Jump to content

Киномания

Recommended Posts

Както може би знаете скоро започва Киномания 2010 - откриването е на 12 Ноември от 19:00 ч . Първият филм е "Конфуций" - незнам дали сте използвали някога този сайт ( аз лично не съм ), но ако някой има желание може да погледне http://bg.kolektiva.net/sofia/ .

Настоящата оферта е за 50 % намаление от цената на "Конфуций" , но остават още 3 часа и малко до края.

Амм доколкото разбрах фестивала ще е до 27 ноември. И има няколко азиатски творби/Корея и Япония/.

-“Последно сбогом” (реж. Йоджиро Такита) – японският носител на “Оскар” за най-добър чуждоезичен филм за 2008 г.

Доста силни заглавия ще има. Като например новия филм на Фернандо Труеба и аржентинския филм грабнал чуждоезичния "Оскар" миналата година.

програмата :)

Конфуций го гледах и не съм доволен от него.

Ще има и"Oldboy".Ще ми се да го видя и на кино.Нищо,че вече го знам на изуст. :lol:

I'm a Cyborg, But That's OK на Chan-wook Park----12 ноември 20:15 Euro Cinema :tongue: Ще е размазващо да го видя на кино.

ПП.4 филма на Chan-wook Park :beer: ранния ми коледен подарък. Поне два ще ходя да гледам.

Има ли някой, дето не го мързи да извади всички източноазиатски заглави в тазгодишната програма, заедно с местата на прожекциите и часовете. Ще пусна една новина в индекса на сайта, ако се намери ентусиаст. Белким се съмберем повече народ и да посетим по-готините заедно.

П.П. Конфуций наистина не си заслужава.

Наистина, много силна програма. Това Куросава, това поредицата за отмъщението, това "Последно сбогом" ... :)

Тоя пуст Конфуций така и не го догледах дори до средата. Някой път трябва да се прежаля и да го довърша, все пак Чоу Юн Фат е това. B)

пропуснали сте анимацията на Миядзаки Поньо My link

От азиатските съм навита да гледам "Последно сбогом"- отдавна съм му хвърлила око от темата във форума, но все още не съм го изгледала...

Иначе почти сигурно е, че ще ходя и на някоя от прожекциите на Фламенко, Фламенко.

За Бога толкова добри бяха и Iberia и El amor brujo(първите две заглавия, които от раз се сещам), а като гледам трейлъра и това ще да е нещо уникално...:es:

Тъй като смятам да идвам на 20 ноември (може и още на 19, ако ще гледаме Съчувствието) и да остана до 22 ноември, то ако има желаещи може да гледаме няколко филма през този период ;)

Старо момче - 20.11 от 16:15, Люмиер

Аз съм киборг, но всичко е наред - 20.11 от 21:30, Euro Cinema

Съчувствие за г-н Мъст - 19.11 от 21:30 или 22.11 от 21:15, Euro Cinema

Румене, на 22 е Бибоят (момчетата и др с барабаните от Корея) така че се съмнявам някой тогава да ходи на кино :), но ако можеш ще е добре да останеш да ги видиш..все пак ще идват чаак от Корея..... :asian:

Румене, на 22 е Бибоят (момчетата и др с барабаните от Корея) така че се съмнявам някой тогава да ходи на кино :), но ако можеш ще е добре да останеш да ги видиш..все пак ще идват чаак от Корея..... :asian:

Ами съвсем случайно... аз заради тях ще идвам :)

А какви са цените на билетите, защото никъде не видях такива. :huh:

И аз ще съм на София по същото време, така че може да ме причислите към групата с желаещите ;)

Тази Киномания няма ли да се завърти и из другите градове??

Както се казваше в една реклама: "Сега в София, скоро и в други градове" / :( не си спомням обаче какво беше/

Така ми се иска още веднъж да се насладя на това:

Аз съм киборг, но всичко е наред - 20.11 от 21:30, Euro Cinema

Чувствам се все едно се намирам на обратната страна на луната, нищо не минава оттук <_<

Ами съвсем случайно... аз заради тях ще идвам :)

яснооо :D:D :D

mackova, киноманията ще ходи в Пловдив, което ти е сравнително по-близо и ако имаш възможност след като пуснат дати и програма за Пловдив (My link) да отидеш да видиш някое филмче :)

А какви са цените на билетите, защото никъде не видях такива. :huh:

Цените на билетите са: за НДК – 10/8лв., за другите салони – 8 лв., за студенти и пенсионери – 6 лв., а за деца – 4 лв.

Ето я и цялата статия, откъдето взех цените. Тук.

Наистина, много силна програма. Това Куросава, това поредицата за отмъщението, това "Последно сбогом" ... :)

Тоя пуст Конфуций така и не го догледах дори до средата. Някой път трябва да се прежаля и да го довърша, все пак Чоу Юн Фат е това. B)

Леле, напълно ме отказахте.. Шегувате ли се? И Ragnos по-горе същото..Тъкмо се бях наканила да идвам за него като прочетох това

тук.

.. Всъщност не знам още и дали има билети ?!

Гледам, че на 12-ти има и прожекция на "Аз съм киборг, но всичко е наред". А това ми е другия филм, който искам да гледам..

Моля някой да пусне и точни дати и място на лекциите на потомъка на Конфуции, ако имате информация?!

И някой има намерение да ходи?

"Конфуций" на огромния екран в НДК ми се стори някак по-приемлив, най-вече чак сега забелязах прекрасния саундтрак, така че не съжалявам, че го гледах пак.

Мислех да ходя на "Кагемуша" в Дома на киното, но добре, че не успях, защото една приятелка ми разказа, че се получило пълно фиаско - ту имало субтитри, ту нямало. Зрителите се изнервили, организаторите - също, и накрая спряли прожекцията и предложили да върнат парите за билетите, някакъв такъв панаир.

От филмите, които вече съм гледала, горещо препоръчвам и трите шведски филма по трилогията "Милениум" на Стиг Ларшон - "Момичето с татуирания дракон", "Момичето, което си играеше с огъня" и "Момичето, което разтури стършеловото гнездо"- книгите са прекрасни, но и филмите са на висота.

А също и аржентинския "Тайната на очите", много смислен криминален трилър.