Jump to content

Recommended Posts

nOaZ51u8qX6UKQESUvBma00dPHd.jpg

Q10

кюто


Държава: Япония
Алтернативни заглавия: キュート
Жанр: романтичен
Епизоди: 9
ТВ канал: NTV
Период на излъчване: от 16.10.2010 г.
Време на излъчване: събота от 21:00
Режисьори: Kariyama Shunsuke, Sakuma Noriyoshi
Сценаристи: Kizara Izumi (Nobuta wo Produce)

Субтитри: български, английски, руски

Участват:
Sato Takeru като Fukai Heita
Maeda Atsuko като Q10
Renbutsu Misako
Kaku Kento
Emoto Tokio
Hosoda Yoshihiko
Fukuda Mayuko
Mitsuishi Ken
Nishida Naomi
Matsuoka Rinako

Ikematsu Sosuke

Shiraishi Shunya

Резюме: В класа на Хейто пристига нов ученик.

Името му е Q10 (произнася се "кю-то" като английската дума "cute"),

изглежда като момиче, но всъщност е робот.
Двамата сe превръщат в проблем за училището,

а Хейта започва да се влюбва в Q10...
:essub:

 

Сваляне с български субтитри: :subs: :click:

Онлайн с български субтитри: :subs:  :click:  :click:

Сваляне с английски субтитри: :click:
Сваляне с руски субтитри: :click:  :click:  

Link to comment
Share on other sites

Ха, това, как съм го пропуснала?! Новата драма на Такеру и при това той с нова прическа...

Ех, тия японци, много обичат да се влюбват в роботи и андроиди :D И разни други уж "неодушевени" предмети...

П. П. Тази тема да не си я пуснала специално за мен ;)

Link to comment
Share on other sites

И аз й хвърлих око на тая драма още като видях темата. Незнам дали съм прева, ама май ще е нещо като "Zettai Kareshi", което беше доста добро. Обаче ще позичакам аз лично да поизлязат букви (английски ли каквито дойдат), за да не се зарибя да да стане некоя греда с буквите :). Ако някой го е подпукал вече, нека сподели впечатления. :)

Link to comment
Share on other sites

Изненадващо добър пилотен епизод! Навсякъде срещах коментари, според които драмата има прилика със Zettai Kareshi. Аз открих нещо много по-дълбоко в нея.

Напомни ми на Nobuta wo produce. Цветовият фон е подобен. Чувството също. Камерата ни показва света от нетипични ъгли (направо го свива и го поглъща). Рьо-чан има излъчването на Шуджи (понякога откривам познати жестове, което страшно ми харесва). Семейството му е също толкова забавно. Учениците изглеждат интересни (героят на Хосода май ще излезе най-странен от всички). Очаквам от тях да му помогнат и да раздвижат историята в следващите серии.

Иссей Каказу играе Рьо-чан като малък. Още едно чудесно попадение сред актьорския състав.

Искам да дадат сериозна роля на Кенто. В Tumbling беше достатъчно смешен.

Link to comment
Share on other sites

Искам да дадат сериозна роля на Кенто. В Tumbling беше достатъчно смешен.

 

Четеш ми мислите :) Това момче е скрита лимонка. Адски голям потенциал кире. В гимнастиците, въпреки, че беше второстепенна роля, той ми беше абсолютния фаворит. Много ярък образ направи, а по принцип момчето е доста скромно (Кенто). Много искам да го видя в по-сериозна роля. Сигурна съм, че ще оправдае очакванията ми.

Link to comment
Share on other sites

Много съм доволна от 1 епизод, по-нататък очаквам да стане още по-хубаво.

Странно обаче героят на Такеру на мен повече ми прилича на онзи от "I give my first love to you" с Окада Масаки (та на неговия герой, де) и Мао Иное. Шунджи беше някак отегчен и незинтересован от нищо, докато Хейта е някак си не толкова безразличен, естествен и въпреки това малко загадъчен...

От актрсата, играеща робот, също съм доволна, има си го... роботското излъчване :D

Историята бие на онзи филм с Аясе Харука, в който тя го играеше робот или киборг, май - мисля, че нещата ще се развият по подобен начин ;)

Link to comment
Share on other sites

Изгледах еп. 2 (бавно го превеждат) и чувството от Нобута още повече се засили. Оказва се, че сценаристът и единият от режисьорите са работили върху същата драма.

Забелязахте ли онези бели човечета, приличащи на призраци - Теру-теру бозу? Децата ги правят, за да гонят дъжда. Дори има измислена песничка по този повод. Във втора серия на Нобута беше използвана друга традиционна връзка - Майонака-сама.

 

Трябваше да се досетя, че героят на Хосода е отаку. Приличаше на Кайбутсу-кун по време на срещата.

 

Идеята с идолизирането на даден човек /вещ беше изведена на преден план във втория разказ. Въпреки това, аз все още си мисля, че прическата на Рьо-чан беше абсолютна препратка към Ден-о. Та той приличаше изцяло на Момо. Много се смях на тази сцена, признавам, както и на последните кадри с допълнително вградените образи на снимките. Странно, защо нарекоха Малката русалка Нингьо-химе? Определено ставаше дума за нея, но тя със сигурност не е кукла. Или Q10 просто измисли това име?

 

Помня първата изява на Кенто в съвсем различна светлина и затова ми се иска да се върне към сериозното си излъчване.

 

 

В епизод 3 Кюуто научи ново изречение: Daijobu desu ka? Отново разгърнаха важни теми и ги поднесоха по уникален начин.

Link to comment
Share on other sites

Е, много бързо се влюби! Възмутена съм ;) , очаквах едва към 5-6 епизод да се усети.

На мен това, че малко започна да "лъха" на Нобутата не ми допада особено. Доста тегаво става и ще вземат съвсем да провлачат историята.

Иначе всичките ученици са сладури - приятна компания за гледане. Особено с този фестивал, онова оранжевото много ме радваше, а Кавай си е... наистина сладка.

От Такеру очаквах в 3 епизод малко повече присъствие, нещо доста пасивен ми бе. Ех, как искам да го гледам в някоя по-дейна роля :)

Link to comment
Share on other sites

Гледай го в Ден-О. Там можеш да се нарадваш на многоликите му превъплъщения.

Тук идеята е друга. И той, въпреки че играе главен герой, е поставен наравно с всички останали персонажи.

На мен ми е интересно, как ще включат нататък героинята на Маюко Фукада. Нея още не са я изследвали достатъчно дълбоко. Изглежда абсолютно отегчена от света.

Преводът е изключително бавен. А драмата вече свърши и Рьо-чан готви нова роля.

Link to comment
Share on other sites

Преди време опитах да гледам Ден-о, но доста бързо го превъртях... труден за възприемане ми е, дори и като влизаше в роли честно казано все едно гледах нескопосани, недоизмислени скечове...

А за новата роля - май пак няма да е в центъра на прожекторите, за съжаление.

Добре, че още сме в началото на Q10, по-нататък може да ни изненада :)

Link to comment
Share on other sites

Наистина ли няма английски събки за след 3 епизод..?! ;(

Наистина. Преводачите писаха, че имат намерение да го довършат и ще трябва да изчакаме. Субтитрите изискват време, понеже във всяка серия има много обяснения на термини и интересни ситуации.

Link to comment
Share on other sites

Лазе, субтитрите вършат работа. Благодаря! Когато излязат оригиналните, там ще прибавят допълнителните обяснения. На първите 3 епизода имаше доста такива. Преводачите ги описваха отделно заради повечето термини и митологични препратки.

Аз завърших драмата и очаквано останах доволна от нея.

Изненадващо се развиха събитията след 6 серия в някои отношения.

Най-загадъчната фигура, героитяна на Маюко Фукада, се оказа

 

гостенка от бъдещето, пътешественичка във времето. И не само тя. Мислех, че идването й в училището е имало съвсем различна цел (като отмъщение например), но това не се оказа вярно. Всъщност, започнах да се съмнявам в първоначалните си догадки спрямо нея, когато тя спомена, че няма вечност и разби на пух и прах теорията за безкрайната Вселена.

 

Развоят, който последва, донесе малко тъга и носталгично чувство. Това също беше логично следствие на събитията. Всяко начало има и край.

 

За мен най-инетересни се оказаха многобройноте теми и поуки, които се засягаха в отделните части.

Трогателни бяха сцените, в които Кюто се учеше да плаче, въпреки че сълзите й се побираха само в едно мъничко шишенце. Или когато всички разбраха, че вместо мелодия, тя е записала на дискове пулса на целия клас.

Решенията за бъдещето на учениците са важна част от японската образователна система. Тук отново бяха засегнати мислите и терзанията на всяко едно дете.

Да не забравя и моментът, в който сърцето ми наистина пропусна един такт. Добре го бяха измислили.

 

Сцената на спречкването между персонажите на Рьо-чан и Хосода на покрива на училището. Не бях подготвена за това, което последва и то наистина ме остави без дъх за секунди...

 

Образите останаха живи и любопитни до самия финал. В крайна сметка, всеки се бореше да постигне нещо в този свят. За да може да направи бъдещето си по-полезно.

С лека насмешка и доза тъга, тази драма ще остане едно от най-хубавите творения за миналия сезон.

3ceb05bbbd76cb83.jpg0359d469fc7793b3.jpg

 

15e77c612f50a5d1.jpg68c588f3ea93a711.jpg

ff3a5fa8479b527a.jpg4c9cae22ef824f05.jpg

c7091e01f326438d.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Take, for example,

a person on this earth

who is more important to you than yourself.

Does a person like that truly exist?

Накара ме сериозно да се замисля кои хора са по-важни за мен от собствения ми живот. Започна много силно още от първи епизод и така до край. Историята по описание напомня на Zettai Kareshi, но нещата са погледнати от напълно различен ъгъл, пречупени са през призмата на едно момиче, което се опитва да разбере света, но не открива логика в него.

 

Най-запомнящ се за мен бе епизодът, в който Кюто смяташе едната им съученичка за русалка, понеже бе чела приказката, а Хейта се опитваше да й обясни, че това, което пише в книгите, не е истина и въпросът "защо хората пишат лъжи?".

Както и епизодът, в който тя му даде сълзите си и на въпроса "какво ще правиш, когато ти се доплаче?" отговори "ще мисля за Хейта, когато мисля за Хейта се усмихвам".

 

Имаше си и забавни и тъжни моменти, много поуки като повечето японски сериали. :D Беше удоволствие да гледам Такеру как се бори с дилемите и страховете си. Идеята на това как звучат хората също беше интересна. Изпълненията на Кенто ме караха да се ядосвам понякога, но му е простено понеже е невероятен шмат. Ак-чан ме изненада с представянето си, готин робот беше. Любим образ си ми остана героят на Соске отначало с липсата на страх от смъртта, а после с волята си за живот за мен той бе най-ярък от всички, въпреки малкото си екранно време.

За финал

 

Link to comment
Share on other sites

На 5-та съм. Явно нема дочакам българските букви.

 Кюто, голяма сладурана, че и майтапчийка;

Като го хвана, че да го хвърля обратно. :rofl:

Интересни образи има-на учителя,

докторката, забавлявам се засега.

Но и сърчицето ми се свива,

като знам как ревах оня другия "Идеалния любовник'...

Link to comment
Share on other sites

Ще пробвам като никога да си подредя мисълта и възможно най-стегнато да изразя еуфорията си :) .  Kazeshini с риск да ти втръсне моето благодаря, няма как и тоя път да не пропищя, колко много съм ти благодарна. За Bloody monday признателността ми ще е до гроб и за всичко преведено със Сато Такеру  - колкото повече го гледам, толкова повече го обиквам това момче. Честно казано очаквах, че това детско ще ми е много трудно гледаемо и нищо добро не очаквах да излезне..... добре, де има шепа актьори , който съм способна да гледам във всичко и дребосъка е един от тях. Каква грешка, започнах го без всички налични серии да са готови с приспивателна цел и сега трябва да го гледам като нормалните хора. Но не очаквах да ми допадне, да е толкова топло, нежно, човечно, приятно и провокиращо мисълта.... нищо общо с перфектния любовник, много по-дълбоко е. Перфектна игра и то не само на Сато с думи простички ужасно ми харесва. Японците до към 2010 удържат фронта и като цяло правят много различни и добри сериали, но се улавям че изобщо грам не ми допадат новите им продукции <_< . Тук съм сигурна, че няма да загуби от силата и красотата си филмчето и в следващите серии, убедена съм , че все повече ще обиквам историята  и края няма значение, защото има една поучителна нишка, която през цялото време сгрява.

Link to comment
Share on other sites

Японците, както винаги, са успели в малко серии да кажат и покажат много неща, много емоции,много поуки.

Страшно много ми хареса сериала, изгледах го просто на един дъх, за един ден и много съм

доволна от видяното.Няма слаби персонажи, всички ми харесаха - Кюто, Хейта, останалите учениците

от класа, директора, учителя и майка му, да не изреждам всички.Много трогателен момент ми беше,

когато целият клас изпя песента пред дома на напусналият училище техен съученик.Сериалът беше

една забавна смес от веселото и тъжното в живота, за живота и смъртта, за любовта и раздялата,

за важните неща и хора в живота на човек.Актьорите бяха невероятни, Такеру ми е сред любимците

и да си призная, само заради него започнах сериала.И се радвам, че го изгледах, достави ми истинска

наслада на душата. И плаках, и се смях!

Препоръчвам го горещо на тези, които като мен все не се решаваха да го изгледат! :up:

Link to comment
Share on other sites

Можем само да се радваме, че субтитрите привлякоха още зрители.

Винаги съм смятала, че тази дорама напомня повече на Нобута, отколкото на роботизираните подобни, понеже обръща много по-дълбоко внимание на човешкото. Прекрасна е -от началото до финала! Благодаря отново на Казешини, че ни изненада така приятно с превода!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...