Jump to content

Recommended Posts

Late Autumn_BG_poster_version2.png
 

Late Autumn / Късна есен

Държава: Южна Корея, САЩ

Времетраене: 115 минути

Жанр: драма

Световна премиера: 10 септември 2010 г. (Международен филмов фестивал в Торонто)

Режисьор: Kim Tae Yong
Сценарист: Kim Tae Yong
Продуцент: Lee Joo Ik
Оператор: Kim Woo Hyung
imdb


Участват:
Wei Tang

Hyeon Bin
James C. Burns
Steve
John Wu
Anna's Husband
Danni Lang
Jiang Huang
Katarina Choi

 

Резюме:
Младата китайка Ана, която е прекарала 7 години в затвора за убийството на мъжа си, е освободена за три дни под гаранция заради погребението на майка ѝ. В автобуса по пътя към дома тя се запознава със самоуверен кореец. Заема му пари за билет, а той ѝ дава като залог часовника си. Двамата се срещат отново на фона на мъгливия и дъждовен Сиатъл…

:essub:


Свали филма с български субтитри: :click:   :click:
С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Link to post
Share on other sites

Честно казано нямам търпение за този филм. Харесват ми цветовете и музиката. Сигурна съм, че Бини се е справил прекрасно, а и сладкият му английски не е за изпускане :wub:

Link to post
Share on other sites

Кхъм... Услади й се на мацката.... Ма разбирам я, де. Верно, поизнасили го малко, ама кой не би.... :lol: :lol: :lol:

Link to post
Share on other sites

Изгледах го без субтитри, ма то тук половината време си говореха на английски, та успява да се вдене нещо не само по картинки.

Хареса ми филма макар действието да е сравнително мудно, самата история не предразполака към друго.

И да не ми беше допаднал сигурно щях да го гледам, наслаждавайки се на играта, визията, жестовете, мимиките и трапчинките на Бини.

Той присъствието близо 70% - 80% от времето - сам, под душа, с телефон в ръка или с мацката. Честно, невероятен кеф изпитвах докато го зяпах.

Ако на някой му е домъчняло за момчето това е лекарството, няма да сгреши.

А на края каква целувка си размениха двамата, стори ми се безкрайна. Услади й се на мадамата - спор няма.

 

По натам пак ще си го повторя, дано до тогава да излязат и субтитри.

Link to post
Share on other sites

Много ми хареса филмът и бързам да си кажа, че ще го преведа. :) Като гледам, няма кандидати, така че го взимам.

Link to post
Share on other sites

Големи благодарности за субтитрите :thanks::kissx: Нашето момче доста се е постарал, добър английски изкара за разлика от този в Ким Сам Сун, където направо ме убиваше от смях. Филмът ми хареса, заслужава си отделеното време, дори не усетих кога свърши, искаше ми се финала да не е такъв, ама .... карай и така го приемам.

Link to post
Share on other sites

Много ми хареса филмът! Много :) а някои моменти особено много

 

 

когато бяха в лунапарка на количките и си представяха какво говори онази двойка, в ресторанта след погребението и по-точно "инцидентът с вилицата" хахах хем беше забавно, хем виждаш как на Ана и избиха събраните емоции :( много хубав момент беше и когато тя му разказваше историята си на китайски, а той казваше "добре" и "лошо" :)

 

 

Като цяло неговият персонаж много ми хареса, защото някак си успяваше да се майтапи с нея и ситуациите, в които попадаха .. и беше много чаровен!

Link to post
Share on other sites

Ееееееее, филмът е страхотен! Пу-пу, само такива да ги правят!

:yes: :yes:

Благодаря специално на Zlaty-pet! 감사합니다

Link to post
Share on other sites

Може би единствено на мен филмът не ми допадна особено.

Не можах да свикна с тази визия на Хьон Бин и с това му поведение. Девойката беше мълчалива през по-голямата част от филма (вероятно заради тежкия й живот) и до края не показа да има някакви чувства на любов към него.

Историята беше монотонна и всичко сякаш беше в сиво.

Краят на филма си беше по корейски, тоест всеки да си тълкува края на историята както иска :D

Link to post
Share on other sites

Не го разбрах този филм. Беше ми и на мен някак монотонен. Единственото, което се промени за момент от тази тегавост всъщност беше, когато

стана сцената с вилицата. Смях се със сълзи, после сълзите се отправиха към Ана, която просто си изля мъката.

 

 

Иначе и края не разбрах, гледах го 3-4 пъти и нищо.

 

Целувкта беше хубава. Много страстна !!

 

 

 

Хьон Бин обожавам, но този филм нищо не ми даде за съжаление !

Link to post
Share on other sites

Тъкмо го изгледах. Хмм.... странен филм :huh: . Тъжен е, а на мен ми е някак смешно ...

Хьон Бин - компаньон! Само като си помисля и ме досмешава, колкото и да е не на място.И какви прически си барваше само, нереално :lol: Ана - едно момиче с тежка съдба.И как без думи вникваше той в душата й сякаш.A такава целувка ммм.... Помислих си , че като излезе от затвора ще има поне 5-знаци(щото обикновено като докоснат устни и забременяват та...) хихихи

Link to post
Share on other sites

На този филм му се каня от толкова време, най-накрая го изгледах. Честно казано не ме очарова, може би имах твърди високи очаквания. Бини беше прекрасен, както винаги - наслада за окото :tongue: Но май само това ми хареса и ми задържа вниманието до края. Естествено не мога да не отбележа и страстната целувка, да и завиди човек на мацката. :P Иначе откъм дейстиве, много мудно и бавно ми вървеше филма, не можа да ма грабне и да ми въздейства по някакъв начин. Не съжалвам, че се насладих на Бини, но не бих го гледала отново и няма да го препоръчам.

Link to post
Share on other sites

Филмът пресъздаде една човешка история. Именно поради тази причина беше толкова реален, познат, безнадежден и едновременно с това изпълнен с доза позитизъм заради очакването на добрия край.

Безспорно е, че преживяните от главните герои неща се случват. Истината е, че всеки нов ден е непознат и крие мистерия. Също така дори да сме сигурни в самите нас, ние не се определяме само от себе си, но и от останалите. Такава беше съдбата на Ана. Такава беше и на Хун. Живота, който водиха беше в резултат на обстоятелствата. Единствените избори, които направиха независимо от тях, бяха тези, в които решиха да останат заедно и да се срещнат в бъдеще.

Филмът започна с мъглива и мрачна обстановка, която ме върна обратно в Англия. От една страна това прикова вниманието ми докрая, а от друга действителността на историята. Всичко беше отразено без излишни емоции и достоверно, за което допринесе естествената игра на двамата актьори. Задлъжително трябва да се отбележи и подобрения английски на Бини, който в Ким Сам Сун беше под всякаква критика (ако си спомняте :lol: ).

Освен това, сюжетната линия се завъртя около моя любима тематика - непознатите, които са в състояние да се разберат и подкрепят много повече от хората, познаващи те цял живот. Непознатият, който понякога се оказва спасител за една изгубена вглъбена душа. Странниците, които един за друг се оказват сламката, за която хваща удавника. Пример за това беше момента, в който семейството на Ана я посрещна - уж топло, а всъщност я изолираха и пренебрегваха, както и историята, че живее в Китай.

Ако помислим, така е и в живота.. Всеки продължава и забравя, а този, който е направил най-големите жертви остава самотен и страдащ.

Във филма ми хареса това, че двамата непознати и странни на пръв поглед пътници, намериха себе си един в друг и получиха надежда.

 

Гледайте го. Заслужава да му се отдели внимание.

Link to post
Share on other sites

Изгледах първите 45 минути и ... се отказах. По-скучен и монотонен филм не бях започвала скоро. Хьон Бин ми беше противен още в Ледената кралица, тук още повече. Изгубено време от моя живот.

Link to post
Share on other sites

Ми това си е драма, не очаквам по принцип много действие но филма си е за разбиране на една не толкова голяма драма а по скоро ден от живота.

Филма ми хареса. Има си чувство гениалност.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...