Jump to content

Recommended Posts

ghriichwr0qb.jpg


Closed note
クローズド・ノート

Жанр: драма, романтика, мистерия
Година: 2007
Режисьор: Исао Юкисада
Участват: Ерика Сауаджири, Юске Исея, Юко Такеучи, Юка Итая, Хироми Нагасаку, Ренджи Ишибаши
Музика: YUI: Love & Truth, I LOVED YESTERDAY
Субтитри: английски
По новелата на Shusuke Shizukui
IMDB

Резюме
Великолепен филм! Една трогателна, запомняща се история, с интересни и загадъчни персонажи. Истинско удоволствие е да се наблюдава. Основните истории са измислени и преплетени по много оригинален начин.
Исея за втори път се превъплъщава в ролята на художник, след като изигра Морита във филмовата версия на Honey to clover.
Премиерата на Closed note се е състояла на Кинофестивала в Пусан.

 

Свали с английски субтитри


Филмът с български субтитри.
 

Link to post
Share on other sites

Има го качен в Замунда с subs.gif --->> :click:

 

Още не съм го гледал и не мога да кажа дали буквичките са много качествени.

Link to post
Share on other sites

Приказен, вълшебен, красив филм!

Докато го гледах се почувствах сякаш чета роман. Накара ме да се пренеса в света на героите, да преживея всяка една емоция с тях, да помечтая и да се влюбя с тях.

Рядко добър филм.. От тези, които оставят топла диря в сърцето ти и които те предразполагат да изпиташ уют, спокойствие.

За всичко това допринесоха актьори, сюжета и прекрасно заснетите сцени.

Определено ще го помня дълго време.

Link to post
Share on other sites

Много красив, нежен и тих японски филм :) хареса ми :)

между др някой може ли да ми каже кои са пиано мелодите, които използваха като саундтрак. Много ми харесаха, но не мога да открия нищо никъде, а надписите на края на филма са на японски и не мога да ги разбера и издиря от там. Ако някой може нещо да помогне ще съм много благодарна :)

Link to post
Share on other sites

Филмът е красива приказка, с прекрасна музика и интересни герои, но някак нещо ми липсваше до самия край.

Може би съм очаквала повече, онази вълшебна "съставка" , която често срещам в играта на корейците...

Попрекалих с кърпичките, но това може да се дължи на пристрастеността ми напоследък към комедийни сериали :blink:

Първият час върви мудничко, но си струваше чакането. Като цяло ми хареса, гледайте!

 

 

Мерси на екипа за буквите! :thanks:

Link to post
Share on other sites

Ето това е вече наистина великолепен филм. Нежен,магичен,докосващ душата и галещ сетивата. Много ,много силен филм и определено ще си го гледам отново. Твърде очарован съм за да развалям удоволствието с мойте първични думи и изрази. Гледайте го и се наслаждавайте на великолепното японско произведение.

Пленителен!!!

 

10/10

Link to post
Share on other sites

Поне един няма ли да каже за какво става въпрос в него?

 

 

Няма да развалям магията :) Дидо,гледай го и съм сигурен ,че ще останеш възхитен от филма.Не ти трябва да знаеш за какво става въпрос,довери се на гледалите го tongue.gif

Link to post
Share on other sites

Може би става въпрос за търсенето, за надеждата, очакването и обикновенните човешки мечти. Едната героияна оживя чрез другата. Намери смелост да последва себе си и по един или друг начин да се изпита. Ако не я беше "срещнала", ако не се беше докоснала до нейния начин на живот, до добротата и цялостното и излъчване, до опита и, нямаше да изсрастне по някакъв начин.

Всъщност.. затруднявам се да отговоря до какво се отнасяше филма. Замислих се, но освен някои картини от него и усещането, което ми остави, нищо друго не ми идва на ум. Което е много странно. Изгледай го и ти. Може да дадеш по-обективно мнение :D

Link to post
Share on other sites

Няма да развалям магията :) Дидо,гледай го и съм сигурен ,че ще останеш възхитен от филма.Не ти трябва да знаеш за какво става въпрос,довери се на гледалите го tongue.gif

Мишок, добре, но имай в пред вид, че Силистра не е чак толкова далече.... :D Почти сме комшии, дето се вика.. :282:

Link to post
Share on other sites

Леко съм раздвоена в мнението си....от една страна ми хареса,но пък от друга действията ми вървяха твърде бавно и мудно.Като цяло сюжета грабва...и г/д "мистериозната" линия се запази до края.

Link to post
Share on other sites

  Обожавам такива филми. Могат да се срещнат единствено в Япония. Дидо не мога да ти дам съвет дали да повярваш на mi6lencе-то, аз съм от хората които повярваха и останах много доволен. Обаче филма не е за всеки. Ако очакване някакъв изпепеляващ ураган от чувства, вместени в 90 минути, търсете го другаде.  Филма се движи в изключително нежно и спокойно темпо.  Наглед обикновенна история е разказана по доста красив начин.  Както казва Koizora, все едно четеш книга. Истинска наслада за любителите на този тип японска романтика.  

Link to post
Share on other sites

Наистина един уникален и вълшебен филм. Успя да ме пренесе в някакъв друг свят. Всичко в него е толкова нежно- като се започне от актьорите, музиката и се стигне до красивите пейзажи, които са заснети. Рядко попадам на такива филми, които наистина оставят някакво много приятно усещане в теб за много дълго време след това и те карат да се замислиш и да се почувстваш част от разказаната приказка :)

Link to post
Share on other sites

Това е един от филмите, заради които толкова мразя японското кино в частност и азиатското като цяло! Къде са ми зомбитата, пришълците, специалните ефекти, 1000000 изстреляни патрона и 100000 трупа със задължителното развято американско знаме? Къде е екшънът? Къде е съспенсът? Къде са първосигналните реакции? Омръзна ми са се смея или да плача като бебе на разни обикновени истории за обикновени хора, тъсещи щастието. И да ми се иска и аз да бъда добър и да направя хората около мен добри! Най-добре е да отида да си пусна някой български филм, правен след 1990 г. за да се почусвствам отново тъп, жалък, мръсен и никому ненужен. Да се отвратя от всичко и всички, да повърна и да се гръмна!

Edited by dido100
Link to post
Share on other sites

Тръгнах да  си проверявам темата, да не би да съм объркала нещо резюмето. Или то е било неточно, или последният пост е неразбираем. 

Link to post
Share on other sites

Тълкувай последния пост като "хареса ми, много е хубав, разкошен е, промени ми живота". ;)

Link to post
Share on other sites

Това е един от филмите, заради които толкова мразя японското кино в частност и азиатското като цяло! Къде са ми зомбитата, пришълците, специалните ефекти, 1000000 изстреляни патрона и 100000 трупа със задължителното развято американско знаме? Къде е екшънът? Къде е съспенсът? Къде са първосигналните реакции? Омръзна ми са се смея или да плача като бебе на разни обикновени истории за обикновени хора, тъсещи щастието. И да ми се иска и аз да бъда добър и да направя хората около мен добри! Най-добре е да отида да си пусна някой български филм, правен след 1990 г. за да се почусвствам отново тъп, жалък, мръсен и никому ненужен. Да се отвратя от всичко и всички, да повърна и да се гръмна.

:up:  :up:  :up: И на мен много ми харесва този филм! :up:  :up:  :up:

  :28558:  :28558:  :28558: Добре че открих азиатското кино, защото бях готова и аз да се гръмна!  :nunchako:  :nunchako:  :nunchako:  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...