Jump to content

Recommended Posts

cqs1331320273q.jpg

 

Seto no Hanayome
 

arx1331320450l.jpg

 


My Bride is a Mermaid# Държава: Япония

# Година: 02.04.2007 до 01.10.2007

# Епизоди: 26

# Времетраене: 24 мин на епизод

 

#AniDB

# Резюме : Докато е на гости в родният си град, животът на ученика Мичишио Нагасуми се променя завинаги, когато без малко не се удавя в морето. Въпреки че е спасен от русалката Сан, се оказва, че има една уловка – нейното семейство е част от мафията на морския народ, наричащ себе си "тритони", които спазват стриктно едно правило: ако русалка е открита от човек, или човекът или русалката трябва да умре. Освен, ако човекът не стане част от семейството като се oжени за русалката. Изправен пред такъв избор, Нагасуми може само да спази техните обичай и да стане „щастлив” младоженец. А наближава и учебната година и Нагасуми трябва да намери начин да опази тайната на булката си и най-важното да избегне смъртта от ръцете на изключително покровителствената организация на бащата на Сан.

Лично мнение: Дълго се чудих дали да го почна изобщо понеже ми се струваше, че ще е някаква скучна боза, но останах приятно изненадан от хумора бликащ от всяка една серия. Въпреки че някои неща са доста преувеличени като подводница изкачаща в училищен салон или ракети приспивани от песните на русалките всичко е направено по изключително забавен начин и така и го изгледах без да слезе усмивката от лицето ми като всеки епизод ми беше интересно в какви каши ще се забъркат героите.

Отново много добър opening явно съм късметлия понеже в повечето анимета дето ми допадат почти винаги са озвучени добре! laugh.gif ^^

 Свали: ТУК!

Link to post
Share on other sites

Razzormaw, не съм го гледала, но ми изглежда забавно. Сега го дърпам и не мога да коментирам, но веднага щом го изгледам, ще се допълня! :P

Link to post
Share on other sites

Ами супер :D ...то и без друго за разлика от секциите с игрални сериали от Корея и Япония дето всеки през глава търчи да коментира тука няма чак толкова хора за да се обсъждат аниметата, което си е жалко. Надявам се да останеш с добри впечатления поне моите бяха такива от тази поредица. :rolleyes: Само дето бг превода нещо странен ми се виждаше на места ама айде да не критикувам човека дето си е играл да го прави дето се вика - радвай се че има. И все пак да поясня най-любимият ми персонаж червенокосата русалка с лошия нрав я водят Руна, а всъщност е Луна(Lunar) на някои места го оправят, но на други това Руна ми човърка душицата. То всъщност и името на главната не е като хората понеже в субтитрите и в сайта дето превеждах инфото бяха написали San, а то е Sun според най-достоверният източник дето намерих.

 

Благодаря и на админа дето си е играл да ми пооправи темата..аз така малко я попретупах ама занапред ще се старая повече! :D

Link to post
Share on other sites

Това е първото аниме, което съм гледала, но останах доста разочарована. В интерес на истината въобще не ме впечатли, беше доста наивно и лигаво. 
Може би този който се чуди дали да го гледа, не трябва да взема предвид моето мнение, защото съм боса в този жанр. Но тока или иначе изобщо не ми хареса ... 

Link to post
Share on other sites

Мда не се учудвам, че не ти е харесало хумора е пародиен и за да го оцениш подобаващо трябва да ти е настроено чувството за хумор така да се каже за такива лиготии. :D За мен обаче си остава една от добрите комедийки, които съм гледал още си спомням какви гоненици падаха с нашия човек и русалките-мобстери както и култовото „Масааа-саааан”! xD Така че нещата са по скоро до настройка сега като видиш как гигантски октопод стърчи от училищна сграда колкото и да се чудиш защо и как едва ли ще намериш логично обяснение просто така им е хрумнало и така са го направили вече дали ще ти се стори забавно или не е друг въпрос. Мен лично ме кефят такива пародии точно заради нестандартният хумор и въображението използвано при иначе напълно немислими иначе неща като примерно това с подводницата тук и куп други работи. А по принцип ако се абстрахираме от тези неща историята се развива доста прилично като протагониста не стои статичен, а израства в процеса на сериите и в края става по надежден и отговорен благодарение на приятелите си и всъщност това е ключовата точка в това аниме не толкова русалките и другите булшитз. :D Другият сериозен плюс му е невероятното ost дори наскоро слушах песни от него като бях на вълна аниме trackz.

 

Ако си търсиш аниме комедия пробвай Zero no tsukaima там пак са фентъзи нещата, но далеч не са толкова хиперболизирани и деформирани както тук, но хумора пак е на изключително ниво поне по моите вкусове.  :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...