Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


КРАЛЯТ И АЗ
 

Епизоди: 63
Режисьори: Ким Чехьонг (김재형) и Сон Чесонг (손재성)
Сценарист: Ю Тонгюн (유동윤)


В главните роли:
О Мансок (오만석)
Ко Чуон (고주원)
Ку Хьесон (구혜선)
И Джин (이진)
Чон Инхуа (전인화)
Канг Инхьонг (강인형)

Пак Джихун

Сюжет: Времето на ерата Чосон, когато кралството е въвлечено в политически водовъртежи...

Още при раждането си Чосон е изоставен от майка си и е намерен от Уоруа и възрастния Сеги, който управлява училището за евнуси. Когато Чосон среща Сохуа, дъщерята на могъщ търговец, веднага се влюбва в нея. И за да бъде близо до нея, доброволно става евнух. Когато вече е един от евнусите в двора, става свидетел на първата нощ на крал Сонгджонг със Сохуа. И докато между куртизанките в двора се води ожесточена война за вниманието на краля, той избира Сохуа за своя кралица, а Чосон се заклева да ѝ бъде верен слуга и неин закрилник. Но обстановката в двореца е толкова променлива, колкото и времето. Сохуа бива детронирана и напуска двора унизена, а Чосон безпомощно гледа тези събития. Но жестоката съдба не казва последната си дума, Чосон е избран да бъде екзекуторът на Сохуа, като ѝ поднесе отрова...

 

 

Свали с български и английски субтитри :subs: :click: 

 

Български субтитри :subs:  :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: 

 

OST :click:

Link to post
Share on other sites

Леле, хора, поставих си за цел да го изгледам и къде онлайн, къде по Ариранг упорствам - 63 серии са това! Ако се питате как точно сега се сетих за него - ами върви само по уикендите, та го гледах тези дни.

 

Когато видях О Ман Сок в "Лозарят", направо се изумих от превъплъщението. В "Кралят и аз" е един унил, сериозен и най-вече влюбен, ама от ония, които са готови на такива жертви, че по-добре да не бяха :mad:

 

Детските години бяха забавни, макар че всичките тези подробности как се става евнух, какви задължения имат и прочие ми дойдоха в повече.

След като прескочиха малко напред, се почна една - за кого да женим краля?

Викат шаманка да гадае и й показват три момичета. И за трите каза - ще стане кралица. Шах с пешката!


Е, имало 63 серии да се гледа...

 

 

От всичките дворцови нрави искрено се смях, когато на краля му взеха и няколко чифта конкубини  / две по две, още две, та до 10, строени в две редички  :swoon:  /.

 

При първата решиха да го просветляват как трябва да се държи с нея / сиреч по-освободено, отколкото с жена си/ и няколко евнуха, естествено без практически опит, с помощта на кралската куртизанка - на официална заплата и с качества на жена-каучук, му изнесоха презентация. :28558:  :28558:  :28558:

 

От този сериал ще ми остане в главата йерархията и реда в двореца, всичките условности и "процедури". Понеже паралелно гледах и "Мъжът на кралица Ин-Хьон", при някои сцени ми ставаше ясно защо чосонската кралица се държеше като статуя и какво значение имат слуховете.

 

А, да, слуховете!

Когато кралят или някой придворен направеше нещо и то се разчуеше, започваше голямото отричане - "Това е безпочвен слух"! Понякога беше придружено и с: "Трябва да ми вярваш, аз съм ти баща, съпруг, майка ...." До следващия слух.

 

Абсурдната любовна история няма да я коментирам. Като се има предвид, че главната героиня умря 20 серии преди края /не е спойлер, пише го в резюмето/, любовта беше повече в спомените. Останалото бяха интриги, саможертви, морални поуки. И понеже сериалът е исторически, годините летят, героите умират...

Edited by ROSSI YANKOVA
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

В двайста серия не умира никоя, главна. Както е казано във филма - три кралици по съдба. Главни женски роли няма. Филмът се казва кралят и аз, което не пред поставя главна женска роля в живота на евнусите. Нормален исторически филм с всички интриги на кралския двор. Добри актьори, добро изпълнение - чудя се защо няма коментари. Да привода се е забавил още при руснаците, но го има изцяло и на български. Не разбирам, не мога да си обясня защо дори и любителите на исторически филми не са го отразили. Аз съм до 21 серия и ми харесва, нищо че е бавен - то е за да станат повече серии, ама пък си има стрелка за превъртане, докато ти пеят, когато 2-3 минути персонажът гледа луната или си спомня детството.  Харесвам исторически, корейски филми и този ми се отразява добре. Актьорите са с типични корейски лица, а не изплакнати в европейско-американски "фейс".  Разбирам, че филма не е за дечурлига, които припадат по айдълчета, но се учудвам, че и любители на жанра не са го отразили. Ще го отдам на закъснелия превод. Както се казваше по мое време филма - важи.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

На линковете в началото на поста...:D

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...