lazeto Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Taira no Kiyomori Страна: Япония Също така известен като: 平清盛 Година на излъчване: 2012 - Януари – 08 старт Време на излъчване: Неделя 20:00 Формат: Renzoku Жанр: Тайга Драма, Период Канал: NHK Епизоди: 50 Режисьор: Shibata Takeshi Субтитри: Английски Участват: Matsuyama Kenichi като Taira no Kiyomori Самураи Nakai Kiichi като Taira no Tadamori Kohinata Fumiyo като Minamoto no Tameyoshi Враговете на Kiyomori Tamaki Hiroshi като Minamoto no Yoshitomo Matsuda Shota като Emperor Goshirakawa Fujiki Naohito като Saigyo Hoshi / Sato Norikiyo Клан Тайра Nakamura Baijaku като Taira no Iesada Kamikawa Takaya като Taira no Morikuni Fujimoto Takahiro като Itou Tadakiyo Daito Shunsuke като Taira no Iemori Fukada Kyoko като Taira no Tokiko Narumi Riko като Taira no Shigeko / Kenshunmon’in Kato Ai като Takashina no Akiko Wakui Emi като Fujiwara no Muneko Morita Go като Taira no Tokitada Toyohara Kosuke като Taira no Tadamasa Nakamura Atsuo като Taira no Masamori Fukiishi Kazue като Taira no Kiyomori’s mother Императорски клан Mikami Hiroshi като Emperor Tobajo ARATA като Emperor Sutokuten Kitamura Takumi като Emperor Konoe Dan Rei като Fujiwara no Tamako / Taikenmon’in Ryo като Horikawa no Tsubone Matsuyuki Yasuko като Fujiwara no Nariko / Bifukumon’in Аристократи Kunimura Jun като Fujiwara no Tadazane Yamamoto Koji като Fujiwara no Yorinaga Abe Sadao като Fujiwara no Michinori / Shinzei Женски клан Genji Takei Emi като Lady Tokiwa Tanaka Rena като Lady Yura Други Okada Masaki като Minamoto no Yoritomo Nakagawa Taishi като малкия Minamoto no Yoritomo Ryunosuke Kamiki като Minamoto no Yoshitsune Anne като Hojo Masako Kato Koji като Usagimaru Ito Shiro като Emperor Shirakawa Matsuda Seiko като Gion no Nyougo Kubota Masataka Nomura Shuhei Takashi Tsukamoto Fukuda Saki Резюме: Действието в сериала се развива през 12 век в Япония, когато генерал Taira no Kiyomori извежда на власт клана Taira. Негов приятел, а по-късно враг, е водачът на клана Minamoto – Yoshitomo. Свали с английски субтитри Свали с руски субтитри Руски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Дойде времето на сериала да се излъчи, нямам търпение какъв каст само.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pe6ito Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Драмата е чудесна, но за съжаление има английски субтитри само до 5 епизод. Иначе действие, каст и история са ги навързали много добре. Лично аз не очаквах да ми хареса толкова,че и да съжалявам, че не изчаках да излязат повече субове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Още от първата серия си личи, че е класен сериал, от нивото на "Фуурин Казан". Огромна приятна изненада в достоверното пресъздаване на епохата като костюми и декори. Едни от най-добрите японски актьори и сериозен сценарий. Някой има ли информация за сериите след 5 и превода им? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nameless Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Серийте могат да се свалят и от друг торент сайт обаче субтитрите са вградени ,но хубавото е че повече епизоди са преведени ... А, И другото не добро е ,че след 14ти епизод торентите не са златни и се изисква регистрация която може да бъде направена чрез код за покана. Линка Надявам са де бъде полезен с нещо. Благодаря на lazeto за линка който е сложил не знаех ,че и в D-Addicts го има с хубаво качество. Това е торент Линк за 5 , 6 и 7 епизод. Можете ли да ми кажете дали се теглят ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 1-3 серии с руски букви My link Серийте могат да се свалят и от друг торент сайт обаче субтитрите са вградени ,но хубавото е че повече епизоди са преведени ... А, И другото не добро е ,че след 14ти епизод торентите не са златни и се изисква регистрация която може да бъде направена чрез код за покана. Линка Надявам са де бъде полезен с нещо. Благодаря на lazeto за линка който е сложил не знаех ,че и в D-Addicts го има с хубаво качество. Това е торент Линк за 5 , 6 и 7 епизод. Можете ли да ми кажете дали се теглят ? Първата връзка не работи, от втората се свалят нормално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Позволявам си да сложа това в отделно мнение, за да бъде забелязано. Искрено се надявам нашите високоуважаеми и любими членове на преводаческия екип да включат този сериал в графика за преводи. Заслужава си, а и ще поразредим малко тийнейджърските сериали. