k1227 Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 ГЛАСЪТ НА ЕДИН УБИЕЦ Продължителност: 122 мин. Режисьор и сценарист: Пак Чинпьо (박진표) В главните роли: Сол Кьонггу (설경구) Ким Намджу (김남주) Ким Йонгчол (김영철) Сонг Йонгчанг (송영창) Чон Хьеджин (전혜진) На Мунхи (나문희) Сюжет: Един ден единственият син на известен новинар, Хан Кьонгбе, изчезва без следа. Скоро похитителят се обажда на О Чисун, майката на деветгодишното момче, с искане за откуп от 100 000 долара. Полицията назначава ветерана детектив Ким Укчонг да разследва случая и събира екип, който е под негово командване. Въпреки това похитителят винаги е една крачка пред полицията и продължава да се обажда на родителите с инструкции къде да бъдат оставени парите. Единствената следа, която имат полицията и родителите, е записаният глас на похитителя: културен, но емоционален, от който слушателите често ги побиват тръпки. Родителите стават неспокойни и започват да се ядосват, тъй като дните в чакане се превръщат в седмици, затова един ден, когато похитителят се обажда на Хан Кьонгбе с нови инструкции за размяна, бащата напълно обръща ситуацията. Той започва да дава инструкции на похитителя и… За филма: Направен въз основа на скандалния случай на отвличане и убийство на деветгодишния И Хьонгхо. Отвлечено на 29.01.1991 г., 44 дни по-късно момчето било открито мъртво в канализационните води, вливащи се в река Хан. По време на разследването похитителят се обадил безброй пъти на родителите. Убийството така и не било разрешено, а случаят вече е прекратен поради изтичане на давността, която в Южна Корея е 15 години. С български субтитри: С английски субтитри: С руски субтитри: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kathie Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Значи тия корейци правят адски добри филми въз основа на истински случаи. Гледайки този филм, не мога да не се сетя за шедьовърът "Memories of Murder" и за миналогодишният "Children...", на който историята даже бива спомената. Всеки един от трите е с предвидим край, но самото развитие на сюжета и актьорската игра са на някакво уникално ниво. Много подобни филми за отвличане съм гледала, но този е най- добрият. Няма измишльотини като по американските такива. А играта на Sol Kyung Gu е един път. За мен той е велик актьор и няма слаби роли. Kang Dong Won, макар че не го виждаме също има голям принос. Като цяло това е един наистина много добър корейски трилър. Имаме си неспособни полицаи, убиец и жертви, и напрежението е на ниво. Но това, че е направен по истински случай дава друга светлина на филма, особено гледайки родителите на момчето. Краят ми хареса как е измислен ..Интересно ми е каква е била реакцията на зрителите като са го гледали по кината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts