ми попречи да се радвам на тези млади актьори. Запознах се, с някои нови лица и

определно ще изгледам още нещо с тях. Казано на кратко, беше ми интересно и приятно и дори не усетих кога свърши.