Jump to content

EASTERN SPIRIT обявява конкурси на тема Корея


Recommended Posts

79d353f9584fde74.png

 

Тази година сдружение "Интернет общество "Истърн Спирит" ще раздаде награди на най-верните и активни фенове на корейската култура. За тази цел обявяваме конкурс на тема Корея в следните категории:

 

1. Изобразително и приложно изкуство

2. Сценично представяне

 

Уточнения по категориите:

 

1. Изобразително и приложно изкуство - включват се:

• Рисунки – традиционни на хартия - без значение художествените средства (моливи, бои, маркери, и др.) или дигитални. Дигиталните рисунки да са във pdf или psd формат, резолюцията им трябва да е минимум 150 dpi (препоръчително е да е 300 dpi).

Темата трябва да е свързана с Корея, като може да бъде традиционна или модерна, пейзаж, натюрморт или портрет. Имате абсолютна творческа свобода.

• Приложно изкуство – тук се включват всякакви предмети, измайсторени от сръчните ви ръце. Красиво изрисувана чаша, тефтерче с уникална корица, ръчно изработен ханбок (в естествен или умален размер ;)), бижу и каквото още ви хрумне.

 

Желателно е, но не и задължително, да са нарисувани/изработени специално за конкурса. Все пак може да изпратите и нещо старо, което си харесвате, стига да отговаря на условията.

 

2. Сценично представяне – песен и/или танц. Изпълнението трябва да е до 4 минути.

• Песен – традиционна или модерна – по ваш избор. Стига само да е корейска. Може да сте сами или в група.

• Танц – традиционен или модерен – по ваш избор. Стига само да е корейски. Може да сте сами или в група.

 

Разбира се, няма никакъв проблем да комбинирате горните две категории в една и едновременно и да пеете, и да танцувате ;)

 

Рисунките и предметите от първата категория ще вземат участие в изложба, а изпълненията от втората ще бъдат представени пред публика в рамките на планираните „Есенни дни на Корея” в края на месец ноември. Точна дата и място засега не са уточнени, затова и самите „Есенни дни” не са официално обявени, но колкото по-отрано се готвите, толкова по-големи са шансовете ви да победите и да вземете една от страхотните награди. Те ще се раздават от специално избрано за целта жури от членовете на Истърн спирит. Ще има и специална награда на публиката!

 

Краен срок за изпращане на творби и записване за участие – 1 ноември!

Възрастови ограничения за участие няма.

 

Записване за участие за сценично представяне и изпращането на рисунки в дигитален формат става на следния e-mail: easternspirit.org@gmail.com . В темата на писмото пишете „За конкурса”. В съдържанието трябва да фигурират трите имена на участника/участниците и възрастта им. По желание може да добавите и форумни никове. Ако е за конкурса за танц или песен – какво точно ще се изпълни и колко човека ще се включат. Също така изпратете и mp3 файл с музиката, на която ще пеете/танцувате, за да можем да се подготвим.

 

Рисунките на хартия и другите предмети от конкурса за приложно изкуство изпращайте на адрес:

гр. София, Пощ. код 1373, Пощенска кутия 31, за Виктория Нориева.

Творбите трябва да са придружени от трите имена на участника, възраст и форумен ник или e-mail адрес за по-лесна обратна връзка при необходимост.

 

Повтарям - вързрастови ограничения за участие няма, но от гледна точка на статистиката и организацията на събитието молим участниците да впишат и това.

 

Забележка: Творчески настроената част от журито си запазва правото да участва със свои творби в изложбите, но, естествено ^_^ , няма право на награди.

Link to post
Share on other sites

9afa9aba8a5aca0e.jpg

 

Някои идеи за приложното изкуство: картичка, сцена с кукли. Въпросните кукли са изработени от специалната хартия ханджи, но с повече въображение могат да се заместят с налични платове, пластелин или глина (Фимо). Ето и едно клипче с кукли в ханбоци. И

, но в японски стил.

 

И един сайт с чудесни идеи за вдъхновение, макар и нямащи общо с Корея.

 

Хуайтинг! :asian:

Link to post
Share on other sites

Аууу, ще се изям, чак сега виждам темата :( Щях да участвам с нещо, което не е популярно тук във форума. Карай, следващия път.

Link to post
Share on other sites

Аууу, ще се изям, чак сега виждам темата :( Щях да участвам с нещо, което не е популярно тук във форума. Карай, следващия път.

E, хайде де, няма да те изядем за няколко дни. Запиши се най-късно до утре и ще те включим. ;) Крайният срок се налагаше, защото трябва да се подготвим и ние и да ви вместим в програмата, а желаещите се оказаха доста. :)

Link to post
Share on other sites

Ragnos, благодаря за предложението, но това което правя е много пипкаво и ще ми трябват повечко дни!

 

Благодаря още веднъж за вниманието, оставям проекчето за следващия път!

Link to post
Share on other sites

На аватара произведението не е мое, но да с това се занимавам.

Скромните ми творби http://ianina.snimka.bg/hobby/quilling.496187

В България тази техника / Quilling/ вече набра скорост. Има хора, които си изкарват прехраната с правене на картички и др. аксесоари.

 

Ммм, соджууу... whoo...

 

021657026.jpg

Link to post
Share on other sites

Чудесни са. А нали знаеш, че може да се включиш и със стари творби? Не е нужно да са приготвяни специално за Есенните дни.

 

 

Желателно е, но не и задължително, да са нарисувани/изработени специално за конкурса. Все пак може да изпратите и нещо старо, което си харесвате, стига да отговаря на условията.
Link to post
Share on other sites

Конкурсът е в неделя от 10 часа. Участниците могат да дойдат за репетиции в петък от 16 часа и в събота от 9 часа преди програмата. Победителите освен всичко друго ще получат и ваучер за обяд или вечеря в корейския ресторант, така че се гответе!

 

^_^

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...