sabrina1 Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Harmony / Hamoni ХАРМОНИЯ Държава: Южна Корея Година: 2010 Времетраене: 115 мин. Режисьор: Kang Dae Kyu В ролите: Kim Yun Jin Na Moon Hee Kang Hye Won Jang Yeong Nam Lee Da Hee Резюме: Джонг Хье е осъдена на 10 години затвор за убийството на съпруга си, който системно я е пребивал. Вече зад решетките тя ражда дете, което може да остане с майка си до година и половина, докато не бъде дадено за осиновяване. Синът й става единствена радост за нея и нейните съкилийнички. Вдъхновена от предаване, което вижда по телевизията, Джонг Хье предлага на ръководството да организира собствен хор, а като мотивация моли да й бъде разрешено да прекара един ден със сина си на свобода. Така се ражда хор "Хармония" и макар че отначало участниците не разкриват лесно сърцата си, скоро намират утешение едни в друг. (Благодарение на mackova) Български субтитри: Свали филма: с български субтитри оттук и оттук с руски субтитри с английски субтитри Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinhead Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Харесах..., най-вече идеята да запазиш себе си, желанието за живот и усмивка въпреки всички изпитания и мъки, грешки и решения, пред които си поставен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacky80 Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Хубавото на филма е, че се запомня не само заради историята....дано повече хора го гледат. На мен ми подейства много мило и опресняващо, защото ме разсмя на моменти, а в други почти разплака, в един дълъг полет, заобиколена от любопитни корейски очета (дори едни съпроводени с директен въпрос ). Така, че отчитам, освен сантимента в историята, която няма как да не разчувства една женска душа, засегнатата тема за изкуплението и прошката, а също и приятните и силни женски образи, които въпреки естеството на извършените си престъпления, бяха милостиви, задружни и човешки настроени. Това, в корейска екранизация всички жени да играят добре и да ми харесат като роли, си е похвално и за сценария, и режисьора..... Да не забравям музиката във филма, която чудесно хармонира на действието.. Тази, прекрасна песен, от тези два очарователни гласа, е просто наслада..както й целия лайф. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mackova Posted September 20, 2011 Share Posted September 20, 2011 Филмът може да се намери вече и тук Целият превод беше едно изживяване, радост, тъга, сълзи, смях, мъка, надежда. Надявам се да ви подейства така емоционално, както подейства на мен. Щастлива съм, че не го подминах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koizora Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Изминаха няколко месеца от последния корейски филм, който гледах.Harmony ми попадна съвсем случайно и сякаш нещо ме подтикна да го гледам.Този филм беше като сигнал за мен.. Ярък, звучен, болезнен, горчив и на моменти приятен сигнал. Отдавна не бях оползотворявала толкова добре свободното си време. Не съжалявам за нито миг, прекаран с с филма, актьорите, персонажите и музиката.Влиза в списъка ми с фаворити и силно го препоръчвам. Всяка секунда от него трябва да се почувства, да се преживее, да се усетят болката и старанието на жените, стремящи се към нов ден и нов смисъл, борейки се със себе си и последиците от постъпките си. Филма ясно отрази, че не всичко е черно и бяло и че някъде между тези два цвята или зад тях, има дъга от отношения, емоции, потребности. Главните истории показаха какво е да си жертва и какво е целият ти живот да бъде погубен заради грешката на някой друг, но дала отражение върху теб. Персонажите бяха готови за промяна и въпреки стените в себе си и в затвора, предприеха стъпка. Именно тази първа крачка ги обедини, направи ги задружни, накара ги да открият смисъла.Впечатлена съм от Na Moon Hee и от играта, която представи. Изключителна актриса е с много мили черти, приканващи да и симпатизираш.Kim Yoon Jin през цялото време ми беше позната, докато накрая не си спомних, че участваше в първи сезон на Lost.И не само те, целия каст подхождаше на цялостната концепция на филма и на ролите си.След финала честно си признавам, че ме заболя сърцето. Не само заради филма и съдбата на героините, но и за много други неща. Сълзите ми се лееха, както за тях, така и за мен. Успя да ме разчувства, да ме накара да се замисля за времето, любовта, силата, болката, неконтролирания гняв, съжалението или липсата на съжаление, опрощението към самият себе си и от околните, новите и чужди хора, заместващи семейството, самотата, безнадеждността и едновременно с нея нестихващите удари на сърцето, копнеещо да достигне отвъд.. (Всеки за себе си може да допълни къде отвъд).Имах нужда от този филм и от силните емоции, които породи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyo_ko Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Страхотен филм, а да го гледаш на голям екран, благодарение на Корейските дни на културата, беше още по - въздействащо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts