Jump to content

Bad Family (2006)


Recommended Posts

spacer.png

Bad Family (2006)
Страна: Корея
Период на излъчване: 22 март 2006 - 11 май 2006
Жанр: Комедия
Епизоди: 16
Субтитри: Английски, Руски

Участват:
Kim Myung Min като Oh Dal Gun
Nam Sang Mi като Kim Yang Ah
Im Hyun Sik като Jang Hang Gu
Yeo Woon Kye като Park Bok Nyu
Kang Nam Gil като Jo Gi Dong
Geum Bo Ra като Um Ji Sook
Kim Hee Chul като Gong Min
Hyun Young като Ha Bu Kyung
Park Jin Woo като Ha Tae Kyung
Lee Young Yoo като Baek Na Rim
Kim Gyu Chul
Oh Ji Eun
Han Young Kwang

Резюме: Когато е на 9 години, богатата На Рим (Lee Young Yoo) губи семейството си в автомобилна катастрофа. След инцидента тя страда от амнезия, затова чичо ѝ наема бившия гангстер О Дал Гон (Kim Myung Min) за пресъздаване на подобно семейство с родители, сестра, брат, баби и дядовци и чичо с надеждата, че момичето ще възвърне паметта си. Така всички членове на измисленото семейство се опитват да се справят с малкото момиче, а също и да я предпазят от онези, които са причинили катастрофата, при която са загинали близките ѝ. В крайна сметка те започват да се държат като истинско семейство и да се грижат един за друг, доказвайки, че кръвната връзка не е толкова важна, тъй като грижата идва от сърцето.

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: ТУК и ТУК

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

Е на този сериал съм се смяла много, всички са такива образи laugh.gif, че просто нямам думи. А и участва Kim Hee Chul от Super Junior, ах, такъв е сладур тук. wub.gif

Link to comment
Share on other sites

Много хубава семейна история подправена с доста топли чувства дори и човек като moi(фр.пр. :D) остана изключително доволен от начина по-който протекоха събитията в тази драма и ми беше особено приятно да наблюдавам как напълно непознати хора започват да живеят заедно и да се грижат един за друг. Въпреки че не е толкова странно дори и човек да живее принудително с много хора. които не познава и ако няма хипер асоциални субекти би трябвало всичко да тече по мед и масло поне аз съм попадал в такива ситуации и най-важното е хората, които съжителстват да си помагат и конфликтите да се разрешават с диалог.

Цялата тази история за симулираното семейство ми се стори странна и нестандартна мислех си че ще е някаква ръбеста комедия, но хумора беше наистина добър, доста се посмях и за отбелязване е че имаше и доста сериозни драматични нотки, които могат да накарат повечето зрители да се замислят. Много добре са подбрани актьорите просто няма такива образи cofee и mandu аджумите, сприхавият гангстер, опърничавата продавачка на риба, дядката учител по танци дето телефона му звънеше с dancing queen на Abba, изрусеният пич дето го мислеха за извънземно както и останалите направо разцепваха с всичките им разправии. По принцип трудно се разсмивам, но определено се посмях доста с тях. Много ми хареса и Bu Kyung - мацката дето има мераци към главният ама е обречена от сценаристите по начало. Обикновенно тези героини обират негативите на зрителите понеже са нагли или злобни ама тя специално беше една такава добра и мила и постоянно гледаше да помага и да угажда на нашият човек въпреки че той хич и не и цепеше басма чак ми стана жал.

Най-вече като го последва към онова село край морето и нашият я режеше най-безцеремонно, което мен лично ме издразни бива да си смотан ама като не ти харесва момичето казваш и го директно и това е нямаше нужда да я разиграва толкова.

Абе определено заслужава да и се отдели време видях, че в Замунда са качали две серии с превод не знам дали е някой от нашите преводачи, но така се реших да драсна коментарче понеже темичката тука изглежда незаслужено празна, а е от март 2010 тук да не говорим, че сериалчето е от 2006 и определено като станат другите бг събс ще го изгледам пак! :)

Link to comment
Share on other sites

Аз съм едвам на 2-ри еп., но вече не един път се заливах от смях на простотиите им. Страхотна семейна комедия. Като го изгледам ще допълвам впечатления smile.gif

Link to comment
Share on other sites

Сериалът е интересен, забавен и смислен, а героите са големи скици. Особено забавен ми беше главният актьор с неговото първично мутренско поведение и култовата му фраза "Искаш ли да замиришеш на лошо?" :D Интересно е да проследиш как една група хора, които не се понасят, могат да загърбят различията си и да се превърнат в истинско семейство. Единственият недостатък на този сериал са субтитрите. Една немалка част от тях липсваха и ми трябваше известно време, за да разбера, че има грешка при субтитрите и затова не се показват всички. Използвах Subtitle workshop, която има функция за проверка и поправка на грешки. Успях да си оправя субтитрите и гледах сериала без проблем. Препоръчвам на тези, които са превели сериала, да направят същото. Хубаво е да има преведени субтитри, но още по-хубаво е да можеш да ги виждаш, а не да се опитваш да разгадаеш езика на тялото на героите, за да разбереш какво става.

Link to comment
Share on other sites

Стигнах до 10 серия и мога да кажа, че съм на кантар за този сериал - от една страна смешки имаше и то много добри, спонтанни.

Трагедията им е същата -спонтанна - в други сериали ти вкарват лошо настроение няколко серии и от толкова тягостност вземе, че ревне човек в един момент. Тук обаче ми хареса с каква лекота вкарват драматичен момент и как умеят да го постигнат за секунди.

Главният актьор е много убедителен, ролята е интересна и малко по-нестандартна - всяка негова реплика е едно избухване :D

Дедото е голям сладур, момчето от Супер Джуниър е много трогателно. Той изглежда единствения от семейството, който има някакъв естествен подход към деца. Ей тук идва това, което не ми хареса - не могат да ме убедят сценаристите, че това отношение е нормално, дори и за хора подбрани от кол и въже. Майката и бащата го играеха толкова незагрижени за детето, че му се чудя горкото как не се побърка. Да не говоря за садистичния подход за връщане на паметта - когато му гасиха лампата уфф, абе колкото и да бяха притиснати, много жестоко ми се видя. Съпричастността на нагласените родители беше по-голяма един към друг, отколкото към детето.

На главната мацка тримата братя - останах с впечатление, че в един момент сценаристите не знаят какво да ги правят. Ами май прекалено много народ имаше в този сериал.

 

Общо казано - да се гледа без големи очаквания, има попадения.

Link to comment
Share on other sites

наистина сериала е много готин,обаче към 5 еп се започва една обърквация... "дядото" сваля "майката", "чичото" със " сестрата" и става една ....а бащата започва да харесва майката... а пък На Рим се уреди с братчето на "сестра" си... уникално е сичките са големи скици... особено като сестрата налети на гангстера и му бие по некой шут, а той горкия постоянно ходи с некви лепенки....се е пострадал нещо... а пък историята с молаа... мениджер Ха, ако не се лъжа, постоянно тормози Янг А се казваше "сестрата", нали? НО като цяло сериялчето е интересно ...но най-много ми харесват "бабата" и "майката" с техните караници...а момчето от супер джунияр жив да го ожалиш оная говорителката на пазара само му се лепи като дъвка, то горкото се опитва да й се извини, че по негова вина са й поляли роклята, а тя пък отива да спи у тях.. а пък онази съседката се им обърква нещата ... абе изобщо голяма боза, но е много забавно :lol2:  :rofl:  :up:  :thanks: за превода

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...