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 Вече няколко дни говоря за тайга-драмата в темите на Тайши Накагава и Шухей Номура, но ще споделя и тук какво мисля за тази продукция. Изгледах абсолютно всички излъчени епизоди, 31 на брой точно, защото миналата неделя заради прякото предаване по NHK на олимпийския маратон епизод 32-и не се излъчи. Гледах зимата единствените преведени на английски пет епизода (т.е това, което е излъчено през месец януари), но преди две седмици участието на Тайши Накагава-сан ме накара да прегледам и неговото включване в драмата. След като разбрах как е продължила историята, реших да изгледам всичко и свалих епизодите до един. Субтитри на английски едва ли ще има скоро за тази отлична историческа продукция, но въпреки това не ми бе трудно да проследя историята, след като я познавах отлично от първите епизоди, внимавах за действията и събитията, които се разиграват. Недоумявам (след всичко, което видях), защо това заглавие не се превежда. Нямам логично обяснение. Изключително увлекателна история, с отлично актьорско изпълнение, проследяваща живота на историческата личност Тайра но Кийомори и издигането му до военен лидер и главнокомандващ. Кеничи Мацуяма в ролята на Хейта/Тайра но Кийомори - отличен. В първите епизоди - като буйното момче Хейта, което не искаше да се подчинява на никой и нищо, дори разглезен и твърде самоуверен на моменти, но възмъжелият Кийомори, главата на клана Тайра, този, който премина през толкова трудности, и който ме спечели като зрител, е огромно удоволствие за мен. Мацуяма-сан се справя превъзходно с всяко актьорско предизвикателство. Изстрадах съдбата на брата на Кийомори - Хейджи/Тайра но Лемори (героя на Шунске Дайто) в 14-и и 15-ти епизод. Голяма изненада бе за мен мъничкия Каната Фуджимото, който изигра в един от епизодите малкия Тайра но Лемори, героят на Дайто-сан. Едни от най-добрите японски актьори са включени, включват и предстои да се включат до финала на тайга-драмата през декември. Много от младите, подрастващи таланти, като най-силно е присъствието на момчета от агенция Stardust - Масаки Окада, Сатоши Томиура, Масатака Кубота, Ю Коянаги, Тайши Накагава и Такуя Кусакава. В 31-и епизод се включи вече и Окада-сан, който до тук само разказва историята, включи се и Саки Фукуда, а през септември ролята на Минамото но Йошицуне ще се изиграе отново от Рюноске Камики, който играе същата роля, но в ранна детска възраст в тайга-драмата Yoshitsune (2005). Присъствието и на Тамаки Хироши, Еми Уакуй, Садао Абе, Киичи Накай, Наохито Фуджики, Шота Мацуда, Такахиро Нишиджима, Го Морита само допълват удоволствие ми от тайга-драмата. Ще проследя и оставащите до финал епизоди. Искам да разбера как ще приключи историята. Скрийшот-ове, които направих на някои от героите в Taira no Kiyomori (2012). Кеничи Мацуяма (Тайра но Кийомори) Хироши Тамаки (Минамото но Йошитомо) Шунске Дайто (Тайра но Лемори) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Продължават да се включват нови лица към каста на тайга-драмата. Саки Фукуда се появи преди седмица, а следващата и Рюноске Камики ще се присъедини в ролята на Минамото но Йошицуне, която изпълни и в Yoshitsune (2005). Днес излязоха и още три имена. На 30 септември Юдай Чиба, Фуми Никайдо и Юки Цуджимото също ще се включат в Taira no Kiyomori (2012). Фуми я познавам от участието й в Atami no Sousаkan (2010) с Кенто Ямазаки и филма с Такаюки Ямада, който излезе преди няколко месеца и успях да изгледам - Looking For A True Fiancee (2011). Tези, които са гледали филма Himizu (2012) ще я разпознаят още по-добре. Една от младите новоизгряващи японски актриси, която тази есен ще видим и в Aku no Kyoten (2012) на Такаши Миике. Интересен е и Юдай Чиба с първата си роля в тайга-драма. Най-малко зная за Юки Цуджимото, но и нямам спомени да съм го гледала къде и да било. Юдай Чиба и Фуми Никайдо Отлично впечатление ми прави и подрастващия талант от Stardust - Такуя Кусакава, а участието му от това, което видях до тук продължава. Мaсаки Окада, Анне Уатанабе, Кеничи Мацуяма, Рюноске Камики, Мунетака Аоки (Stardust-присъствието в тайга-драмата наистина е изключително голямо, предполагам, че до финал ще включат и други от агенцията) и Шота Мацуда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Taira no Kiyomori ще приключи на 23 декември с общо 50 епизода. Много подценено заглавие, което така и не преведоха на английски. Голям отбой бият преводачите на английски на голяма част от японските продукции. Въпреки това продължавам да следя епизодите всяка седмица по NHK. Великолепна игра на Кеничи Мацуяма. Много силни сцени между него и Масатака Кубота, който е в ролята на негов син (44 епизод и загубата...). Шота Мацуда също блести в ролята си на император Го Ширакава. Отрицателна роля, но великолепен в изпълнението си. Винаги е удоволствие за мен, когато имам възможност да видя толкова популярни и обичани японски актьори събрани заедно в една продукция. Преди два дни бе показан и постерът на новата тайга-драма Yae no Sakura (2013), която ще стартира на 6 януари с участието на Харука Аясе и Джо Одагири в главните роли. От историята в Taira no Kiyomori (XII в.) тук ще се пренесем във втората половина на XIX в., ще станем свидетели и на войната Бошин (1868-1869), както и на свалянето на шогуните Токугава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Край. Днес приключи и тази тайга-драма. Завърши със смъртта (извърши сепуку) на Минамото но Йошицуне (Рюноске Камики) в битката при река Коромо през 1189 г., който се противопостави на своя брат Минамото но Йоритомо (Масаки Окада) и зае страната на император Го Ширакава (Шота Мацуда). Съжалявам, че така и ще си остане без превод на английски тази продукция. Четох, че и рейтингът в Япония е бил много нисък за тайга-драма, но аз съм доволна от всичко, което видях. Блестящ Кеничи Мацуяма! Радвам се, че успях да видя и толкова много популярни японски актьори. Имах чувството, че през тази една година се изреди кажи-речи цялата мъжка половина на aгенция Stardust. Съжалявам, че дори с епизодично участие нe включиха и Кенто Ямазаки. Преди ден-два видях и в новините откъс от церемонията, която организират всяка година от телевизия NHK по предаването на щафетата на приключилата тайга-драма и тази, която предстои в началото на идната година. Кеничи Мацуяма и Харука Аясе бяха заедно. След 6 януари ще видим и Аясе-сан в ролята на Яе Ниджима в Yae no Sakura (2013) Рюноске Камики в кадър от последния 50-ти епизод на Taira no Kiyomori, който се излъчи днес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrim Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Много съжалявам, че не можах да стигна до края на тази интересна история. Това, което видях до 11 епизод с руски субтитри много ми хареса. Усещане за автентичност и в декора, и в костюмите, и най-вече в маниера на игра у повечето актьори. Повествованието се движи бавно, с много детайли, като пълноводна река. Много ми наподобява изказа в старинните японски хроники, в които със се зачитала. Присъства една особена патетичност, която те "хвърля" директно в миналото. Естетиката на визията също е недостижима - това само японците го могат. Не съм изненадана,че няма интерес към филма. Направен е за силно изкушени от романтиката на средновековна Япония. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Тук 1-11 серии с руски превод. Тук сериалът 11-30 серии с руски превод. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrim Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Мерси, мерси, мерси!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrim Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Много добър! Сниман превъзходно - няма ярки цветове и контрасти, приглушен "разсеян" контур на картината, като старинна фреска. Красива музика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Най - после цялата драма с превод на английски език!!!!!!!!!!!! Четири години чакане, но си заслужава гледането! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts