Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Thank You (2007)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: We Were There / There We Were
Телевизионен рейтинг: 17.2%
Период на излъчване: 21 март 2007 - 10 май 2007
Време на излъчване: Сряда и Четвъртък 21:55
Жанр: Мелодрама, Романс
Канал: MBC
Епизоди: 16
Режисьор: Lee Jae Dong

Участват:
Jang Hyuk като Min Ki Seo
Gong Hyo Jin като Lee Young Shin
Shin Sung Rok като Choi Suk Hyun
Kim Sung Eun като Suh Eun Hee
Seo Shin Ae като Lee Bom / Sam Weol Ee
Shin Goo като Mr. Lee / Lee Byung Gook
Ryu Seung Soo като Dr. Oh Jong Soo
Yoo Min Ho като Lee Young Woo
Kil Yong Woo като Min Jun Ho
Hong Yeo Jin като Kang Hye Jung
Choi Kang Hee като Cha Ji Min (гост)
Yang Hyun Woo като Choi Young Joo
Jo Mi Ryung като Bak So Ran
Kim Soo Ro като братът на Dr. Oh (гост)
Kang Boo Ja като Kang Gook Ja
Kim Ha Kyoon като Park Taek Dong
Kim Ki Bang като Song Doo Sup
Jun Won Joo като Song Chang Ja
Jang Yong (гост)
Yoo Jung Suk
Choi Jung Yoon
Kim Jin Yang
Yoo Yeon Mi
Kim Seung Wook
Lee Han Na

Резюме: Д-р Мин Ки Со се озовава на Синия остров след смъртта на приятелката си, която също е била лекар. Там съдбата го среща с И Йонг Шин - самотна майка, която отглежда болната си дъщеря, заразена по погрешка с вируса на СПИН от неговата приятелка,
докато я е лекувала. Докато Йонг Шин учи дъщеря си как да живее с този вирус и се грижи за болния си от Алцхаймер дядо,
тя трябва да се справя и с арогантността и обидите на своя наемател д-р Мин Ки Со.

:essub:

 

Сваляне с български субтитри: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри: :click:

Свали с български и английски субтитри: :click: 

Свали с руски субтитри: :click:


Тежко е сериалчето, но си заслужава гледането smile.gif

Link to comment
Share on other sites

Тук се бях настроила за класическа тежка корейска драма. Много тежка. Може би затова останах леко изненадана. Не че нямаше драма и не че не си поревах порядъчно към края, но не се стигна до крайности. От тези сериали е, които те стискат за гърлото още в началото.

Чанг Хьок... си е Чанг Хьок! ;) (С потник, без потник - справя си се човекът) Невероятно превъплъщение на Шин Гу в ролята на болния дядо! :bow: Браво и на детето - също много добро изпълнение. Да не забравя едното от "татенцата" - Шин Сонг Нок. Ама много е готин този човек! :rolleyes: Тук в сериозна роля.

Всъщност драмата беше изпълнена с доста оптимизъм. Въпреки трудностите, през които преминаха всички, атмосферата не беше потискаща и не ми идваше да си тегля куршума.

 

А краят си беше направо щастлив.

 

Така че не се страхувайте чак толкова и гледайте! Сериалът е приятен и драмата се преживява.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Защо така никой не пише нищо за този хубав сериал?

Заслужава си да се гледа! Наистина,че е драма, и то по корейски.

През толкова препятствия преминаха двамата главни герои,за да достигнат

до своето щастие! Сблъскаха се както с омразата, така и с добротата.Хората наистина

могат да бъдат много жестоки, а любовта - да направи човека по-добър, по-възвишен.

За Чанг Хьок просто нямам думи, страхотно се преобрази от агресивен, в добър и много

грижовен мъж, който се пребори за своята любов.А какъв красавец е само! :wub:

Малката чаровница я очаква голямо бъдеще, голяма сладурана, направо ми изпълни душата.

Всички актьори - и главните, и поддържащите - много добре влязоха в ролите си, бяха истински

Има го и с руски субтитри.Гледайте го, няма да съжалявате!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Сериалът наистина е прекрасен. :)

 

Има всичко което харесвам в корейските драми. Изгледах го за 2-3 дни и определено го нареждам сред любимите ми. Можете да се насладите на Истински човешки отношения между хората, напук на жестокия свят в който се намираме и гадните ситуации в които понякога ни вкарва живота. Като цяло е изпълнен с много позитивизъм и те кара да вярваш, че чудеса наистина се случват. Ако пророните някоя сълза докато гледате, то със сигурност ще е от щастие.

 

Напоследък се усещам, че много ми допадат сериали, действието на които се развива на село. Обстановката ми напомня на Vineyard Man и малко на Paradise Ranch. Почти през цялото време, всичко се случваше на някакъв остров и атмосферата е супер задушевна. Красивото крайбрежие, полетата с различна реколта, малки къщички, чистият въздух и безкрайното спокойствие навсякъде.

 

Чанг Хьок си играе неговата роля както обикновено и е супер як. Феновете му ще останат доволни от поредната му страхотна игра. Но тук определено малкото момиче е главният герой и всичко се върти около нея. :) Майката беше много добра, въпреки незгодите които й е предложил живота. Истински ангел пазител номер 3 :)) Недоверчива и горда на моменти, но някакси успяла да запази хубавото в себе си и да е искрено добра към всички.

 

Като заключение искам да споделя, че този сериал носи духа на старите корейски сериали. (тези дето много рядко се появяват след 2008-ма) След като го изгледаш, не ти се гледа нищо друго такова, защото се чувстваш тотално изцеден. Психически и емоционално. :lol:  В него няма участие на поп звезди, тъпотии и клишета за пълнеж, малоумни и нереално фалшиви отношения между хората. Разбира се, ситуациите в които ги вкарваха главните, са си точно като на филм.  Но поне разговорите и отношенията между тях, бяха доста добре пресъздадени. Резултатът е много поучителен и трогващ филм, който ни показва важните неща в живота.  Не знам на кой друг да го оприлича... Може би прилича на Robbers заради някои неща, но като цяло е доста далече и е взел по нещо от много други драми. 

 

EDIT: Искам само да добавя, колко много се смях на сцената в която героят на Чанг Хьок отиде да цепи дърва за някаква стара баба. Напомни ми на първият път когато с увереност отидох да нацепя дърва за баба ми. :D Градските момчета винаги се сблъскваме с тази "уникална" техника на цепене, без влагане на сила...

 

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Наистина прекарасен сериал :)

Въпреки,че изгледах драмичката за втори път нито веднъж не ми се наложи да прехвърля някой моменти,а напротив дори ги повтарях .

Доктора - невероятен,невероятен. :kiss2: От най-грубият се превърна в най-грижовен човек, да се грижи и то за чуждо дете, и болен старец.Но така е любовта прави чудеса. :wub: Дай Боже на всеки такъв любящ мъж.

За майката и детето каквото и да на пиша все е малко.Толкова много изстрадаха,какви ли необиди понесоха милите. :lol:

Бабата на моменти ми идваше през монитора да я фрасна през устата.Как не спря през цялото време да обижда и напада тази прекрасна майка.Но накрая си взе поука от всичко.

 

Как се молеше на доктора да отстъпи,да даде шанс на сина ѝ да оправи грешките ,че един Ангел- Хранител неможе да причини страдание на нещастната баба .

 

Но пък беше много комична:

 

особено много съм се смяла когато беше взела огледалото да се сравнява с малкото Ангелче,как искаше да изтрие бемката от лицето ѝ. :lol:

 

Невероятни актьори,толкова добре пресъздават героите си,че все едно живеех, дишах,плачех и се смеех с тях. :)

Гледайте този уникален сериал няма да съжалявате! :yes:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Страхотен сериал.

 

Отдавна не бях попадал на нещо което да ми задържи вниманието така. Има нещо различно в по-старите корейски сериали от типа на този или "I'm Sorry I Love You" и "The Snow Queen". Някак си са по-сериозни и с по голяма дълбочина в образите на героите и изглеждат .... истински.

 

Трогателна и реална история, без пътувания във времето, вселявания в друго тяло и подобни фантастични елементи типични за корейските сериали напоследък. Страхотна актъорска игра на каста, като малкото момиченце е направо невероятно. Нарежда се на челно място в класацията ми за деца актъори заедно с Шизуку от "Bara no nai Hanaya".

 

Гледайте го, заслужава си!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Току-що видях, че се превежда. Пропуснала съм го, при тези разкошни отзиви. :rolleyes:

Искам да го гледам и ей сега го изтеглих:-)

Проблем...!

Нямам звук. Никакъв. И формата на филма е о.к. , и аз го гледам със стандатният плейър.

Теглих от Ру тракер.

Стига да ме грабне, ще помогна за превода.

