Jump to content

Taira no Kiyomori (2012)


Recommended Posts

98f2f036.jpg

 

 

MV5BNGEzY2RkYjAtOTlkZi00YmU1LWE0ZmUtM2VhNjE2NjYyZjg5XkEyXkFqcGdeQXVyNjIzODk2Mzg@._V1_SY1000_CR0,0,706,1000_AL_.jpg

 

Taira no Kiyomori
Страна: Япония
Също така известен като: 平清盛
Година на излъчване: 2012 - Януари – 08 старт
Време на излъчване: Неделя 20:00
Формат: Renzoku
Жанр: Тайга Драма, Период
Канал: NHK
Епизоди: 50
Режисьор: Shibata Takeshi
Субтитри: Английски

Участват:
Matsuyama Kenichi като Taira no Kiyomori
Самураи
Nakai Kiichi като Taira no Tadamori
Kohinata Fumiyo като Minamoto no Tameyoshi
Враговете на Kiyomori
Tamaki Hiroshi като Minamoto no Yoshitomo
Matsuda Shota като Emperor Goshirakawa
Fujiki Naohito като Saigyo Hoshi / Sato Norikiyo
Клан Тайра
Nakamura Baijaku като Taira no Iesada
Kamikawa Takaya като Taira no Morikuni
Fujimoto Takahiro като Itou Tadakiyo
Daito Shunsuke като Taira no Iemori
Fukada Kyoko като Taira no Tokiko
Narumi Riko като Taira no Shigeko / Kenshunmon’in
Kato Ai като Takashina no Akiko
Wakui Emi като Fujiwara no Muneko
Morita Go като Taira no Tokitada
Toyohara Kosuke като Taira no Tadamasa
Nakamura Atsuo като Taira no Masamori
Fukiishi Kazue като Taira no Kiyomori’s mother
Императорски клан
Mikami Hiroshi като Emperor Tobajo
ARATA като Emperor Sutokuten

Kitamura Takumi като Emperor Konoe
Dan Rei като Fujiwara no Tamako / Taikenmon’in
Ryo като Horikawa no Tsubone
Matsuyuki Yasuko като Fujiwara no Nariko / Bifukumon’in
Аристократи
Kunimura Jun като Fujiwara no Tadazane
Yamamoto Koji като Fujiwara no Yorinaga
Abe Sadao като Fujiwara no Michinori / Shinzei
Женски клан Genji
Takei Emi като Lady Tokiwa
Tanaka Rena като Lady Yura

Други
Okada Masaki като Minamoto no Yoritomo

Nakagawa Taishi като малкия Minamoto no Yoritomo

Ryunosuke Kamiki като Minamoto no Yoshitsune
Anne като Hojo Masako
Kato Koji като Usagimaru
Ito Shiro като Emperor Shirakawa
Matsuda Seiko като Gion no Nyougo

Kubota Masataka

Nomura Shuhei

Takashi Tsukamoto

Fukuda Saki

Nishijima Takahiro

Резюме: Действието в сериала се развива през 12 век в Япония, когато генерал Taira no Kiyomori извежда на власт клана Taira. Негов приятел, а по-късно враг, е водачът на клана Minamoto – Yoshitomo.

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click: 

 

Руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:


Дойде времето на сериала да се излъчи, нямам търпение какъв каст само.... wacko.gif

Link to comment
Share on other sites

Драмата е чудесна, но за съжаление има английски субтитри само до 5 епизод. Иначе действие, каст и история са ги навързали много добре.

Лично аз не очаквах да ми хареса толкова,че и да съжалявам, че не изчаках да излязат повече субове.

Link to comment
Share on other sites

Още от първата серия си личи, че е класен сериал, от нивото на "Фуурин Казан". Огромна приятна изненада в достоверното пресъздаване на епохата като костюми и декори. Едни от най-добрите японски актьори и сериозен сценарий. :D Някой има ли информация за сериите след 5 и превода им?

Link to comment
Share on other sites

Серийте могат да се свалят и от друг торент сайт обаче субтитрите са вградени ,но хубавото е че повече епизоди са преведени ... А, И другото не добро е ,че след 14ти епизод торентите не са златни и се изисква регистрация която може да бъде направена чрез код за покана. Линка

Надявам са де бъде полезен с нещо. Благодаря на lazeto за линка който е сложил не знаех ,че и в D-Addicts го има с хубаво качество.

 

Това е торент Линк за 5 , 6 и 7 епизод. Можете ли да ми кажете дали се теглят ?

Link to comment
Share on other sites

1-3 серии с руски букви

My link

 

Серийте могат да се свалят и от друг торент сайт обаче субтитрите са вградени ,но хубавото е че повече епизоди са преведени ... А, И другото не добро е ,че след 14ти епизод торентите не са златни и се изисква регистрация която може да бъде направена чрез код за покана. Линка

Надявам са де бъде полезен с нещо. Благодаря на lazeto за линка който е сложил не знаех ,че и в D-Addicts го има с хубаво качество.

 

Това е торент Линк за 5 , 6 и 7 епизод. Можете ли да ми кажете дали се теглят ?

Първата връзка не работи, от втората се свалят нормално.

Link to comment
Share on other sites

Позволявам си да сложа това в отделно мнение, за да бъде забелязано. Искрено се надявам нашите високоуважаеми и любими членове на преводаческия екип да включат този сериал в графика за преводи. Заслужава си, а и ще поразредим малко тийнейджърските сериали. :yes:

Link to comment
Share on other sites

Вече няколко дни говоря за тайга-драмата в темите на Тайши Накагава и Шухей Номура, но ще споделя и тук какво мисля за тази продукция.

 

Изгледах абсолютно всички излъчени епизоди, 31 на брой точно, защото миналата неделя заради прякото предаване по NHK на олимпийския маратон епизод 32-и не се излъчи. Гледах зимата единствените преведени на английски пет епизода (т.е това, което е излъчено през месец януари), но преди две седмици участието на Тайши Накагава-сан ме накара да прегледам и неговото включване в драмата. След като разбрах как е продължила историята, реших да изгледам всичко и свалих епизодите до един. Субтитри на английски едва ли ще има скоро за тази отлична историческа продукция, но въпреки това не ми бе трудно да проследя историята, след като я познавах отлично от първите епизоди, внимавах за действията и събитията, които се разиграват.

Недоумявам (след всичко, което видях), защо това заглавие не се превежда. Нямам логично обяснение. Изключително увлекателна история, с отлично актьорско изпълнение, проследяваща живота на историческата личност Тайра но Кийомори и издигането му до военен лидер и главнокомандващ.

 

 

Кеничи Мацуяма в ролята на Хейта/Тайра но Кийомори - отличен. В първите епизоди - като буйното момче Хейта, което не искаше да се подчинява на никой и нищо, дори разглезен и твърде самоуверен на моменти, но възмъжелият Кийомори, главата на клана Тайра, този, който премина през толкова трудности, и който ме спечели като зрител, е огромно удоволствие за мен. Мацуяма-сан се справя превъзходно с всяко актьорско предизвикателство.

Изстрадах съдбата на брата на Кийомори - Хейджи/Тайра но Лемори (героя на Шунске Дайто) в 14-и и 15-ти епизод. Голяма изненада бе за мен мъничкия Каната Фуджимото, който изигра в един от епизодите малкия Тайра но Лемори, героят на Дайто-сан.

 

 

Едни от най-добрите японски актьори са включени, включват и предстои да се включат до финала на тайга-драмата през декември. Много от младите, подрастващи таланти, като най-силно е присъствието на момчета от агенция Stardust - Масаки Окада, Сатоши Томиура, Масатака Кубота, Ю Коянаги, Тайши Накагава и Такуя Кусакава.

 

 

В 31-и епизод се включи вече и Окада-сан, който до тук само разказва историята, включи се и Саки Фукуда, а през септември ролята на Минамото но Йошицуне ще се изиграе отново от Рюноске Камики, който играе същата роля, но в ранна детска възраст в тайга-драмата Yoshitsune (2005).

 

 

Присъствието и на Тамаки Хироши, Еми Уакуй, Садао Абе, Киичи Накай, Наохито Фуджики, Шота Мацуда, Такахиро Нишиджима, Го Морита само допълват удоволствие ми от тайга-драмата.

Ще проследя и оставащите до финал епизоди. Искам да разбера как ще приключи историята.

 

Скрийшот-ове, които направих на някои от героите в Taira no Kiyomori (2012).

 

Кеничи Мацуяма (Тайра но Кийомори)

 

19770994b1b06b8e.jpg

 

Хироши Тамаки (Минамото но Йошитомо)

 

 

b81a1af8baea0346.jpg

 

 

Шунске Дайто (Тайра но Лемори)

 

 

1b5dece73c214899.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Продължават да се включват нови лица към каста на тайга-драмата.

 

Саки Фукуда се появи преди седмица, а следващата и Рюноске Камики ще се присъедини в ролята на Минамото но Йошицуне, която изпълни и в Yoshitsune (2005). Днес излязоха и още три имена. На 30 септември Юдай Чиба, Фуми Никайдо и Юки Цуджимото също ще се включат в Taira no Kiyomori (2012). Фуми я познавам от участието й в Atami no Sousаkan (2010) с Кенто Ямазаки и филма с Такаюки Ямада, който излезе преди няколко месеца и успях да изгледам - Looking For A True Fiancee (2011). Tези, които са гледали филма Himizu (2012) ще я разпознаят още по-добре. Една от младите новоизгряващи японски актриси, която тази есен ще видим и в Aku no Kyoten (2012) на Такаши Миике.

Интересен е и Юдай Чиба с първата си роля в тайга-драма. Най-малко зная за Юки Цуджимото, но и нямам спомени да съм го гледала къде и да било.

 

Юдай Чиба и Фуми Никайдо

 

3a78ddf8776dd504.PNGcbf862d08e341ba0.PNG

 

Отлично впечатление ми прави и подрастващия талант от Stardust - Такуя Кусакава, а участието му от това, което видях до тук продължава.

 

fa28cc19df8107f2.jpg

 

Мaсаки Окада, Анне Уатанабе, Кеничи Мацуяма, Рюноске Камики, Мунетака Аоки (Stardust-присъствието в тайга-драмата наистина е изключително голямо, предполагам, че до финал ще включат и други от агенцията) и Шота Мацуда.

 

 

eb6f4761f81bb341.png

 

Link to comment
Share on other sites

Taira no Kiyomori ще приключи на 23 декември с общо 50 епизода. Много подценено заглавие, което така и не преведоха на английски. Голям отбой бият преводачите на английски на голяма част от японските продукции. Въпреки това продължавам да следя епизодите всяка седмица по NHK. Великолепна игра на Кеничи Мацуяма. Много силни сцени между него и Масатака Кубота, който е в ролята на негов син (44 епизод и загубата...). Шота Мацуда също блести в ролята си на император Го Ширакава. Отрицателна роля, но великолепен в изпълнението си. Винаги е удоволствие за мен, когато имам възможност да видя толкова популярни и обичани японски актьори събрани заедно в една продукция.

 

Преди два дни бе показан и постерът на новата тайга-драма Yae no Sakura (2013), която ще стартира на 6 януари с участието на Харука Аясе и Джо Одагири в главните роли. От историята в Taira no Kiyomori (XII в.) тук ще се пренесем във втората половина на XIX в., ще станем свидетели и на войната Бошин (1868-1869), както и на свалянето на шогуните Токугава.

 

b16d4499908ff479.jpg

Link to comment
Share on other sites

Край. Днес приключи и тази тайга-драма.

 

 

Завърши със смъртта (извърши сепуку) на Минамото но Йошицуне (Рюноске Камики) в битката при река Коромо през 1189 г., който се противопостави на своя брат Минамото но Йоритомо (Масаки Окада) и зае страната на император Го Ширакава (Шота Мацуда).

 

 

Съжалявам, че така и ще си остане без превод на английски тази продукция. Четох, че и рейтингът в Япония е бил много нисък за тайга-драма, но аз съм доволна от всичко, което видях. Блестящ Кеничи Мацуяма! Радвам се, че успях да видя и толкова много популярни японски актьори.

Имах чувството, че през тази една година се изреди кажи-речи цялата мъжка половина на aгенция Stardust. Съжалявам, че дори с епизодично участие нe включиха и Кенто Ямазаки.

 

Преди ден-два видях и в новините откъс от церемонията, която организират всяка година от телевизия NHK по предаването на щафетата на приключилата тайга-драма и тази, която предстои в началото на идната година. Кеничи Мацуяма и Харука Аясе бяха заедно. След 6 януари ще видим и Аясе-сан в ролята на Яе Ниджима в Yae no Sakura (2013)

 

Рюноске Камики в кадър от последния 50-ти епизод на Taira no Kiyomori, който се излъчи днес.

 

2d22dfc1908ab795.PNG

Link to comment
Share on other sites

Много съжалявам, че не можах да стигна до края на тази интересна история. Това, което видях до 11 епизод с руски субтитри много ми хареса. Усещане за автентичност и в декора, и в костюмите, и най-вече в маниера на игра у повечето актьори. Повествованието се движи бавно, с много детайли, като пълноводна река. Много ми наподобява изказа в старинните японски хроники,  в които със се зачитала. Присъства една особена патетичност, която те "хвърля" директно в миналото. Естетиката на визията също е недостижима - това само японците го могат. 

Не съм изненадана,че няма интерес към филма. Направен е за силно изкушени от романтиката на средновековна Япония.

Link to comment
Share on other sites

Много добър! Сниман превъзходно - няма ярки цветове и контрасти, приглушен "разсеян" контур на картината, като старинна фреска. Красива музика.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...