ukio Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 (edited) SIGN サイン Жанр: танци, училище Телевизия: MBS Формат: рензоку Епизоди: 9 (по 25 мин. всеки) Субтитри: английски, български Старт на излъчване: 19 януари 2011 г. Участват: Уехара Такуя - Оое Доуджи Сакурада Дори - Мизумото Йоримитсу (Ми-чан) Хирама Соичи - Уатанабе Тсуна Терада Такуя - Ибараки Тоби Йошизава Рьо - Юуки Наги Хашимото Ацуши - Саката Таро Янагисава Такахико - Оое Шинджи (големият брат на Доуджи) Гостуващи артисти: Аояги Руйто, Уеки Го, Мизута Коуки Завършваща песен: SIGN Танцов хореограф: TETSUHARU Резюме Оое Доуджи не може да чува гласовете на хората, но умее да усеща вибрациите на музиката и един ден разбира, че по този начин може да танцува. Раздразнителен и необщителен в началото, той се присъединява към отбора по танци, за да открие цял нов свят пред себе си. Доуджи, Ми-чан, Цуна, Наги и Тоби започват тренировки в клуб на име Кавачи, където работят Таро и Шинджи, за да се подготвят за предстоящото състезание. Такуя Уехара, Дори и Такахико участваха преди няколко години в сценична постановка, наречена Фрогсу. Там открих страстта им към музиката и танците и бях сигурна, че рано или късно ще се върнат пак към това предизвикателство. Сега с нови приятели и още по-голям хъс, тримата отново вървят напред. Всички участници в драмата са възпитаници на Amuse. * Доуджи е глух вече 2 години и това не му помага в общуването с останалите хора. Той е арогантен и груб, но танците и музиката го преобразяват до неузнаваемост. Такуя Уехара продължава с изненадващите си изяви. Колко различен е, когато играе Грел в Курошицуджи и тук! Звученето в гласа му също се променя драстично. * Ми-чан е любител на танците, стриктен във всяко едно отношение. Перфектен ученик и абсолютен професионалист в работата си, той има леки търкания с Доуджи, но с останалите е дружелюбен. * Цуна е весел и усмихнат, въпреки проблемите в семейството си. Баща му страда от болки в гърба и изпитва трудности при работата си. * Тоби учи в един клас с Ми-чан и Доуджи. Майка му е сериозно загрижена за неговото обучение, затова той трябва да се труди усърдно и да получи високи оценки. * Наги е най-малък от всички. Той е коухаят в отбора. Винаги носи ярки дрехи под униформата си, което му помага да се откроява сред останалите. * Таро е големият семпай. Вече не е ученик и работи в музикален клуб. С останалите се държи прекрасно и затова те го уважават. Неговата майка е алкохоличка и той често трябва да се грижи за нея. Какво добро дете! Свикнах да гледам Ацуши с униформата на нинджа от Нинтама Рантаро и с визията на шинсенгуми Харада Саноске, но и тази роля му отива. Обаче сценаристите са за бой! * Шинджи е батко на Доуджи (фрапираща прилика - хаха!) и е истински загрижен за него. Работи в клуба заедно с Таро. Български субтитри - Сваляне с български субтитри: тук Онлайн с български субтитри: тук Сваляне с руски субтитри: тук Онлайн с руски субтитри: тук Edited November 22 by bealonenomore Обновени линкове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Проявих интерес към този сериал само заради Дори Сакурада, а след като го изгледах, останах и доволна от видяното. 9-ет серии по 20-ет минути са напълно достатъчни за тази история, а японците отново са се справили много добре. Браво и на Сакурада-сан. Поредният талант в Amuse. Първото му изречение в сериала беше: Ore wa onna suki ja nai. (Аз не харесвам момичета). След това стана ясно в какъв смисъл го е казал. Забавлявах се и в 4-та серия, когато Ми-чан (героят на Дори) имаше температура, а момчетата "го лекуваха". Мини дорама посветена на приятелството. Без излишни драми, без разтягане на локуми. Моменти с Дори Сакурада от SIGN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 Все още не мога да простя на сценаристите заради героя на Ацуши. Amuse /с малки изключения/ рядко се показват в киното, но в последните години направиха възхитителни спектакли на голяма сцена. От миналата година очаквам някой да качи Черно и бяло и Пинокио. А Дори показва най-добре песенен талант и танцови умения във Фрогсу и Тенимю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 След доста отлагане, най-накрая изгледах тази дорама. Хареса ми като цяло, но имаше някои хрумвания на сценаристите, които не ми допаднаха особено. Като любим момент бих посочила този от 4-та серия, за който спомена Rie. Бяха наистина много мила гледка Радвам се, че видях отново Такуя Терада. За пъри път го бях гледала, когато беше гост в корейското предаване Let's Go Dream Team. Спомням си колко се изненадах, когато проговори на корейски. Наистина много симпатично момче, но за съжаление, много малко са продукциите с негово участие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Ммм, браво на теб! Оформяш се вече като виден почитател и ценител на Amuse. Това много ме радва. Такуя Терада го видях именно тук в SIGN за първи път, а на други негови участия не съм попадала. Допадна ми много това момче. Да, странно решение бе съдбата на героя на Хашимото-сан... Формата на лечение, която "приложиха" в 4-та серия на мен не ми се видя много надеждна, но все пак за Ми-чан най-важна бе подкрепата, която получи от своите приятели. Слабост ми е Дори Сакурада, а тук се порадвах след Kingyo Club и на още едно любимо Amuse-момче - Рьо Йошизава, който тази година ще бъде включен в концертите на Super Handsome Live. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted May 26, 2012 Author Share Posted May 26, 2012 И тук ме изненадахте приятно. Японското кино наистина си е спечелило верни фенове в последно време. Аригато! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darina112 Posted May 27, 2012 Share Posted May 27, 2012 Прекрасен сериал. Японците пак показаха таланта си да правят значими и помнищи се драми, като не разтягат локуми. Така те си осигуряват публика, която ще гледа първо сериала на един дъх и второ, няма да им омръзне и доскочае. За мен това бяха най-хубавите 2-3 часа, през които не отделих поглед от компютъра. Най-много ми хареса Сакурада Дори, но и ролята на глухото момче беше интересна. Сериалът има някакъв тайнствен магнитизъм, който не те оставя безразличен. Не са много филмите, които могат да го постигнат, а ето че японците успяха за 9 епизода по 20 минути да спечелят сърцата на зрителите, с което разказаха една прекрасна история, без излишна драма... и просто всичко беше перфестно. Един въпрос само - от къде мога да си изтегля песента, с която завършват всички сериии накрая? Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted May 27, 2012 Author Share Posted May 27, 2012 Такуя Терада наистина направи чудесна игра в Корея. Аз също го гледах там и ако неговата партньорка не беше сбъркала, можеха да бъдат сред малцината победители. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KazeShini Posted May 27, 2012 Share Posted May 27, 2012 Злато си, ukio И си права, че сценаристите са за убиване. Хареса ми точно защото беше много реалистичен, но все пак някак оптимистичен и до последно ми даваше някаква надежда. Интересно е как любовта към танците е успяла да събере толкова различни индивидуалности и да ги сплоти. Това с различната семейна среда, в която е отраснал всеки от тях ми се стори хубава идея, правеше действията и реакциите им разбираеми(поне за мен). Много ми харесаха сцените с Дори в сиропиталището, а епизод 4 ме развесели много, според мен имаше по-голяма вероятност да го разболеят вместо да го излекуват, но важното е, че бяха до него. И все пак трябваше ли те да го преобличат Жалко е, че при сблъсъка между мечтите и реалността оцелява само един. Дори си ми е голяма слабост. Колкото и "страничен" да беше героят му, присъствието пред камера си го има, изпъква си и това е. Не разбирах защо се дразни на Доуджи, но в последствие осъзнах, че се страхува да не го изоставят отново. Такуя Уехара отначало ми се струваше малко "дървен", но после осъзнах, че не е от него, а от образа на героя му, беше си влязъл в роля много добре. За първи път го видях като Грел в мюзикъла по Kuroshitsuji и не можех да повярвам, че е той Страшна мацка беше там С Такуя Терада се познаваме от Black&White беше прелестен ангел, зарадвах се да го видя и тук. Добре се справи с ролята на маминото синче, което бе свикнало да получава всичко и в един момент осъзна, че е време да започне да дава. Соичи Хирама, малкият дявол, признавам си, че не ми е много симпатичен, но харесвам героя му, който се усмихва напук на всичко и винаги е в добро настроение. Освен това обичам сцените, в които танцува. Още не разбирам съдбата на героя на Хашимото, толкова ми допадаше семпаят, а те... осма серия си беше излишна и без нея нещата можеха да се развият по същия начин. Яд ме е, че точно тези момчета рядко се виждат в драмите, но пък заради тях започнах да гледам мюзикъли, а там са наистина неотразими Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted May 27, 2012 Share Posted May 27, 2012 Страхотно е, че толкова бързо му направихте български субтитри. Така повече хора ще могат да се порадват на тези млади таланти. Ще ви споделя една новина около Такуя Терада и тя е, че се очаква да дебютира в музикална група, но не на японската сцена. Лично аз приемам тази новина със смесени чувства, но ще ми бъде приятно да го видя в подобна светлина, да танцува и пее, както в тази дорама. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazeto Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Направо щях да падна когато видях името и снимка на Такуя Терада в предстоящо дебютиращата кореиска група Cross Gene , и какъв вид са му барнали линк. Ще видим каква е тази група на дебют им на 7 юни.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted May 28, 2012 Author Share Posted May 28, 2012 Аз вече паднах! Само да не напусне Амюз заради този дебют, че трябва да развие и сценичните си способности! Вижда се, че ще му правим тема и на него скоро. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elit Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Хареса ми но така и не мога да ги разбера азиатските сценаристите защо в такъв тип филми се гледат някой да се гътне. Това не е първия или последния "мирно временен филм" където изобщо няма причина някой да умира за да си предадат поуките на нас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vili81 Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Хареса ми имаше си своите поуки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts