Jump to content

Voice of a Murderer (2007)


k1227

Recommended Posts

spacer.png

 

ГЛАСЪТ НА ЕДИН УБИЕЦ

 

Продължителност: 122 мин.

Режисьор и сценарист: Пак Чинпьо (박진표)


В главните роли:

Сол Кьонггу (설경구)

Ким Намджу (김남주)
Ким Йонгчол (김영철)
Сонг Йонгчанг (송영창)

Чон Хьеджин (전혜진)

На Мунхи (나문희)


Сюжет: Един ден единственият син на известен новинар, Хан Кьонгбе, изчезва без следа. Скоро похитителят се обажда на О Чисун, майката на деветгодишното момче, с искане за откуп от 100 000 долара. Полицията назначава ветерана детектив Ким Укчонг да разследва случая и събира екип, който е под негово командване. Въпреки това похитителят винаги е една крачка пред полицията и продължава да се обажда на родителите с инструкции къде да бъдат оставени парите. Единствената следа, която имат полицията и родителите, е записаният глас на похитителя: културен, но емоционален, от който слушателите често ги побиват тръпки. Родителите стават неспокойни и започват да се ядосват, тъй като дните в чакане се превръщат в седмици, затова един ден, когато похитителят се обажда на Хан Кьонгбе с нови инструкции за размяна, бащата напълно обръща ситуацията. Той започва да дава инструкции на похитителя и…

За филма: Направен въз основа на скандалния случай на отвличане и убийство на деветгодишния И Хьонгхо.

Отвлечено на 29.01.1991 г., 44 дни по-късно момчето било открито мъртво в канализационните води, вливащи се в река Хан. По време на разследването похитителят се обадил безброй пъти на родителите.

Убийството така и не било разрешено, а случаят вече е прекратен поради изтичане на давността, която в Южна Корея е 15 години.

 

С български субтитри: :click: :click:

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Link to comment
Share on other sites

Значи тия корейци правят адски добри филми въз основа на истински случаи. Гледайки този филм, не мога да не се сетя за шедьовърът "Memories of Murder" и за миналогодишният "Children...", на който историята даже бива спомената. Всеки един от трите е с предвидим край, но самото развитие на сюжета и актьорската игра са на някакво уникално ниво.

Много подобни филми за отвличане съм гледала, но този е най- добрият. Няма измишльотини като по американските такива. А играта на Sol Kyung Gu е един път. За мен той е велик актьор и няма слаби роли. Kang Dong Won, макар че не го виждаме също има голям принос.

Като цяло това е един наистина много добър корейски трилър. Имаме си неспособни полицаи, убиец и жертви, и напрежението е на ниво. Но това, че е направен по истински случай дава друга светлина на филма, особено гледайки родителите на момчето.

Краят ми хареса как е измислен ..Интересно ми е каква е била реакцията на зрителите като са го гледали по кината.

:asian:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...