Jump to content

Which Star Are You From (2006)


Recommended Posts

spacer.png

 

 

Which Star Are You From

 

Година: 2006
Страна: Южна Корея
Жанр: драма, романтичен, комедия
Режисьори: Pyo Min Su и Han Joo Suk
 

В главните роли:
010235399-big.jpg

 

Сюжет:
Че Сънг Хи е млад режисьор, влюбен в Хье Су. Въпреки че семейството на момичето е против техните отношения, младите се борят за любовта си.
Веднъж, докато кара колата, Сънг Хи предлага на Хье Су да се омъжи за него. Той изпуска пръстена и в този момент става страшна катастрофа, в резултат на която Хье Су загива…
Минават 3 години.
Сънг Хи все още е неутешим. Не могъл да преживее трагедията, той се затваря в себе си, утешава се с алкохол и не допуска никой от предишния си живот. За да продължи да живее, той се наема с нов проект и тръгва да обикаля селата в Корея, за да намери подходящо място за снимки. Там Сънг Хи среща момиче, което удивително прилича на неговата загинала годеница. Не вярвайки на очите си, той тръгва след нея и така стига до селото ѝ, където се оказва в съвършено непознат район, от който няма как да се върне.
Момичето, чието име е Пок Шил, след някои колебания му предлага да пренощува в тяхната къща. Нямайки друг изход, Сънг Хи се съгласява, което довежда до много комични ситуации.
На следващия ден той се прибира, но съдбата ги сблъсква отново.
Каква тайна се крие тук и какъв ще е финалът на тази всепобеждаваща любов?

 


С български субтитри: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click:

С английски субтитри: :click:
С руски субтитри: :click:

 

Лично мнение:

 

Сериалчето е наистина много красиво... и забавно в по-голямата част от времето. Изгледах го с голямо удоволствие, също така ме накара да се замисля за някои неща.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

огромната власт, която имат родителите над децата си в Корея. Седя и мисля дали това е просто драматичен подход или е част от тяхната култура? Наколко века Конфуций са много повече от десетилетия западна култура, но 45 години "комунизъм" разбиха строго патриархалното българско общество.

 

Появява се някаква жена след 20 години и казва, че е биологичната й майка. И започва пълен контрол.А тя все пак е на 23 години и известно време съвсем добре сама си се оправяше в Сеул. Можеше просто да си тръгне.Но тогава нямаше да има история за 16 серии, нали?:)

 

Link to comment
Share on other sites

Филма го изгледах отдавна, и мисля, че трябва да напиша нещо,

най-вече заради силното Мъжко присъствие на Kim Rae Won, и отличната

актьорска игра .

Разбира се и тук водеща е идеята за любовта , в т.ч.и

майчината, и силата и да побеждава, независимо от обстоятелствата

и времето.

Любов, която търсиш в... "капките роса-събрали на ноща сълзите..."

Любов, която откриваш в собствения и образа . И любов, с която

да убедиш себе си, нея и околните, че тя съществува и е

истинска.

Не липсваха и красивите, весели и забавни моменти, които да

придават колоритност на този хубав филм.

Link to comment
Share on other sites

Отдавна ми се искаше да гледам сериала, но все още не съм го привършила.
Допадна ми най-вече заради двамата главни герои и историята около тях. Не веднъж съм писала колко много ги харесвам.
Гледах Kim Rae Won за пръв път в Attic Cat, после в Love Story in Harvard, Sunflower и в My Little Bride. Очарована съм от играта и излъчването му. Страхотен е и тук също пресъздава добър образ.
Jung Ryu Won ме грабна в Ja Myung Go, макар преди това да я бях гледала в Kim Sam Soon, Two Faces of My Girlfriend и Castaway on the Moon. Тя също е очарователна и винаги играе много добре.
Харесва ми най-много това, че двамата са естествени и липсват изкуствените емоции и сцени.
Останалите актьори също са добри. Тук участва и Park Shi Hoo от Iljimae и Prosecutor Princess. В момента е по-хубав от преди, а и играта му е станала по-добра.
Сериала е хубав, има забавни и драматични моменти, както всяка една к-драма.

Link to comment
Share on other sites

Има бг.субтитри и епизодите в Masters.tb.

 

Сериалът е с доста интересен сюжет ,който те кара да се съпоставиш с героите и да решиш ти как би посъпил на тяхно място .Актиьорите се справиха добре,а сценарият беше доста реален.Jung Ryeo Won изигра перфектно образът на Бук Шил,който беше много труден и изискваше сериозна подготовка .

Link to comment
Share on other sites

Сериалът задава и много въпроси за отношенията между родител и дете ,както и колко всъшност ни е необходим правилен съвет ,помощ .

Според мен майката беше права да накара Бук Шил да скъса с Kim Rae Won ,имайки предвид ,че той е убиец на по-голямата и дъщеря.Тази връзка произтичаше от опитът на режисьора да намери заместител на загубената си любов в лицето ,на по-малката сестра близначка.Отделно контролът които и налагаха, насоките които и даваха ,бяха само в нейн плюс.Особено като се има предвид наивността ,доверчивостта,любознателността с която подхождаше...тя си беше една селянка попаднала в големият град ,без никакви дадености и възпитание ,плячка в ръцете на всеки които види полза от нея.

Link to comment
Share on other sites

Определено един невероятно добър сериал. Сцената в първи епизод, когато се срещат е невероятна! Тя веднага ме грабна! И музиката е наистина красива...Бук Шил е много сладка и актрисата си играе много добре ролята. Препоръчвам на всички да го гледат, защото си заслужава!

Link to comment
Share on other sites

Много, ама много ми хареса историята, грабна ме от самото начало. Имаше толкова силна химия между главната двойка актьори, така добре си пасваха.
Jung Ryu Won я гледам за първи път - много добре си изигра ролята. Нито за момент не видях онова дразнещо, лигаво преиграване, което съм наблюдавала при играта на някой актриси в корейските сериали. Не знам как е в другите й филми, но тук ме впечатли, колко въздействащо изпълнява емоцийте - радост, тъга, учудване, гняв. Усмивката й е заразителна, а мъката и сълзите й толкова истински, че и аз се разплаквах докато я гледах. Особено в 16 епизод, направо ми скъса сърцето с този плач. Очарователна актриса!
Kim Rae Won го гледах за пръв път в ''Attic Cat'', но тук като че повече ми хареса, има по - зряло излъчване .
От целия OST любима ми стана песента

.
Не на последно място искам да кажа едно голямо благодаря на преводача eoc, друго си е да си четеш родните буквички.
Догледах ''Which Star Are You From'', защото нямах търпение да чакам и не съжалявам. Сериала е много хубав и за мое щастие завършва с хепи енд. След време, когато бъде довършен превода, пак ще си го изгледам! Edited by k1227
Link to comment
Share on other sites

Толкова много ми хареса този сериал и толкова много неща исках да кажа, че когато прочетох мнението на daniela1504 и то казваше всичко което си мислех. Невероятен сериал, много добра игра на Jung Ryu Won, направо ме изуми в последия епизод, колко много плака пред майка си, такива сълзи не бях виждала и толкова много...беше толкова истинско...Невероятна химия между актьорите.

Много ми харесаха отмошенията между главните герои. Как той я разбираше и нямаше нужда да казва нещо, просто по изражението му си личеше всичко. Как се караха постоянно, бяха много сладки.

 

Заслужава си гледането на 100% :yes: Тази драма стана една от най-любимите ми.

Link to comment
Share on other sites

Превъзходен сериал! Много, много ми хареса! Много забавен (на места съм се смял с глас), но в същото време тъжен на моменти.

 

Чонг Рьо Уон - какво да кажа за това бижу?! Превъзходна! Усмивката не слезе от лицето ми почти през целия сериал. Та това съкровище правеше такива физиономии и муцунки, че на места ми идваше да вляза в монитора и да я разцелувам. Вече съм тотален фен на Чонг Рьо Уон! Гледах я в Ча Мьонг Го, но там не ми направи чак такова впечатление. Може би самата тя е такава весела и леко откачена персона, каквато беше Бок Шил, и затова така добре си изигра ролята. А когато плачеше... беше толкова реалистично... отлично се справи. Толкова пъти ми идваше да вляза и да я гушна и да изтрия сълзите от прекрасното й лице...

 

Пак Ши Ху - за пореден път прави много добра поддържаща роля. Този човек играе перфектно ролята на "втора цигулка". Не че не беше добър в "Принцесата прокурор", но...

 

Им Йе Джин (майката от село на Бок Шил) също направи добра роля.

 

Останалите също играха сравнително добре, но не ме впечатлиха чак толкова. Просто Чонг Рьо Уон засенчи всички! Брилянтна игра!

 

Ако някой направи "наши" субтитри, би било чудесно! Наличните са меко казано ужасни. И все пак... благодарности на преводача. И почерпка от мен за този, който реши да направи нови субки ;)

 

Гледайте сериалчето, няма да съжалявате!

Link to comment
Share on other sites

@Румен - не я ли помниш още в Ким Сам Сун каква си беше сладуранка? Аз от там съм с много добри впечатления от нея - и като визия, и като английско произношение, перфектна беше :yes:

Link to comment
Share on other sites

@Румен - не я ли помниш още в Ким Сам Сун каква си беше сладуранка? Аз от там съм с много добри впечатления от нея - и като визия, и като английско произношение, перфектна беше :yes:

 

Няма как да я помня, защото не съм го гледал, но сега имам двойна причина да го направя - Бини и Рьо Уон ;) А като добавим и Ким Сон А... скоро ще се гледа ;)

Link to comment
Share on other sites

И аз го изгледах този сериал. Присъединявам се към мненията преди мен, че главните актьори се справят страхотно. Ким Ре Уон съм го гледала и в други главни роли, но не и Jung Ryu Won - затова съм изключително приятно изненадана от естественото й поведение пред камера, много е сладка. Сюжетът е поизтъркан и превъртах доста сцени, особено тези с малоумната майка на Бок Шил и селския учител, но пък заради главните си струваше да го довърша, с удоволствие ще гледам техни други сериали и филми :)

Link to comment
Share on other sites

Не знам откъде да започна,не мога да повярвам че не съм го гледала досега,май трябва да благодаря на devilchild неговия интерес е причината и аз да го изгледам . Сериала е невероятна приказка ,плени ме още от първият епизод за разлика от много други сериали.What Star Did You Come From е сериалче за любовта и сложните взаимоотношения родители -деца.През цялото време докато гледах сериала не спрях да се усмихвам, истински и емоционални сцени, много химия между актьорите ,и невероятна актьорска игра,всички актьори направиха добри роли.Пак Ши Ху-представи се добре в тази подържаща роля ,гледах го и в Принцеса-прокурор там вече ми хареса още повече:)Чонг Рьо Уон-това момиче ме удиви:rolleyes: в Ким Сам Сун също добре се справи само дето нещо сценария не ми хареса;)но тук... беше възхитителна,много истинска и земна. Успя да пресъздаде силата на Бук Шил да бъде и отстоява себе си независимо от всичко,така че дори и другите да я приемат такава каквато е,гледайки я се сещах за че - ,,Любовта е това което те кара да се усмихваш когато си тъжен''много добра актриса ,сълзите и докосваха сърцето ми а усмивките и стопляха душата ми:).Ким Ре -Уон-очарователен отвсякаде,много изразителност,страхотна актьорска игра ,гледах го в филма Слънчоглед където също прави много силен образ ,но тук ми хареса повече защото всяко негово движение,поглед ,усмивка говореха ,много добре си паснаха с Чонг Рьо Уон i%20love%20this.gifМного ми хареса сериалчето заслужава си гледането.Благодаря за превода и на всички потрудили се върху сериала!

Link to comment
Share on other sites

Изгледах само първи епизод, но съм със страшно силни впечатления и добри усещания за сериала.

Събрали са се едни от най-силните актьори и от мъжки и от женски пол. А Ре Уон, който ми е тотална слабост -

само завършва идеалната картинка. От друга страна - красивата природа ме накара да загубя ума и дума.

Изобщо мога да кажа, че както се очертава - ще бъде тотална зарибявка. Особено след сцената с дивото прасе :lol2:

Ако някой редактор се навие да преработи бг субовете няма да е зле. Сериала си заслужава.

А аз лично ще си го продължа на английски.

Link to comment
Share on other sites

Много ми хареса идеята. Търсех си нещо разпускащо и попаднах случайно на това. Драма не бих казала - романтика със сериозни въпроси заплетени в нея. Заслужава си времето , което отделих за нея. Мацката ми направи впечатление в Ким Сам Сун е заради нея си го дръпнах , но пича е НЕВЕРОЯТЕН. Не съм имала удоволствието да го срещна във филм до сега , но това ще се промени.

 

Цялата идея с двете майки , тяхното страдание , забраните , учителя , дядото - супер ! Само не ми хареса , че така и диктуваха какво да прави и с кого да се среща. Дали просто ние сме възпитани по друг начин и за товаа не го разбирам , но считам , че е правилно всеки сам да пише живота.

 

ПРЕПОРЪЧВАМ !!! :panda-145: :panda-145: :panda-145: :panda-145: :panda-145:

 

310041827_c0564ee361.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ееех, хубаво! Колко се радвам, като открия такова бижу! Толкова ведро ми е на душата!
Отчитам изоставане с филмографията на главните, а те се оказаха страхотни актьори. Kim Rae Won е много чаровен и естествено стои на екрана. Има добър “захват “ към партньорката. И добре изпълва дрехите. Героят му също ми допадна. И тук, както често ми се случва, когато гледам корейски сериал, благодаря на Господ, че закриля близките ми и мен и се моля да сме живи и здрави.
Jung Ryu Won я харесах още в първия филм, в който я зърнах. Има нещо екзотично в това момиче, не ми изглежда като типична корейка. А като се усмихне и грейнат трапчинките,  е толкова сладка… Обаче играе момичето. Много ми допадна начинът, по който представи образа си. Изключително естествена, актриса и героиня ми се сляха в едно. 
Много силна сцена беше срещата им след раздялата, на “случайния” обяд с другите двама. Какво напрежение изпитах и сърцето ме болеше, как се гледаха… И смея да твърдя, че тя се справи по-добре от него. Жестока беше в този момент.
Park Shi Hoo винаги играе добре, но тук героят му не беше чак толкова добре разгърнат, просто фокусът си беше на двамата главни. Ама много добре изглеждаха заедно! И  диалозите им едни такива обикновени и съвсем истински, и същевременно много мили. Селската мама - винаги ме изпълва с респект тази актриса, а градската – вече се примирих, че в по-старите филми все има по една силно отвратителна деспотична близка роднина от женски пол, какво да ги правиш... Историята като история е крайно нелогична и противоречива, но актьорското присъствие покри  всичко.  Музиката е чудесна, но линкът не работи, за жалост. Има две прекрасни песни, не спирам да ги слушам. Едната е в поста на daniela1504 , за което благодаря, защото аз намерих само другата ми любима, нека е поздрав за всички! Гледайте този хубав филм!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Много ми хареса този сериал.Имаше драма, но не толкова тежка и депресираща.Хареса ми неизмерно много и вечната усмивка на Чонг Рьо Уон, дори когато й беше тежко намираше начин да се усмихне.Kim Rae Won-прекрасен актьор и страхотно излъчване.Малко са сериалите, в които съм виждала такава химия между главните.Дори, когато се караха пак не можеха да са сърдити дълго време един от друг.Прекрасни моменти, а песните в сериала го допълваха и бяха точно на мястото си. :yes:

Link to comment
Share on other sites

Хубав сериал, особено за хора, които са изгледали почти всичко преведено от корейските. Двамата актьори са много добри - това момиче Jung Ryu Won как само искрено и убедително плачеше. Отделно от това има най-заразителната усмивка на света. Много бяха сладки заедно с Kim Rae Won. Него не го бях гледала, само може да е минус за мен. Много увлекателна история, разпределена равномерно по епизодите.

Link to comment
Share on other sites

Направо ми напълни сърчицето този сериал  :kissy:  Прекрасен, въздействаш и колко мило ти става от така представената чиста и красива любов. Неусетно двамата главни се превърнаха в любимата ми екранна двойка (след Гу Джун Пьо и Джан Ди разбира се ). Гледайте го обезателно !!!  :up:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...