speedy86 Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Boohwal 부활 Дебют: 1985г. Компания: Born Again Entertainment Официален сайт Kim Tae Won Име: Kim Tae Won (김태원) Дата на раждане: 12 април 1965г. Семейство: съпруга и две деца Позиция: Създател, Китарист, Композитор Chae Je Min Име: Chae Je Min (채제민) Дата на раждане: 6 март 1969г. Семейство: съпруга и две деца Присъединява се: 1997г. Позиция: Барабани Seo Jae Hyuck Име: Seo Jae Hyuck (서재혁) Дата на раждане:17 януари 1974г. Присъединява се: 1999г. Позиция: Бас Kim Dong Myung Име: Kim Dong Myung (김동명) Дата на раждане: Присъединява се: 2014г. Позиция: Вокал Бивши вокалисти: (1985) – Kim Jong Seo (김종서) (1985–88) – Lee Seung Chul (이승철)(1993–95) – Kim Jae Ki (김재기) (1995–97) – Kim Jae Hee (김재희) (1997–99) – Park Wan Kyu (박완규) (1999-00) – Kim Ki Yeon (김기연) (2000–02) – Lee Sung Wook (이성욱) (2002–03) – Lee Seung Chul (이승철) (2003) – Jung Dan (정단) (2005–2013) – Jung Dong Ha (정동하) Бухуал (букв. Възкресение), са корейска рок-група, основана още през 1985, но с това име е известна от 1986 г. Основател е Ким Те Уон (김태원/Kim Tae Won) - един от тримата най-добри китаристи в Корея изобщо, макар да е самоук. През годините групата търпи много промени, особено що се отнася до вокалистите. Бивши техни вокалисти са И Сънг Чол (Lee Seung Chul/이승철), Пак Уан Гю (Park Wan Kyu/박완규), Ким Ги Йон (Kim Ki Yeon/김기연), Чонг Дан (Jung Dan/정단) и др. След големия пробив с първите им няколко албума, с идването на диското преживяват доста трудни времена, но през 90-те се завръщат триумфално с присъединяването към групата първо на Пак Уан Гю, после краткото завръщане на И Сънг Чол и, разбира се, с избирането на настоящия вокал Чонг Донг Ха след прослушване през 2005 година. С "възкръсването" на самата група успяват да привлекат както старите си фенове, така и много млади хора, които в началото смятат И Сънг Чол за новак в занаята (сладурчета мамини сладки!). След привличането на Чонг Донг Ха в състава, логично, женската част от фенската им маса се увеличава многократно.Към момента са смятани за едва ли не легенди в корейската музикална история и с право. Хитовете им "Heeya", "Never ending story", "Rain and your story", "The more I love" и т. н. са класика. Самият Ким Те Уон, като основна творческа фигура в групата, и до днес създава нови и нови хитове без признаци на умора въпреки битката с рака, която за щастие печели. Дискография: Албуми: Цялата може да намерите тук [1986.10.03] Rock Will Never Die[1987.11.01] 회상 (Remember) [1993.11] 기억상실 (Loss of Memory)[1995.10] 잡념에 관하여 (About The Idle)[1997.07.07] 불의 발견 (Discovery of Fire)[1998.08.03] 理想(이상) 시선 (Ideal Sight)[2000] Color[2002.08.31] 새벽 (A New Day)[2003.12.20] Over the Rainbow [2004.05.04] Over The Rainbow (Repackage) [2005.07.05] 抒精 / 서정 (Lyric)[2006.11.01] 사랑 (Love) [2009.08.14] Vol 12 Part 1: 25th Anniversary Retrospect [2010.03.22] Vol 12 Part 2: 25th Anniversary Retrospect II[2012.06.08] Purple wave Свали Други Албуми: [1989.07] Best Of Born Again [1995.03] Boohwal & Lee Seung Chul Joint Concert Part 1 [1995.03] Boohwal & Lee Seung Chul Joint Concert Part 2 [1996.11.15] 부활 베스트 이솝의 붓 (Best) [2006.06.16] Live&Unplugged Дигитални сингли: [2010.09.07] Because I love you, because I love you Свали [2011.01.17] Collaboration Project +1 Свали [2011.03.29] If it were Now Свали [2011.04.07] Collaboration Project +2 Свали [2011.07.05] 가슴에 그린 성(Vision in Mind) Свали [2011.07.21] Warrior Baek Dong Soo OST Part 4 (The Only Road ) Свали [2011.08.04] Collaboration Project + 3 Свали [2012.06.14] V.A. - No conditions for love [2014.08.22] I am loving now Свали [2014.11.11] To Be One Свали [2015.10.08] Like a song Свали Видеография: 1993: 1995: 1997: 1998: 2000: 2002: 2003: 2004: 2005: 2006: 2009: 2010: 2011: 2012: 2014: 2015: Галерия: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrav4eto76 Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Браво, Спиди, за темата. Пък, ако съм знаела, че И Сънг Чол е бил вокалист в тази група. Доколкото разбрах в първи и втори албум, затова първо това ще се слуша. Boohwal - [1986] Rock Will Never Die Boohwal - [1987] Remember Иначе това изпълнение от 2002 на И Сънг Чол и Бухуал ми направи силно впечатление. