Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Silenced (2011)

Страна: Южна Корея

По новелата на: Kong Ji Young

Премиера: 22 септември 2011

Времетраене: 125 мин.

Жанр: Драма

Режисьор: Hwang Dong Hyuk

IMDB

 

Участват:

Gong Yoo - Kang In Ho

Jung Yu Mi - Seo Yoo Jin

Kim Hyun Soo - Yeon Doo

Jung In Seo - Yoo Ri

Baek Seung Hwan - Min Soo

Kim Ji Young - In Ho's mother

Jang Gwang - headmaster twin brothers

Im Hyeon Seong - Young Hoon

Kim Joo Ryung - Yoon Ja Ae

Eom Hyo Seop - Police Officer Jang

Jeon Kuk Hwan - Attorney Hwang

Choi Jin Ho - Prosecutor

Kwon Yoo Jin - Judge

Park Hye Jin - Headmaster's wife

Kim Ji Young - Sol Yi

Eom Ji Seong - Young Soo

Lee Sang Hee - auto repair shop owner

Nam Myung Ryul - Professor Kim Jung Woo

Jang So Yeon - courtroom sign language interpreter

Hong Suk Youn - school custodian/guard

 

Резюме: Във филма се разказва за Канг Ин Хо (Gong Yoo), учител в училище за глухи деца, който е назначен в специално заведение и постепенно разкрива тежките инциденти, които се случват там, сблъсквайки се със свят на тайни, насилие и страдание.

Филмът е по новелата на Kong Ji Young, базирана на реални събития, станали в провинция Куангджу.

 

Награди:

2011 Blue Dragon Film Awards: Best Music

:essub:

 

Сваляне с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:  :click:  :click:

Сваляне с български и английски субтитри :click:

Сваляне с руски субтитри :click:

Link to comment
Share on other sites

Много тежък филм. Едно, че е базиран по истински случай, друго, че засяга една от най- болните теми на съвременното общество(издевателството над деца и за още по- голям ужас над деца с увреждания), пък и режисьора хич не ни е спестил грозните гледки на насилие. Скоро няма да го забравя този филм, толкова много ме смути, че откакто го гледах снощи място не мога да си намеря. Филмът ме накара да се замисля колко изроди( друга дума просто не намирам ) и лоши неща има на тоя свят, и до какви мръсни и долни низости може да стигне човек заради едните пари и материалните облаги. Малко е да кажа, че съм отвратена до дъното на душата си.

Въпреки всичко се е получил един много добър филм. Браво на режисьора, браво и на актьорите. Това е първата сериозна роля, в която гледам Gong Yoo и останах много доволна от него.

Макар че персонажът му хич не беше за хвалене. Безхарактерен. Дори самият той накрая осъзна, че е могъл да направи повече за децата. Тъй като аз съм пълна противоположност на неговия характер, на много места се чудих защо просто не ги убие онези изроди, но разбира се не всичко е така лесно.

Децата се справиха просто блестящо. Играта им направо ме втрещи, с право са си заслужили двудневната ваканция подарена от батко им Gong Yoo и кака Jung Yumi.

Въпреки всички възмущаващи сцени, въпреки страданието на децата, за мен най- ужасяващ беше края на филма.

 

Доколкото прочетох в нета някои от хората, които са издевателствали над децата все още работили в училището. Такива трябва със смъртно наказание да са. Добре, че е бил този филм да отвори очите на хората.

 

Сега се сещам за "I saw the devil" и колко хора бяха възмутени от този филм. Възмущение ли носи и това, което направи Min-su? И аз бих постъпила така на 100%.

10/10 му давам на филма.

:asian:

Link to comment
Share on other sites

По-лоши и неразбираеми английски субтитри не бях гледала досега.

Жалко, понеже филмът не ги заслужава, а не бих събрала смелост да го изгледам отново.

 

Kathiе е казала всичко много точно. Няма да я повтарям.

 

Gong Yoo пресъздаде персонажа си толкова добре, че наистина на моменти ти идва да го наругаеш.

Особено неприятен ми бе,

когато със снимката на починалото момченце ридаеше в дъжда. И какво като съжалява?

 

Link to comment
Share on other sites

Много добър, малко тежичък може да е за някой, да не говоря накрая как се почуствах когато си припомних че филма е по истински случаи !

Доста са хората които за пари ще направят всичко,

Link to comment
Share on other sites

Жесток и психически изтощаващ филм!

Възмутена съм от отвратителните, гнусни деяния на обвиняемите, от корейското правосъдие, което виждам във филмите им, от мудността, корупцията на правораздаването, които показаха, от  споразумението, сключено между обвиняемите и семействата на децата, от разпитите на деца-жертви на престъпления в съдебната зала, от изказванията на адвокатът на обвиняемите, от показанията на лекарят, както и от присъдата. 

От това което прочетох действителните събития, стоящи зад този филм са още по-ужасяващи и съществуват по-назад във времето и досега някои от учителите и служителите продължават да работят на мястото. 

 

Link to comment
Share on other sites

Аз съм възмутена от правораздаването, което видях в този филм. Та дори при произнасяне на присъдата съдията

 

 

заяви, че престъпленията, които са извършили обвиняемите били тежки, НО са направили много за града,в който живеели и това е основание за налагане на по-леко наказание.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Не всяка истина е поносима. Тази е едната от тях. И въпреки всичко, понякога е нужно да достигнеш до грозното, уродливото, нечовешкото. Това не е просто филма за филма, а филм от пъзела, наречен "груба и дива реалност". Настръхнах, събрах дива ярост и озлобление, но знам, че това не е достатъчно, за да съм съпричастен или достатъчен към жертвите (най-вече децата). Просто се уча от такъв тип комуникация: честно в очи, дори да е по този начин. Бих избухнал, ако видя всичко това с очите си. Много е. И е достатъчно за да си дам сметка, че има нещо сбъркано в човешкия ред, в неговото позициониране тук и сега.

