Jump to content

Концерт на корейските студенти в Консерваторията


Recommended Posts

Тази сряда-10.11. 2010 г. от 18.30 ч. в Музикалната академия ще се проведе ежегодният концерт на корейските студенти, изучаващи музика в България. Входът е свободен, в програмата влизат изпълнения на класически произведения за пиано, цигулка, включени са и оперни вокали. След концерта можете да вкусите от почерпката с корейска храна. Адресът на Музикалната академия е бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" №94

Link to post
Share on other sites

За първи път чувам че има такъв ежегоден концерт, но май и тази година няма да отида - ще съм на чайната церемония, организирана от Японското посолство (:asian::es: ).

П.С. това само студенти от НМА ли са или и от други места (напр. НБУ)?

Link to post
Share on other sites

Най-сетне! Това събитие, поне за мен, е доста специално, защото концертът преди две години беше едно от първите ни съвместни събирания със съфорумци и имам страхотни спомени от него. Тази година ще го гледам за трети път. Музикалните изпълнения са прекрасни (казва го човек с коренно различни музикални предпочитания) и залата се пълни до пръсване. Освен това някои от корейските агаши, които ще свирят, са доста засукани 'убавици, така че има сериозна причина мъжкото присъствие от форумна страна да е по-засилено от обикновено.

 

Очаквам да бъда убит заради този коментар... Тя си знае добре.

 

Пешо, сега всичките са твои! :lol: Файтинг!

Към останалите - ако досега не сте гледали концерта, елате! Причините ги изброих - хубава музика, готини корейки и безплатна (и не особено вкусна) корейска манджа. Както казваше Шишо Бакшишо: "Какво му трябва на човек? Яденье, пиенье и някоя сгодна женица..." B)

 

П.П. Г-це Руслана, беше споменала нещо за покани - последно май излиза, че не трябват такива, нали?

Link to post
Share on other sites

Ех тея засукани корейки иа з ги помна (: особено на входа имаше едни много хубави миналата година. Сериозна работа !

Много ми се яде корейско ... там съм !

Link to post
Share on other sites

Хм... чудя се дали ще успея да се измъкна няколко часа по-рано от работа. От толкова отдавна не съм бил на хубав класически концерт. Ееееех спомени... :)

Link to post
Share on other sites

Хайде, колкото повече, толкова повече....

 

че Шефът е убит вече...

 

Не съм присъствала досега, но класическа музика и корейци за мен си е очаквано добра комбинация!:)

Link to post
Share on other sites

Това всъщност ми е под носа.Ще може ли да се влезе с десетина минутки закъснение,или вратите се затварят точно в шест и половина и няма да пускат и секунда след това?

П.П. Музика,корейци,че и хапване след това-идеално за средата на седмицата :D

Link to post
Share on other sites
Г-це Руслана, беше споменала нещо за покани - последно май излиза, че не трябват такива, нали?

Господине, поразпитах хората, включително и Вас, и понеже всинца отрекохте да сте били изхвърлени поради липса на покани, заключих, че такива не са необходими. Считах, че листчЕтата са необходими по свои бледи спомени от преди години. Ала тъй или иначе, с листчЕта не разполагам.

А пък закъснелите пускат след като свърши парчето-тоест, ако пристигнете, докато вътре свирят, ще ви накарат да изчакате пред залата да се изсвири произведението, и тогава ще влезете. Но за върнати почитатели на музиката досега няма запазени анали или устни разкази :D. Аз четири години подред съм посещавала този концерт и съм влизала всякак-много преди началото, след първото парче, по средата, и само за първото парче и храната. Никога не спират хората.

Link to post
Share on other sites

Хехеее ще пробвам, но нищо не обещавам. Нямам идея, колко работа ще има този ден и дали ще успея да се измъкна.

Във всеки случай концерт с класическа музика е нещо изключително приятно и си струва да се посети независимо дали изпълнителите са корейци или българи. Горещо го препоръчвам на по-младите, повечето от които сигурно никога не са били на подобно мероприятие...

Link to post
Share on other sites

 Рагнос благодаря че предоставяш изцяло на мен, възможноста да си помечтая за корейските музикантки и после за трети път да си тръгна сам.   :D  Наистина много приятни спомени носи това събитие. Много "първи" неща се случиха тази първа вечер... няма да изброявам.  :D    Направо се почувствах като в корейски филм, с толкова много корейци около мен. Голяма част от тези които живеят в София се изсипват със семействата си. 

 

С две думи, не е за изпускане, ако някой още се чуди. :)

Link to post
Share on other sites

Направих невъзможното за да се освободя от работа надявам се да си заслужава. Сигурен съм че само заради засиленото корейско присъствие ще съм доволен :) Какво казахте за организирана среща преди концерта?

Link to post
Share on other sites

Беше много хубаво. Останах доволен не само от изпълнението и засиленото корейско присъствие а и от това че успях да се се запозная с доста от съфорумците. КОето ме подсеща да си кажа че не на всички успях да запомня имената толкова хора наведнъж ми идва малко в повече :) извинявам се за което. Ще помоля всички които са ме видяли да ми пратят ЛС. Няма да казвам кой съм запомнил за да няма сърдити.

Мария ще те помоя да ми пратиш снимката която ми направи :)

Link to post
Share on other sites

Ммм и аз така. Много доволен. Концерта беше страхотен. Чудя се дали девойката с видеокамерата и статива ще го пусне някъде.. бих си го адд-нал към колекцията. Жалко, че забравих да питам. Ако някой знае да казва...

Тааа догодина пак! (:

Btw много сте готини ей ! :D

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...