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Приветствам тази нова тема. Направиха ми силно впечатление преди няколко месеца, когато изгледах Rock Rock Rock. Признавам си с корейския рок до преди година не бях добре запозната, но поправих вече тази грешка. Едва ли някой изгледал тази биографичен сериал посветен на живота на Kim Tae Won, не би останал изключително доволен от музиката, която правят. Е, разбира се стига да обича рок. Най-добрата роля на No Min Woo и май не е изненада, че се справи отлично, след като самия той е рок музикант. Всъщност, ако някой все още не е гледал този кратък сериал в 4 епизода, бих посъветвала да поправи грешката. Ще се запознаете с групата, както и с Lee Seung Chul, който е бил вокалист на Boohwal в периодите 1985-88 и 2002-2003. Има го с английски и руски субтитри. Имам всичките им албуми (някои от тях открих доста трудно в интернет) и много често ги слушам. Chung Dong Ha, който е вокалист на групата от 2005 г. е голяма радост за мен. Невероятен глас. Ето и едно любимо мое изпълнение от албума им Retrospect I от 2009 г. http://www.youtube.com/watch?v=6Y-kmYE1T8w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daneto Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Хубава тема. Когато чуя песен която ме впечатлява, аз издирвам почти всичките и интерпретации, за да видя коя най ми харесва. Знам, че сте ги публикували вече, но мен лично ме впечатлиха следните изпълнения и затова искам да ги покажа и на вас. Последния концерт в изпълнение на И Сънг Чул за който знам, че е титолован като краля на баладата и оркестра версията на Never ending story. http://www.youtube.com/watch?v=y7xUd5B21PQ&list=FLXPZY3OBsf6nduMT33KxIeQ&index=46&feature=plpp_video Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Чудесно, че си имаме тема за тях.Признавам, че все още не съм слушала повечето им неща, особено от по-ранния период, ноот това което съм чула, съм много доволна. Страхотна група. Няколко песни и от мен:Boohwal - Secret Boohwal - Vision In Mind Boohwal - If it were Now Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted January 15, 2012 Author Share Posted January 15, 2012 Добавям още няколко любими песни: "Дъждът" в общо изпълнение. Уви, за Пак Уан Гю съм с особено мнение и тук си личи защо... Но поне може да си направите сравнение. http://www.youtube.com/watch?v=zOrHbKT4B48 Накрая малко блъска на коледен концерт, но определено ми е сред любимите.И накрая нещо много нежно и красиво:http://www.youtube.com/watch?v=jEl-bGRP7Uo Странно, мислех, че тук само аз си слушам по-стари неща. Много се радвам, че темата получи отзвук и сред вас. Споделяйте, аз лично имам да наваксвам много неща. Rie, случайно да пазиш линкове за албумите им? Или да може да ги качиш някъде? Плийз?? Поздрав за теб: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tara Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Да се включа и аз с мое любимо изпълнение Спиди, в темата за сериала "Рок, Рок, Рок" при рускините има линкове за сваляне на албумите им Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted January 15, 2012 Author Share Posted January 15, 2012 Е там не бях се сещала да търся... Безкрайно много благодаря! http://www.youtube.com/watch?v=GCp4roEjSvM&feature=related Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Пуснали са цялата им дискография, но тук липсват двата последни албума от 2009 и 2010 - Retrospect I и Retrospect II, излезли по случай 25-та им годишнина. Точно албума от 2009 търсих доста време и сега не мога да го открия, но ако някой друг не го пусне преди мен, ще го кача по-късно и ще дам линк. Той е 57 МВ и съдържа 6 песни, а между тях е и тази, която пуснах и аз с клип - 생각이 나 . Сега си погледнах папката ми с тях и видях добре - албумите им са точно 13-ет на брой. От самото начало с Born Again, до последното издадено заглавие през 2010 г. Благодаря за Kim Tae Won и No Min Woo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tara Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Спиди, по-скоро аз съм тази, която трябва да ти благодари, защото чрез един твой пост открих тяхната музика . Jung Dong Ha - Love of My life Две любими неща на едно място - песен на Queen в изпълнение на Dong Ha. Фреди Меркюри би останал доволен . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted January 15, 2012 Author Share Posted January 15, 2012 Страхотни сте, ей! Най-вече търсех точно Retrospect-а, а Thinking of you ми е една от любимите... Ама то техни любими имам толкова много, че не знам. Иначе малко допълнение - Те Уон е харесал Чонг Донг Ха, когато го е чул да пее тази песен (за съжаление я няма с по-добро качество): http://www.youtube.com/watch?v=QhyocDabqLw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi11 Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Браво за темата Спиди. То добре, че беше ти преди време да пуснеш това изпълнение , което Tara по- нагоре е дала като нейно любимо в муз. тема, иначе нямаше и да знам, че в Корея имало такова животно рок От мен нещо по-нежно http://www.youtube.com/watch?v=BI0Jo0jOAw4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted January 27, 2012 Author Share Posted January 27, 2012 Ето тази много ми бърка в душичката, поздравче за който си я хареса: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Тази версия на песента "Sad Deer" ми хареса повече отколкото старата. Мерси, че я сподели Опитах се да намеря текста на английски, за да разбера за какво пее, но без успех. Ще помоля, ако някой го намери да го сподели. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 "На жална кошута приличаше тогава, а усмивката ти - като тъжна малка птичка. И макар да те обичах, не би могла в птичка да се превърнеш. И дори да се усмихваш лъчезарно, не си ти птичка сладка. Сякаш тъжна кошута се смее гласно Сякаш тъжна кошута се смее гласно В най-дълбокия си сън ме срещна и в разплаканото ми лице - моята тъжна, безмълвна песен. При мен да дойдеш те повиках, но ти не можа да ме чуеш. И сякаш пред мене виновна ти беше, тъй гледаше ме мълчешком. Но ето че вече наистина не мога да ти помогна. Но ето че вече наистина не мога да ти помогна." Честно казано не гарантирам за 100% достоверност на превода, защото и на мен някои неща не ми станаха ясни по текста. Да не говорим, че на няколко места срещам различен правопис в оригиналния текст, та е трудно да преценя със сигурност кое какво е. Въпреки всичко ми харесва как звучи, а колкото до версиите - тази директно ми вади душичката Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Благодаря ти Изпълнението на Jung Dong Ha е наистина много хубаво. Няколко снимки на групата : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 Да, абсолютни симпатяги са всичките в групата, но призът по ексцентричност определено отива за "народната баба" - Ким Те Уон. Честно, такъв му е прякорът в Корея, заради дългата опашка и цайсите. Аз лично шапка му свалям за много неща, не само за таланта, а и за хъса, с който се е борил през годините с какво ли не. Любопитно е да се отбележи, че всички настоящи членове на групата преподават различни дисциплини в музикални училища, университети и прочие. Дори Донг Ха, който е само на 31, а някъде го бяха титуловали професор, но тази информация не съм я проверявала по-подробно. Имат си и нещо като академия за таланти. Повече инфо за групата намерих събрано в този блог, оказа се интересен. А специално за теб, любим кадър с тях: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NyXe Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Хубаво е да чуете това, защото съм сигурна, че ще се влюбите! П.С. Аз също искам да благодаря на МиШи, че ми даде линк на една тяхна песен, а това ме направи върл фен :kiss2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted April 16, 2012 Author Share Posted April 16, 2012 Айде тогава, специално за тебе, да те дозакопая с това: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 (edited) Да споделя хубавата новина и тя е, че групата ще издаде 13-ти албум - ‘Purple Wave‘.. Албумът ще съдържа 11 песни и ще бъде пуснат онлайн на 8 юни, а официално ще излезе на 14-ти юни. Нямам търпение! Клипът към песента Froid, която е включена в албума. Edited June 9, 2012 by Dark_Angel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts