Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

ВЕЛИКАТА АМБИЦИЯ

Daemang / 대망

2002

Епизоди: 26

:imdb: 


Режисьор: Ким Чонгхак (김종학)
Сценарист: Сонг Чина (송지나)


В главните роли:
Чанг Хьок (장혁)
Сон Йеджин (손예진)
И Йоуон (이요원)
Хан Чесок (한재석)


Сюжет: Пристъпвайки до дома на богат търговец, млада жена оставя новороденото си дете там, заявявайки, че във вените му тече кръвта на този търговец. 18 години по-късно малкото дете вече е пораснало като по-малкия син на търговеца. Той е добросърдечно момче, но леко наивно, което винаги се вкарва в беля и често бива използвано от по-големия си брат, чиято коравосърдечност не зачита никого и нищо. Когато един ден разбира, че баща му и брат му са избили семейството на държавен служител, защото е отказал предложения му подкуп и са подлъгали приятелите му да признаят, че те са извършителите, той бяга от вкъщи и с това променя изцяло своя живот...

:essub:

 

Свали с  :subs:  :click: :click:

Онлайн с :subs:  :click:  :click: :click: 

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри + OST: :click: 

Онлайн с руски субтитри: :click:

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Чо Сонг и Гънсок, големи сладури в първите епизоди, въобще, детският персонаж преобладава, както е във всяка увертюра. :28558: :28558: :28558: .

Красиви и добри артисти, пейзажи, нежна музика. Малко мудничко, но красотата и нежността за мен компенсират.

Link to comment
Share on other sites

Толкова дълго го чаках и ето, най-после е преведен почти целият на руски

Прекрасни артисти, култов режисьор (за съжаление, покойник), интересен сюжет (с много планове в дълбочина), който те кара да мислиш. Действието не е мудно - напротив - то "диша" и следва психологическите лутания и израстването на героите. С две думи - филмът си струва! 

Edited by mrnkaloto
Покривай линковете
Link to comment
Share on other sites

още един линк с руски субтитри - сериите се зареждат по бързо Филмът е очарователен - още от първа сериия грабва - и красив от към чувства, емоции и картини, и конфуциански без да е досаден, и с две думи хубав филм.

Edited by mrnkaloto
Покривай линковете
Link to comment
Share on other sites

Ей на това му викам аз старо, но златно. :28558: Приятна изненада, първите серии са съвсем свестни, човешки и динамични, което напоследък са забравили как се прави тия корейчета.

Е, далеч е от Ловците на роби, ама той няма вече как да се стигне там главният актьор. Иначе тук всички лоши герои са страшни симпатяги (особено братът и бащата на главния), даже са ми на моменти по-симпатични от добрите, включително и от главния. Добре се справиха с ролите! И има истински жени с мечове и мозък, а не кукли с пърхащи мигли - китайката и преоблечената дъщеря на търговеца са майсторски! Е, главният герой на моменти е малко досаден - то не беше рев, не беше тръшкане и преиграване, не беше чудо, бетер многострадална Геновева... На мястото на главната не бих го взела :28558:

 

Краят беше малко разочароващ - очаквах да има някакво още развитие с мама и с фехтовача... И тия заробени семейства на приятелите му тая шматка - главният герой - така и не ги издири! Нали уж се беше зарекъл, ма сценаристите са забравили. Краят ми дойде вече бая захаросан. И тоя лошия брат - да му се не види, не можаха ли да го оставят жив?

 

Link to comment
Share on other sites

Я да взема и тук да се разпиша.

 

Първо големи овации за naia, която запретна ръкави и довърши проекта за отрицателно време!  :thanks:

Второ, и преди съм се изказвала, че този жанр не ми допада особено, но съм абослютно съгласна с горното мнение на Paribas - лошите образи в корейските исторически драми са много по-интересни и многопластови от добрите. Така беше в "Четирите бога..", така беше и тук. Великолепният злодей ми беше основната мотивация да изгледам сериала докрай. Сюжетната нишка с нещастно влюбената в него бойна мацка, беше къде-къде по-драматична от любовната история на главните.

Link to comment
Share on other sites

Има ли го вече с български субтитри? Супер, може и да го догледам, че някъде до средата го бях изгледал и ми омръзна. Прекалено "варварски" ми се видя, но не разбирайте под това обичайното значение на думата, то и аз не знам какво точно имам предвид... много мудно стана, без някаква особена интрига, сцените сякаш нахвърляни просто ей така. Нещо като Дамо, въпреки че малко по-добре, защото там и толкова не изгледах.

Link to comment
Share on other sites

Много е приличен! На средата съм...Точно в духа на старите познати исторически драми.

Джан Хьок е много млад и изгряващ, Сон Йеджин също. Присъства социалната тема за онеправданите от власт имащите бедни селяци.

Не знам за лошия, но ми прави впечатление едно велико обръщане на ролите. Обикновено в Хонгконгските филми и навсякъде, героят е този, който владее силата и изкуството на боя. Рядко е да има издънка, която да е получила обучение, без да има заслуги... Гледам и не вярвам на очите си - до тук поне, Джан Хьок е наистина съвсем неспособен, дори жалък, не можеш да го познаеш, нищо общо с ролята му в Чуно. За разлика от брат си, дори не се научи да се бие. Но като че ли се вижда, как и един толкова слаб пред силните на деня, може да бъде герой само с  амбицията на сърцето си... ще видим... Лошият брат е факир в бойните изкуства, но тотално му липсва морал, което го прави донякъде Дарт Вейдър. Пазителят с шапката ми харесва...

Link to comment
Share on other sites

Доста противоречиво впечатление оставя този сериал в мен. До към 20 серия нещата бяха горе-долу подредени логически, но след това настана някакъв хаос в сюжета и препускане да свърши всичко за 6 серии. Дали не са предвиждали повече епизоди? Е, все пак годината е 2002 и след този сериал сценаристката Сонг Джи На ще се справи по-добре с The Story of the First King's Four GodsFaith и Healer. Хубавите неща в сериала са две. Първото е Джанг Хьок-тук е млад и нахъсан и въпреки не особено добре написаната роля играе добре и това е подготовката му за "Ловци на роби". Второто хубаво нещо е Сон Йе Джин. Това е единствената й "второстепенна" роля в сериал, а кавичките са задължителни, защото героинята й напълно затъмнява и обезличава скучно написаната Юн Йо Джин, изиграна от невзрачната И Йо Уон, която целия сериал изкара с една и съща физиономия. Разликата в ролите и изпълнителките е толкова голяма и в ущърб на уж главната героиня, че в последните серии просто отрязаха Сон Йе Джин и героинята й изчезна от сериала. 

Китайската връзка и бойните сцени ми напомниха за евтините хонг-конгски кунг-фу филми-нямаше нужда от толкова жици, такова озвучаване, а и самото им заснемане беше зле направено.

Прибавяме и корейския отворен край в нищото, който те кара да се чудиш за какво беше цялата мъка и премеждия на героите досега.

Все пак е 2002 г., така, че  няма да придирям чак толкова много.

Link to comment
Share on other sites

... И тия заробени семейства на приятелите му тая шматка - главният герой - така и не ги издири! Нали уж се беше зарекъл, ма сценаристите са забравили

 

 

 

В 17-та серия ги освобождава !

Ако не се гледа сериала по диагоналния метод всичко си е на място !

 

Интересен сериал,макар и старичък, с бавно действие ! И един Чанг Хьок, който бях позабравила след последните му изпълнения по калъп.... Приятно ми бе да си припомня защо съм го харесвала.

Link to comment
Share on other sites

преди 25 минути, manniwelle написа:

Може ли някой да ми прати субтитри към този филм?

Щооо, не ги намираш в първи пост ли, или някакъв филм търсиш, пък то това е сериал ;)

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

@manniwelle има ги горе в описанието на темата, като цъкнеш на това: :essub:

После в дясно има бутонче "изтегли" . :D 

Всички теми, които имат превод от екипа на Eastern Spirit са с добавени субки по този начин. :) 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, felicyti said:

@manniwelle има ги горе в описанието на темата, като цъкнеш на това: :essub:

После в дясно има бутонче "изтегли" . :D 

Всички теми, които имат превод от екипа на Eastern Spirit са с добавени субки по този начин. :) 

 

 

Благодаря, нямах представа за това, от скоро съм по-действащ тук :)  

 

20 minutes ago, mrnkaloto said:

Щооо, не ги намираш в първи пост ли, или някакъв филм търсиш, пък то това е сериал ;)

Хаха, не, намирам ги, но ме препраща към Avistaz, а не мога да ги сваля.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...