Link to comment
Share on other sites

Няма значение колко си влиятелен, като му хвърлиш едрите мангизи и ще ти падне в коленете.

Погледни само колко от българските мафиоти дет им правиха акций са в българските затвори? Или се протаква делото или са уж затворени някъде извън граница.

България сме същите че и по зле

Link to comment
Share on other sites

Не съм гледала все още филма, защото се впечатлявам доста от тези неща. Не ми е момента да се смачквам допълнително. Но ще бъде гледан определено. Що се отнася до това, че и в България има насилие и безнаказаност, ами то е факт във всяка държава и националност в една или друга степен. Не са зли институциите, а хората! Впечатляващ е филма с това, че въобще е заснет и историята е станала достъпна за обществото.

Link to comment
Share on other sites

Сигурни ли сте, че този филм е заснет по истински случай??? Не ми се иска да повярвам, че са се случили такива зверства над толкова малки дечица...

Link to comment
Share on other sites

Сигурни ли сте, че този филм е заснет по истински случай??? Не ми се иска да повярвам, че са се случили такива зверства над толкова малки дечица...

100 % сигурни

Има и много статии в интернет относно истинската история с доста факти, но ме домързя да търся. :P

Link to comment
Share on other sites

В момента, в който филма излезе в нета го свалих защото съм фенка на Гонг Ю /има очарователна усмивка/. За съжаление все още не мога да събера смелост да го изгледам. Четох различни рецензии, гледах трейлъра и все повече настръхвам от ужас като се сетя, че ми предстои среща с това произведение на изкуството. Не искам да се лиша от удоволствието да изгледам един съдържателен и истински филм, но и не искам да си скапвам духа за седмица напред. :( Е, все някога ще трябва да го направя. Изкушението е голямо.

Link to comment
Share on other sites

Надявам се много от нещата, които се случиха във филма, да са преселини от режисьора, понеже нали филма е действителен случаи.

 

Какви изводи си направих след филма:

1. Корупция и лоши хора има навсякъде! Което е много много лошо! Много мразя несправедливостта!

2. Корейските деца са страхотни актьори! Да могат едни деца, които са между 8 и 12 години, да изиграят така ролите си, си заслужава само възхищение!

 

Зачудих се дали изобщо има смисъл да съществуваме, след като сме такива изруди. Да, добре, не всички са такива, но на мен ми е достатъчен само един такъв случаи да се отвратя от човечеството, а какво да кажа, след като това се случва все ден на толкова много хора. И то да беше само това .... По-добре Майте наистина да са предсказали края на света, че само прецакваме Земята!

Link to comment
Share on other sites

Страхотен филм,но с много тежка история,и аз съм възмутен като всички от правосъдието,но за съжеление се по интересувах от истинската история от любопитство и тя се оказа още по зловеща,децата са били най-малко 8,а учителите 6,след излъчването на филмът училището е затворено,като учителите са избегнали правосъдието,а един от администраторите е осъден на 12 години затвор

Link to comment
Share on other sites

Кажете ми как да заспя след това. Направо ми се повдига. През цялото време си мислех за децата изиграли ролите и как им се е отразило това. Историята е отвратителна, много тежка и реалистично пресъздадена. Много ми се иска да похваля актьорите, че въобще са решили да се снимат в такъв филм. Лошото е, че единствената информация която ми донесе е, че светът е гнусно място пълно с изверги. Правосъдие няма.

Абе въобще, как е възможно за пари да си затвориш очите пред такива зверства....

Link to comment
Share on other sites

За тези, които искат да гледат филма, но нямат смелост - СЪБУДЕТЕ СЕ!

 

Ако не искате да го гледате, не приемате реалността, в която живеем. То да не е един филм на такава тематика, просто една от всичките истории. Гнусотията на някои мъже достига всякакви "граници" - те такива нямат! Както е в Южна Корея, така е и тук, така е и в по-голямата част от държавите в света.

В Америка е по-популярно да си приемен родител, защото ти дават луди пари, за да гледаш дете, които пари изпиваш и след това насилваш приемните деца.....

Наскоро точно в България имаше подобен случай и това, което децата ми разказаха, не се сравнява и за момент с това, да гледаш актьори пред камерата.

 

Обществото ни учи да сме "слепи" за такива случаи, което е грешка! Защо да си затваряме очите за тези неща. Не говорим за някой друг скрит/присвоен милион от политиците, това е насилие над деца, което поне лично за мен е най- големия грях, който може да бъде извършен, далеч от насилване на жени или убийства.

 

Децата са психически и физически по- слаби от всички останали и такива действия спрямо тях ги жигосват за цял живот. В хубавия случай порасват затворени и недоверчиви, в лошия се превръщат в същите чудовища като "господарите" си, защото са научени, че това е добре.

 

А това е , защото хората предпочитат да си повтарят, че такива истории не съществуват наистина и почти никой не се интересува от бъдещето на децата , особено в институциите, защото те са "тъпи циганчета" или "бъдещи малолетни проститутки".

Така че, моля ГЛЕДАЙТЕ филма, за да знаете какво се случва с бъдещото на земята и поне бъдете наясно с какви хора може би си имате работа, когато си водите децата на училище.

Link to comment
Share on other sites

Защо да е само " гнусотията на някои мъже" .... Не те разбирам. Не мисля , че гнусотията може, образно казано, да се облече в пол. Въпросът е за цялото ни общество. Филмът много добре показва, колко човешки боклук има без да прави разлика между мъже и жени.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...