Не бива да остава сам човек с 16- едночасови епизода. Образуват се кошмари. B):P

Link to comment
Share on other sites

Наистина прекрасен.Толкова  непрeсторено с всичките страхове,присъщи на всеки един човек. Позитивизъм, който дава сили да продължиш напред.Прекрасни актьори. Gong Hyo Jin,ми е сред любимките,няма лоша роля тази жена, не напразно сега Со джи Соб на пресконференцията на

The Master's sun и направи комплимент, че е най-добра романтична актриса.Детето пък е невероятно, от къде го изнамериха- нямам думи.Гледайте и се убедете сами, не е тежка мелодрама, няма кърпички и лигавщини.

  Сериалът е едно послание за повече човечност към различните, които по една или друга причина, като страх, невежество и т.н.отритваме в обществото. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Дълбокопроникновена човешка драма. Драма, та дрънка, дори от закачливите моменти лъха на тъга и меланхолия. Няма да излъжа, ако кажа, че плаках от първата до последната минута на сериала, явно уцелих точния момент, душата ми буквално попиваше целият нюанс емоции,
съпреживявайки заедно с героите, които емоции после се изливаха като един непрестанен порой, с кратковременно затишие и леко слънчево успокоение, известната дозата оптимизъм, в която се усмихвах и обнадеждавах
заедно с човечността, доботата, прошката и разбирането...
Сериал, с главно Ч, преизпълнен с осъзнаване и човечност.
Може би затова и главният герой е лекар, и в почти всички серии
е с товар на гърба, за който трябваше... и се погрижи.
Страхотна игра на детето, на лекарчето/Jang Hyuk, то е ясно-мъжкар от всякъде- такова носене падна, чак го съжалих; на бащата-айгу, тук Злобил страхотен татко, хубав мъж; мамата-изгората на
"Господаря на Слънцето", по-точно Слънцето, беше много, нещо като слънчасала магарица, която така се е заинатила, че до края мълча, не изказа и не изрази чувства към ухажорите, само лека загадка, като помахване... с опашка :28558: /
А музиката... в синхрон с емоциите, убива...
Жорката... "Благодаря ти!" от мен за страхотния сериал, не предполагах,
че ще се запечата в сърцето ми.
Запечатвам, с целувка!


:kissx:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Добро сериалче не збърках като го дръпнах но накрая тия от селоото просто ми идваше да ида и да ги мятам по земята човешката глупост и неосведоменост навсякаде една и съща. :nunchako:

Link to comment
Share on other sites

Колко сме жестоки, ние, хората, без значение къде е нашето местообитание. Уж сме толкова различни, но поразително си приличаме в това, колко малоумно и безумно се отнасяме с хората, които не са като нас. Трябва задължително да си в калъпа, ако не си, тежко ти. Не дай Боже да си инвалид, да имаш едно по-голямо око, носът ти да е по-дълъг, да заекваш или да си дебел, прекалено слаб, да си диабетик, да си ХИВ позитивен, да си самотен родител и още много неща, които ни развалят фъншуя. Този филм ни показа точно това, колко трудно приемаме различните и какъв трънлив път трябва да извървят те, за да бъдат приети от нас "нормалните" ненормалници.

Чанг Хьок, както винаги тук в страхотна роля. Успя да се превърне в Ангел пазител № 1. Изобщо каста е страхотен, няма слаба роля, уникално автентични актьори.

Музиката точно там, където си трябва, много точна. Поразително ми прилича на музика от руски филм, който гледах преди няколко години, за съжаление не си спомням заглавието, но ще го потърся, за да проверя, дали съм права.

Смятам, че всеки трябва да види този филм. Не е тежък, не се безпокойте, просто поставя общочовешки въпроси. Приятно гледане!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Невероятно! Толкова се радвам, че открих този сериал. Въпреки всичките нови, модерни сериали дето корейците пускат, имат си много точни попадения,от преди години, които днес не им се получават така.

Първото нещо, което искам да отбележа - много открояващи се герои. Всеки е различен и специален по свое му.

Майка, дете, дядо, бивш и настоящ и още няколко героя и на цялата тази драма, която в друг сериал ако беше щяха да ни карат да си режем вени, тук е поднесено по толкова интересен начин. Дори не мога да определя коя е главната идея може би защото не е само една.

Изключително силни герои. Майката, е на това му казвам игра. Все едно наистина гледаш истинско семейство. Това момиче е много  добра актриса.

Целият замисъл на сериала и най-важното начина, по който са ни го поднесли е един завършен уникат.

Истински съм благодарна, че има такива продукции. След всички несправедливости ставаш по-силен, а щастието ти по-истинско и ценно. :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ред на любимия момент  - краят на драмата...всеки път все едно камък ми пада от раменете, главата, кардиото и ред други анатомии....Идва ми да кажа, че е наистина красив сериал...но вече е толкова клиширано, че още докато го пиша и ми се повръща...затова ще кажа че продукцията обира ред подобни синоними...Чанг изобщо няма да го коментирам като актьорска игра - би било смешно...след като видях как изигра Дегила :slap: ...оттам насетне дали сериали или филмите му...човека е можещ..корекция - МНОГО можещ...Покрай заглавието на сериала  - да лепна и аз еднa табела  :thanks: на г - н Демона...(знам, че вече се беше отрекъл от мен  :28558: ), но.. тей "ме на" на хоризонта. И тъй...да споделя... има едно нещо което ме изуми и е съвсем неочаквано за моите възприятия..и това е...лошият от Извънземното...или биологичният баща тук...Shin Sung Rok. Този актьор много ме изненада - то и ролята му беше бая благородна, но не съм го виждала в такава светлина - напълни ми душицата и ...онази част от мозъка , свързана с въображението и ......фантазиите...та се разрових за него и разбрах, че ходи с 4  години по - възрастно гадже и то балерина...ЙО МЕН...очаквах някоя на 22...освен още повече да ме изкефи човекът...какво друго да кажа...и един висок, стилен, премерен - WTF - къде ми е кофата??? Дядото направи много силна роля, волята на майката и целия свят между нея и Бом...техния си свят, създаден от нея...и как това момиче създаде уют, дом, въпреки...да не слагам спойлер...обстоятелствата....та чак да им завидиш...светът на "Йонг Шин и Бом"...общо взето продукцията е от "онези", при които както се смееш, почваш да си изкривяваш физиономията и да ти трепери под лъжичката... Хепи съм определено, че се докоснах до "синия остров"...заслужава си отвсякъде....и колкото мисля над него, усещам се, че ме обзема еуфория, затова казвам стоп на писаниците ми!!! Гледайте, аз да тегля следващия с главния...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Много се кефя.  Ти си ми първата "жертва" в тайната мисия да популяризирам този сериал на познати, приятели и форумци. :D  Още по-хубаво е, че ти е харесал, като съдим по това емоционално мнение.  :28558:  :thanks:

Link to comment
Share on other sites

Започнах го и никак не е лош. Точно в стил стара класическа корейска драма. За щастие големите трагедии се случиха още в началото и да се надяваме, че няма да има нови поводи за рев.

Link to comment
Share on other sites

Да, много хубава драма. Като си помисля само колко бози съм изгледала за времето, през което прочетох за първи път анотацията и се реших да го започна...

Притесняваше ме това болно дете и как ще ни затормозят допълнително с тежка драма, а то излезе невероятно добре поднесена абсолютно човешка и затрогваща история.

Прекрасни актьори!

Този Чанг Хьок е очарователен както винаги, има някакъв магнетизъм у него, не е красавец и има нещо в лицето му, което едновременно ме дразни и ме привлича, особена харизма. Но се справи чудесно с пресъздаване на преобразяването.

Само не разбрах какво му беше виновно до последно кучето.... ако тук е имало някакво внушение, мола някой да се опита да ми го обясни :)

Както пише по-горе и Демона, един от малкото сериали, които след като изгледаш, известно време нямаш никакво желание да започваш да гледаш нещо друго.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ха...измъчиха я Донгдара  - веднъж не я пуснаха да пасе...Установих, че актьори като Чанг са ми като "златната среда'' за изтрещялки кат' мене. Красивите актьори и без много зор омагьосват и се зомбираш, докато такива като Чанг и майката на ''Бобчето" те карат да видиш съвършеното в несъвършените хора...Не мога да си обясня защо никой друг сериал (от драмите) не е оставил подобно усещане в мен...тази простота на живота в селото ли...и същевременно адски силните духом хора там ли...некрасиви външно, но с толкова големи сърца, сякаш не виждат злобата около тях, сякаш въпреки нея, не могат да спрат да обичат...и то - да обичат "точно този свят"...И за да изпадна съвсем в размисли и страсти - най - вече ще запомня Йонг Шин - тя показа един съвсем различен мироглед за приемането на живота и справянето с него, възможността за едно коренно различно съществуване. При нея няма "проблем" - има "приемане". И така някак се сещам за нашето "българско село", което като понятие вече не съществува...бг селата са някакви остатъчни циганизирани географски късчета, населени  единствено с пенсионери на доизживяване, ограбвани и малтретирани от мангали...както и да е...И вместо аудиторията да чете така модерните статиики и техники  "как позитивното мислене ще промени живота ви..." и тра ла ла, нека просто гледат "светът, който създаде Йонг Шин"...

 

 

                                                        ty_beautifulworld1.gif?w=500               thankyou_02_01_title_1_00013.jpg?w=500&h

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...